Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 12:51:45
animagical
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: animagical
gluten po nekim novim preporukama, za dojenu djecu ide s oko mjeseci, kad ej dojenje najintenzivnije, mi smo ga tako uveli...
dajte mi kakvu ideju za bebin rucak a da ne ukljucuje carsku mjesavinu, mrkvu, piletinu ili teletinu
Junetina, riža, proso, mahune, grašak, bulgur, tikvice...e sad možeš nešto od toga izbaciti. Ja sve skuham zajedno, dodam soli, maslinovog ulja i spremno.
hej bulgur nikad nije jeo, a imam u kuci!hvala Iman!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 14:55:34
Arina
znaci li to s obyirom na prethodne posstove da bi ja sad mogla uvessti i griz....i keks ...i vrhnju...tj. pavlaku....pomalo ....6,5 nam je danas a mjesec dana vec jedemo...recimo napravila bi malo pure i vrhnjice malu kasikicu pa eto kjedan obrok tako.....ili recimo malo keksa sa nekom vockom.... Kako ide to sa uvodjenjem keksa ...tj. glutena..znam da je pomalo...ali recimo ako uvedemo keks tri dana jel znaci gluten ispitan...sa cim je gluten najbolje testirati...ili je bolje griz ...... mogu li ja griz skuhati na kravljem mljeku... obzirom da dojimo a bas nemam za ispumpavanje a nesto nebi ni termicki obradjivala moje mljeko
hajte iskusne mamice par odgovora.....animadzikal????palacinkice????...vi ste pune dobrih savjeta....mala 14
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 14:59:13
djoisa
s keksom nemoj zuriti..evo nama ce uskoro godinu dana a ja nikako keks nisam davala.. ako zelis uvesti gluten onda mozete griz probati..skuhaj ga na vodi i iznjeci neku vocku u njega npr..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 15:02:13
palachinken
IZVORNA PORUKA: djoisa
s keksom nemoj zuriti..evo nama ce uskoro godinu dana a ja nikako keks nisam davala.. ako zelis uvesti gluten onda mozete griz probati..skuhaj ga na vodi i iznjeci neku vocku u njega npr..
Ovo smo mi jeli i tako probali gluten. Griz na vodi je skroz OK. Arina, nema potrebe da još uvodite kravlje mlijeko ni mliječne proizvode, sačekaj makar mjesec pa lagano s jogurtum i onda redom pavlaka, mladi sir isl.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 15:18:57
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: animagical
gluten po nekim novim preporukama, za dojenu djecu ide s oko mjeseci, kad ej dojenje najintenzivnije, mi smo ga tako uveli...
dajte mi kakvu ideju za bebin rucak a da ne ukljucuje carsku mjesavinu, mrkvu, piletinu ili teletinu
koliko mjeseci ' ne pise meni nesto logicnoi da je sad oko 6 najintenzivnije da kasnije pocne smanjivati jer uvodi drugo. curici se ne mogu sjetiti kad sam uvela i ne znam ni kad se pikalo kad joj je mm uvalio hljeb da cucla ili kad sam joj pravo dala nesto. mi jedemo al polako voce i povrce i dalje smo jabuka mrkva tikvica jer je navaio na siku ko lud pa nemamo kad drugo ovih dana :) znaci griz kad krenem s glutenom?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 15:36:16
Super Beba
Arina - Griz sa jabukom i cimetom, mljac :) Isprobano bebe to vole :) I nemoj još ništa pravit sa kravljim mlijekom, beba je još mala..Pričekaj još minimalno pola godine... I meni su zakon one žitarice iz DMa - idu sa svim i svačim..i u slanim i u slatkim varijantama...Bitno je samo da se smekšaju prije miješanja (dal' u vodi, dal' u jogurt, svejedno...)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 15:54:02
mala14
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: djoisa
Ovo smo mi jeli i tako probali gluten. Griz na vodi je skroz OK. Arina, nema potrebe da još uvodite kravlje mlijeko ni mliječne proizvode, sačekaj makar mjesec pa lagano s jogurtum i onda redom pavlaka, mladi sir isl.
Arina drago mi je da je kakica bolja slažem se za keks mi imamo 10,5 mjeseci i još ne jedemo keks probali smo ali nam to nije osnovna namirnica; to su samo prazne kalorije, debljaju a nemaju neke nutritivne vrijednosti; keks možeš kasnije ubaciti da nešto zgusneš, zasladiš ili sl... mi smo gluten probali sa mrvama hljeba tek nekad u 8-om mjesecu i to su bile baš, baš minimalne količine, kasnije smo uveli razne žitarice iz DM-a...a mislim da možeš probati s grizom; moj A to nije htio dok nismo uveli pavlaku ali probaj... također mislim da trebaš sačekati sa mliječnim proizvodima mi smo ih uveli krajem 9-og, početkom 10-og mj...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 15:57:33
mala14
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Arina - Griz sa jabukom i cimetom, mljac :) Isprobano bebe to vole :) I nemoj još ništa pravit sa kravljim mlijekom, beba je još mala..Pričekaj još minimalno pola godine... I meni su zakon one žitarice iz DMa - idu sa svim i svačim..i u slanim i u slatkim varijantama...Bitno je samo da se smekšaju prije miješanja (dal' u vodi, dal' u jogurt, svejedno...)
superbeba kako praviš taj griz s jabukom? ja sam jednom pokušala to napraviti A samo probao i nisam ga mogla nagovoriti na drugu kašiku i nisam više ni pokušavala, možda nisam na pravi način napravila?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 16:26:09
Super Beba
IZVORNA PORUKA: mala14
superbeba kako praviš taj griz s jabukom? ja sam jednom pokušala to napraviti A samo probao i nisam ga mogla nagovoriti na drugu kašiku i nisam više ni pokušavala, možda nisam na pravi način napravila?
Ma ne vjerujem da si mogla fuliti (kad sam ja uspjela ovo napravit, može svako, vjeruj)...Griz sam standardno pravila po receptu (s tim da sam na početku koristila vodu, kasnije kravlje mlijeko)...Bitno je da nije rijedak, a i da nije pregust...A jabuku bih izblendala (a prvo bih je izrendala radi lakšeg blendanja) i kad griz bude gotov, onda bih sve fino pomiješala i dodala kroz prste cimeta (tačnije, posula iz one posudice za začine)...To bih sve pomiješala, sačekala da se ohladi i gotovo :) eto, to je sva pamet :))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 18:16:36
Arina
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Hvala vam drage moje na brrrrzzziiim odgovorima.... Ovaj griz sa jabukom ce def probati...i to po malo tek toliko da se navikava na gletencic... ....posto jabuku voli pretpotavljam da ce voliti i to...e sad cimet ...to cemo vidjeti...uhlavnom sad testiram griz...a poslije cimet....
Moj D uziva sad u ovom vocu tvarno mi je drago da je sve ove breskvice probao i marelice...da e djete najede jer kad ova milina od voca prodje...bice poprilicno dosadno zimsko voce.... ....ja kontala nekako napraviti breskve kao kompot....da imamo za zime....mislila staviti u tegle nakrizati oguljene breskve ili nektarine...i zaliti sa vodom,staviti malo secera tek toliko...i pasterizirati...ono tegle u vodu i na sporet ,kad priovrije zatvori se poklopac i moze stajati koliko hoces,tako ja nama pravim kompote od svega i svacega pa kontam i njemu ali sa manje secera....tako da djete ima svasta i zimi za papicu ...jeste li vi mozda tako nesto slicno probali spremati za vase bebe ....???? Isto dok azriju nase domace sljive skuhati soka od samih sljiva sa jako malo secera.....i staviti u one mele teglice od Pago sokica ili bilo kojih malih flasica...i isto pasterizirati...tako da djete pije "mamin Hipp"... pasterizacija je siguran nacin da se spremi sve bez puno secera i kuhanja....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.7.2012 23:37:31
dzenyA
Arina moram te ganjati na ishrani ma zeno kako si krenula eto tebe ovdje za mjesec da pitas mozel janjetine ,nego salim se,postavljas pitanja iz moje glave a ja na gotovo odgovore citam
te kompote moja mama pravi,kuha u teglama na sporetu i moze dugo stajati,bez konzervansa i ostalih primjesa,mozes i od krusaka extra bude
nego mi malo bolje jedemo danas je jeo breskvu i one pahuljice iz DM-a i kasnije karfiol,brokulu i mrkvu,to sam kuhala u vodi sa batkom i super je jeo nece sokice nesto,samo vodu i to iz case,pa neunam hocel htjeti onaj kljun da imamo kad krenemo na polje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.8.2012 23:38:10
Candy
Moja curica je do 6 mjeseca povratila svaki AD koji sam uzela, cak i one specijalno spravljene za tu svrhu, i kad vise nisam znala sta bi,ma iz nje su mlazevi izlazili, a dijete zdravo bez ikakvih zdravstvenih problema, napravim joj flasicu sa kravljim mlijekom, dijete pojelo, podrignulo i nije ni kap izbacilo... vjerujem da ima djece kojoj kravlje mlijeko ne odgovara, ali eto mojoj curici je jedino ono pasalo...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.8.2012 23:45:35
animagical
dzeny janjetina u stvari i ide kad i teletina npr, i piletina i ostalo mlado meso, nravno ne s raznja,ali smije se dati Ajnur voli corbice na janjetini...
mi smo danas jeli (djoisa, ja sve zavrsavam iza bebe )
griz na mlijeku s kuhanim kajsijama u pretisu kuhanu piletinu,mrkvu i luk, a zatim u tome skuhana riza, dobila guscu corbicu, divno je mirisalo, preukusno banana, pola case jogurta, 3 korn zitarice izgnjeceno skupa pola kifle u setnji jedno 5 dojenja flasicu i po vode
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.8.2012 23:47:14
animagical
IZVORNA PORUKA: Candy
Moja curica je do 6 mjeseca povratila svaki AD koji sam uzela, cak i one specijalno spravljene za tu svrhu, i kad vise nisam znala sta bi,ma iz nje su mlazevi izlazili, a dijete zdravo bez ikakvih zdravstvenih problema, napravim joj flasicu sa kravljim mlijekom, dijete pojelo, podrignulo i nije ni kap izbacilo... vjerujem da ima djece kojoj kravlje mlijeko ne odgovara, ali eto mojoj curici je jedino ono pasalo...
djeca do 6 mjeseci imaju nezreo sfinkter tj misic na ulazu u zeludac, pa znaju povracati tj bljuckati stalno bez obzira sta popiju..to s otprilike pola godine prodje samo od sebe...moj sin je zaljevao sve po kuci, ali i do 7 mjeseci, i onda bas preko noci prestao
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.8.2012 23:53:42
Alma_27
IZVORNA PORUKA: Candy
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 10:14:49
mala75
ej cure, taj proso iz DM-a, jel baš piše proso na kutiji ili kesi, neznam kako je pakovano, ili piše nešto drugo i gdje o stoji mislim tamo gdje je dječija hrana ili na nekom drugom mjestu i još me zanima kakvu tjesteninu dajete bebaćima, ima i u DM bez jaja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.8.2012 10:28:09
animagical
IZVORNA PORUKA: mala75
ej cure, taj proso iz DM-a, jel baš piše proso na kutiji ili kesi, neznam kako je pakovano, ili piše nešto drugo i gdje o stoji mislim tamo gdje je dječija hrana ili na nekom drugom mjestu i još me zanima kakvu tjesteninu dajete bebaćima, ima i u DM bez jaja.