Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.6.2010 14:54:09
pocahontas
(od 6.30 - 15h) 1. dojenje 2. skuhane suhe grozdjice + zitarice baby love sa AD mlijekom 3. banana+ integralni dovpek sa AD mlijekom, sve izblendano 4. supa od koljenice sa mesom+povrce+proso+dvopek 5. povrce + dvopek + čitavo jaje
Sad kada dodjem s posla (od 15.30 - 21.30) 6. dojenje 7 . jabuka + mljevena plazma sa AD mlijekom 8. opet podoj 9. baby love griz 10. kupanje, dojenje i spavanac
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 3.6.2010 15:46:08
Dinkica
Doručak: kuhano jaje + sir Užina:banana Ručak: Grašak sa punooo mrkve i faširanom junetinom Užina: lino keksići Večera: nešto kod nane, will see Aptamil3 2x180ml i neizostavna voda
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 5.6.2010 19:34:32
škorpija
doručak AD (180 ml) užina kašica breskva s rižom i 2 jami kiflice (ukrao od mene dok sam pila kafu ) ručak: riža sa špinatom i piletina s ražnja užina: šljiva, jabuka, banana, plazma mljevena večera: opet će dobiti AD (180 ml) ( i još jednom AD oko 3 sata ujutro )
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 10.6.2010 11:00:17
Dinkica
Doručak: crunchy musli sa jagodama i mlijekom običnim, počeli od prije dva-tri dana Užina:kajsije Ručak: supa fantazija sa piletinom (mix leće i geršla čini mi se) Užina : lino keksići Večera: mladi sirko i malo hljeba Aptamil3, 2X180 ml, voda
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 11.6.2010 13:56:24
gvendolina
jutros oko 8h mlijeko dorucak:jaje na puteru spavanjac i mlijeko uzina:zitarice iz DM-a sa jabukom i medom( izvrsne su i jako mu se svidjaju ) rucak:supica sa brokulom tikvicom i tarhanom uzina:banana i plazma keks spavanjac i mlijeko
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 9:44:56
pocahontas
dojenje borovnice + breskva sa ad mlijekom i mljevenom plazmom 1/2 b. aktiv i čitava banana supa sa mesom - teletina, povrce, slatki krompir narandžasti, proso, dvopek dojenje povrce + mladi sir + dvopek monte dojenje griz + jabuka dojenje
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 10:36:50
Hanady RR
moja beba sve do ručka od jogurta živi...ove dane koji su vrućina ja joj rano prije izlaska iz kuće dam mlijeko popije a kod mame niđšta neće... jutros sam joj odnjela kod mame nektarina pa kontam da joj mama njih malo s aplazmom izblenda...pa ne može samo od jogurta živjeti...a nikada ne stoji po cijeli dan...
ne znam šta bi joj dala a da je sito a lagano...
ručak pojede al u normalnoj količini i to kad fino prehladi pa u bašti...o večeri nema govora jer joj je ručak kasno ova 3-4 dana... popij mlijeko pred spavanje i to je to... malo me strah da ne oslabi ...samo da imunitet ne zeznemo
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:22:17
dafri
evo i mi da se upišemo na ovu temu za velike naš meni je otprilike ovakav
7h ad mlijeko 180 ml 9 h kao doručak,to je su još uvijek neznatne količine- voće i žitarice ili kruh i mladi sir 12 h ručak oko 150-200 ml povrća + meso(svako drugi dan)ili povrće + žitarice(zob,raž,ječam,proso) 15h ad 180 ml 17 h užina voće oko 100ml 19h nestle žitarice(kukuruz -riža ,kakao ili med) + ad mlijeko 100 ml,jede kašikicom 20h ad mlijeko 180 ml 24 h ad mlijeko 180 ml
između ponekad gricne jedan plazma keksić, nisam sigurna sa ad mlijekom da li je ovo možda previše dnevno,nadam se da nije jer ona ga tako voli
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:22:39
Hanady RR
mama mi maloprije kaže samo 2 šolje jogurta...ona joj pokušala napravit nektarinu nascjeckanu unutra u jogurt al jok neće ta voćne jogute ma ni ova starija mi ih ne voli...
ne znam...nisam pametna kako i šta... i ona pije onaj hipp čaj odšumskog voća i sok od jabuke i mrke koji joj svaki dan pravim...
jela je malo lubenice danas kaže mama ( al ko to neka hrana)
vidjet ćemo kako će večeras njopati...da mi je nekako bar da joj večericu vratim...al nema gdje
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:26:16
koka i po
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
mama mi maloprije kaže samo 2 šolje jogurta...ona joj pokušala napravit nektarinu nascjeckanu unutra u jogurt al jok neće ta voćne jogute ma ni ova starija mi ih ne voli...
ne znam...nisam pametna kako i šta... i ona pije onaj hipp čaj odšumskog voća i sok od jabuke i mrke koji joj svaki dan pravim...
Moja hanči,moj Irfan dok je bio beba ljeti obavezno"dotjera" liniju.A evo i ovaj mali je počeo.Ne sekiraj se sve će proći kad malo zahladni.
Što ne probaš prije obroka istuširati bebu ,možda se rashladi pa će jesti.Ili iskoristi vrijeme pred mrak kad zahladni pa joj ponudi obrok.
A ako ti puno pije tečnosti nema gdje hrana da stane ,znaš po sebi.
jela je malo lubenice danas kaže mama ( al ko to neka hrana)
vidjet ćemo kako će večeras njopati...da mi je nekako bar da joj večericu vratim...al nema gdje
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:29:17
koka i po
A šta li sam ja kucala sačuvaj B.Moj Irfan ljeti dok je bio beba "obavezno dotjera liniju".A evo i mali je počeo.Probaj bebu istuširati prije obroka,možda kad se rashladi htjeti će da jede.Iskoristi vrijeme predmrak kad zahladni pa joj ponudi obrok.A nemože ni jesti ako pije puno tečnosti,znaš po sebi.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:31:05
Hanady RR
e koko dobro si...kazat ću mami da je tušira... garant neka proba... nekako mi dugo da mi ujutro od bočice u 6,30 ne jede ništa do 17, 17,30h sem jogurta...
morat ću porbat... ova starija je drugačija...baš čudno starija mrša mršava a jede ko termit a ova bucka pa me zeza ljeti...e svašta insan predeverat mora
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:35:50
koka i po
De bona ne sekiraj se....poslušaj ovu staru kvočku . Eno mom Irfanu 12 g.sve sam to prošla i sekirala se i opet džaba. Dok ne zahladi nema pomoći. Ako ti neće ništa drugo da jede hrani je voćem,neće sigurno imunitet pasti. A jest da ti pravi velike razmake između obroka. Moj Sead je ko u vojsci...obrok svaka četiri sata...pa malo malo.Zauhar je i to malo.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:37:55
Hanady RR
ma moja je zaista imala red svih redova...al ova 3-4 dana nekako ...vruće joj i gotov... mama kaže da se bezveze nerviram jer jede voće ...e sad lubenica i nije naka hrana a nje najviše jede...
ima ona i viška kila pa i ako ofali nije loše...al meni žao...
mama kaže juče je htjeal smokija i štapića...ja ...danas joj ni toga nije davala...možda i pretjerujem jbg.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:48:49
hanabanana
Hanadi, ne sikiraj se bezveze. Na ovoj vručini ja mogu pojesti samo jogurt ( koji by the way i ne volim inače, ali mi ljeti godi ) a kad vidim da neko jede čevape i meso na +33 ja postanem agresivna. Možda joj se jednostavno ne jede.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.6.2010 15:51:41
Hanady RR
moguće je i to moja hanabanana...sve kontam da pretjerujem a sve se brinem ko mama miša mu evo sad hoću da kremenm iz ofisa i kontam da odletim na pijacu da nekog voća još kod mame navučem za sutra.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.6.2010 14:41:15
Anoniman
uhh.. nekako mi je lakše kad vidim da nisam sama. Ova moja zafrkantica je dosad jela sve što sam joj pripremila: meso, povrće, voće... apsolutno nije bila izbirljiva. Evo, ima nekoliko dana kako pravo malo jede... baš se brinem. Znam da su i vrućine krive, al' me fakat ovo brine. Jutros je u 7:30 pojela pola uobičajene količine griza sa voćem, u 10:30 voćni puding, od 11 do 13:30 je spavala i evo, još uvijek neće da jede. Samo pije vodu, kad god joj ponudim, a ostalo nipošto. Znam ja da bi ona voljela samo voća sada da jede, ali ne može ga jesti pet puta dnevno, a ništa drugo ne probati! Ne znam da li griješim što se držim principa da jede raznoliku hranu tokom dana, kao i dosad... ili da joj dajem voća kad samo njega i želi jesti?
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.6.2010 14:46:21
Hanady RR
pingpong ja sam odustala od forsiranja...doduse na poslu sam i mamu sam živu iskirala 3 dana...po 100 puta zovem i jos sam je naružila sto joj daje toliko voća i stapića i jogurta...sad mi žao, maloj nista ne fali...fino spava, sita i sretna, očito vrućina je i njen organizam uzima ono sto je rashlađuje... kod mame sam odnijela onoga sto voli da jede od voća i ona tamani po cijeli boziji dan...jer jedan dana kada sam oslučila kao nemože tako...ona nista ama bas nisat jela nije...
juče je već bila malo bolja...jela je trapisat on joj godi i sinoć je pojela kvalitetnu supicu... ostalo jogurt, voće ( lubenica, jagode i nektarine) u dovoljnim količinama da njen organizam vrlo zdravo ove sparine prredevera.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.6.2010 14:49:21
Anoniman
Draga Hanady, bojim se da se ne navikne na takvu hranu, pa da poslije neće ništa "slano"... Odoh joj napraviti voćnu salatu... žao mi djeteta - od 10:30 nije ništa jela
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 18.6.2010 15:02:41
ivanak
A niste jedini. I mi imamo taj problem. Voće - koje se jede hladno pojest će bez problema. A slano ništa, ni da okusi. Ja mu prekjučer dala, a on to odamh nakon prve kašike povratio. Neće pa neće, a taman je bio dobrica mamina i sve joj pao bez problema.