|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  467 468 [469] 470 471   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
25.11.2013 9:44:39   
bebaa
znate li vi da cimet ne treba davati ako dijete ima temperaturu...ja nisam znala pa mi rekoše na čatu neki dan.....sva sreča pa napisa jer sam baš tada ubacila cimet u kompot.......ne daje se jer podiže temperaturu u organizmu......user posted image

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 11701
25.11.2013 9:50:00   
Marija13

IZVORNA PORUKA: bebaa

znate li vi da cimet ne treba davati ako dijete ima temperaturu...ja nisam znala pa mi rekoše na čatu neki dan.....sva sreča pa napisa jer sam baš tada ubacila cimet u kompot.......ne daje se jer podiže temperaturu u organizmu......user posted image

Nisam to znala, hvala na informaciji user posted image
Pitala si za batat, to je nešto kao krompir samo slatkasto, čula si kad u nekom flimu pominju "sweet potato" user posted image ja ga još nikad ne napravih...ima ga u mercatoru, ako T voli jesti pečenu tikvu onda će mu se i to svidjeti user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 11702
25.11.2013 14:24:38   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Marija13

Vinetu jeste li probali hipp kašice za laku noć, u kutiji pa se prave s mlijekom?
Ako nemate griz od pira, voli li dječak pšenični? user posted image Stavit ću link gdje možeš naći nekih ideja za ručak i večeru...koliko sam skontala u sve večernje kašice stavljaju cimet..

http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p2#naslov

probala sam ovu sa kuhanim jabukama i kruškama, dodala keks i cimet, moj pojeo 3 zalogaja i to je to user posted image

Pšenični već jede tokom dana jednom, a kupovne kašice i keks zasada izbjegavam... radije bih da mu nešto sama skuham, napravim... Moram malo pročačkati receptiće, valjda nešto nađem.

< Poruku je uredio Vinetu -- 25.11.2013 14:29:28 >

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11703
25.11.2013 14:28:42   
Vinetu

http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p2#naslov

Ovi recepti su pravo zanimljivi... mogla bih nešto iskombinovati.
Sad se sjetih, mogu mu napraviti i rižu (na vodi, dok ne uvedemo mlijeko) sa voćem, malo cimeta i mmmmmmmm...

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11704
25.11.2013 20:28:17   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Ovi recepti su pravo zanimljivi... mogla bih nešto iskombinovati.
Sad se sjetih, mogu mu napraviti i rižu (na vodi, dok ne uvedemo mlijeko) sa voćem, malo cimeta i mmmmmmmm...

Vinetu, i moja se pocela buditi po noci, sto prije nije radila, a sad ima 7mj, znam da ste vi stariji od nas :) I ja sam joj pocela davati oko 20h 4 vrste zitarica od alnature a oko 21h spava, i vjeruj da se nije sinoc budila, sad jel do toga ili nije, ne znam, al eto jedna uspjesno prespavana noc :))))

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11705
25.11.2013 21:02:28   
memom
http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p3#naslov

Ova kasica sa oslicem je superuser posted image

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 11706
26.11.2013 9:33:17   
Marija13
IZVORNA PORUKA: memom

http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p3#naslov

Ova kasica sa oslicem je superuser posted image

To ćemo probati, s tim što ću morati nečim obojiti kašicu jer neće bijelo ni u snu, podsjeća ga na pire krompir user posted image
Moram ovako javno da pohvalim recept naše Almondray za divnu jutarnju kašicu, namjenjeno bebama koje su stigle do cijelog jajeta user posted image
-jaje
-kajmak
-griz (u našem slučaju kukuruzni jer voli puru) i ja sam dodala još i mlijeko user posted image
Nama je to bilo kao pura sa skrivenim jajetom i kajmakom..
Odlično je ispalo, D se baš najeo..mama presretna!

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu memom)
Neposredna veza do poruke: 11707
26.11.2013 13:49:55   
I love youu
Jel se moze mrkva skuhati pa zalediti u onim posudicama za led pa da vadim pomalo kad mi zatreba?Da ne kuham svaki dan po malo mrkve?

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11708
26.11.2013 14:50:56   
Marija13

IZVORNA PORUKA: I love youu

Jel se moze mrkva skuhati pa zalediti u onim posudicama za led pa da vadim pomalo kad mi zatreba?Da ne kuham svaki dan po malo mrkve?

ja sam tako zaledila svježu mrkvu (u kesicama malim) u dozama dovoljnim za jedan njegov obrok, danas sam napravila mjesavinu mrkva, luk, bijeli luk i pastrnjak pa u zamrzivač user posted image

Neposredna veza do poruke: 11709
26.11.2013 15:04:34   
Irisica

ja sam tako zaledila svježu mrkvu (u kesicama malim) u dozama dovoljnim za jedan njegov obrok, danas sam napravila mjesavinu mrkva, luk, bijeli luk i pastrnjak pa u zamrzivač user posted image

Pozz drage moje mame user posted image user posted image
Ja sve zaledim u svjezem obliku...karfijol, brokulu, mohune, mrkvicu...naravno u manjim porcijama koliko mi je dovoljno za jedan obrok...nekada napravim mix a nekada posebno svaku namirnicu...iskreno volim sve svjeze ali sada ide zima pa se mora ovako user posted image user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11710
26.11.2013 15:10:48   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Irisica

Ja sve zaledim u svjezem obliku...karfijol, brokulu, mohune, mrkvicu...naravno u manjim porcijama koliko mi je dovoljno za jedan obrok...nekada napravim mix a nekada posebno svaku namirnicu...iskreno volim sve svjeze ali sada ide zima pa se mora ovako user posted image user posted image

isto tako! pun mi zamrzivač malih kesica user posted image
i meso izrežem na male komade..

(odgovor članu Irisica)
Neposredna veza do poruke: 11711
26.11.2013 15:13:29   
Irisica

Haha i ja isto...da mi je gdje nabaviti skroz mini vrecice barem za to meso user posted image user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11712
26.11.2013 15:23:25   
Sedina 30
E sve drugačije, ja pročita da se cimet daje za snižavanje temperature user posted image

U cimetu ima salicilata koji snižavaju temperaturu i imaju analgetsko i protuupalno djelovanje. Istraživanja provedena o utjecajima na krvne pločice (koje uzrokuju grušanje krvi i sprječavaju krvarenje kod fizičkih ozljeda) pokazala su da sastojak cimeta sprječava preveliko grušanje krvi, koje može imati štetno djelovanje.

(odgovor članu Irisica)
Neposredna veza do poruke: 11713
26.11.2013 15:27:53   
I love youu
Irisica, imas u dm-u kesice bas bas male, oko 2km cini mi se dodje bas puno kesica, i meni je pun zamrzivac kesica, nemogu kupit nama mesa nema gdje stati hehe :)

A joj ja sam vec zaledila domace svjeze mrkve, a sad kad skontam necu moci tu mrkvu skuhati pa opet zalediti jer je vec jednom zaledjena :( Jel de???

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 11714
26.11.2013 15:45:54   
ziki

Irisica, imas u dm-u kesice bas bas male, oko 2km cini mi se dodje bas puno kesica, i meni je pun zamrzivac kesica, nemogu kupit nama mesa nema gdje stati hehe :)

A joj ja sam vec zaledila domace svjeze mrkve, a sad kad skontam necu moci tu mrkvu skuhati pa opet zalediti jer je vec jednom zaledjena :( Jel de???

mislim da možeš jer je termički obrađena.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 11715
26.11.2013 19:03:59   
Irisica

E bas ti hvala...nisam vala ni obracala paznju u dm-u kupim kesice ali one za sendvice i one su oko 1 ili 2l...ali i to mi je bas veliko za te manje komadice mesa sto ledim....a sto se tice mrkve ne znam....ako si je vec zaledila sto bi je ponovo vadila kuhala pa zaledjavala...izvadi sebi po potrebi onoliko koliko ti treba za jedan obrok to ti je neko moje misljenje...opet ne znam pitaj neku iskusniju mamu user posted image user posted image user posted image koja ima dvoje ili troje djece ona sigurno bolje zna user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 11716
26.11.2013 19:06:45   
Vinetu

Haha i ja isto...da mi je gdje nabaviti skroz mini vrecice barem za to meso user posted image user posted image

Sve što mogu zamrzavam kuhano i usitnjeno/izblendano. Kad se zaledi u posudi za led, istresem u kutije na kojima je napisano šta je šta. Koristim i kesice za zamrzivač, kad ponestane kutija.

(odgovor članu Irisica)
Neposredna veza do poruke: 11717
27.11.2013 10:23:39   
Cenzura83
Molim pomoć skuhala sam jednu mrkvicu i ispasirala, danas je prvi dan, ne znam koliko mu mogu dati, jer u onoj činiji ima fino mrkvice,strah me da ne pretjeramuser posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11718
27.11.2013 10:34:12   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Cenzura83

Molim pomoć skuhala sam jednu mrkvicu i ispasirala, danas je prvi dan, ne znam koliko mu mogu dati, jer u onoj činiji ima fino mrkvice,strah me da ne pretjeramuser posted image

Dovoljne su 2-3 kašike, samo da proba user posted image ali ako se bebi svidi pa uzme i 5-6 nije problem..koliko je bebi?

(odgovor članu Cenzura83)
Neposredna veza do poruke: 11719
27.11.2013 10:42:55   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Cenzura83

Dovoljne su 2-3 kašike, samo da proba user posted image ali ako se bebi svidi pa uzme i 5-6 nije problem..koliko je bebi?

Mogu li I ja da se upetljam u tu skuhanu mrkvicu user posted image jel se mora prvi put sama dati, jer kako ce je zasititi samo tih par kasikica mrkve. Ni mi je jos nismo probali jer smo Imali problema sa stolicom pa nisam smjela joj davat.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11720
27.11.2013 11:09:36   
Marija13
ILY niste baš nikako probali mrkvu?
ja bih samo dodala u njen obrok..ono standardno svaki dan pomalo u ručak kao luk, celer itd!
Cenzura tek uvodi čvrstu hranu, pa njima i nije u cilju da se najede user posted image

Neposredna veza do poruke: 11721
27.11.2013 11:20:45   
I love youu

ja bih samo dodala u njen obrok..ono standardno svaki dan pomalo u ručak kao luk, celer itd!
Cenzura tek uvodi čvrstu hranu, pa njima i nije u cilju da se najede user posted image

Nismo nikako, strah me bilo jer ona zatvara pa zato.Ma ja tako sam I kontala stavit je malo u neku hapicu i smiksati sve.

A da vas pitam jos nesto kad se moze poceti njima davati I poneki mali komadic da zvakaju, jest da nemamo jos ni jedan zub al ovo mi se cini da ona samo guta hehe.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11722
27.11.2013 11:53:08   
Irisica

Nismo nikako, strah me bilo jer ona zatvara pa zato.Ma ja tako sam I kontala stavit je malo u neku hapicu i smiksati sve.

A da vas pitam jos nesto kad se moze poceti njima davati I poneki mali komadic da zvakaju, jest da nemamo jos ni jedan zub al ovo mi se cini da ona samo guta hehe.

Moj mali ima 4 zubica i jos ne zna zvakati...ja njemu vec odavno dajem neke krupnije komade u hapicama od kojih naravno znam da se nece moci udavit...ali dzaba on sve guta user posted image user posted image ...
Ako nema zubica ja ne bi preporucila nista jos krupnije...mozda eventualno da probas sa keksom u mlijeku ako si to davala...da ne stavljas mljeveni keks nego da sama izlomis pa da navikavas bebija na malo krupniju hranu..

Neposredna veza do poruke: 11723
27.11.2013 13:15:32   
Lalali
Ja meso (male komade) zaledim tako sto ih umotam u foliju, onu providnu i zauzme manje mjesta od kesica a voce i povrce stavim u kesicu za zamrzivac, svezem pri dnu i odsijecem makazam ostatak kesice i dobijem na prostoru

(odgovor članu Irisica)
Neposredna veza do poruke: 11724
27.11.2013 14:12:18   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Lalali

Ja meso (male komade) zaledim tako sto ih umotam u foliju, onu providnu i zauzme manje mjesta od kesica a voce i povrce stavim u kesicu za zamrzivac, svezem pri dnu i odsijecem makazam ostatak kesice i dobijem na prostoru

Jesi od mene ukrala ovaj fazon da odsjeces ostatak kesice user posted image user posted image Jel to meso zaledis skuhano ili zivo?

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  467 468 [469] 470 471   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  467 468 [469] 470 471   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *