anandi -> RE: ZIVOT U ZAJEDNICI -MoliM ZA POMOC (31.3.2014 15:49:44)
|
Nemam rijeci za takve svekrve. Ja mislim da zivimo u novom dobu, vjerujem da si mu isla kao cura, znala si gdje i skim zivi, kao i s udajom ne dobijas samo mm vec i njegovu porodicu u paketu. Znas kako kazu poslije jeb... nema kajanja. Ja hvala Bogu zivim u drugom gradu, daleko i od svoje i njegove mame. Znala sam da je jedinjak i da ima samo mamu i nenu, ali sam kao cura dok sam isla kod njega rekla svoj stav, da ne zelim zajednicu i da bi se brze razvela nego sto bi se udala. Moja mama je kuca do kuce sa nenom i opet nikad nije rahat, gdje god da krene nena sve proprati, ja to ne zelim u svom zivotu. Moja svekrva zivi u kuci na 2 sprata s nenom sama, a mi smo 2 godine zivjeli u garsonjeri kao postanari, samo zbog svog mira. Sva sreca sveki mi je dobra zena, ne petlja mi se u nase odluke, rijetko mi i dolazi a postuje mm odluke. Srce joj je ko kuca kad joj dodemo svake druge sedmice na konak. Mene je sveki prihvatila kao svoju kci, i zove me ceri, nemamo nikakvih nesuglasica osim jedinog problema zeli da je zovem mati. Peta godina sam u braku i mozda sam je zovnula 3-4 put, tesko mi je jer je jedna mama al kad pomislim kako me cijeni i postuje i kako je odgojila sina koji mene postuje, nikad nije ton povisio a kamoli udario, daje mu savjete da nigdje ne ide bez zene onda nije problem, kao sto kaze moja mama u jeziku nema kosti i pokusat cu je zvat jer je stvarno zasluzila. Neka nam zivi 100godina
|
|
|
|