Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 12:26:36
Mirela_sa
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
onda nece kakiti mjesec dana :) mrkva nam bas stvara problem sa stolicom zao je samopomalo stavljam sto mi je i dodatni problem. nista znaci opet tikvice tikvice i tikvice malo s rizom malo s prosom:) sta je tu je... kad smijem brokule.posto smo mi malo ranije krenuli inace nego sto idu tablice tj preko mjesec prije nego napunismo 6. nesto mi sad tesko da cekam mjesec i po jos da uvedem jos neko povrce.
i da ... jel neko od vas isao na odmor ovako s bebom od 6-7 mjeseci. koje od onihkupovnih kasica su ok za pocetak. ja inace ne poznajem te kasice malos am ih koristila s kcerkom a i zaboravila sam. koje vi koristite i koje vase beb vole. da probamo jednu dvije za ovo mjesec dana da mozemo ponijeti dole " za hitne slucajeve"
probaj sa mrkvom i tikvom skuhati i malo jabuke pa sve izmiksati, moj to papa ko lud.... a mrkvu sa jabukom hipp malu spuca, i sere normalno.. gaj mu hipp sljivu sok i da vidis kako ide.. kaka cuvena od mrkve.....
ja skuham prvo mrkcu jer njoj vise treba, pa dodam tikvice i jabuke i pustim par minuta i sve izmiksam.... jucer sam mu probala same jabuke domace i ideeee...
sad imam jedno pitanje one good night hipp jel mogu davati po danu da pratim reakcije i te pahiljice i proso kako pravite.. kuhaju li se one ili se dodaju samo....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 12:44:43
gerberka
good night hipp voce ili keks se jedu odmah..jesam li nesto prolupala o kakvom dodavanju pricate
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 12:55:53
gerberka
IZVORNA PORUKA: Mirela_sa
daje te li vi vodu i kako , jel rpokuhate pa ohladite.... mislim da mu treba voda a ne samo sika:), po ovoj vrucini
da
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 12:58:02
djoisa
IZVORNA PORUKA: Mirela_sa
daje te li vi vodu i kako , jel rpokuhate pa ohladite.... mislim da mu treba voda a ne samo sika:), po ovoj vrucini
koliko je bebi? jel doji? ako bas intenzivno doji, ne moras se bojati da je zedna.. ja nisam prokuhavala vodu..ali i nije ni pio tek mozda s 8 mjeseci..ako doji i nece vodu na flasicu probaj dati kasikom, to im je zanimljivo pa hoce..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:02:09
gerberka
ja dajem redovno na kasikicu..nekad preskocim dan. samo kad pomislim kako je nama kad smo zedni i ja dojim, ali ove vrucine ne nadoknadi ništa osim vode..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:17:12
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: animagical
ma nisu sva djeca ista...neka jedu sta god im se ponudi, pa opet nisu preteska, a neka su izbirljivci s povelikom tezinom... moj A u zadnje vrijeme jede dosta fino.... jutros sam mu pravila nesto kao poparu, neku drobu, recept od teacher...ugrije se mlijeko s maslacem i abc sirom i u to zadrobi kriska hljeba...on to voli... nemam pojma sta cemo za rucak
kalorijska bomba od tiki mamina princezo sa 6 mj. treba da ima duplu porodjajnu tezinu a sa godinu trostruku tako da se ne brines uopste po meni.¸a jeste probali tikvu ona ti je dobra za stolicu a ima je sada dosta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:18:17
mamina princeza
hvala Lejla Ka - predpostavljala sam da se pika. nisam bas mislila da ga tako proba al eto ... mislila sam kao grizili nesto al eto sad mi je bar lakse nij imao reakciju .:)
Ne animagical nism rekla s godinu 12 kg to je super tezina nije vala to debelinjo negos a 6 mejseci 12 kg :) znam da treba da udvostruci al sam ja nesto od njega ocekivala vise :)))) nego moja Dz naprimjer je rodjana sa 3400 smrsala na 3100 i sa 6,5 mjeseci je imala 8,5 kg sto je skoro pa utrostruceno nije bas al niej bila ni predbela znacic ima i djeca koja utrostruce a ovaj moj ce jedva udvostruciti. s tim samo poredila:) a za godinu dana je normalno da utrostruce
a i ovih stos u debeljuskasti dok ne hodaju obicno se to kasnije svede na isto ja sam mislila da ce moj E biti dobro krupniji od Dz kako je krenuo a eto sveto skoro na isto dodje .. j os je ona imala dosta vecu glavu pa je sa 6 mjeseci izgledala dosta deblje i krupnije od njega.
Moram u dm pokupovati te kasice.... i dalje niko ne rece za babylove ia lantura kasice kakva iskustva, posto ima malo vis eukusa ovih koje dosada jedemo.:)
Svasta napisah mimo teme pobrisatce moderator..
< Poruku je uredio mamina princeza -- 8.8.2012 13:19:13 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:21:28
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: MALA1994
ma nisu sva djeca ista...neka jedu sta god im se ponudi, pa opet nisu preteska, a neka su izbirljivci s povelikom tezinom... moj A u zadnje vrijeme jede dosta fino.... jutros sam mu pravila nesto kao poparu, neku drobu, recept od teacher...ugrije se mlijeko s maslacem i abc sirom i u to zadrobi kriska hljeba...on to voli... nemam pojma sta cemo za rucak
kalorijska bomba od tiki mamina princezo sa 6 mj. treba da ima duplu porodjajnu tezinu a sa godinu trostruku tako da se ne brines uopste po meni.¸a jeste probali tikvu ona ti je dobra za stolicu a ima je sada dosta
onuveliku stambolku okruglu ... ma tesko mi je nesto vuci s pijace anikako mm da uganjam za to :) a ija sam razmisljala o njoj .. i ja je volim :) imam kascu alnatura s tom tikvom cini mi se pa zato i pitam za te vrste kasica kakve su :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:23:08
gerberka
T ima tecniju stolicu danas..ja mu kontala dati malo kruske..imate li neki savjet osim rize, banane, caja od sipka, mrkve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:27:47
djoisa
ne mora biti stambolka..moze ona najobicnija okrugla tikva..mozes je pomjesati u pire s krompirom ili palentom ili rizom i sl.. odvoji bebi za par obroka...a od ostatka skuhaj vama krem supu njam
meni se svidjela ona alnatura kasica s kukuruzom i tikvom u nju mozes ubaciti ili jogurta ili pavlake malo, ne znam kolika je beba..mozes je za puta..ali bolje je kuci kuhano
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:29:30
Malenaoduvijek
kad je moj L.bio u tom uzrastu bila je cini mi se mala teglica babylove tikva i krompir on se davio time bukvalno ne znam da je ista sladje jeo. a ok su i te kasice iako sam ja vise hipp uzmala jer je bio tada veci izbor a alnatura je jako dobra ali njje je prije bilo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:42:27
mamina princeza
ja dajem flasiranu vodu .. konacno je poceo piti nakon sigurno mjesec dana odbianja. cajevi i dalje ne prolaze ...
a sto flasiranu?
neko kaze da nema potrebe neko ( ko bi po nekim mojim rezonima trebao da zna nesto) kazed aniposto djci ne dajem flasiranu. Pa tako sam i Dz do 10-12 mjeseci flasiranu pa cu i njemu. Prokuhanu vodu nesto ne volim , gubi elektrolite pa mi nije nesto mad ai nju koristimo ponekad.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 13:46:12
Malenaoduvijek
ja dajem flasiranu vodu .. konacno je poceo piti nakon sigurno mjesec dana odbianja. cajevi i dalje ne prolaze ...
a sto flasiranu?
neko kaze da nema potrebe neko ( ko bi po nekim mojim rezonima trebao da zna nesto) kazed aniposto djci ne dajem flasiranu. Pa tako sam i Dz do 10-12 mjeseci flasiranu pa cu i njemu. Prokuhanu vodu nesto ne volim , gubi elektrolite pa mi nije nesto mad ai nju koristimo ponekad.
ja svojima filtriram vodu, a na moru ce kao i svake godine dobiti flasiranu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 14:00:44
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: djoisa
kako filtriras vodu? brita filterom ili? i sto je ta voda bolja od one se cesme, odstranjuje li se kamenac? ili nesto drugo?
odstranjuje se i kamenac i ostali teski metali koji se nalaze u nasim cijevima i prelaze u vodu. a 60 posto stanovnistva u sa ima pijesak u bubrezima. a sada ljeti kada su svake noci redukcije posebno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 14:05:49
djoisa
cinjenica je da je voda puna kamenca..ne znam da li je to povezano sa pjeskom u bubregu..gledala sa te filtere ali ne znam nikoga da ga koristi..znaci kad prokuhas tu filtriranu vodu na serpi ne ostaje trag kamenca? bas me nervira kako tamne serpe pobijele poslije prokuhavanja vode..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 15:00:19
ivannna
mi smo probali alnaturinu mrkvicu jer bili smo na moru pa da ne kuham, i cini se da je dobra, ja sam probala ukusna je, a moja baby za sad je najviše htjela da jede kad sam joj nju davala.
Inace ja ne dodajem nikakvu tečnost iako me svi oko mene čudno gledaju, al doji skoro 10-12 dnevno, a ima fino mokrih pelena pa kontam onda da ne treba, rađe da popije mlijeka, nego vode u njoj nema ništa, bar za sada, a čini se da sam čula da se i mlijeko na vručinama prilagodi pa ima više onog vodenastog.
Inace maminaprinceza mi smo do sada tri puta bili na moru, sa 3,4 i 6 mjeseci i mogu ti reći da je baby fino podnjela, sviđa joj se valjda da po cijeli dan bude vani i fino zaspe navečer.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.8.2012 15:54:42
Mirela_sa
mom je 4 ipo mjeseca i danas je plako pravo, nece sike i ja mu prokuhala vode i popi sigurno jedno 40ml i smiri se poce se igrati, majke mi djete zedno bilo.. sto kaze dreba kad pomislim kako je nama sigurno i njemu treba tecnosti....