|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.11.2013 10:24:16
|
|
|
|
Arminaa
|
IZVORNA PORUKA: Apotekarka Ma ne zamjerim nego mi nisu jasni ni ovi pedijatri kao beba od 8 mj treba imati 3 prava obroka i 500 ml mlijeka...a i pricala sam sa majkama Aninih vrsnjaka svi imaju 2 cvrsta obroka c ak i ove sto doje...pa ne znam...sta cu kad hoce jesti stalno imam dojam da je gladna,sinoc stariji sin jede juhu ona place hoce i ona sve zvace a jela je normalno ...Malki njene dobiu nije toliko bio za hranom... Pravo da ti kazem, ja ne slusam sta pedijatri govore, nego posmatram Adina sta mu odgovara. Jedino cega sam se pridrzavala, jeste preporuka pedijatra da mu ne uvodim hranu sa glutenom prije 9 mjeseci (a preporuka je za nedojene bebe 8 mjeseci, dojene 6), tako da mu dajem sad tjesteninu u supicama, ali bez jaja je tjestenina, kljukusu kad sebi napravim i kiflu povremeno, griz jede, kao i zitarice sa glutenom. Nisam mu davala keksolino, rizolino i ostalo sto zavrsava sa lino, kao ni kupovne kasice (nisam protivnik kupovnih kasica kad se negdje krene, tako da imam 10-ak raznih u ormaricu, a koliko dugo stoje dovoljno govori cinjenica da su sve za 4 mjeseca izuzev dvije koje su za 5 mjeseci ). Kao sto sam ti ranije rekla, ne moze se reci da moj bebac ima dva cvrsta obroka, a stariji je od Ane 3 mjeseca, uzinu da ne spominjem, ovako to izgleda kod nas: ujutro oko 6 kad se budi popije hapu iz flasice, oko 9-10 pojede dorucak (kruska, sljiva, jabuka sa zitaricama ili grizom), 3-4 sata nakon toga pije opet flasicu, a oko 4 kao fol rucak (mijenjam piletinu, puretinu i teletinu sa povrcem ili tjesteninom, samo povrce sa zumancetom ili mladi sir sa jogurtom - samo ovo zadnje pojede cijelu zdjelicu, ostalo po nekoliko kasikica) i jos ima dvije hape u tom danu. Kolicinu hape namjerno ne navodim jer zavisi - nekad popije 150, a nekad 200, 230 ml, ali cim izbaci flasicu ja je operem, nikad mu ne vracam pipu u usta. Izmedju toga pije vodu, najvise 50 ml dnevno i to je to. Sokove mu ne zelim davati prije godine dana aBd. Jedino sto se slazem jeste 500 ml. mlijeka koje si napisala, ostalo sve zavisi od djeteta do djeteta. Pusa
|
|
|