|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  394 395 [396] 397 398   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.8.2012 10:47:21   
vjestica
amelić bebama se ne dodaje ni so ni šećer prije godine dana
šećer smanjuje apsorpciju kalcija iz mlijeka i apsolutno je nepotreban i štetan ,a so opterećuje bubrege
nema potrebe da se sekiraš da će mu zbog toga biti hrana bljutava, nama je bljutava jer smo navikli na začinjeno, njemu nije, pa tek se navikava na nove ukuse

< Poruku je uredio vjestica -- 15.8.2012 10:54:57 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 9876
15.8.2012 10:56:41   
mamina princeza
mi sad imamo problem da poslije voca place - hoce jos?
jabuka banana breskva marelica koja god kombinacija sa ili bez zitarica ( dm sa prosom) pojede fino vecu kolicinu sigurno jednu i po onu malu teglicu. i place. meni previse da mu dam da jede jos ... a nece da doji poslije nije to to sto on hoce u tom momentu.

s povrcem nam ide malo teze ....
uguramo sve sto smo probali do sada ( sam krompir jedva) al tu s epojede uvijek manja kolicina nego mu ponudim.

valjda zavoli s vremenom vise povrce.

za 5-10 dana planiram mu uvesti malo mesne vode pa ce mu mozda biti malo ukusnije..:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 9877
15.8.2012 10:57:35   
animagical

IZVORNA PORUKA: djoisa

ja bih krenula sa sezonskim vocem..to da prvo treba povrce ili "slano" jer kao nece htjeti kasnije da jede je cisti mit..

animagical, zasto se mrkva obavezno kuha?

ma negdje sam citala o tome, ali se sad ne mogu sjetiti da me ubijesuser posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9878
15.8.2012 10:58:09   
animagical

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

mi sad imamo problem da poslije voca place - hoce jos?
jabuka banana breskva marelica koja god kombinacija sa ili bez zitarica ( dm sa prosom) pojede fino vecu kolicinu sigurno jednu i po onu malu teglicu. i place. meni previse da mu dam da jede jos ... a nece da doji poslije nije to to sto on hoce u tom momentu.

s povrcem nam ide malo teze ....
uguramo sve sto smo probali do sada ( sam krompir jedva) al tu s epojede uvijek manja kolicina nego mu ponudim.

valjda zavoli s vremenom vise povrce.

za 5-10 dana planiram mu uvesti malo mesne vode pa ce mu mozda biti malo ukusnije..:)

pa daj mu vise...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9879
15.8.2012 10:58:47   
mamina princeza
a skontala sam mu fazon s vodom... posto kod mene kad doji ima vise rupica i bas ono odjednom izadje vise mlijeka a flasica mu je avent nova sa onim nekim krugom koji jos usporava da voda brze ide to njega nervira i ne voli. nasla sam mu neku kcerkinu novu flasicu sa starim mehanizmom 8 nikada koristenu9 i iz nje fino pije. juce smo zaboravil vodu a on ozednio i ja mu dala iz one iane flasice sa rupicom i fino se napio nije se ni zagrcnu ni nista. on ce cini mis e brzo piti iz case dok m je kcerka tehniku case svaladala jako kasno:) sve kontra:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 9880
15.8.2012 11:00:53   
mamina princeza
smijem li animagical .. mene strah ...
ipak tu bude recimo jabuka i po onako fina skuhamna malo zitarica npr .. ma vrhom puna ova neke zdjelica sto je imam...

ja sev kontam da je on gladan ....
da mu potrebe rastu i kad je dojenje u piitanju je rje dosta nervozniji i losije spava nego prije
a ne smijem da mu dam vise

kontam ispovracce sve

hajd šprobacu ito :)
jel znam po povrcu da zna kad je dosta i kad nece zatvori usta i nece ... pa valjda nekad to uradi i s vocem:) ma masahalah nek on men jede:)

< Poruku je uredio mamina princeza -- 15.8.2012 11:01:09 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 9881
15.8.2012 11:01:58   
animagical
mozes probati i dati mu da pije na slamku, mi smo slucajno probali slamkicu sa 7 mj i pio je savrseno, bez kapi prosipanja, bas nas iznenadiouser posted image

Neposredna veza do poruke: 9882
15.8.2012 11:02:46   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: djoisa

ja bih krenula sa sezonskim vocem..to da prvo treba povrce ili "slano" jer kao nece htjeti kasnije da jede je cisti mit..

animagical, zasto se mrkva obavezno kuha?

ma negdje sam citala o tome, ali se sad ne mogu sjetiti da me ubijesuser posted image

cini mi se zato sto ima nitrate neke u sbei koji svakako nevaljuju u velikoj kolicini i onda kad je svjeza mrkvica a odstajala ( znaci nij etek ubrana) onda se oni povecavaju pa kuhanjem malo izadju ... mislim da je to to ...
ja sam mrkvu uvijek kuhala ... tek kasniej se djeci daje ono da grickaju mrkvu ko zeko :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9883
15.8.2012 11:03:20   
animagical

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

smijem li animagical .. mene strah ...
ipak tu bude recimo jabuka i po onako fina skuhamna malo zitarica npr .. ma vrhom puna ova neke zdjelica sto je imam...

ja sev kontam da je on gladan ....
da mu potrebe rastu i kad je dojenje u piitanju je rje dosta nervozniji i losije spava nego prije
a ne smijem da mu dam vise

kontam ispovracce sve

hajd šprobacu ito :)
jel znam po povrcu da zna kad je dosta i kad nece zatvori usta i nece ... pa valjda nekad to uradi i s vocem:) ma masahalah nek on men jede:)

pusti dijete da jede koliko hoce...valjda i ti mozes pojesti vise breskvi nego graska ;)

Neposredna veza do poruke: 9884
15.8.2012 11:03:34   
mamina princeza

mozes probati i dati mu da pije na slamku, mi smo slucajno probali slamkicu sa 7 mj i pio je savrseno, bez kapi prosipanja, bas nas iznenadiouser posted image

cuj to ... probacemo i to cim nauci da sjedi ( posto je malo smotan po tom pitanuju ) ne znam kako bi mu slamku dala dok ne sjedi fino :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 9885
15.8.2012 11:04:09   
mamina princeza
:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 9886
15.8.2012 11:06:54   
AMELIC
Sljedeći put neću staviti šećer pa ćemo vidjeti...ma to je samo pola male kašičice,mislim da i nije doprinijelo poboljšanju okusa al hajduser posted image
Mrkvu planiram sljedeću abd za 3-4 danauser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

Neposredna veza do poruke: 9887
15.8.2012 11:08:42   
bellla
Mi smo prije 3 mj,napunili godinu dana,jedini problem od sve hrane koju jede ,nam predstavlja jaje,vise neznam na koji nacin da joj damuser posted image ,ona jednostavno ne podnosi taj okus jajeta,cim ga osjeti u ustima,dobije onaj nagon za povracanje,pokusala sam ga zakamuflirati,al nista,skonta ona.,jela ga je u startu mozda 2-3x ,a poslije nista.Inace je poguzija,jede dosta hrane koju mi jedemo,samo joj malo prilagodim,njezine corbice dnevne joj ne solim uopste,jer pojede neke druge hrane tokom dana,koja je slana,a secer isto ne dodajem uopce nigdje.....ma samo to jaje..bas mi zao

Be happy,it drives people crazy!

Neposredna veza do poruke: 9888
15.8.2012 11:33:36   
djoisa
napravi palačinke..pa fino sa sirom nek jede user posted image

ili u palentu umjesaj jaje/zumance

i evo jos jedan recept sa jajima, pravila sam i super je http://www.coolinarika.com/recept/razlijevak/ 

< Poruku je uredio djoisa -- 15.8.2012 11:43:34 >

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 9889
15.8.2012 15:08:59   
animagical
pa nije bas da su jaja nezamjenjiva, ne mora ih jesti ako hoce da povrati na njih.... ja ne bih nazor nistauser posted image mozda ih zavoli s vremenom

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9890
15.8.2012 15:46:11   
Lady26
Nije valjda da se sve ovako zaboravi? user posted image Da mama koja vec ima jedno "odraslo" dijete trazi savjete od mama sa bebicama? Da li cu i ja tako aBd? user posted image  

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 9891
15.8.2012 16:05:19   
mamina princeza
hoces abd:) znas kakos e zaboravi .. ja sam pislaa o krompiru nedavno .. ja mislimd a ima deset_ zena kojima sam ja skrenula paznju da ne blendaju kropir jer bude zilav a i po nekom gube neka svojstva. i prodje 4 godine i ja svom drugom djetetu izmiksam krompir ... ccc....

nije to vise toliko da zaboavim nego nemam vremena kao s prvim bas svaki zalogaj analizirati ... :) pa cese izgleda pojesti i svasta prije vremena :)

a i kod mene su djeca totalno razlicia po pitanju ukusa izgleda...

< Poruku je uredio mamina princeza -- 15.8.2012 16:06:01 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9892
15.8.2012 16:22:51   
gerberka
pa sta cu s kuhanim krompirom? gnjijeciti ga?
i da te pitam princezo, koliko tvoj bebac ima obroka mimo sike?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 9893
15.8.2012 16:27:41   
mala75
IZVORNA PORUKA: mostarka82

nemam bas puno vremena listati ovu temu od pocetka a cini mi se jako zanimljiva a treba mi savjet pa ako neko moze da mi napise. moj sin ima 4,5 mjeseci i na bebimilu je. dojila sam samo prvih 40 dana i mlijeko je nestalo. bebimil  pije svako 3h uobrocen je ko svicarski sat nakon 3h pali alarm i cim pojede bocu dobar jer . od drugog mjeseca je uobrocen i nema nikakvih problema pije 150ml. cijelu noc spava u komadu u 23 zaspe i ujutro du 7h . htjela bih ovih dana poceti sa dohranom. vrijeme je breskvi i imam domace, mogu li ja njemu samo breskvu smiksati i dati kasikicom ili je prvom moram kuhati pa tek onda mikserom. jedna pedijatrija je savjetovala prvo vocne sokice ali sa omjerom pola vode pola sokica neko mi govori prvo slano npr. mrkvu jer ako prvo osjeti slatko da kasnije nece htjeli slanu hranu. sta da radim ? treba li i mrkvu prije prokuhati ili je samo dobro oprati pa je izgnjeciti ? user posted image

preporučljivo je da se voće prvo kuha a onda blenda u kašicu bar dok beba ne napuni 6 mjeseci, a u kašice možeš dodati rižine pahuljice i sl.

Nikad srećnija, 18.11.2011.

(odgovor članu mostarka82)
Neposredna veza do poruke: 9894
15.8.2012 16:29:19   
mala75
IZVORNA PORUKA: gerberka

pa sta cu s kuhanim krompirom? gnjijeciti ga?
i da te pitam princezo, koliko tvoj bebac ima obroka mimo sike?

pa ženo jesil ti živa, kako smo se nekad družile u čekaonici a sad se jednostavno nema vremena. a krompir gnječi ko i sebi za pire

Nikad srećnija, 18.11.2011.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9895
15.8.2012 16:47:29   
mamina princeza
krompir odvojeno zgnjez i dodas u ostalo blendano povrce.

moj nece ni tako .. onda mu ostanu komadici koje nece ... krompir nam je i danas bio neki pokusaj ....

mi imamo uvijek jedan obrok a nekad i dva zavisno koliko stignem i kako je on raspolozen. obzirom da nije previse ni dobio a da je ocito nekad gladan a ja mlijeka imam al ne previse kako ide vrijeme sustizu me njegove potrebe a i lijepo prihvata dohranu nama je doktorica rekla slobodno da uvedem dva....

al eto je nisam jos u potpunosti jer nekako nem kad od setnji podoja i svega. nego obicno bude jedan vocni kvalitetan i drugi povrce samo malo ....danas smo tako , juce smo recimo imali samo jedan povrtni kvalitetan ... do 6,5 mjeseci mislimo da cemo se ustaliti sa dva .
koliko vi imate ?

i ovaj moj nista manje ne doji kako jede drugo cak mozda i vise ... kako nemam pojma al tako. nocu doji cesce a i danju isto dioji na 3 sata ponekad na 4 bez obzira sto izmedju pojede nesto.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9896
15.8.2012 21:36:34   
bellla

pa nije bas da su jaja nezamjenjiva, ne mora ih jesti ako hoce da povrati na njih.... ja ne bih nazor nistauser posted image mozda ih zavoli s vremenom
[/quote

Jaja su zdrava,meni je to dovoljan razlog zbog kojeg bi voljela da ih jede,eh sad to sto ih ona nece :/, ja zaista mislim da ona jednostavno ne podnosi taj okus jajeta, s obzirom da sve drugo mete pred sobom,probah ih i u onoj Teacherkinoj drobi,ma jok,nista.

Mozda ih stvarno zavoli s vremenom who knowsuser posted image

< Poruku je uredio bellla -- 15.8.2012 21:37:15 >

Be happy,it drives people crazy!

Neposredna veza do poruke: 9897
15.8.2012 21:58:29   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bellla

[/quote

Jaja su zdrava,meni je to dovoljan razlog zbog kojeg bi voljela da ih jede,eh sad to sto ih ona nece :/, ja zaista mislim da ona jednostavno ne podnosi taj okus jajeta, s obzirom da sve drugo mete pred sobom,probah ih i u onoj Teacherkinoj drobi,ma jok,nista.

Mozda ih stvarno zavoli s vremenom who knowsuser posted image

probaj napraviti sljedece(moja lana ovo pravo voli a kalorijska je bombauser posted image ):
ugrij mlijeko u koje stavis malo putera, pa udrobi sredinu hljeba, pa dodaj jaje i mijesaj jednu minutu na laganoj vatri, a zatim dodaj malo mladog sira ili pavlake i sve to pomijesajuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 9898
15.8.2012 22:00:25   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Nije valjda da se sve ovako zaboravi? user posted image Da mama koja vec ima jedno "odraslo" dijete trazi savjete od mama sa bebicama? Da li cu i ja tako aBd? user posted image  

vjeruj mi da sam i ja sve zaboravila, evo ponovo iscitavam i kontam sta i kako i kadauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9899
15.8.2012 22:06:16   
teacher75
ja sam zaboravila nakon kojeg vremena se uvodi 2.obrok. mi smo poceli prije 8 dana sa uvodjenjem cvrste hrane, do sad je to sve po par kasikica (probao teglicu mrkve 3 dana, teglicu jabuke 3 dana i kuhala mu krusku 2 dana, a sutra kontam skuhati tikvicu, moram uzeti i rizine pahuljice pa da ubacujem)i dalje intenzivno doji, naravno ovo nije dovoljno da ga zasiti, a tek uci da jede, pola izbacuje pola gutauser posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 9900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  394 395 [396] 397 398   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  394 395 [396] 397 398   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *