|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  468 469 [470] 471 472   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
27.11.2013 14:58:59   
Apotekarka
s koliko ste mjeseci veli 3 obrok svojoj djeci

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 11726
27.11.2013 15:32:12   
almondray

IZVORNA PORUKA: Marija13

IZVORNA PORUKA: memom

http://www.klokanica.hr/specijal/prva-bebina-zima/pet-jednostavnih-zimskih-kasica-955/p3#naslov

Ova kasica sa oslicem je superuser posted image

To ćemo probati, s tim što ću morati nečim obojiti kašicu jer neće bijelo ni u snu, podsjeća ga na pire krompir user posted image
Moram ovako javno da pohvalim recept naše Almondray za divnu jutarnju kašicu, namjenjeno bebama koje su stigle do cijelog jajeta user posted image
-jaje
-kajmak
-griz (u našem slučaju kukuruzni jer voli puru) i ja sam dodala još i mlijeko user posted image
Nama je to bilo kao pura sa skrivenim jajetom i kajmakom..
Odlično je ispalo, D se baš najeo..mama presretna!

user posted image nadam se da će D uvijek olizati tanjuruser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11727
27.11.2013 19:31:10   
Cenzura83

IZVORNA PORUKA: Marija13

IZVORNA PORUKA: Cenzura83

Molim pomoć skuhala sam jednu mrkvicu i ispasirala, danas je prvi dan, ne znam koliko mu mogu dati, jer u onoj činiji ima fino mrkvice,strah me da ne pretjeramuser posted image

Dovoljne su 2-3 kašike, samo da proba user posted image ali ako se bebi svidi pa uzme i 5-6 nije problem..koliko je bebi?

5 mjeseci, ali sam ipak odustala od dohrane do 6og, bila se prepala sinoć da nemam dovoljno mlijeka, pa sam mislila počet uvoditi, a onda skontam da mi je ipak žao, neka ga još ovaj mjesec nek uživa uz (.)

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11728
27.11.2013 19:55:03   
Alannah

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

s koliko ste mjeseci veli 3 obrok svojoj djeci

Sa devet mjeseci i desetak dana otprilike.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11729
27.11.2013 21:46:04   
Lalali

IZVORNA PORUKA: I love youu

IZVORNA PORUKA: Lalali

Ja meso (male komade) zaledim tako sto ih umotam u foliju, onu providnu i zauzme manje mjesta od kesica a voce i povrce stavim u kesicu za zamrzivac, svezem pri dnu i odsijecem makazam ostatak kesice i dobijem na prostoru

Jesi od mene ukrala ovaj fazon da odsjeces ostatak kesice user posted image user posted image Jel to meso zaledis skuhano ili zivo?

jesamuser posted image zivo zaledim, kupim veci komad isijecem na manje komade, umotam, zaledim i kad hocu praviti odledim tako sto ubacim u vrucu vodu, skinem foliju i kuham

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 11730
27.11.2013 22:19:54   
almondray

IZVORNA PORUKA: I love youu

Ja meso (male komade) zaledim tako sto ih umotam u foliju, onu providnu i zauzme manje mjesta od kesica a voce i povrce stavim u kesicu za zamrzivac, svezem pri dnu i odsijecem makazam ostatak kesice i dobijem na prostoru

Jesi od mene ukrala ovaj fazon da odsjeces ostatak kesice user posted image user posted image Jel to meso zaledis skuhano ili zivo?

jesamuser posted image zivo zaledim, kupim veci komad isijecem na manje komade, umotam, zaledim i kad hocu praviti odledim tako sto ubacim u vrucu vodu, skinem foliju i kuham

I ja koristim tu providnu foliju.
Imaju i one kesice (malo skuplje su) sto dođe kao tanja žica ili nesto sl. čime se omota oko kese.Umjesto pravljenja čvora.Dođu u kutiji.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11731
27.11.2013 22:21:27   
Alannah
I ja isto ovako zaledim,sve umotam u prozirnu foliju,sinat,blitva,isjeceno povrce,meso,sve u porcije.Lakse mi je i nama tako meso zalediti,jer sam cesto sama,pa mi dovoljna jedna snicla,ako mi se jede meso.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11732
28.11.2013 14:29:43   
Apotekarka
Kad ste poceli sa zumancetom,kruhom i svjezim sirom,gledala sam neke tablice dohrane i nije svugdje isto pa me zaniuma kad ste poceli s odredjenim namirnicama....Moja cura je jutarnji obrok donedavno imala tipa zitarice,banana s jabukom i keksom ili kuhana jabula,kruska i mrkva skontala sam da kad su jabuka,kruska i mrkva da jj je malo,bude gladna iu nerovozna pa nemam vise ideja sta da joj dam....
Njoj je 7,5 mj i ovako recimo nas danasnji jelovnik izgleda
08:15-200 ML MLIJEKA
11:15-palenta s bananom
13:00 kruska izewrendana(prvi put smo vocku kao uzinu uzeli danas)
14:30 250 ml mlijeka
17:00 krompir.karfilo, brokula
19:00 neka vockica kao uzina to je nekih 10-ak kasikica
20:30 200-250 ml mlijeka
izmedju toga popije 100-200 ml caja
mislite li da je ovo ok za njen uzrast

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11733
28.11.2013 14:39:13   
Lejla Ka
Ako si uvela keks, možeš i hljeb i tjesteninu, jer su u keksu svi problematični sastojci, gluten, jaja, šećer.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 11734
28.11.2013 14:40:35   
Apotekarka
Jesam par kasikica keksa recimo s babanom i jabukom...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 11735
28.11.2013 15:53:22   
I love youu
Ima li potrebe za uzinama kad ima svoje obroke cvrste hrane i dojenje kad zeli?

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

Neposredna veza do poruke: 11736
28.11.2013 15:58:52   
bebaa
vjeruj ja još ne mogu da safatam kad bi on mogao biti gladan...pa tako ima užine a ako neće da jede ja se nerviram...a u stvari dijete nije gladno......user posted image a opet danas oko 12 pofino ručao,jak obrok imao...u međuvremenu pojede malo svježeg voća i pola keksa...da bi opet oko 3 super ručao....pa ne mogu biti pametna......user posted image

"U laži su kratke noge ! "

Neposredna veza do poruke: 11737
28.11.2013 16:05:46   
I love youu

IZVORNA PORUKA: bebaa

vjeruj ja još ne mogu da safatam kad bi on mogao biti gladan...pa tako ima užine a ako neće da jede ja se nerviram...a u stvari dijete nije gladno......user posted image a opet danas oko 12 pofino ručao,jak obrok imao...u međuvremenu pojede malo svježeg voća i pola keksa...da bi opet oko 3 super ručao....pa ne mogu biti pametna......user posted image

Ma ne treba ih tjerati da jedu stalno, ja odprilike svaka 2,5-3h dajem. Al podji od sebe pa nejedes ni ti svaki sat vremena :))

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 11738
28.11.2013 16:07:33   
bebaa
joj ja sve kontam nije pojeo dovoljno......user posted image

"U laži su kratke noge ! "

Neposredna veza do poruke: 11739
28.11.2013 16:12:19   
I love youu
IZVORNA PORUKA: bebaa

joj ja sve kontam nije pojeo dovoljno......user posted image

Ma sve smo mi takve izgleda user posted image blesave malo user posted image Ja idem logikom ako je gladna da ce plakati i dajem tako svaka 3h odprilike al ne gledam bas toliko u sat.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 11740
28.11.2013 16:17:22   
ada_

Kad ste poceli sa zumancetom,kruhom i svjezim sirom,gledala sam neke tablice dohrane i nije svugdje isto pa me zaniuma kad ste poceli s odredjenim namirnicama....Moja cura je jutarnji obrok donedavno imala tipa zitarice,banana s jabukom i keksom ili kuhana jabula,kruska i mrkva skontala sam da kad su jabuka,kruska i mrkva da jj je malo,bude gladna iu nerovozna pa nemam vise ideja sta da joj dam....
Njoj je 7,5 mj i ovako recimo nas danasnji jelovnik izgleda
08:15-200 ML MLIJEKA
11:15-palenta s bananom
13:00 kruska izewrendana(prvi put smo vocku kao uzinu uzeli danas)
14:30 250 ml mlijeka
17:00 krompir.karfilo, brokula
19:00 neka vockica kao uzina to je nekih 10-ak kasikica
20:30 200-250 ml mlijeka
izmedju toga popije 100-200 ml caja
mislite li da je ovo ok za njen uzrast

vidim pitas kad da joj uvedes treci obrok,meni sad ovdje nista nije jasno user posted image ,sta se racuna kao obrok ako je voce uzina,nama 6 mjeseci pa i mi krecemo malo ozbiljnije sa dohranom i sad veze nemam sta joj dati da se racuna kao obrok i jel trebam davati i uzinu user posted image

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

Neposredna veza do poruke: 11741
28.11.2013 17:34:11   
Alannah
ada kad pocnes sa dohanom,sve se racuna kao obrok,pa tako i voce. U pocetku je dovoljna i samo kasica od jabuke,jer beba treba da se privikava lagano,a ne da se odmah napuca hrane.Do godine dana je dohrana,znaci mlijeko je glavno.Ne znam kad ste poceli sa dohranom,ali ne moras se zuriti,polako.Napisi nam kad ste krenuli i sta otprilike beba jede.
apotekarka moj mali je takav meni imao sa oko 10-11 mjeseci.Mozda je malo puno sve to za bebu od 7 mjeseci.Neke namirnice je mogu i napuhati pa da bude nervozna,npr.mrkva,brokula,karfiol,a mozda su i zubici,pa ti se cini da je vise gladna.Zumance smo uveli sa skoro 10 mjeseci, hljeb sa 10 je probao,a sir sa 11.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 11742
28.11.2013 17:39:59   
Apotekarka
Nije ju stomak mucio kad sam joj flasicu mlijeka jucer ponudila nakon obroka mrkve i jabuke dijete je izgledalo kao da goidinu nije jelo, do sad sanm joj to racunala kaso obrok a nismo uzine imali...

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11743
28.11.2013 18:00:16   
SREĆNA
Mojim dečkima je 9.5 mj. nemaju treći obrok , jer imaju viška kg. za svoj uzrast.Ujutro kad se probude pojedu
-180 ML.ad
nakon dva sata jedu voće sa prosom, rižolinom, grizom, nekad i samu bananu bez ičega,
spavanje poslije ovog obroka ako su jeli žitarice dam im onda manje ad oko 60-90ml.da zaspe, ako nisu , ako je sama voćka onda ide 150 ml. ad.

kad se probude nakon 1.5-2 sata ako su popili mlijeko prije spavanja onda sačekamo još jedan sat pa onda jedemo povrće raznorazno dozvoljeno sa raznoraznim kombinacijama, teleća, pileća supica, meso 2x sedmično, ostalo kombinujemo povrće.
Ako nisu popili mlijeko prije spavanja onda malo ubrzamo povrtni obrok.

To nam dođe oko 4-5 -6 popodne zavisi kako kad taj povrtni obrok. do spavanja je do 150 ml. ad 1x, a idu zvanično na spavanje kad je mm prva smjena u 22, kad nije u 23. kad piju 210 ml.i to jedva popiju.
Eh ja sad ne znam jel ovo malo-puno pojma nemam , ali djeci tako odgovara i tako nam je svaki dan.

Neposredna veza do poruke: 11744
28.11.2013 23:08:14   
ada_

IZVORNA PORUKA: Alannah

ada kad pocnes sa dohanom,sve se racuna kao obrok,pa tako i voce. U pocetku je dovoljna i samo kasica od jabuke,jer beba treba da se privikava lagano,a ne da se odmah napuca hrane.Do godine dana je dohrana,znaci mlijeko je glavno.Ne znam kad ste poceli sa dohranom,ali ne moras se zuriti,polako.Napisi nam kad ste krenuli i sta otprilike beba jede.
apotekarka moj mali je takav meni imao sa oko 10-11 mjeseci.Mozda je malo puno sve to za bebu od 7 mjeseci.Neke namirnice je mogu i napuhati pa da bude nervozna,npr.mrkva,brokula,karfiol,a mozda su i zubici,pa ti se cini da je vise gladna.Zumance smo uveli sa skoro 10 mjeseci, hljeb sa 10 je probao,a sir sa 11.

beba doji ali skroz slabo dobija na kilazi pa smo negdje sa 4,5mj kao krenuli ali nije islo,to je izgledalo tako da joj ponudim npr.kasu od jabuke ona proba i nece vise,tako smo probali jabuku,krusku,mrkvu,rizu,kasu s 4 vrste zitarica pa odustali jer se njoj nista ne svidja user posted image ,sad nam je punih 6 mj i pocet cemo opet sa dohranom polako pa me zbunilo ovo s obrocima i uzinama...

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11745
28.11.2013 23:21:37   
srećicaa
Apotekarka ja mislim da je ovo što tvoja curica pojede previše. Moj A ima 8 mjeseci i 10 dana i tek prije 10 dana sam mu uvela drugi obrok, užinu nema nikakvu, a koliko sam upućena užina se uvodi tek 1-2 mjeseca nakon što se uvede 3. obrok. On je jako napredna beba, ima 9,5 kg i visina mu je po standardima beba od 10 mjeseci, a ipak mu ima samo ta 2 obroka. Ujutro jede voćnu kašicu sa nekom žitaricom: proso, pir, kukurzna palenta, rižine pahuljice ili amaranth, te oko 18 sati povrće sa također nekom žitaricom i 2 puta sedmično sa mesom (u našem slučaju piletinom jer sam kupila domaće piliće iz provjerenog uzgoja) a kada nije meso dodam domaće maslinovo ulje. Ti joj možeš tu kašicu sa jabukom i mrkvom pojačati nekom žitaricom i to je to. Nema zaista potrebe da žuriš. Ne želim nikome pametovati ali moja beba nije još probala keks, žumance, jogurt, karfiol, kupus, kelj, grašak, mohunu, hljeb,... a čak joj i bananu tek od sutra planiram uvesti jer san forsirala sezonsko voće, a nju sam ostavila za ove zimske dane-svakako je poteška pa mu se taman i razvio probavni sistem malo. Također beba ne pije sokiće i nije do sada probala kupovnu kašicu. Sačekaj bar još mjesec dana, proletiće to za čas.
Sutra mu planiram kupiti svježi filet oslića u ribarnici i krenuti sa uvođenjem ribe. Nekako mi je bolje to nego kupovati tovljenu teletinu iz mesnica.

< Poruku je uredio srećicaa -- 28.11.2013 23:24:04 >

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11746
29.11.2013 15:41:03   
I love youu

IZVORNA PORUKA: ada_

IZVORNA PORUKA: Alannah

beba doji ali skroz slabo dobija na kilazi pa smo negdje sa 4,5mj kao krenuli ali nije islo,to je izgledalo tako da joj ponudim npr.kasu od jabuke ona proba i nece vise,tako smo probali jabuku,krusku,mrkvu,rizu,kasu s 4 vrste zitarica pa odustali jer se njoj nista ne svidja user posted image ,sad nam je punih 6 mj i pocet cemo opet sa dohranom polako pa me zbunilo ovo s obrocima i uzinama...

Moras imati puno strpljena sa davanjem hrane. Moja npr nekad nema sanse da jede okrece glavu place, nema sta ne radi, ja je ostavim par min onda opet joj probam dati i sve otvara usta hoce jos. Tako da sa njima nikad ne znas. Mozda ti nije gladna u tom trenutku kad joj dajes. Probaj na nekih 2h od kad si je dojila da joj probas dati hapicu.I pravi razne kombinacije hapica, mozda neku voli a neku nece ni da proba.Na nama je da istrazujemo.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 11747
30.11.2013 9:11:35   
Arminaa
Apotekarka, znam da mi neces zamjeriti na komentaru, jer nema nikakve zle namjere, ali ti se doimas zaista previse opterecena Aninom ishranom (od samog pocetka, odnosno od 4 mjeseca, a prije toga i sa flasicama). Ja smatram, a vidim da se i ostale zene slazu s tim, da joj dajes previse obroka - mislim dvije uzine i dva obroka pored 3 flasice je dovoljno za jednogodisnjaka, a ne bebu od 7,5 mjeseci, kojoj bi tek sad trebala uvoditi drugi obrok user posted image fakticki. Nabrojis sve sto joj das i onda pitas jel joj dovoljno, umjesto da pomislis jel joj previse? Vidjela sam slike, nasa Ana je zaista prava napredna bebica i nema potrebe da je toliko hranis (rasirice se zeludac, pa eto problema za kasnije).
Moj Adin kojem je 10 i po mjeseci, pored flasice ima nepuna dva obroka - dorucak (voce sa zitaricama) pojede kako treba, a rucak po nekoliko kasikica i ostavi, ali ga ja ne forsiram, uzine nema nikako. U biti, kod nas je ista situacija koa kod Srecice.
Pozdrav za tebe i poljubac za malu princezu sa prelijepim okama.

< Poruku je uredio Arminaa -- 30.11.2013 9:13:45 >

Neposredna veza do poruke: 11748
30.11.2013 9:29:08   
Apotekarka
Ma ne zamjerim nego mi nisu jasni ni ovi pedijatru kao beba od 8 mj treba imati 3 prava obroka i 500 ml mlijeka...a i pricala sam sa majkama Aninih vrsnjaka svi imaju 2 cvrsta obroka c ak i ove sto doje...pa ne znam...sta cu kad hoce jesti stalno imam dojam da je gladna,sinoc stariji sin jede juhu ona place hoce i ona sve zvace a jela je normalnouser posted image ...Malki njene dobiu nije toliko bio za hranom...

Neposredna veza do poruke: 11749
30.11.2013 10:24:16   
Arminaa

Ma ne zamjerim nego mi nisu jasni ni ovi pedijatri kao beba od 8 mj treba imati 3 prava obroka i 500 ml mlijeka...a i pricala sam sa majkama Aninih vrsnjaka svi imaju 2 cvrsta obroka c ak i ove sto doje...pa ne znam...sta cu kad hoce jesti stalno imam dojam da je gladna,sinoc stariji sin jede juhu ona place hoce i ona sve zvace a jela je normalnouser posted image ...Malki njene dobiu nije toliko bio za hranom...

Pravo da ti kazem, ja ne slusam sta pedijatri govore, nego posmatram Adina sta mu odgovara. Jedino cega sam se pridrzavala, jeste preporuka pedijatra da mu ne uvodim hranu sa glutenom prije 9 mjeseci (a preporuka je za nedojene bebe 8 mjeseci, dojene 6), tako da mu dajem sad tjesteninu u supicama, ali bez jaja je tjestenina, kljukusu kad sebi napravim i kiflu povremeno, griz jede, kao i zitarice sa glutenom.
Nisam mu davala keksolino, rizolino i ostalo sto zavrsava sa lino, kao ni kupovne kasice (nisam protivnik kupovnih kasica kad se negdje krene, tako da imam 10-ak raznih u ormaricu, a koliko dugo stoje dovoljno govori cinjenica da su sve za 4 mjeseca izuzev dvije koje su za 5 mjeseciuser posted image ). Kao sto sam ti ranije rekla, ne moze se reci da moj bebac ima dva cvrsta obroka, a stariji je od Ane 3 mjeseca, uzinu da ne spominjem, ovako to izgleda kod nas:
ujutro oko 6 kad se budi popije hapu iz flasice, oko 9-10 pojede dorucak (kruska, sljiva, jabuka sa zitaricama ili grizom), 3-4 sata nakon toga pije opet flasicu, a oko 4 kao fol rucak (mijenjam piletinu, puretinu i teletinu sa povrcem ili tjesteninom, samo povrce sa zumancetom ili mladi sir sa jogurtom - samo ovo zadnje pojede cijelu zdjelicu, ostalo po nekoliko kasikica) i jos ima dvije hape u tom danu. Kolicinu hape namjerno ne navodim jer zavisi - nekad popije 150, a nekad 200, 230 ml, ali cim izbaci flasicu ja je operem, nikad mu ne vracam pipu u usta. Izmedju toga pije vodu, najvise 50 ml dnevno i to je to. Sokove mu ne zelim davati prije godine dana aBd.
Jedino sto se slazem jeste 500 ml. mlijeka koje si napisala, ostalo sve zavisi od djeteta do djeteta. Pusa

Neposredna veza do poruke: 11750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  468 469 [470] 471 472   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  468 469 [470] 471 472   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *