Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 10:28:15
djoisa
IZVORNA PORUKA: mala75
ej cure, taj proso iz DM-a, jel baš piše proso na kutiji ili kesi, neznam kako je pakovano, ili piše nešto drugo i gdje o stoji mislim tamo gdje je dječija hrana ili na nekom drugom mjestu i još me zanima kakvu tjesteninu dajete bebaćima, ima i u DM bez jaja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 14:08:04
mamina princeza
mi evo rucklia tikvicu s mrvom danas .. i islo bez problema. broblem je znaci kad je krompir njega nece... e svasta vako mali a zna. n eznam jesam li pisala al odbijao m je jesti dva puta kasicujednm mrkca tikvica krompir jednom samo krompir mrkva. j anikako da ksontam da je krompir taj kojeg ne voli pa navalila...
od voca jeli smo samo jabuke i bananu. jednom je imao obilniju stolicu pa smouveli i bananu a sad opet kako ne kaki ne dajem je mad amus e ona najvise svidja.
sad cemo kruske , marelice, brekvu je samo onako lizao i pio sok ne znam jel se ond apika da je to probao...:)
i da lize hurme.. nekom se to ne svijda za djecu jer je slatko al posto sam ja nejmu namazala desni jos kad je bio skroz bebica smijela sam i sad. sta slijedece mogu od povrca znaci jede tikvica mrkva krompir koje nam je slijedece po vama sta ste vi davale .
i niko mi ne odgovori kad s grizom (tj glutenom) da krenem - sa 6 mjeseci vec mogu ili ? voljela bih da neke osnovne stvari probamo prije odmora da dole mozemo ruckiti jedan obrok fino raznovrsno a ne znam sta da mu dajem.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 14:26:40
smajli80
Tvoj mali je tačno mjesec dana mlađi od mog
Ja sam u tom uzrastu isprobavala okuse.Vidim da si mu davala krompir,mrkvu,tikvicu... U to svo povrće pomješaj mu vodu u kojoj se kuhala piletina da malo pojača okus i koju kap maslinovog ulja . Ne bi ja još išla sa glutenom sačekaj još malko kojih 15 dana a dotad možeš davati one Hipp rižine pahuljice one su neutralne mogu i u slano i slatko.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 14:46:49
animagical
mamina princeza ako si krompir blenadla, mozda ga zato nece, bude iskreno kao zvaka,nekako se razvlaci, pih...probaj krompir zgnjeciti onim za pire krompir pa dodati izmiksanom povrcu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 16:49:57
mamina princeza
j asam ga stapni mikseropm pritisnula .. ma jest ko zvaka dobro si ... probacemo i tako :) nadam se d aj edo toga. nisam ja misila gluten prije 6 m jeseci sigurno nego kontam da je i to radno al posto je tad najintenzivnije dojenje mozda is mijem.. ja sam nesto mislila da ide poslioje al eto ...
i mi isprobavamo ukuse ... to je sve nekih pola obroka ne vise pa postepeno povecavamo. d ami je prvo da malo savladamo povrce i voce pa bih onda na mesnu vodu i ostalo. zato sam dosadna s povrcem .:)
izbjegavam rizu i rizine pahuljice zbog stolice posto inace rjetko kaki al probacemo i to :) kupila sm vec al nisma davala jos.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.8.2012 16:54:45
anđelo
hvala puno na brzom odgovoru,a šta mislite koje su glodalice najbolje za bebu....da reko pitam i ovdje ....jer on sa 4 mjeseca gloda moje prste i jako pritišće desnima...pa rekoh neku da mu kupim koja se pokazala...koje su vaše bebe koristile?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.8.2012 17:00:54
animagical
moj A ima masu glodalica...one punjene vodom, mekane, tvrde, u obliku igracke, krpice s gumenim krajvima zvecke s glodalicama, male gumene mirisne, od tanke gume.... nikada nije volio niti jednu duze od pola minute... opet je glodao prste, svoje tabane, carapice, siperak i sve sto dohvati pod ruku sreca proslo ga je, vec mjesecima ne bali i ne nosi siperak, bas sam rahat...
eh sad nas danasnji meni
jutros griz na mlijeku s bananom rucak dinstana paprika i luk na sitne kockice s mljevenim mesom, u to smo udrobili sredinu od kriske hljeba jer je bilo fino safta vecerace breskve i kajsije s mozda bananom ili s sa sirom i plazmom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.8.2012 16:29:25
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical
jutros griz na mlijeku s bananom rucak dinstana paprika i luk na sitne kockice s mljevenim mesom, u to smo udrobili sredinu od kriske hljeba jer je bilo fino safta vecerace breskve i kajsije s mozda bananom ili s sa sirom i plazmom
Animagical kada se smije krenuti sa dinstanjem i kada smijem uvesti fasirano meso? Mi jos nismo probali papriku, paradajz, luk, buraniju, mada mi je pedijatrica rekla da beba kao sada sa punih 8 mjeseci smije svo povrce?!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.8.2012 18:43:06
animagical
vidi, ja kupim komad teletine, eventualno junetine, pa onda zamolim da mi samelju, znaci nije ono fasirano koje prodaju regularno...ja to tako radim jer ne blendamo pa mi bude taman sitno da on sazvace....
koliko ja znam, smijes dinstati, smije skoro svo povrce, mislim da je rano za grah i sl, a papriku mozda prvo probaj kuhanu, odstrani kozu, pa poslije pripremaj na druge nacine,jer zna biti i odraslima teska za stomak
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.8.2012 21:55:50
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical
vidi, ja kupim komad teletine, eventualno junetine, pa onda zamolim da mi samelju, znaci nije ono fasirano koje prodaju regularno...ja to tako radim jer ne blendamo pa mi bude taman sitno da on sazvace....
koliko ja znam, smijes dinstati, smije skoro svo povrce, mislim da je rano za grah i sl, a papriku mozda prvo probaj kuhanu, odstrani kozu, pa poslije pripremaj na druge nacine,jer zna biti i odraslima teska za stomak
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.8.2012 12:19:39
mala14
IZVORNA PORUKA: anđelo
hvala puno na brzom odgovoru,a šta mislite koje su glodalice najbolje za bebu....da reko pitam i ovdje ....jer on sa 4 mjeseca gloda moje prste i jako pritišće desnima...pa rekoh neku da mu kupim koja se pokazala...koje su vaše bebe koristile?
jedino šta je moj A htio od svih tih điđa i glodalica su babylove što sam mu uzela u DM-u, izgledaju kao gumene četkice, dođu dvije gumene za grickanje i dođe četkica za pranje zubića...i dan danas to uzme pa masira sebi desni pa eto probaj...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.8.2012 17:28:07
Selma Kikoebu
Pozdravcic i od mene
Zamolila bih ako neko moze da mi nabroji nekoliko stvari iz DM koje ste davali bebama, mislim ovaj proso,i sta je jos dobro za pocetak dohrane. Ja nemam ovdje dm ali mi sestra uskoro dolazi iz bosne pa da mi donese. Nisam se jos ufurala ovdje, ne znam ni kako ni sta ni gdje mogu kupiti za bebu, a citam da vi puno toga kupite u dm.
Hvala unaprijed
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.8.2012 14:16:16
mala75
Ja ovo do sad nisam vidjela, pa tako ni probala, vjerovatno može jer vidim da ide od 4-og mjeseca. možda se javi neka od cura koja je kupila i probala al se nešto nesjećam da je ovo neko spominjao
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.8.2012 16:27:09
Selma Kikoebu
hvala animagical
ma napisali su oni svasta sa 4 mjeseca, al ja necu poceti prije punih 5,a i tada cu samo davati da isprobava okuse, tako da dok ona bude jela pravo kasicu od ovoga, imat ce vec 6 mjeseci, a tad valjda moze.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.8.2012 17:56:27
mamina princeza
smijem li ja njemu dati brokulu .. ili sta smijem od povrca ... ima 5,5 mjeseci jedemo vec skoro mjesec pomalo .. sve super prihvata samo krompir ne ide nikako pa ne znam sta da jedemo. jeli smo i babylove proso al nemamo dovoljno ideja - svaki put kad jede povrce jede tikvica mrkvica sa ili bez prosa. meni vec dojadilo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.8.2012 23:55:48
drznica
Dobro vece drage moje. Mi smo danas isli na kontrolu, malo nosic zacepljen i kaze nam pedijatrica da smo ispod granice sa tezinom. M sad ima 8 mjeseci i 10 dana,a tezak je 8.300. Rođen je kao prilicno krupna beba, ali se dijete bas izduzilo. Ne znam tacno koliko je dug, Posto sam rano pocela raditi,smanjili smo dojenje a brzo poceli sa dohranom. Imamo vec dorucak, rucak i veceru a izmedju idu dojenja jer dolazim sa posla da ga dojim.
Pedijatrica predlaze da uvedemo jednu flasicu AD,sto je meni onako malo glupo. Kaze da mu nije mozda dovoljna ta hrana tj. ne pojede dovoljno da se kalorije zadrze hmmm. U zadnje vrijeme slabije jede, hoce samo da doji. Sta predlazete da li da uvedem AD ili da mu pravim mozda mljevenu plazmu sa mlijekom, sto bi rekli hapu?
Ovako nam dan izgleda 8:00 - dojenje 10:30 - jabuka ili banana sa plazmom,first pap sa plazmom,kako kad 12:30-dojenje 15-16h slani obrok (povrce iz pretisa na telecoj ili pilecoj vodi, palenta sa jogurtom,supica sa hljebom...) 17-17;30 - dojenje 20:00 - HIPP Good Night ili Nestle zitarice I onda u toku noci par dojenja
Imate li kakav prijedlog???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 0:04:13
animagical
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
smijem li ja njemu dati brokulu .. ili sta smijem od povrca ... ima 5,5 mjeseci jedemo vec skoro mjesec pomalo .. sve super prihvata samo krompir ne ide nikako pa ne znam sta da jedemo. jeli smo i babylove proso al nemamo dovoljno ideja - svaki put kad jede povrce jede tikvica mrkvica sa ili bez prosa. meni vec dojadilo