Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.5.2010 8:46:42
Dinkica
Doručak: mladi sir i ražev hljeb Užina:jagode Ručak: supa sa piletinom Užina: 2 lino keksica Večera: idemo u goste pa ne znamo sta ce biti, probrat cemo nesto lagano Aptamil3, 2x180 i voda
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.5.2010 9:42:39
Sonja
IZVORNA PORUKA: Dinkica
IZVORNA PORUKA: Sonja
IZVORNA PORUKA: ivanak
Mi sada jedemo: - oko 8h mlijeko sa kraš expressom 250 ml,
uh 250ml blago tebi moj popije jedva 100ml
nisam znala da smiju piti kras expres
Sonja moja malena pije oko 180 ml, nekad 150 ali zato dajem iz dva navrata ujutro i navece, nema veze sto ne moze odjednom, samo mu povecaj broj puta
pije on ujutro i navece po 100ml... nudim ga i preko dana kad hoce da spava al rijetko kad hoce
zao mi je sto tako malo pije jer je prije pio 200ml ujutro i isto tako navece a preko dana oko 150ml.. samo mi je utjeha sto hoce kajmak sir jogurt obozava
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.5.2010 12:20:18
gvendolina
ajdin je bio prehladen i par dana je skroz slabo jeo danas malo bolje,ali i on je poceo da odbija mlijeko ranije nam je to bila glavna hrana,pa i kad nije htio nista drugo bar je htio flasicu. danas za dorucak:kajmak sa hljebom rucak:supica sa povrcem uzina :banana i keks vecera:preostala supica
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.5.2010 13:44:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Evo da i mi damo prilog jelovniku za doručak. Moja je mama smučkala ovo jelo, a poguzanu se svidjelo, super je ukusno i za odrasle i može se iskombinovati sa puno stvari. Ja sam ga nazvala popara od jaja: Količina za bebu: 1 jaje malo mlijeka 1 kriška (najbolje integranog) hljeba
Umutite jaje i mlijeko, u to dodate na kockice isječenu krišku hljeba, lijepo promješate i ispečete u tavi na malo putera. Ovo je osnovna verzija, ja nekad poslije pečenja odozgo pospem narendanim žutim sirom, može se u jaje dodati i mladi sir ... Za odrasle može ići u jaje mladi luk, poprženo meso, povećate količinu i furaj. Za djecu ne treba soliti jer hljeb daje potrebni ukus. Ovo mi nekako bolje od prženja prženica, a i ukusnije je i predstavlja kompletan obrok.
Ovo je odlično, ja jutros probala, baš je ukusno, ja sam još dodala kašiku pavlake i super je.Mogao bi se dodati i koji listić špinata.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 13.5.2010 20:09:36
Sonja
sa 11 mj. sam ja njemu dala bjelance..na Uskrs mi jos nismo isli na vakcinu malo je prehladjen al uglavnom nije imao nikakvu reakciju na jaje osim sto mu se ne svidja
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.5.2010 9:08:53
ivanak
Ma neću mu još davati, neka još malo. I tako se neće odmah cijepiti iza rođendana, nego 2 mjeseca iza - tako nam je rekla pedijatrica. Kao njega i drugu bebu da će skupa cijepiti.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 21.5.2010 11:18:29
martajay
lejla_ka, na drugoj temi si napomenula sastav kompletne vecere ("Napiši mi kakav je sastav "hapice" pa da vidimo šta da se na tome poradi da napravimo kompletnu večeru (ako treba)"), pa me zanima sta ona treba da sadrzi za bebu od 14 mjeseci. ja nikad nisam dala voce za veceru. samo bananu ponekad ubacim u kasicu. najcesce je u pitanju neki lino/nestle proizvod.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.5.2010 8:09:31
pocahontas
evo i nas na ovoj temi, mada mi je neobicno jelovnik mog bebija je odprilike ovakav: 1. dojenje 2.voce (citava jabuka+ suhe smokve ili citava kruska ili suhe grozdjice) + zitarice baby love ili nestle riza kukuruz sa AD mlijekom 3.jogurt (ili mladi sir) + banana+ integralni dovpek + D3 kapi 4. supa od koljenice sa mesom+povrce+proso+dvopek (ili riza ili tjestenina ili krompir) 5. povrce na mesnoj vodi + pavlaka + dvopek ili hljeb + zumance sa pola bjelanceta Teta cuvalica mu daje caja ili sokica na kasikicu (flasicu nece, kljun tako-tako ) 6. mama dolazi sa posla i podoj 7. monte ili neko voce 8. opet podoj 9. mljevena plazma sa AD mlijekom + voce 10. kupanje, dojenje i spavanac
Izmedju cetkamo zubice ili mu ja prebrisem sa mokrom gazom kada dodjem s posla i navecer. Ovako izgleda svaki dan odprilike. Napominjem da hranu jos blendamo, ali nekada hoce sam mrvice hljeba ili keks da čaprka ili jaje
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.5.2010 17:24:37
škorpija
Doručak: 180 ml AD Užina: Voće sezonsko sa medom i mljevenom plazmom ili sa babylove žitaricama Ručak: Kajgana sa hljebom ili kuhano povrće sa piletinom ili tunjevina s hljebom, uglavnom šta god mora s hljebom Užina: Bablove mliječna kašica od banane, ili nestle griz sa kakaom, ili keksolino Večera 180 ml AD
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.5.2010 21:09:09
martajay
meni pedijatrica u dz rekla da se d3 kapi daju do prve godine. posebno ih nema potrebe davati kada su bebe izlozene suncu - pa makar i 5 minuta 5% koze.
< Poruku je uredio martajay -- 27.5.2010 21:10:31 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.5.2010 9:06:04
Dinkica
Nama je ped. rekla da pijemo i poslije godine, fontanela se jos nije zatvorila, ja dajem kad se sjetim, otprile svaki drugi dan, ali zato malena visi na polju sa rajom, najmladja ali glavna je tamo
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.6.2010 14:46:52
Dinkica
Juče je bilo Doručak: pola jabuke, banane i kivi sa pahuljicama od rize Užina: banana Ručak: buranija Užina: 2-3 keksa Večera: smoki, zalomilo se, dosli gosti pa iskoristila priliku Aptamil3 2x180 ml (ujutro i navece), voda