Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.11.2013 21:24:19
I love youu
IZVORNA PORUKA: Alannah
Isprobaj palentu,ona takodje otvara.Mozda cak pomijeesanu sa tikvicom ili jabukom ili kruskom.
Probali smo vec sa palentom jabuku I nista :( Sutra je mislim voditi doktoru da vidim sta nam on ima reci, ne mogu da vjerujem da su joj ovoliko crijeva lijena.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.11.2013 21:31:26
Alannah
Mi kad smopoceli sa dohranom,isto nije imao stolicudugo,dok se crijeva nisu navikla na drugu hranu,bas u tom vasem periodu,Ja sam sedam dana sve pokusavala,hranu,vodu,kompot odsuhih sljiva,ali nista nije pomoglo,tek osmi dan krenulo.otidji doktoru ako ce ti biti lakse.javi nam sta je bilo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 0:53:51
srećicaa
Ily probaj suhe šljive, mom A su stvarno svaki put pomogle kada ništa drugo nije i forsiraj je da pije vodu. Sretno.
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 6:39:52
almondray
IZVORNA PORUKA: Marija13
IZVORNA PORUKA: Full Moon
Nama danas punih 11 mjeseci, u dobar cas , danas i jucer sam mu miksala kuhani kupus sa junetinom i mrkvicom, ali zacinjeno, mislim nas rucak, nema hB reakcija, znam da je prerano da njopa bas takvu hranu ali makar sam sretna da mu se svidja Nama jos ostalo da probamo bjelanjak i naravno sve ono sto ide nakon godinu aBd Ima malo kg, a bas lijepo jede, sto je najvaznije
Ljubi ga teta E Ja sam D danas ubacila malkice kupusa sa junetinom i krompirom pa ćemo vidjeti kako će mu "leći", grah je super prihvatio.. Probali smo i bjelance već nekoliko puta po malo i nije bilo nikakvih reakcija hB..
Isti su oni.A kuhanje ih neće ni udebljati .A šta ti je to ostalo , daj mi koju ideju , ja svoje ispucala . I mi smo prije par dana probali grah, prošao super.Moj I više neće neslane hapice. Šta mislite jeli ok da mu dajem jaje u sledećem obliku(pošto kuhano više mrljavi nego što ga pojede-posebno bjelanjak) :2kašike kajmaka 1 kas griza i 1 jaje , umutim i na ulju u tavi ispečem.mislim već sam dva puta davala (recept iz glave ) a svidjelo mu se nenormalno , bas mljacka kad jede.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 6:42:00
almondray
IZVORNA PORUKA: I love youu
Isprobaj palentu,ona takodje otvara.Mozda cak pomijeesanu sa tikvicom ili jabukom ili kruskom.
Probali smo vec sa palentom jabuku I nista :( Sutra je mislim voditi doktoru da vidim sta nam on ima reci, ne mogu da vjerujem da su joj ovoliko crijeva lijena.
A radiš li joj vježbice?Šta joj je prošli put dr. rekao?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 6:46:44
Alannah
Mi sad imamo13 mj,a i ja tako napravim,umutim jaje,malo mlijeka ili kajmaka i dodam malo sitno isjeckane prase ili tikvice,stavim u tavicu dok se ne zapece,stavim malo maslinovog ulja.Kuhano takodje nece vise.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 7:04:04
almondray
Mi sad imamo13 mj,a i ja tako napravim,umutim jaje,malo mlijeka ili kajmaka i dodam malo sitno isjeckane prase ili tikvice,stavim u tavicu dok se ne zapece,stavim malo maslinovog ulja.Kuhano takodje nece vise.
I kolko često daješ?I mi smo napunili god
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 8:07:52
leli80
Mala od moje kolegice ima 4 mjeseca i ima isti problem. Znam da joj daje eurokrem, šlag, bananu, smoki i šta sve ne. Ona napravi čepić od tvrdok sapuna i stavi joj, dijete se riješi za 5 - 10 minuta. A znam još jednu ženu koja je to radila i djeca su već velika, znači da nije ništa naštetilo, pa šta ja znam, ja bih možda i probala, ali baš dijete kljukati nezdravom hranom???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 9:24:09
Just smile
I love javi šta kaže dr.! A jeste li probali čepiće i bigaia što sam ti spominjala na drugoj temi? mojoj prijateljici je to pomoglo. Mi smo do sada probali svašta novo od namirnica i hvala Bogu hoće sve :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 11:44:14
Arminaa
Nama nista ne pomaze za stolicu, sad sam mu promijenila hapu, pa cemo vidjeti hoce li biti pomaka na bolje. Kupila sam hapu namjenjenu za bebe koje imaju zatvor, nadam se da djeluje.
Imam pitanje za cveklu, mada se ranije dosta pisalo o njoj. Koliko se sjecam skuham je sa korom, ogulim i ispasiram, tako moze i da se zaledi, a sa cim se kombinuje?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.11.2013 13:24:49
SREĆNA
IZVORNA PORUKA: Arminaa
Nama nista ne pomaze za stolicu, sad sam mu promijenila hapu, pa cemo vidjeti hoce li biti pomaka na bolje. Kupila sam hapu namjenjenu za bebe koje imaju zatvor, nadam se da djeluje.
Imam pitanje za cveklu, mada se ranije dosta pisalo o njoj. Koliko se sjecam skuham je sa korom, ogulim i ispasiram, tako moze i da se zaledi, a sa cim se kombinuje?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.11.2013 8:38:01
Alannah
Moj nije htio flasicu,nece ni danas,pa sam u tom periodu davala na kasikicu,50 ml do 100 ml maksimalno bi popio.Sve dok doji,ne brini puno i tako nadoknadjuje tecnost.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.11.2013 14:03:00
Lalali
Mi smo imali problema sa stolicom kad smo poceli sa dohranom, isla sam dr. i ona nam je rekla da uzmemo linex za bebe i to joj je pomoglo. Jednu kesicu na tri dijela razgoditi. nikako nisam za eurokrem i ostale slicne stvari
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.11.2013 14:38:22
I love youu
IZVORNA PORUKA: Lalali
Mi smo imali problema sa stolicom kad smo poceli sa dohranom, isla sam dr. i ona nam je rekla da uzmemo linex za bebe i to joj je pomoglo. Jednu kesicu na tri dijela razgoditi. nikako nisam za eurokrem i ostale slicne stvari
Jel bila u pitanju tvrda stolica kod bebe? Linex je cini mi se za proljev koliko se sjecam.