|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  465 466 [467] 468 469   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
13.11.2013 16:06:29   
I love youu
E super, onda cu joj je dati sutra pa cemo vidjet hoce li biti pomaka sa kakicom.Vise mi je zlo kad pomislim na nju user posted image

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11651
13.11.2013 21:10:07   
Alannah
Isprobaj palentu,ona takodje otvara.Mozda cak pomijeesanu sa tikvicom ili jabukom ili kruskom.

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 11652
13.11.2013 21:24:19   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Alannah

Isprobaj palentu,ona takodje otvara.Mozda cak pomijeesanu sa tikvicom ili jabukom ili kruskom.

Probali smo vec sa palentom jabuku I nista :( Sutra je mislim voditi doktoru da vidim sta nam on ima reci, ne mogu da vjerujem da su joj ovoliko crijeva lijena.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11653
13.11.2013 21:31:26   
Alannah
Mi kad smopoceli sa dohranom,isto nije imao stolicudugo,dok se crijeva nisu navikla na drugu hranu,bas u tom vasem periodu,Ja sam sedam dana sve pokusavala,hranu,vodu,kompot odsuhih sljiva,ali nista nije pomoglo,tek osmi dan krenulo.otidji doktoru ako ce ti biti lakse.javi nam sta je bilo.

Neposredna veza do poruke: 11654
14.11.2013 0:53:51   
srećicaa
Ily probaj suhe šljive, mom A su stvarno svaki put pomogle kada ništa drugo nije i forsiraj je da pije vodu. Sretno.

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 11655
14.11.2013 6:39:52   
almondray

IZVORNA PORUKA: Marija13

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Nama danas punih 11 mjeseci, u dobar casuser posted image , danas i jucer sam mu miksala kuhani kupus sa junetinom i mrkvicom, ali zacinjeno, mislim nas rucak, nema hB reakcija, znam da je prerano da njopa bas takvu hranu ali makar sam sretna da mu se svidjauser posted image
Nama jos ostalo da probamo bjelanjak i naravno sve ono sto ide nakon godinu aBduser posted image
Ima malo kg, a bas lijepo jede, sto je najvaznijeuser posted image

Ljubi ga teta E user posted image
Ja sam D danas ubacila malkice kupusa sa junetinom i krompirom pa ćemo vidjeti kako će mu "leći", grah je super prihvatio.. Probali smo i bjelance user posted image već nekoliko puta po malo i nije bilo nikakvih reakcija hB..

Isti su oni.A kuhanje ih neće ni udebljatiuser posted image .A šta ti je to ostalo , daj mi koju ideju , ja svoje ispucalauser posted image .
I mi smo prije par dana probali grah, prošao super.Moj I više neće neslane hapice.
Šta mislite jeli ok da mu dajem jaje u sledećem obliku(pošto kuhano više mrljavi nego što ga pojede-posebno bjelanjak) :2kašike kajmaka 1 kas griza i 1 jaje , umutim i na ulju u tavi ispečem.mislim već sam dva puta davala (recept iz glaveuser posted image ) a svidjelo mu se nenormalno , bas mljacka kad jede.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11656
14.11.2013 6:42:00   
almondray

IZVORNA PORUKA: I love youu

Probali smo vec sa palentom jabuku I nista :( Sutra je mislim voditi doktoru da vidim sta nam on ima reci, ne mogu da vjerujem da su joj ovoliko crijeva lijena.

A radiš li joj vježbice?Šta joj je prošli put dr. rekao?

Neposredna veza do poruke: 11657
14.11.2013 6:46:44   
Alannah
Mi sad imamo13 mj,a i ja tako napravim,umutim jaje,malo mlijeka ili kajmaka i dodam malo sitno isjeckane prase ili tikvice,stavim u tavicu dok se ne zapece,stavim malo maslinovog ulja.Kuhano takodje nece vise.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11658
14.11.2013 7:04:04   
almondray

Mi sad imamo13 mj,a i ja tako napravim,umutim jaje,malo mlijeka ili kajmaka i dodam malo sitno isjeckane prase ili tikvice,stavim u tavicu dok se ne zapece,stavim malo maslinovog ulja.Kuhano takodje nece vise.

I kolko često daješ?I mi smo napunili goduser posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11659
14.11.2013 7:39:24   
Alannah
Dva puta sedmicno.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11660
14.11.2013 8:07:52   
leli80

Mala od moje kolegice ima 4 mjeseca i ima isti problem. Znam da joj daje eurokrem, šlag, bananu, smoki i šta sve ne.
Ona napravi čepić od tvrdok sapuna i stavi joj, dijete se riješi za 5 - 10 minuta.
A znam još jednu ženu koja je to radila i djeca su već velika, znači da nije ništa naštetilo, pa šta ja znam, ja bih možda i probala, ali baš dijete kljukati nezdravom hranom???

Neposredna veza do poruke: 11661
14.11.2013 9:24:09   
Just smile

I love javi šta kaže dr.! A jeste li probali čepiće i bigaia što sam ti spominjala na drugoj temi? mojoj prijateljici je to pomoglo.
Mi smo do sada probali svašta novo od namirnica i hvala Bogu hoće sve user posted image :)

Neposredna veza do poruke: 11662
14.11.2013 11:44:14   
Arminaa
Nama nista ne pomaze za stolicu, sad sam mu promijenila hapu, pa cemo vidjeti hoce li biti pomaka na bolje. Kupila sam hapu namjenjenu za bebe koje imaju zatvor, nadam se da djeluje.

Imam pitanje za cveklu, mada se ranije dosta pisalo o njoj. Koliko se sjecam skuham je sa korom, ogulim i ispasiram, tako moze i da se zaledi, a sa cim se kombinuje?

(odgovor članu Just smile)
Neposredna veza do poruke: 11663
14.11.2013 13:24:49   
SREĆNA

IZVORNA PORUKA: Arminaa

Nama nista ne pomaze za stolicu, sad sam mu promijenila hapu, pa cemo vidjeti hoce li biti pomaka na bolje. Kupila sam hapu namjenjenu za bebe koje imaju zatvor, nadam se da djeluje.

Imam pitanje za cveklu, mada se ranije dosta pisalo o njoj. Koliko se sjecam skuham je sa korom, ogulim i ispasiram, tako moze i da se zaledi, a sa cim se kombinuje?

https://www.facebook.com/notes/doma%C4%87e-ka%C5%A1ice-za-bebe/15-cikla/581332961885716

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 11664
14.11.2013 15:41:25   
Alannah
Cveklu skuhas u kori,ogulis,uzmek koliko reba,ispasias,ostatk zaledis.Kombinujes sa mrkvom,jabukom ili sa rizom ili prosom i slicno.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11665
15.11.2013 7:27:58   
Just smile
Koliko je bebi potrebno vode da joj se daja kada ima jedan čvrsti obrok? Koliko ste vi davale? Ostalo su podoji.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11666
15.11.2013 8:38:01   
Alannah
Moj nije htio flasicu,nece ni danas,pa sam u tom periodu davala na kasikicu,50 ml do 100 ml maksimalno bi popio.Sve dok doji,ne brini puno i tako nadoknadjuje tecnost.

Neposredna veza do poruke: 11667
15.11.2013 9:37:03   
Just smile
Ma ja njoj ne dajem ni 50.. sve mislim puno joj. ajde davat ću onda malo više. Ma tako sam i mislila dok doji da je ok, al povećavat ću pomalo vodu.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11668
15.11.2013 12:32:57   
memom
Ja sam tek pocela davati, ali vrlo malo... Iskreno ni ne znam koliko treba, nego onako otprilike

Neposredna veza do poruke: 11669
15.11.2013 14:03:00   
Lalali
Mi smo imali problema sa stolicom kad smo poceli sa dohranom, isla sam dr. i ona nam je rekla da uzmemo linex za bebe i to joj je pomoglo. Jednu kesicu na tri dijela razgoditi. nikako nisam za eurokrem i ostale slicne stvari

(odgovor članu memom)
Neposredna veza do poruke: 11670
15.11.2013 14:38:22   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Lalali

Mi smo imali problema sa stolicom kad smo poceli sa dohranom, isla sam dr. i ona nam je rekla da uzmemo linex za bebe i to joj je pomoglo. Jednu kesicu na tri dijela razgoditi. nikako nisam za eurokrem i ostale slicne stvari

Jel bila u pitanju tvrda stolica kod bebe? Linex je cini mi se za proljev koliko se sjecam.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11671
15.11.2013 15:15:18   
Lalali
Nije imala stolicu uopste, jeste linex i za proljev ali pomaze i kod tegoba kad nema stolice

Neposredna veza do poruke: 11672
15.11.2013 15:18:41   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Lalali

Nije imala stolicu uopste, jeste linex i za proljev ali pomaze i kod tegoba kad nema stolice

Ejs pa onda to nismo probali ;) Jel ih ima u svim apotekama?

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11673
15.11.2013 16:33:56   
Lalali
Ima, samo obavezno nagalasi za bebu

Neposredna veza do poruke: 11674
15.11.2013 22:18:16   
milenium
armina nama je za tvrdu stolicu obično pomagao sok od jabuke(frutekov).

a taj recept što se umuti jaje sa prasom i kajmakom,treba li se prije to povrće dinstatiuser posted image

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  465 466 [467] 468 469   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  465 466 [467] 468 469   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *