|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  466 467 [468] 469 470   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.11.2013 22:34:23   
milenium
i ako netko ima neki recept s abc sirom-s čim bi ga mogla kombinirat i dat bebi kao ručak. i s čim kombinirat jogurt?
i koji griz vi bebama dajete i kako ga pripremate i s čim?

moja beba još uvjek doji al mi se čini da ipak više doji nego što jede ovu drugu hranu.ne bi htjela da joj je dojenje glavno jer ipak ima 10 mj,al opet s druge strane ako ne doji kako da joj nadomjestim mlijekouser posted image da me se pogrešno ne shvati ,meni je drago što dojim al malo bi to razrijedila jer učestalost podoja nam je kao da imamo 6 mjeseci.pa bi malo to smanjila.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 11676
15.11.2013 23:36:39   
Marija13
milenium po meni sir ide najbolje sa palentom..jogurt možeš kombinovati s voćem i žitaricama, moj ga je jeo sa žumancetom, ako ste uveli, mada neki ne preporučuju jaje sa mliječnim proizvodima zbog lošije apsorpcije željeza..
Ako želiš da uključiš malo više mliječne proizvode moram ti preporučiti kajmak president, blagog je okusa, i djeca ga vole, moj dosta toga odbija a ovaj kajmak je jedan od rijetkih koje voli..
Moj D isto doji, griz jede pšenični i od pira, probali smo praviti i na kravljem mlijeku, ali sada samo na vodi, pa dodam AD i bananu, trenutno jede samo tako user posted image
Za dojenje te potpuno razumijem, uskoro punimo godinu a doji čini mi se više nego u početku uvođenja čvrste hrane..rado bih smanjila ali odbija piti neko drugo mlijeko..kod najmanje prehlade odbija svu moguću hranu i samo doji kao mala bebica, pa budem sretna što bar to hoće..a možda griješim!

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 11677
17.11.2013 0:59:33   
milenium

IZVORNA PORUKA: Marija13

Moj D isto doji, griz jede pšenični i od pira, probali smo praviti i na kravljem mlijeku, ali sada samo na vodi, pa dodam AD i bananu, trenutno jede samo tako user posted image
Za dojenje te potpuno razumijem, uskoro punimo godinu a doji čini mi se više nego u početku uvođenja čvrste hrane..rado bih smanjila ali odbija piti neko drugo mlijeko..kod najmanje prehlade odbija svu moguću hranu i samo doji kao mala bebica, pa budem sretna što bar to hoće..a možda griješim!

ovako je i kod nas.
a kakv je to griz,koja marka gdje ima kupit?

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11678
17.11.2013 8:34:17   
Marija13
U dm ga kupujemo, ovako izgleda user posted image :
user posted image

Sve bebe ga vole, malo je grublje strukture, ali jako je zdrav i kao neka integralna verzija pšenice user posted image D ga čak više voli od pšeničnog.. odličan kod prelaska na gluten..mješam ga sa raznim voćem..savetujem ti da ga malo rijeđe napraviš jer kad se skine s šporeta baš se stisne..

Pored pira, još voli i proso u zrnu, stavljamo ga u voće i povrće, mada češće u povrće..
user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 11679
19.11.2013 11:28:30   
mo girl
marija kad si pocela uvoditi mlijeko?eh ima li neko recept kako napraviti domaci hljeb za bebu od 10mjeseci?vidim po tablici da se uvodi sa 9 pa kontala da pokusam mu ja napraviti al neznam kako izbaciti sol,smije li kvasac i tako?probala bi pirovo brasno al me ta sol buni

30.01.2013 - A

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11680
20.11.2013 13:41:32   
Sedina 30
Šta se može drugo uvesti što ima gluten, jer griza od pira nema nigdje? Kada smije buranija, grašak, suho voće, brokula, karfiol?

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11681
20.11.2013 13:57:09   
Alannah
Griza od pira nema vise u DM-u.Zbog slabe potraznje prestali ga uvoziti.U DM-u imas pahuljice od pira,mozes njih.Gluten sadrzi i psenicni griz,zob,jecam,raz.Imas od svih nabrojanih i pahuljice, a imas i mjesavinu 4-5 zitarica.Brokula,boranija i karfiol idu od 8 mjeseca,a grasak od 10.tog.Suho voce,marelice,sljive,kruske mogu od 7 mjeseca,brusnice i grozdjice od 10.tog.
,kao sto bi i vjeze voce.Napominjem da je kod mene Rodina tablica,a imas i na FB domace kasice,takva je i kod njih.
Mogrirl,ja sam tad napravila normalno hljeb samo bez soli,znaci voda,kvasac i brasno.

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 11682
20.11.2013 14:00:10   
Sedina 30
E hvala puno, a šta da uradim sa tim pahuljicama od pira, da li može onaj griz u plavom pakovanju? A karfiol, brokula jel bolje kupiti na pijaci, ili zaleđeo ledovo?

< Poruku je uredio Sedina 30 -- 20.11.2013 14:01:06 >

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11683
20.11.2013 14:16:09   
Alannah
Griz u plvoj kesici sa bebom ? Moze baravno.Ja kuham griz na vodi,pa dodam ili voce ili jogurt.Naravno kad uvedes jogurt,.Mozes dodati i npr.2 suhe marelice da se kuhaju sa grizom.Pahuljice potopim u kompot ili prelijem vrelom vodom i pomijesam sa vocem.Nakon sto sam uvela jogurt(10 mj),potapala sam ih u jogurt.
Ja sam uvijek vise za svjeze dok ga ima.Na pijaci,ako si u mogucnosti da odes,uvijek imas ljude koji prodaju domace svoje.Taman da su i prskali,ne znas ni kako je ono u kesama smrznuto.Ja uvijek imam brokulu i smrznutu,u slucaju da nemam trenutno svjeze.

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 11684
20.11.2013 14:26:01   
Sedina 30
E hvala puno, onda ću taj griz prvi uvesti, kada već nema taj od pira. Valjda će mu te žitarice biti sitije.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11685
20.11.2013 15:04:36   
Apotekarka
Od koliko ste mjeseci poceli sa zumancetom....

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 11686
21.11.2013 19:41:18   
Alannah
Zumance ide od 10 mjeseci,mi smo uveli sedmicu prije,prvo 1/8,pa kroz nekoliko dana 1/4.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11687
22.11.2013 11:25:25   
mo girl
alannah znaci mogu stavit kvasac?
a sta sa paradaizom vidim da ide po tablici al mu nije sezona pa da cekam ljeto il kako?a umjesto ovog sad sto ima kupiti pretpostavljm da je prskan svim i svacim moze li onaj mali talijanski sad mu se nemogu sjetiti imena onjaj sto dodje kao na grozdu?
ja boraniju nisam jos davala neznam ni kako da je napravim jel da izvadim one spice unutra neznam

30.01.2013 - A

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11688
22.11.2013 17:04:05   
Marija13

IZVORNA PORUKA: mo girl

alannah znaci mogu stavit kvasac?
a sta sa paradaizom vidim da ide po tablici al mu nije sezona pa da cekam ljeto il kako?a umjesto ovog sad sto ima kupiti pretpostavljm da je prskan svim i svacim moze li onaj mali talijanski sad mu se nemogu sjetiti imena onjaj sto dodje kao na grozdu?
ja boraniju nisam jos davala neznam ni kako da je napravim jel da izvadim one spice unutra neznam

Kakve špice? To je kao mladi grah, moj je ljetos jeo dok je bilo mlade buranije, super je podnosio, kuhala sa krompirom i teletinom, izmiksala i prava kašica user posted image

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11689
22.11.2013 19:15:53   
Alannah
Marija ,ja sam stavljala kvasac,ali ne znam zaista od kada moze kvasac.Jeo je dva puta po koju mrvicu hljeba,pa sam prestala mu davati,dok nije prosao godinu.Sad jede i kupovni i domaci,kako kad stignem napraviti.
Da si mi blize,dala b ih ti domaci paradajz iz zamrzivaca,imam dostauser posted image .Taj talijanski ne bih davala,on je itekako prskan,valja njemu doci iz Italije.Na pijaci se jos moze naci domaceg,ko ima plastenik.I on je mozda prskan,ali mi lakse na dusi kad kupim taj,nego u marketu.
Boraniju sam miksala kad ju je poceo jesti,te spice su mladi grah,to isto izmiksas,ako mislimo na isto.Nekad sam je kuhala sa mrkvom,krompiricem,nekad sa mesom,ili sa rizom ili prosom.Skuha se brzo,dodas malo maslinovog i izmiksas.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11690
23.11.2013 15:55:38   
mo girl
jeste ima u sebi nkakve male spice zato pitam

30.01.2013 - A

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11691
23.11.2013 16:29:48   
Arminaa
Kako da spremim batat, na koji nacin i s cime ga je najbolje kombinovati?

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11692
23.11.2013 16:35:00   
I love youu

IZVORNA PORUKA: Arminaa

Kako da spremim batat, na koji nacin i s cime ga je najbolje kombinovati?

Gdje si ga nasla kupiti bogati?

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 11693
23.11.2013 17:01:30   
Arminaa
Uzela sinoc u Mercatoru na Socijalnom user posted image , kila 6,60 KM, tako da jedan osrednji batat dodje 3,20 KMuser posted image .

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 11694
23.11.2013 17:15:50   
Full Moon
Armina, pa mozes ga mikasti kao i standardni krompir( jogurt, meso, supe), zapravo ti je ukus i tvrdoca slicniji tikvi-bundevi, odrezes komad koji ces taj dan spremati, ogulis i kuhas nekih 15 minuta, vidjet ces naravno kad probodes viljuskom je li kuhan,, ostatak mozes cuvati u frizideru...

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 11695
23.11.2013 21:53:54   
I love youu
A joj sad vidjela za batat, a veceras bili u mercatoru :( a jest skup majko draga user posted image

Moze li pomoc oko omjera onih 4 vrste zitarica od alnature I jel ga pravite sa prokuhanom vodom, mlakom ili vrucom?

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11696
23.11.2013 22:10:53   
Alannah
Batat je odlican kao pire ili sam ili sa mrkvom ili krompirom i malo maslinovog.Ja cesto pravim i krem corbu od batata i mrkve i krompira,pa i mi jedemo.Kod nas u Mekratoru bude do 4 KM/kg.
Sto se tice 4 vrste zitarica,ja o od oka,ili prelijem kasiku-dvije zitarica sa malo vruce vode da nabubre,cisto da ih pokrije voda,ili ih umijesam u jogurt,pa pustim da odstoji dok ne omeknu.To kad probate jogurt.Cesto mi se desi da i palentu i ostale zitarice napravim rjedje,ali ih jednostavno procijedim i dobijem sto zelim.

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 11697
24.11.2013 22:39:07   
Vinetu
Gdje ste, dame moje? Kako su bebači slatki?
I ja već odavno tražim griz od pira u DM-u, ali ga nikako neJma. Znači, neće ga ni nabavljati?! Baš mi je žao, jer i moj sinčić ga voli.
Moj bebač već neko vrijeme mnogo se češće budi noću nego ranije. Jedno su ga vrijeme mučili zubići, a sad je noću veoma često gladan.. popije oko 200 ml AD mlijeka i već nakon 2-3 sata može još jesti. Kako nema ni noćnog HIPPovog mlijeka, koje ga je držalo cijelu noć sitim, ne znam šta da mu dajem za večeru osim običnog HIPPovog mlijeka (ne dojimo).
Kontala sam da mu uvedem neku laganiju večericu pred spavanje, ali ne znam štauser posted image . Tokom dana jede palentu sa sirom i žumancetom, povrće s rižom/ječmom/zobi i mesom, voćni obrok, griz sa voćem. Nisam pametna šta da mu dam pred spavanje a da nije AD, da je lagano a da ga zasiti fino... ne bih mu davala ništa kupovno, jer sve ostalo sama kuham i pripremam za bebača. Kontala sam mu davati griz od pira (iako tokom dana jede dosta vrsta žitarica) ali sad i pir otpada... user posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11698
25.11.2013 9:36:18   
Marija13
Vinetu jeste li probali hipp kašice za laku noć, u kutiji pa se prave s mlijekom?
Ako nemate griz od pira, voli li dječak pšenični? user posted image Stavit ću link gdje možeš naći nekih ideja za ručak i večeru...koliko sam skontala u sve večernje kašice stavljaju cimet..

http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p2#naslov

probala sam ovu sa kuhanim jabukama i kruškama, dodala keks i cimet, moj pojeo 3 zalogaja i to je to user posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11699
25.11.2013 9:43:01   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Marija13

Vinetu jeste li probali hipp kašice za laku noć, u kutiji pa se prave s mlijekom?
Ako nemate griz od pira, voli li dječak pšenični? user posted image Stavit ću link gdje možeš naći nekih ideja za ručak i večeru...koliko sam skontala u sve večernje kašice stavljaju cimet..

http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p2#naslov

probala sam ovu sa kuhanim jabukama i kruškama, dodala keks i cimet, moj pojeo 3 zalogaja i to je to user posted image

mogu ti reći da mi se ovi recepti sviđaju...mada da budem iskrena pojma nemam šta je batat pa svaki put pomislim na batak.....

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  466 467 [468] 469 470   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  466 467 [468] 469 470   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *