|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
27.6.2010 11:08:35   
martajay
ivancice, a da probas da mu dajes na slamku?
moj nista nije hteo da pije iz flasice.
iz one sa kljunom pije samo sokove.
a u sta god da stavim slamcicu, popije - caj, voda, mleko.
ja sam mu samo jednom pokazala kako se pije i odmah je odusevljeno shvatio user posted image

< Poruku je uredio martajay -- 27.6.2010 11:09:56 >

7.4.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1376
28.6.2010 9:33:42   
Mya_81 RR
Gdje kupiti bulgur? Ja sam gledala u DM-u, ali kod nas nije bilo...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1377
28.6.2010 10:27:21   
Mya_81 RR
Jeste li počeli soliti hranu nakon godine?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1378
28.6.2010 10:34:33   
škorpija
ma šta soliti, poslije godine je počeo jesti sve što i miuser posted image , ali dobro ja svako ne solim previše i slabo koristim vegetu, svako može dodati po svom ukusu začina

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 1379
28.6.2010 10:50:42   
Mya_81 RR
Ma, i ja sam postala malo slobodnija kad je u pitanju ishrana, ali i dalje ne solim...a naša je ishrana takva da ću ja njoj još dugo kuhati posebno...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1380
28.6.2010 11:33:14   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: martajay

ja sam mu samo jednom pokazala kako se pije i odmah je odusevljeno shvatio user posted image

a kako je izgledalo to pokazivanje? jer ja svom nema kako nisam pokazivala, ali on opet po svom..pihne iz kljuna bukvalno kapljicu nekad proguda nekad ispljune user posted image ma ja sve kontam da nije toliko zedan, jer tehniku je skontao, sad samo trebal da uveže dva tri gutljaja ali daj Boze user posted image
bum probala tu slamku ali daj mi reci kako se to pokaze user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 1381
28.6.2010 11:48:58   
martajay
meni je stvarno bilo veliko opterecenje sto je slabo pio tecnost.
dojim ga evo skoro 15 meseci, ali nekako mi je to ipak malo tecnosti
za toliko akcije i znojenja.

uglavnom, i ja sam bila, kao, preodusevljena kad sam
pila pred njim na slamcicu, njegov caj. naglaseno mu
pokazala kako se vuce iz slamcice, i ponudila mu.

sretno user posted image

7.4.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1382
28.6.2010 13:34:05   
gvendolina
Mi smo odavno poceli dodavati pomalo soli u hranu,jedino sto izbjegavam dodavati vegetu u hranu koju ce i on jesti.
pocy najbolje ces ga nauciti da pije na slamku ako mu das onaj mali sokic.pa mu malo stisni sokic da krene u slamku i on kad vidi da ide sam ce vuciuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 1383
28.6.2010 22:15:47   
dafri
ja sam još u dilemi oko soljenja hrane,do sada sam u slane kašice cijedila malo jabukovog soka
uveli smo restrikciju mlijeka i zbilja bolje papa ostalouser posted image za nagradu je dobila kinder čokoladicu,prvi put je probala i jako joj se sviđauser posted image user posted image
danas

doručak: kruh i mladi sir
ručak:pileća supa sa povrćem i prosom
večera:banana i zob
užina:jedna plazma ,grožđice,brusnice,pola jabuke
voda,čaj

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1384
28.6.2010 22:30:35   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: martajay

ej  i moj  pije  na  slamku...odmah  je  naucio  i  odusevio  se  nedavno ....ali  vidis  nisma  mu  mlijeko  probala dati....dobra  ideja..probam..hvala  sto  si  mi  dala  ideju
user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 1385
28.6.2010 22:32:36   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ma, i ja sam postala malo slobodnija kad je u pitanju ishrana, ali i dalje ne solim...a naša je ishrana takva da ću ja njoj još dugo kuhati posebno...

Stooo???Posebno???Ajd,kontam neka jela se moraju posebno a neka ne??

user posted image user posted image user posted image user posted image

Kod nas u ishrani nema povrća. MM voli samo tjesteninu, krompir, rižu i meso tako da curi svakako moram kuhati posebno inače da jede ono što jedemo i mi ona povrća ne bi ni vidjela...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1386
29.6.2010 7:49:32   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: gvendolina

Mi smo odavno poceli dodavati pomalo soli u hranu,jedino sto izbjegavam dodavati vegetu u hranu koju ce i on jesti.
pocy najbolje ces ga nauciti da pije na slamku ako mu das onaj mali sokic.pa mu malo stisni sokic da krene u slamku i on kad vidi da ide sam ce vuciuser posted image

gvendolina, martajay hvalaaaaaa user posted image

ovo za sokic je bas super ideja...moram probati...jer ovo pijenje na kasikicu ne vodi nicemu...ali opet kazem, super da hoce i tako bar nesto....

a sto se tice soljenja, ja jos Ciciju ne solim hranu, niti šećerim...sto pojede od soli to je u hljebu ili dvopeku uz supicu i povrce, a od šećera ono što ima u plazmi...mislim da je to sasvim dovoljno, i previše....
mozda par zrnca soli da pocnem dodavati kada navrsi 18 mjeseci..

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1387
29.6.2010 8:48:41   
Dinkica
Doručak: vitalis pahuljice sa medom + mlijeko
Užina: banana
Ručak: tarhana sa piletinom i brokulama
Užina: lino keksići
Večera: voćna salata
Aptamil3 2x180 ml, voda

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1388
29.6.2010 9:19:12   
megi
pozzz svima

evo i nas na ovoj temi

mi pomalo solimo hranu al to je neznatno

nego vidim bebe svasta ruckaju, prvo cu dinkicu pitati kako pravi ovaj bulgur, cula sam da je ukusan pa reko da adni malo obogatim meniuser posted image

jucer je bilo
dorucak neka mlijecna kasica malo
pa onda malo tope
pa zitarice sa vocem ili samo voce
rucak je bilo povrce sa zumancetom, danas ce biti supa od telece koljenice i povrce
vecera plazma i mlijeko
uz sve ove bilo je pomalo keksica, pomalo rodjendanske torte, malo soka i sasvim malo vode
i dalje dojimo navece i po noci

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1389
29.6.2010 9:46:32   
Dinkica
Bulgur se pravi otprilike kao i riza, znaci treba vremena da se skuha nekih 20tak minuta, soljica bulgura, duplo vise vode, ja nekad i dosipam vode, jeste sitno ali je potvrdo. Mozes stavljati u supice i sve corbice a mozes napraviti solo i skuhano dodavati u vocne kasice. Iskreno nije neki okus barem meni, ali je zdravo ...

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1390
29.6.2010 10:06:53   
Mya_81 RR
Mi smo dosad popili 300 čaja, onda smo malo prije doručkovali 1 bananu, 1 breskvu i 1 kajsiju. Sad će uskoro pred spavanac imati bočicu AD-a. Oko 12 ću joj ispeći jaje. Za ručkić se kuha pileća supica s povrćem, a za večeru nemam ideje, ali nešto ćemo smučkati.

Ne voli više jesti izmiješanu pavlaku, sir i jogurt s kruhom, ni puru, pa mi sad dosta otežava šta da joj dajem za večeru ili doručak. Jaje voli, ali ne možemo svaki dan to jesti...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1391
29.6.2010 10:17:50   
megi
joooj mya koliko vi caja pijete
ja kad joj uspijem utrpati 30 ml budem sva sretna, i to nam je cijeli dan
ajd mozda se to promjeni kad prestanemo dojiti

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 1392
29.6.2010 10:30:51   
Mya_81 RR
Pa, to je sigurno zato što ne dojimo pa se navikla na bočicu, a naučila je piti sama. I kako je bočica uvijek tu negdje sama je uzme i sve mislim da joj je to zanimljivo pa zato i popije toliko. 

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1393
29.6.2010 10:38:08   
škorpija
Mi stalno imamo puni bočicu vode na stolu i ajdin pije kad god je žedan, doduše na bočicu smo stavili one ručkice od kljun čaše i zato mu je lakše da drži bocu, hoda i pije istovremeno. I on samo hoće da pije vodu, nikakve sokove neće i to mi je drago jer i tako jede prevoše slatkog ( a nije ni čudo kad i mm i ja tamanimo slatko)
Nama je problem što jednsotavno više ne dozvoljava da ga hranimo, već moramo dopustiti da on drži kašiku i onda ja držim njegovu ručicu i stavljamo u usta. ili on jendom kašikom vrti po posudici sa hranom, a drugom ga ja hranim. Sve ono što može jesti svojom rukom u slast pojede. imate li vi ovakvih problema sa hranjenjemuser posted image   

Neposredna veza do poruke: 1394
29.6.2010 10:47:37   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

Mi stalno imamo puni bočicu vode na stolu i ajdin pije kad god je žedan, doduše na bočicu smo stavili one ručkice od kljun čaše i zato mu je lakše da drži bocu, hoda i pije istovremeno. I on samo hoće da pije vodu, nikakve sokove neće i to mi je drago jer i tako jede prevoše slatkog ( a nije ni čudo kad i mm i ja tamanimo slatko)
Nama je problem što jednsotavno više ne dozvoljava da ga hranimo, već moramo dopustiti da on drži kašiku i onda ja držim njegovu ručicu i stavljamo u usta. ili on jendom kašikom vrti po posudici sa hranom, a drugom ga ja hranim. Sve ono što može jesti svojom rukom u slast pojede. imate li vi ovakvih problema sa hranjenjemuser posted image   

potpuno isti probčem imamao...ali uvijek joj dam kašiku i ja i mama da se njom igra  sa svojojm posudom na hranilici a mi je sa stola hranimo...
također ako je nešto čvršće tipa krompir , meso ...onda joj to stavim u koamdićima na hranilicu i ona to sama u slast pojede...
to je sasvim normalna faza...i imala sam je i sa starijom i uspješno smo je prošli...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1395
29.6.2010 10:54:35   
Mya_81 RR
I mi smo u toj fazi, koja se ipak ne dešava prilikom svakog hranjenja, ali zna biti nezgodna poprilično. Prvo pokušam da joj dam da melja po tanjuru, a ja da je hranim, a ako to ne ide onda joj stavljam komadiće na hranilicu da sama jede, baš kao što ste i same već napisale.

Ali mene to toliko ne zabrinjava koliko to što je počela izbacivati hranu. Jede, jede i onda odjednom samo jedan zalogaj izbaci i napravi neku facu kao da sam joj dala da jede nešto drugo. Onda opet nastavi jesti, pa opet izbaci i tako svako malo. S tim da to što izbaci onda pokuša vratiti u usta, ali joj ne ide pa se uglavnom svede na to da to melja po rukama...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1396
29.6.2010 11:44:54   
škorpija
hej mia ajdin sto izbacuje hranu, ali tek onda kad se najede, to je znak da ne može više i ja poslije toga i ne pokušavam da mu dam kontam, to je touser posted image

Neposredna veza do poruke: 1397
29.6.2010 11:55:46   
Anoniman
aaaaaa i mi smo u toj fazi...doduse u zadnje vrijeme smo u fazi odbijanja slanih kasica i bilo kakve pomoci tj. mog hranjenja...hoce sam da jede i to ne kasice nego komadine...izrezem ja njemu sitno...e to nece nego hoce citav komad...pa onda "fol" on jede...naravno, ne pojede skoro nista...jedino stvari kao sto je puding, vocni jogurt,cokolada...neodbija

< Poruku je uredio dadada -- 29.6.2010 11:56:04 >

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 1398
29.6.2010 14:39:04   
Mya_81 RR
Kako da dajem cveklu?

Ne znam je li prejaka svježe iscijeđena pa da to malo pomiješam sa čajem? Ili da kuham?

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1399
29.6.2010 15:35:21   
škorpija
mia moja prijateljica daje curici sok od cvekle pomješan sa limunadom i medom, valjda da viramin c pomogne resorpciju želejza iz cvekle, ali ne znam daješ li ti minji limun i med, ja doduše ajdinu dajem med od kad je napunio godinu u nekoj voćnoj kašici pa eto do sad nije bilo problemauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *