Vanne -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (28.12.2015 15:38:11)
|
IZVORNA PORUKA: janeway IZVORNA PORUKA: Vanja88 janeway a sta ti onda predlazes da djeca piju ako tako kravlje mlijeko ne valja? Nama sa 12mj rekli da predjemo na punomasno od 3,25% dva puta na dan po 250ml... uvece pred spavanje i u toku dana tih 250 u kuhanju,hrani,picu kasicama... Ja dajem tricu AD jer ja to hocu sadrzi zeljezo,vise vitamina d i kalcija nego mlijeko al jutros sam bome s kasicom 150ml mu dala....ono sladje pa on hoce baraba.... Za djecu ispod godine dana ne valja. Prebogato je proteinima(solima), a siromašno je sa vitaminima i željezom. Kao prvo predlažem dojenje, a ko ne doji onda ad do kraja druge godine života. Poslije može kravlje mlijeko, ali isključivo domaće. Bolje nikako ne piti mlijeko nego mlijeko iz tetrapak. To je moje mišljenje. Janeway slazem se...ja mojoj S uzimam domace kravlje mlijeko,sreca komsinica mi ima kravu,pa na tom mlijeku joj kuham griz,palentu,lino...nekad napravim kiselo mlijeko,nekad usirim pa imam pristup domacem...pokusala sam joj dati i da pije,ali ga ne zeli nikako piti... Donedavno je ta komsinica imala i kozu pa sam S par puta sedmicno davala po fildjan kozjeg mlijeka i htjela je da ga pije...
|
|
|
|