Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2013 9:44:39
bebaa
znate li vi da cimet ne treba davati ako dijete ima temperaturu...ja nisam znala pa mi rekoše na čatu neki dan.....sva sreča pa napisa jer sam baš tada ubacila cimet u kompot.......ne daje se jer podiže temperaturu u organizmu......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2013 9:50:00
Marija13
IZVORNA PORUKA: bebaa
znate li vi da cimet ne treba davati ako dijete ima temperaturu...ja nisam znala pa mi rekoše na čatu neki dan.....sva sreča pa napisa jer sam baš tada ubacila cimet u kompot.......ne daje se jer podiže temperaturu u organizmu......
Nisam to znala, hvala na informaciji Pitala si za batat, to je nešto kao krompir samo slatkasto, čula si kad u nekom flimu pominju "sweet potato" ja ga još nikad ne napravih...ima ga u mercatoru, ako T voli jesti pečenu tikvu onda će mu se i to svidjeti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2013 14:24:38
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Marija13
Vinetu jeste li probali hipp kašice za laku noć, u kutiji pa se prave s mlijekom? Ako nemate griz od pira, voli li dječak pšenični? Stavit ću link gdje možeš naći nekih ideja za ručak i večeru...koliko sam skontala u sve večernje kašice stavljaju cimet..
probala sam ovu sa kuhanim jabukama i kruškama, dodala keks i cimet, moj pojeo 3 zalogaja i to je to
Pšenični već jede tokom dana jednom, a kupovne kašice i keks zasada izbjegavam... radije bih da mu nešto sama skuham, napravim... Moram malo pročačkati receptiće, valjda nešto nađem.
< Poruku je uredio Vinetu -- 25.11.2013 14:29:28 >
Ovi recepti su pravo zanimljivi... mogla bih nešto iskombinovati. Sad se sjetih, mogu mu napraviti i rižu (na vodi, dok ne uvedemo mlijeko) sa voćem, malo cimeta i mmmmmmmm...
Ovi recepti su pravo zanimljivi... mogla bih nešto iskombinovati. Sad se sjetih, mogu mu napraviti i rižu (na vodi, dok ne uvedemo mlijeko) sa voćem, malo cimeta i mmmmmmmm...
Vinetu, i moja se pocela buditi po noci, sto prije nije radila, a sad ima 7mj, znam da ste vi stariji od nas :) I ja sam joj pocela davati oko 20h 4 vrste zitarica od alnature a oko 21h spava, i vjeruj da se nije sinoc budila, sad jel do toga ili nije, ne znam, al eto jedna uspjesno prespavana noc :))))
To ćemo probati, s tim što ću morati nečim obojiti kašicu jer neće bijelo ni u snu, podsjeća ga na pire krompir Moram ovako javno da pohvalim recept naše Almondray za divnu jutarnju kašicu, namjenjeno bebama koje su stigle do cijelog jajeta -jaje -kajmak -griz (u našem slučaju kukuruzni jer voli puru) i ja sam dodala još i mlijeko Nama je to bilo kao pura sa skrivenim jajetom i kajmakom.. Odlično je ispalo, D se baš najeo..mama presretna!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 14:50:56
Marija13
IZVORNA PORUKA: I love youu
Jel se moze mrkva skuhati pa zalediti u onim posudicama za led pa da vadim pomalo kad mi zatreba?Da ne kuham svaki dan po malo mrkve?
ja sam tako zaledila svježu mrkvu (u kesicama malim) u dozama dovoljnim za jedan njegov obrok, danas sam napravila mjesavinu mrkva, luk, bijeli luk i pastrnjak pa u zamrzivač
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 15:04:34
Irisica
Jel se moze mrkva skuhati pa zalediti u onim posudicama za led pa da vadim pomalo kad mi zatreba?Da ne kuham svaki dan po malo mrkve?
ja sam tako zaledila svježu mrkvu (u kesicama malim) u dozama dovoljnim za jedan njegov obrok, danas sam napravila mjesavinu mrkva, luk, bijeli luk i pastrnjak pa u zamrzivač
Pozz drage moje mame Ja sve zaledim u svjezem obliku...karfijol, brokulu, mohune, mrkvicu...naravno u manjim porcijama koliko mi je dovoljno za jedan obrok...nekada napravim mix a nekada posebno svaku namirnicu...iskreno volim sve svjeze ali sada ide zima pa se mora ovako
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 15:10:48
Marija13
IZVORNA PORUKA: Irisica
Pozz drage moje mame Ja sve zaledim u svjezem obliku...karfijol, brokulu, mohune, mrkvicu...naravno u manjim porcijama koliko mi je dovoljno za jedan obrok...nekada napravim mix a nekada posebno svaku namirnicu...iskreno volim sve svjeze ali sada ide zima pa se mora ovako
isto tako! pun mi zamrzivač malih kesica i meso izrežem na male komade..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 15:13:29
Irisica
Haha i ja isto...da mi je gdje nabaviti skroz mini vrecice barem za to meso
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 15:23:25
Sedina 30
E sve drugačije, ja pročita da se cimet daje za snižavanje temperature
U cimetu ima salicilata koji snižavaju temperaturu i imaju analgetsko i protuupalno djelovanje. Istraživanja provedena o utjecajima na krvne pločice (koje uzrokuju grušanje krvi i sprječavaju krvarenje kod fizičkih ozljeda) pokazala su da sastojak cimeta sprječava preveliko grušanje krvi, koje može imati štetno djelovanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 15:27:53
I love youu
Irisica, imas u dm-u kesice bas bas male, oko 2km cini mi se dodje bas puno kesica, i meni je pun zamrzivac kesica, nemogu kupit nama mesa nema gdje stati hehe :)
A joj ja sam vec zaledila domace svjeze mrkve, a sad kad skontam necu moci tu mrkvu skuhati pa opet zalediti jer je vec jednom zaledjena :( Jel de???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 15:45:54
ziki
Irisica, imas u dm-u kesice bas bas male, oko 2km cini mi se dodje bas puno kesica, i meni je pun zamrzivac kesica, nemogu kupit nama mesa nema gdje stati hehe :)
A joj ja sam vec zaledila domace svjeze mrkve, a sad kad skontam necu moci tu mrkvu skuhati pa opet zalediti jer je vec jednom zaledjena :( Jel de???
mislim da možeš jer je termički obrađena.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 19:03:59
Irisica
E bas ti hvala...nisam vala ni obracala paznju u dm-u kupim kesice ali one za sendvice i one su oko 1 ili 2l...ali i to mi je bas veliko za te manje komadice mesa sto ledim....a sto se tice mrkve ne znam....ako si je vec zaledila sto bi je ponovo vadila kuhala pa zaledjavala...izvadi sebi po potrebi onoliko koliko ti treba za jedan obrok to ti je neko moje misljenje...opet ne znam pitaj neku iskusniju mamu koja ima dvoje ili troje djece ona sigurno bolje zna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2013 19:06:45
Vinetu
Haha i ja isto...da mi je gdje nabaviti skroz mini vrecice barem za to meso
Sve što mogu zamrzavam kuhano i usitnjeno/izblendano. Kad se zaledi u posudi za led, istresem u kutije na kojima je napisano šta je šta. Koristim i kesice za zamrzivač, kad ponestane kutija.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 10:23:39
Cenzura83
Molim pomoć skuhala sam jednu mrkvicu i ispasirala, danas je prvi dan, ne znam koliko mu mogu dati, jer u onoj činiji ima fino mrkvice,strah me da ne pretjeram
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 10:34:12
Marija13
IZVORNA PORUKA: Cenzura83
Molim pomoć skuhala sam jednu mrkvicu i ispasirala, danas je prvi dan, ne znam koliko mu mogu dati, jer u onoj činiji ima fino mrkvice,strah me da ne pretjeram
Dovoljne su 2-3 kašike, samo da proba ali ako se bebi svidi pa uzme i 5-6 nije problem..koliko je bebi?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 10:42:55
I love youu
IZVORNA PORUKA: Cenzura83
Dovoljne su 2-3 kašike, samo da proba ali ako se bebi svidi pa uzme i 5-6 nije problem..koliko je bebi?
Mogu li I ja da se upetljam u tu skuhanu mrkvicu jel se mora prvi put sama dati, jer kako ce je zasititi samo tih par kasikica mrkve. Ni mi je jos nismo probali jer smo Imali problema sa stolicom pa nisam smjela joj davat.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 11:09:36
Marija13
ILY niste baš nikako probali mrkvu? ja bih samo dodala u njen obrok..ono standardno svaki dan pomalo u ručak kao luk, celer itd! Cenzura tek uvodi čvrstu hranu, pa njima i nije u cilju da se najede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 11:20:45
I love youu
ILY niste baš nikako probali mrkvu? ja bih samo dodala u njen obrok..ono standardno svaki dan pomalo u ručak kao luk, celer itd! Cenzura tek uvodi čvrstu hranu, pa njima i nije u cilju da se najede
Nismo nikako, strah me bilo jer ona zatvara pa zato.Ma ja tako sam I kontala stavit je malo u neku hapicu i smiksati sve.
A da vas pitam jos nesto kad se moze poceti njima davati I poneki mali komadic da zvakaju, jest da nemamo jos ni jedan zub al ovo mi se cini da ona samo guta hehe.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 11:53:08
Irisica
Nismo nikako, strah me bilo jer ona zatvara pa zato.Ma ja tako sam I kontala stavit je malo u neku hapicu i smiksati sve.
A da vas pitam jos nesto kad se moze poceti njima davati I poneki mali komadic da zvakaju, jest da nemamo jos ni jedan zub al ovo mi se cini da ona samo guta hehe.
Moj mali ima 4 zubica i jos ne zna zvakati...ja njemu vec odavno dajem neke krupnije komade u hapicama od kojih naravno znam da se nece moci udavit...ali dzaba on sve guta ... Ako nema zubica ja ne bi preporucila nista jos krupnije...mozda eventualno da probas sa keksom u mlijeku ako si to davala...da ne stavljas mljeveni keks nego da sama izlomis pa da navikavas bebija na malo krupniju hranu..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 13:15:32
Lalali
Ja meso (male komade) zaledim tako sto ih umotam u foliju, onu providnu i zauzme manje mjesta od kesica a voce i povrce stavim u kesicu za zamrzivac, svezem pri dnu i odsijecem makazam ostatak kesice i dobijem na prostoru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2013 14:12:18
I love youu
IZVORNA PORUKA: Lalali
Ja meso (male komade) zaledim tako sto ih umotam u foliju, onu providnu i zauzme manje mjesta od kesica a voce i povrce stavim u kesicu za zamrzivac, svezem pri dnu i odsijecem makazam ostatak kesice i dobijem na prostoru
Jesi od mene ukrala ovaj fazon da odsjeces ostatak kesice Jel to meso zaledis skuhano ili zivo?