Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.4.2010 11:25:06
malena_t
Da se i mi pridruzimo velikima
juce dorucak: palenta s pavlakom + 140 ml mlijeka uzina: kruska rucak: fasirana junetina s krompirom, karfiolom i tikvicom + sokic uzina: plazma kesici vecera: cokolino plus + 140 ml mlijeka
danas dorucak: jaje s pavlakom i hljebom + 140 ml mlijeka(kras expres) uzina: bice banana rucak: bice dinstana piletina s rizom i koprivom + sokic uzina: bice vocni jogurt sa zitaricama vecera: bice neki mlijecni namaz + 140 ml mlijeka
siki ujutro, ali jutros mu nisam dala, a nije ni trazio
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.4.2010 10:27:25
martajay
ja sam skupila hrabrost i juce mu u caj od sipka stavila kasikicu meda, i popio je sve, a inace taj caj nikad nije hteo ni da proba. jutos sam u malo keksolina umesala zobene pahuljice i kasiku meda, i bas mu se dopalo. optertecena sam medom :)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.4.2010 12:38:37
Lejla Ka
Nije problem u medu, već u botulizmu, tj. da se na vrijeme prepozna kod beba, i da se na vrijeme odreaguje. Ovo nije da vas plašim, već znate zašto je med potencijalno opasan do godinu dana (jer nije bakterija prisutna u svakom medu, i neko će dati i prije godinu, i ništa se neće desiti).
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 29.4.2010 12:54:53
Medić*
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Nije problem u medu, već u botulizmu, tj. da se na vrijeme prepozna kod beba, i da se na vrijeme odreaguje. Ovo nije da vas plašim, već znate zašto je med potencijalno opasan do godinu dana (jer nije bakterija prisutna u svakom medu, i neko će dati i prije godinu, i ništa se neće desiti).
Potpuno si u pravu, mom malenom sad ce jos malo 19 mj, i jako sam oprezna po pitanju meda a i ostalih upitnih namirnica, prije mjesec dana sa 1,5 pocela sam mu davati med u caju ali ne svaki dan dva tri puta sedmicno.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 30.4.2010 12:50:19
škorpija
mojoj prijateljici je tetka koja se bavi analizom kvaliteta hrane rekla da je vrhnje za kuhanje najveće smeće i da ga za ishranu ne bi trebali koristiti ni odrasli može li se topa praviti sa nečim drugim, osim vrhenjem za kuhanje
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 30.4.2010 12:55:10
Medić*
moj maleni svakako ne voli vrhnje te mu zato topu pravim tako sto na rastopljeni maslac stvim malo jogurta i svjezeg sira,kada provri ubacim jaje i posolim, mozda i nije neka topa ali nama se svidja
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.5.2010 10:17:01
martajay
IZVORNA PORUKA: škorpija
mojoj prijateljici je tetka koja se bavi analizom kvaliteta hrane rekla da je vrhnje za kuhanje najveće smeće i da ga za ishranu ne bi trebali koristiti ni odrasli može li se topa praviti sa nečim drugim, osim vrhenjem za kuhanje
i ja sam izbegla vrhnje za kuhanje. istopila sam mileram/pavlaku, i eto :)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.5.2010 13:54:43
škorpija
IZVORNA PORUKA: martajay
IZVORNA PORUKA: škorpija
i ja sam izbegla vrhnje za kuhanje. istopila sam mileram/pavlaku, i eto :)
e pa i ja ću to probati, ma moj bio jeo bilo što samo da se u to umoči hljeb
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 1.5.2010 20:17:27
Anoniman
ja sam mislila da je malo ...mada mi nekad ne pojede ni 3 kasike a nekad slisti citavu zdjelicu...crveno meso nece ni da pomirise..rizu...jaje..elem, zivi na piletini, krompiru, mrkvi, blitvi, tikvici i kelju...nekad je i ribu jeo a sad vise ni to nece
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 2.5.2010 21:54:28
škorpija
bogami mi smo jučer klopali ćevape u 16, mm nam ispržio i uz to domaći crni kuh uh kako smos e najeli, a poslije mali žednio cijelu noć mislim, to je hrana koja kao i hrenovke nije zdrava li povremeno mislim da neće škoditi
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 2.5.2010 21:57:11
Hanady RR
joj i ja došla da napišem kako mi farah jede ćevape sva sretna. I garant nebih ja njoj još dala al žene ona ne da plače nego vrišti i otima drugima sa tanjira. i bome najela se pravo sa somnunom pa onda sve to zalila jogurtom...
nadam se da će pupa biti dobro...eno pava
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 2.5.2010 23:46:36
iv@ncica
moj andrej bi danas crko od vriske da nije jeo s nama lazanje...on hoce da jede od kad je ozdravio,,ma stalno ...dodijalo mu valjda ono kasikom njegovo..pa cim vidi nas za stolom eto ga..i danad je plakao dok mu nisam dala..ali sam mu vadila onu tjesteninu i umak..bile su mljac i nisu jake ..kako se oblizivao i mljackao oooo...
dorucak- kesolino uziina- malo kruha i buterino s maslacem namaza- kad sam ja doruckovala
rucak- teleca juhica s mrkvicom, mesom i tjesteninom
uzina - malo lazanja pa poslije nakon 2 sata vocna kasica breskva i riza- bili smo vani
vecera- grizolino
kompot od jabuka i jana