Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.12.2013 10:53:50
SREĆNA
Beba od 6 mj. mislim da treba imati 5-6 obroka eh sad količinski otp. mislim da je to oko 600-700ml., to je otprilike, pretpostavka.Je li na flašicu misliš?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2013 12:44:58
almondray
IZVORNA PORUKA: Irisica
Dan mamice
Bebi spava a ja dosla malo da vidim sta se desava na RR i usput da vas pitam za neka iskustva...
Da li je neka od vas davala nar djeteu??? Ako jeste u kom obliku i sa koliko mjeseci????
Nar ide posle god. ne znam tačno kad.Čitala sam da ga u blenderu samelju i tako .Uglavnom kad počne gutati veće komade hrane moći će i nar.Mi ga još ne jedemo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2013 12:47:12
Irisica
IZVORNA PORUKA: almondray
IZVORNA PORUKA: Irisica
Dan mamice
Bebi spava a ja dosla malo da vidim sta se desava na RR i usput da vas pitam za neka iskustva...
Da li je neka od vas davala nar djeteu??? Ako jeste u kom obliku i sa koliko mjeseci????
Nar ide posle god. ne znam tačno kad.Čitala sam da ga u blenderu samelju i tako .Uglavnom kad počne gutati veće komade hrane moći će i nar.Mi ga još ne jedemo.
Pun je C vitamina i jos kojecega pa sam mislila da mu dam sada u obliku soka dok nisu prosli...ne znam jel izaziva kakve alergije pa se zbog toga dvoumim...inace moj malac sve zivo jede hahahah
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2013 12:55:53
bebaa
ja sam t davala ali nakon godinu mada se nikad nisam raspitivala od kada može...ja sam mu davala da sisa sok a ja čuvala nekako među prstima da ne proguta,ništa mu nije bilo.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.12.2013 13:01:02
Irisica
IZVORNA PORUKA: bebaa
ja sam t davala ali nakon godinu mada se nikad nisam raspitivala od kada može...ja sam mu davala da sisa sok a ja čuvala nekako među prstima da ne proguta,ništa mu nije bilo.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.12.2013 9:18:05
Sedina 30
JS moj je imao jedan čvrti obrok oko 10, 11 ujutro, s tim da je i poslije toga bio gladan tražio flašicu. Treba vremena da se naviknu na taj jedan obrok. Mene zanima kada može jogurt (i koji), sir i višnje. Sa voćem se sve u krug vrtim jabuke, banane i kruške.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.12.2013 9:43:39
Alannah
Juste smile na pocetku 7 smo imali jedan obrok.Poceli sa punih 6 mj.Ujutru bi pojeo kasicu-voce ili povrce sa zitaricama,otprilike negdje do 10 h.Ostatak dana bi dojio i povremeno pio vodu.Iako se drugi obrok preporucuje u 8 mjesecu,mi smo lagani uvei krajem 7 mjeseca,pa bi oko 15-16 h pjeo povrce ,a ujutru voce,samo ili kombinovano sa zitaricama. Sedina jogurt po mojoj tablici ide sa 10 mjeseci, bitno je da je bar 3,2 %,mi jedemo najcesce megle cvrsti.Sir ide od 11 mjeseci,a visnje od 7 mjeseci.Visnje daji ako imas domace,mislim ako si zamrznula.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.12.2013 21:30:06
Alannah
Visnjama ne moras guliti kozicu,ja imam smrznute,preko noci ih odledim i ujutru izmiksam. Razene i jecmene sadrze gluten,pretpostavjam da ste ga uveli,tako da mogu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.12.2013 22:01:49
I love youu
Ja visnji imam zaledjenih domacih I ne gulim kozicu al ih kuham I onda smiksam sa nekom zitaricom najcesce je to proso bio a sad cemo miksat I sa nekom glutenskom zitaricom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.12.2013 15:49:28
I love youu
JS, ja sad vidjela da si pitala za gluten, nema vise tog pira u dm-u, a meni nesto bas zao hehe, uvela sam joj sa gotovom hapicom od alnature jabuka,banana i pir, a jutros sam joj dala zob sa bananom, i curica sve fino jede hB. A od sad cu i ja taj psenicki griz joj pravit, ona plava kesa sa bebom nacrtanom, al nisam sigurna ni kako se pravi heh.
Allah, zobene pahuljice?Kako to izgleda, jel to ovo sto sam ja njoj dala jutros, od alnature je i kutija sve na njemackom pise, malo je porijetko kad se napravi.
< Poruku je uredio I love youu -- 20.12.2013 15:51:19 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.12.2013 18:56:03
Alannah
I ja kupujem taj plavi sa bebom,ma nista voda prokljuca,mozda pola case vode i sipas polako griz i mutis mutilicom za jaja da se ne zgruda,mozda kasika,kasika i po griza.Mijesas na laganoj vatri i gotovo za par minuta.U vodu mozes stavii da kuha i suhe marelice ili sljive ili nesto sto si zamrznula od vocca,pa u to dodati griz istim postupkom.Zobene ili ovsene pahuljice,imam kuci od alnature Haferflocken-lakotopljive u zutoj kutiji,a kupujem i one hahne u plavoj kutiji.Imas njih svugdje,nije toliko bitno koje je pakovanje.Ako ti je rijetko,stavi vise pahuljica.Ja izmiksam samo voce i dodam pahuljica da zgusne,malo odstoji i tako jede,znaci ne dodaejm vodu ili slicno.