|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  387 388 [389] 390 391   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
26.7.2012 11:02:21   
smajli80
..jel moze onaj vocni hippov od 6  mjesec

Može taj je baš dobar -pogotovo onaj crveni sa šipkom u granulama-moja kćerka ga je popila na hektolitreuser posted image user posted image

Kupila sam palentu i nije mu baš najljepša,nešto se premišlja bil jeo-ali zato marelica i breskva netane za trenuser posted image user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9701
26.7.2012 12:40:09   
Arina
IZVORNA PORUKA: smajli80

..jel moze onaj vocni hippov od 6  mjesec

Može taj je baš dobar -pogotovo onaj crveni sa šipkom u granulama-moja kćerka ga je popila na hektolitreuser posted image user posted image

Kupila sam palentu i nije mu baš najljepša,nešto se premišlja bil jeo-ali zato marelica i breskva netane za trenuser posted image user posted image user posted image
hvala draga danas odma kupujemo....a paleentu ja svom dodam u kasicu  vocem...tj. ti svom napravi tako breskvu i marelicu i dodaj kasiku onu supenu skuhanoe palente i miksaj...pojesce nece ni osjetitu da si je dodala....ja je malo bolje samo iymiksam da se ione kuglice od palente ne ojete...i ide ko podmazano....

Mi sad imamo svaki dan po jedan povrtni i jedan vocni obrok ali nimo zamjenili  obrok dojenja s tim vec nekako izmedju dojenja...mozda malo pomakne razmak izmedju dojenja...ali i dalje imamo 5 dojenja....poguzija voli uvijke da zasladi memu...a i uspavljujemo se dojeciuser posted image .....neka,neka...kako god on bude htio....poguzija je dobila u zadnjih desetak dana 400 gr.user posted image user posted image ....inace je dobijao oko kile mjesecno...ali ja ocekujem da ce kako raste biti manje dobijanja na kilazi a ono istiouser posted image user posted image ....neka neka...user posted image user posted image ...mama pravo sretnauser posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9702
26.7.2012 13:10:07   
smajli80
hvala draga danas odma kupujemo....a paleentu ja svom dodam u kasicu  vocem...tj. ti svom napravi tako breskvu i marelicu i dodaj kasiku onu supenu skuhanoe palente i miksaj...pojesce nece ni osjetitu da si je dodala....ja je malo bolje samo iymiksam da se ione kuglice od palente ne ojete...i ide ko podmazano....

Pokušaću tako garant će poguzija pojestiuser posted image user posted image

I moj delija ima 1 slani i 1 slatki obrok i x podoja i ne brojim ih.Kad mu je ćeif dam muuser posted image
Otkad sam uvela kašice dajem mu i vodu.Neće na standarnu flašicu gadi mu se duda i kupim Avent čašu sa kjlunom.Jest malo poskupa ali je odličnauser posted image .Može mu dugo biti-što je naj bitnije ne prollijeva se.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9703
26.7.2012 13:19:55   
lejlaze
evo da se i ja prikljucim na ovu temu.
danas smo doruckovali izmiksanu bananu i jabuku sa mljevenim keksom.
za rucak sam pripremila tikvicu, mrkvu, pa cu dodati palentu (kad smizla ustane)
i par puta dojenje do sada. moja ne zeli nesto flasicu i ne forsiram je. povuce gutljaj dva i to je to. onda je nastavi grist.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9704
26.7.2012 13:59:39   
mala75
evo i nas" vratia se šime", na moru super bilo i par dana dok smo se raspakovali i evo nas.

jučer smo vadili nalaze KS, nije loše al nije ni najbolje, malo nam manjka željeza, dr uključila ferum, meni se baš nedaje, radije bih hranom popravljala. e sad mi jedemo svašta i ništa ne odbija, al me zanima smije li cvekla, špinat, grožđice, marelice (ono sušeno) sa 8,5 mjeseci i ako imate još savjeta. nisam davala ni jetricu neznam ni dal može ni kako bi mu je spremilauser posted image user posted image .

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 9705
26.7.2012 14:06:17   
Hanady RR
jeticu smiješ dati...
skuhaj u pretisu sa povrćem po želji...
u tavi prodinstaj pa sa sirom i pavlakom smijete ako ste porbali mliječne proizvode

cveklu također...najbolje u obliku soka...al možeš i u povrtne kaže jednu izlendati

špinta svakako...može...
pravi ćušpaiz

samo vodi računa da unosite C vitamin na način dozvoljen...limun i agrume još ne smijete ...pa sokove obogaćene C vitaminom uzimajte d avežu željezo...i voće obogaćeno C vitaminom koje smijete...

ja svajetujem bungur da uzmete...njime supu zasipate koju jedete na mesnoj vodi...
ima ga u butik bademu kod nas u sarajevu...dobra za željezo...
ja sma djecu njime dohavizalauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9706
26.7.2012 14:06:58   
Hanady RR
npr. čaj od šipurka i nara...
njega smijete a C vitamin čisti

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 9707
26.7.2012 14:07:49   
KupusLivada
ja vas pratim redovono, samo da znate user posted image

nismo jos poceli sa dohranom, kada se vratimo sa mora onda cemo, taman ce bebi imati cca 5 i pol mjeseci

al eto ja pokusavam da nesto naucim prije nego sto krenemo, da se malo pripremim

de mi recite, kad sam kod "materijalne" pripreme, treba li mi sta plaho od pribora? nesto gledam neki dan silnu ponudu kasikica i cuda, sa jos silnijim cijenama, sta je stvarno neophodno?

kupili smo jedino jeftiniju flasu sa mekanim kljunom, nekad ce nam trebat valjda...

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 9708
26.7.2012 14:20:11   
mala75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jeticu smiješ dati...
skuhaj u pretisu sa povrćem po želji...
u tavi prodinstaj pa sa sirom i pavlakom smijete ako ste porbali mliječne proizvode

cveklu također...najbolje u obliku soka...al možeš i u povrtne kaže jednu izlendati

špinta svakako...može...
pravi ćušpaiz

samo vodi računa da unosite C vitamin na način dozvoljen...limun i agrume još ne smijete ...pa sokove obogaćene C vitaminom uzimajte d avežu željezo...i voće obogaćeno C vitaminom koje smijete...

ja svajetujem bungur da uzmete...njime supu zasipate koju jedete na mesnoj vodi...
ima ga u butik bademu kod nas u sarajevu...dobra za željezo...
ja sma djecu njime dohavizalauser posted image

dohavizaćemo se i miuser posted image user posted image , samo treba prvo doći u Sa, al eto nas aBd za 15-ak dana s babom kad pođe na posao, hvala na savjetima, a mliječne proizvode obožava pogotovu one od sveki, imamo kravicu na seluuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 9709
26.7.2012 14:35:47   
djoisa
KupusLivada nama je na pocetku super bila silkonska kasikica, zato sto je mekana, nju smo dobili..ne znam kakve su cijene ovakve kasicie ali jako je prakticna za pocetak..kasnije smo u dm kupili babylove kasikice, i njih smo prerasli jer su male i sada imamo neku plasticnu koja nam po velicini odgovara, nije bila skupa oko 4-5 KM..jako su zgodne ove plasticne kasike za djecu bar meni..zdjelica je od akropala, obicna..meni je ta najbolja..i ja bih preporucila hranilicu stolicu, moze i polovna, ja drugacije dijete ne znam nahraniti..
flasicu sam kupila avent za uciti piti iz case onu 6+ sa silikonsim sisacem, ali ona je nama 10+..tek tad je naucio piti iz bilo kakve flasice..skupe kasikice i ostala cuda nama nisu trebala..

ovdje pogledaj super kasikice jeftine su..strana 4 i 5 http://www.bimaco.net/podkategorija.aspx?p=ACCESSORIES

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 9710
26.7.2012 14:47:12   
KupusLivada
tnx djoisa

hranilicu i mislimo polovnu uzeti vjerovatno, ponude su dobrodosle na pp user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9711
26.7.2012 14:58:48   
mala75
a po pitanju ovih kašica, što je neko prije pisao, ono s ananasom i to a od 4 mjeseca, ja baš jutros pitala dr. meni gosti bili pa donijeli one što imaju jagodu u svom sastavu a jagode se, poznato je, ne daju, ona kaže da te kašice i sokići mogu, da je koncentrisano voće i da njihov sastav nije ono što u prirodnom može izazvati alergije.

Neposredna veza do poruke: 9712
26.7.2012 19:30:26   
MRVA2
da se i mi prijavimo na ovoj temi. Mi smo počeli sa krutom hranom i ide nam nekako. user posted image
za sada smo probali jabuku i bananu od voća i mrkvu i tikvicu od povrća. rižu i rižine pahuljice. kupujemo svježe voće i povrće a imamo ii iz bašte domaće (mrkva, tikvica, krompir, kajsija, breska) mada još nismo sve isprobali user posted image
svaku novu namirnicu smo probali 3 dana i hvala Bogu nema alergija. Sve nam se sviđa sve jedemo user posted image . pojedemo 1/4 jabuke, 6-7 cm banane, 3-4 cm tikvce, 1 mrkvicu, naravno ne sve za jedan dan ali to nam je mjera. Iduće nam ide kruška, kajsija i šljiva (uzećemo suhu jer nemamo još domaće) i krompirćići imamo domaći . Ne dojimo na AD-u smo ali se pridžavali (ne baš skoz) liste nadohrane. Bebaću je 5mj i 9 dana. Nismo probali ove gotove kašice ni sokiće, ne bježim od toga kad se bude išlo negdje na put ali dok smo kući ja pravim sve. Pije i vodu i sokić od jabuke( ja ga pravim na sokovnik i malo razblažim sa vodom). Već ćemo uskoro preći na Bebimil 2 jer već vidim da joj je 1 slab. Sve u svemu zadovoljni smo. I da hranimo se u sjedalici ili u Graco-voj ljulji jer je ujedno i hranilica a ima 3 položaja (ležeći, polusjedeći i sjedeći) pa mi izaberemo ovaj drugi jer ćemo uskoro moći u sjedeći user posted image . Prvi par puta sam je hranila u ležećem sad je već podižem u polusjedeći, neka uči da guta user posted image .

Naša princeza Meryem 17.02.2012.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9713
26.7.2012 22:09:59   
mamina princeza
posto je dana imao stolicu i to ooooo :) sutra nastavljamos povrcem a taman sam pomislila da cemo sljivu. pocecemo s krompirom akoBog da nekako kad krompir pojede to mi je konkretnije. i ope tjedno pitanjce .. smijem li ja ovom svom ako hoce dati malo vise nego par kasikica. mislim on ojede sve sto u pripremim uvijek i placehoce jos.. a pojede jedan fildzan do jedne sole kako kad nije malo .. smijem li a njemu ovako malom uopste toliko davati .. al on hoce sta cu :)

sve sto ja jedem on otvara sd usta hoce i on pa mi jebas belaj ne mogu nista jesti dok me gleda ... skontao covjek kasiku pa konta kad god je vidi njemu namjenjena. :)

da se ova stolic amalo ustabili onda cemo i bananu pojesti i onda smo vec uobroceni cini mise . svaki dan jede oko podne ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu MRVA2)
Neposredna veza do poruke: 9714
26.7.2012 22:13:58   
mamina princeza
ja ne znam kolliko mi imamo dojenja - ne zato sto nije uobrocen nego zato sto ne brojim ... koja sam ja ... al sigurno 7-8 puta me skorz pojede:) kako ce biti kad budemo uveli jos nesto ne znam. valjda je to ok.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9715
26.7.2012 22:51:10   
MRVA2
vidim imaju pojedini problema sa stolicom. Ova mala šmizla hvala Bogu nije imala nikakvih, za sada. a eto jela je i rižu i bananu. još šljivu kad joj dam ima do vrata da napuni pelenu user posted image . možda joj pomaže sok od jabuke, ne znam pa eto probajte. ja 1 jabuku onako srednju operem, oguli i na sokovnik je iscijedim. taj sok opet procijedim na cjediljku i u to dodam malo vode da nije baš ono jak. i pije svaki skoro dan. nekad malo napravim kamilice pa promijenim ali većinom je sokić i običnu vodu pije za dan popije oko 100 do 150 ml. ima trenutaka ponudim mlijeko neće, ponudim kašicu neće a vodu uzme bez problema. probajte jabuka sok ili voda. nisam čitala puno postova unazad pa ne znm jel vam neko to predlagao.

Naša princeza Meryem 17.02.2012.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9716
26.7.2012 23:27:47   
Arina
ja brate vise ne ynam sta cu,ova njegova stolica me sludi...danas ko ami sljunak da kaki....to je strasno,ne place ne pati se samo nekako popodne nije spavao nekako seprobudio i palako...mozda je to zbog stomakaa......kasnije se uz moju pomoc malo pokakio...ali to je toliko tvrdo....user posted image
danas je treci dan kako mu dajem maslinovo ulje.....nita.....peti dan kako dajem sljive.....breskve vec odavno....danas dala prvi put marelicu....palentu davala dva dana danas nisam....on sve pojede....doji normalno....ne znam vise sta bi.....
Jedino sto ja kontam da je ustvari pravi problem sto on nece da pije.....cisto prezvakiva dudu na bocici...i kljun sam kupila...malo ko fol njega bolje hoce...ali nije to to....na kasiku i fildzan ni ne pomisljam jer e jako lako zagrcne pa poludim od straha......probala sam sok od brekve ,i onaj od banane i kruske...onako onako....ne znam koji bi bebe najradije pile.....ima li neki koji je omiljeni kod vase djece....koliko bi stavila secera u kamilicin caj da probam i njega sutra ....da ne bude presladak a ni nesladak?????kakav je taj sok od sljive hippov...mozda njega ....milim da bi ja njemu sve mogla davati da on pije tecnost....ona je najvjerovatnije problem za stolicu....user posted image user posted image

(odgovor članu MRVA2)
Neposredna veza do poruke: 9717
26.7.2012 23:37:04   
dzenyA
eh ovako moj ima redovno stolicu ali ni ne jede nesto puno par kasikica,i opet hoce siku posle svega user posted image

Moj vodu iz case pije,sta cu Ari jedino tako hoce,jer mu je sve ostalo smijesno,jest se par puta zagrcno ali ucimo se,ja mu danas sok od mrkve i jabuke u flasiicu nasula bas se iznervirao user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9718
26.7.2012 23:39:08   
dzenyA
pa probaj ti onako otprilike,jedna mala kasikica secera,a najbolje skuhaj kompot od sljiva i nek pije nemoze mu skodit

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9719
27.7.2012 9:02:08   
djoisa
Arina, ako beba doji tako dobija sasvim dovoljno tecnosti..probaj sa lubenicom,ona je i tecna i slatka i ima i vlakna, samo je malo pritisni vilicom i daj kasikicom..meni licno, lubenica je zakon za probavu..

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9720
27.7.2012 9:29:02   
lejlaze
Mi hB nemamo problema sa stolicom. jutros je samo dojila. sad je prva tura spavanja, pa kad se probudi dat cu joj hapicu od vanilije,  a za rucak cemo danas praviti piletinu i mrkvu i krompiric. 

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9721
27.7.2012 23:44:39   
animagical
kupus livada, ako planiras davati samo zgnjecenu hranu, trebace vam mozda vise vremena dok nauci zvakati, ali nije neizvodivo...ako mislis blendati treba ti dobar stapni mikser, tako se najmanje prlja sudje.... i hranilica... jeftine,a jako dobre kopije imas u fis vitez, npr u rajlovcu... mi imamo neku njihovu, kostala citavih 60km, evo moj sin je drugo dijete koje jede u njoj i jos moze poslije jedan razred djece da se othrani u njojuser posted image fino se brise,a kad npr pojas umaze borovnicama, mm je opere vapomuser posted image ma odlicna stvarno...

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 9722
28.7.2012 10:32:48   
KupusLivada

IZVORNA PORUKA: animagical

kupus livada, ako planiras davati samo zgnjecenu hranu, trebace vam mozda vise vremena dok nauci zvakati, ali nije neizvodivo...ako mislis blendati treba ti dobar stapni mikser, tako se najmanje prlja sudje.... i hranilica... jeftine,a jako dobre kopije imas u fis vitez, npr u rajlovcu... mi imamo neku njihovu, kostala citavih 60km, evo moj sin je drugo dijete koje jede u njoj i jos moze poslije jedan razred djece da se othrani u njojuser posted image fino se brise,a kad npr pojas umaze borovnicama, mm je opere vapomuser posted image ma odlicna stvarno...

odlicno za fis, bas cu pogledati, ako kazes da je sigurna dovoljno, vjerujem ti.
stapni mikser imam kao dobra domacica koji skuplja prasinu user posted image ali ne mislim sve blendati ako ne budem morala. cak mi ono samohranjenje izgleda zanimljivo, kad bude malo veca.

hvala hvala zene, uglavnom, moje pitanje se odnosilo na escajg, tanjire, zdjelice, case, veliki je izbor pa ne znam sta mi stvarno treba a sta su marketinske fore :D

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9723
28.7.2012 10:43:16   
animagical
u biti ti trebaju samo plasticne kasike...meni su se aventove,najskuplje,pokazale kao najgore, plitke su previse, sve ispada iz njih, a najbolje ili babylove ili bebe iz konzuma...

a hranilice su sigurne iz fisa...Ajnur nema sta ne radi,ali kad ga skopcam ne moze da izadje iz nje...plastika je plastika, ne vrijedi placati previse

< Poruku je uredio animagical -- 28.7.2012 10:44:14 >

Neposredna veza do poruke: 9724
28.7.2012 11:00:12   
KupusLivada
aferim user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  387 388 [389] 390 391   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  387 388 [389] 390 391   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Musko ime
adissa_

Koje od navedenih vam je najlijepse?

Davud (30%)

Ahmed (38%)

David (8%)

Adin (11%)

Ismail (8%)

Danijal (4%)

Broj svih glasova: 306

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *