|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  389 390 [391] 392 393   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
31.7.2012 12:51:45   
animagical

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: animagical

gluten po nekim novim preporukama, za dojenu djecu ide s oko mjeseci, kad ej dojenje najintenzivnije, mi smo ga tako uveli...

dajte mi kakvu ideju za bebin rucak a da ne ukljucuje carsku mjesavinu, mrkvu, piletinu ili teletinuuser posted image

Junetina, riža, proso, mahune, grašak, bulgur, tikvice...e sad možeš nešto od toga izbaciti. Ja sve skuham zajedno, dodam soli, maslinovog ulja i spremno.

hej bulgur nikad nije jeo, a imam u kuci!hvala Iman!user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9751
31.7.2012 14:03:44   
mala75
šta je bulgur i kako se to uopšte spremauser posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9752
31.7.2012 14:05:28   
djoisa
Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice, u današnje vrijeme , često prethodno kuhana na pari i isušena..sprema se kao i riža

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9753
31.7.2012 14:55:34   
Arina
znaci li to s obyirom na prethodne posstove da bi ja sad mogla uvessti i griz....i keks ...i vrhnju...tj. pavlaku....pomalouser posted image ....6,5 nam je danas a mjesec dana vec jedemo...recimo napravila bi malo pure i vrhnjice malu kasikicu pa eto kjedan obrok tako.....ili recimo malo keksa sa nekom vockom....
Kako ide to sa uvodjenjem keksa ...tj. glutena..znam da je pomalo...ali recimo ako uvedemo keks tri dana jel znaci gluten ispitan...sa cim je gluten najbolje testirati...ili je bolje griz ......
mogu li ja griz skuhati na kravljem mljeku... obzirom da dojimo  a bas nemam za ispumpavanje a nesto nebi ni termicki obradjivala moje mljekouser posted image

hajte iskusne mamice par odgovora.....animadzikal????palacinkice????...vi ste pune dobrih savjeta....mala 14user posted image user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9754
31.7.2012 14:59:13   
djoisa
s keksom nemoj zuriti..evo nama ce uskoro godinu dana a ja nikako keks nisam davala..
ako zelis uvesti gluten onda mozete griz probati..skuhaj ga na vodi i iznjeci neku vocku u njega npr..

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9755
31.7.2012 15:02:13   
palachinken

IZVORNA PORUKA: djoisa

s keksom nemoj zuriti..evo nama ce uskoro godinu dana a ja nikako keks nisam davala..
ako zelis uvesti gluten onda mozete griz probati..skuhaj ga na vodi i iznjeci neku vocku u njega npr..

Ovo smo mi jeli i tako probali gluten. Griz na vodi je skroz OK. Arina, nema potrebe da još uvodite kravlje mlijeko ni mliječne proizvode, sačekaj makar mjesec pa lagano s jogurtum i onda redom pavlaka, mladi sir isl.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9756
31.7.2012 15:18:57   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: animagical

gluten po nekim novim preporukama, za dojenu djecu ide s oko mjeseci, kad ej dojenje najintenzivnije, mi smo ga tako uveli...

dajte mi kakvu ideju za bebin rucak a da ne ukljucuje carsku mjesavinu, mrkvu, piletinu ili teletinuuser posted image

koliko mjeseci ' ne piseuser posted image meni nesto logicnoi da je sad oko 6 najintenzivnije da kasnije pocne smanjivati jer uvodi drugo.
curici se ne mogu sjetiti kad sam uvela i ne znam ni kad se pikalo kad joj je mm uvalio hljeb da cuclauser posted image ili kad sam joj pravo dala nesto.
mi jedemo al polako voce i povrce i dalje smo jabuka mrkva tikvica jer je navaio na siku ko lud pa nemamo kad drugo ovih dana :)
znaci griz kad krenem s glutenom?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9757
31.7.2012 15:36:16   
Super Beba
Arina - Griz sa jabukom i cimetom, mljac :)
Isprobano bebe to vole :)
I nemoj još ništa pravit sa kravljim mlijekom, beba je još mala..Pričekaj još minimalno pola godine...
I meni su zakon one žitarice iz DMa - idu sa svim i svačim..i u slanim i u slatkim varijantama...Bitno je samo da se smekšaju prije miješanja (dal' u vodi, dal' u jogurt, svejedno...)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9758
   [Obrisana poruka]
31.7.2012 15:38:56   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Super Beba)
  Neposredna veza do poruke: 9759
31.7.2012 15:49:00   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Iman83

Samo pripazite s količinom cimeta...od njega se organizam grije i znoji...a i ovako je vruće. Dakle, ok je, samo ne treba pretjeratiuser posted image

To niJEsam znala :) mada, nisam nikad nešto i pretjerivala, onako, kroz prste user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 9760
31.7.2012 15:54:02   
mala14

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: djoisa

Ovo smo mi jeli i tako probali gluten. Griz na vodi je skroz OK. Arina, nema potrebe da još uvodite kravlje mlijeko ni mliječne proizvode, sačekaj makar mjesec pa lagano s jogurtum i onda redom pavlaka, mladi sir isl.

Arina drago mi je da je kakica boljauser posted image
slažem se za keks mi imamo 10,5 mjeseci i još ne jedemo keks user posted image probali smo ali nam to nije osnovna namirnica; to su samo prazne kalorije, debljaju a nemaju neke nutritivne vrijednosti; keks možeš kasnije ubaciti da nešto zgusneš, zasladiš ili sl...
mi smo gluten probali sa mrvama hljeba tek nekad u 8-om mjesecu i to su bile baš, baš minimalne količine, kasnije smo uveli razne žitarice iz DM-a...a mislim da možeš probati s grizom; moj A to nije htio dok nismo uveli pavlaku ali probaj...
također mislim da trebaš sačekati sa mliječnim proizvodima mi smo ih uveli krajem 9-og, početkom 10-og mj...

mamin princ 14.09.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9761
31.7.2012 15:57:33   
mala14

IZVORNA PORUKA: Super Beba

I nemoj još ništa pravit sa kravljim mlijekom, beba je još mala..Pričekaj još minimalno pola godine...
I meni su zakon one žitarice iz DMa - idu sa svim i svačim..i u slanim i u slatkim varijantama...Bitno je samo da se smekšaju prije miješanja (dal' u vodi, dal' u jogurt, svejedno...)

superbeba kako praviš taj griz s jabukom? ja sam jednom pokušala to napraviti A samo probao i nisam ga mogla nagovoriti na drugu kašiku user posted image i nisam više ni pokušavala, možda nisam na pravi način napravila?

mamin princ 14.09.2011.

Neposredna veza do poruke: 9762
31.7.2012 16:26:09   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: mala14

superbeba kako praviš taj griz s jabukom? ja sam jednom pokušala to napraviti A samo probao i nisam ga mogla nagovoriti na drugu kašiku user posted image i nisam više ni pokušavala, možda nisam na pravi način napravila?

Ma ne vjerujem da si mogla fuliti (kad sam ja uspjela ovo napravit, može svako, vjeruj)...Griz sam standardno pravila po receptu (s tim da sam na početku koristila vodu, kasnije kravlje mlijeko)...Bitno je da nije rijedak, a i da nije pregust...A jabuku bih izblendala (a prvo bih je izrendala radi lakšeg blendanja) i kad griz bude gotov, onda bih sve fino pomiješala i dodala kroz prste cimeta (tačnije, posula iz one posudice za začine)...To bih sve pomiješala, sačekala da se ohladi i gotovo :) eto, to je sva pamet :))

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9763
31.7.2012 16:29:02   
Super Beba
A možeš ubaciti više jabuke, pa da mu bude ljepši ukus..A i pošten je obrok, jer sa grizom duže drži bebu nego kad je samo voće...

Neposredna veza do poruke: 9764
31.7.2012 17:20:48   
mala14
hvala superbebo, probaću opet inače mi jede griz s povrćem a to nije htiouser posted image ko će mu znati, možda je jabuka bila kiselauser posted image

mamin princ 14.09.2011.

Neposredna veza do poruke: 9765
31.7.2012 18:16:36   
Arina
IZVORNA PORUKA: Super Beba

Hvala vam drage moje na brrrrzzziiim odgovorima....user posted image
Ovaj griz sa jabukom ce def probati...i to  po malo tek toliko da se navikava na gletencic...user posted image ....posto jabuku voli pretpotavljam da ce voliti i to...e sad cimetuser posted image ...to cemo vidjeti...uhlavnom sad testiram griz...a poslije cimet....user posted image

Moj D uziva sad u ovom vocu tvarno mi je drago da je sve ove breskvice probao i marelice...da e djete najede jer kad ova milina od voca prodje...bice poprilicno dosadno zimsko voce....user posted image ....ja kontala nekako napraviti breskve kao kompot....da imamo za zime....mislila staviti u tegle nakrizati oguljene breskve ili nektarine...i zaliti sa vodom,staviti malo secera tek toliko...i pasterizirati...ono tegle u vodu i na sporet ,kad priovrije zatvori se poklopac i moze stajati koliko hoces,tako ja nama pravim kompote od svega i svacega pa kontam i njemu ali sa manje secera....tako da djete ima svasta i zimi za papicuuser posted image ...jeste li vi mozda tako nesto slicno probali spremati za vase bebe ....????
Isto dok azriju nase domace sljive skuhati soka od samih sljiva sa jako malo secera.....i staviti u one mele teglice od  Pago sokica ili bilo kojih malih flasica...i isto pasterizirati...tako da djete pije "mamin Hipp"...user posted image pasterizacija je siguran nacin da se spremi sve bez puno secera i kuhanja....user posted image

Neposredna veza do poruke: 9766
31.7.2012 23:37:31   
dzenyA
Arina moram te ganjati na ishrani user posted image
ma zeno kako si krenula eto tebe ovdje za mjesec da pitas mozel janjetine user posted image user posted image user posted image ,nego salim se,postavljas pitanja iz moje glave a ja na gotovo odgovore citamuser posted image

te kompote moja mama pravi,kuha u teglama na sporetu i moze dugo stajati,bez konzervansa i ostalih primjesa,mozes i od krusaka extra bude

nego mi malo bolje jedemo danas je jeo breskvu i one pahuljice iz DM-a i kasnije karfiol,brokulu i mrkvu,to sam kuhala u vodi sa batkom i super je jeouser posted image
nece sokice nesto,samo vodu i to iz case,pa neunam hocel htjeti onaj kljun da imamo kad krenemo na polje

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9767
1.8.2012 16:04:56   
KupusLivada
ja kad citam ovu temu, ja ogladnim user posted image , pogotovo ko spomene jabuke, griz, palentu... bice da cu ja kuhati i sebi i bebi isti obrok user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9768
1.8.2012 23:38:10   
Candy
Moja curica je do 6 mjeseca povratila svaki AD koji sam uzela, cak i one specijalno spravljene za tu svrhu, i kad vise nisam znala sta bi,ma iz nje su mlazevi izlazili, a dijete zdravo bez ikakvih zdravstvenih problema, napravim joj flasicu sa kravljim mlijekom, dijete pojelo, podrignulo i nije ni kap izbacilo... vjerujem da ima djece kojoj kravlje mlijeko ne odgovara, ali eto mojoj curici je jedino ono pasalo...

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 9769
1.8.2012 23:45:35   
animagical
dzeny janjetina u stvari i ide kad i teletina npr, i piletina i ostalo mlado meso, nravno ne s raznja,ali smije se datiuser posted image Ajnur voli corbice na janjetini...

mi smo danas jeli (djoisa, ja sve zavrsavam iza bebeuser posted image )

griz na mlijeku s kuhanim kajsijama
u pretisu kuhanu piletinu,mrkvu i luk, a zatim u tome skuhana riza, dobila guscu corbicu, divno je mirisalo, preukusno
banana, pola case jogurta, 3 korn zitarice izgnjeceno skupa
pola kifle u setnji
jedno 5 dojenja
flasicu i po vode

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 9770
1.8.2012 23:47:14   
animagical

IZVORNA PORUKA: Candy

Moja curica je do 6 mjeseca povratila svaki AD koji sam uzela, cak i one specijalno spravljene za tu svrhu, i kad vise nisam znala sta bi,ma iz nje su mlazevi izlazili, a dijete zdravo bez ikakvih zdravstvenih problema, napravim joj flasicu sa kravljim mlijekom, dijete pojelo, podrignulo i nije ni kap izbacilo... vjerujem da ima djece kojoj kravlje mlijeko ne odgovara, ali eto mojoj curici je jedino ono pasalo...

djeca do 6 mjeseci imaju nezreo sfinkter tj misic na ulazu u zeludac, pa znaju povracati tj bljuckati stalno bez obzira sta popiju..to s otprilike pola godine prodje samo od sebe...moj sin je zaljevao sve po kuci, ali i do 7 mjeseci, i onda bas preko noci prestao

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 9771
1.8.2012 23:53:42   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Candy

pazi na anemiju s kravljim mlijekom

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 9772
2.8.2012 10:14:49   
mala75
ej cure, taj proso iz DM-a, jel baš piše proso na kutiji ili kesi, neznam kako je pakovano, ili piše nešto drugo i gdje o stoji mislim tamo gdje je dječija hrana ili na nekom drugom mjestu i još me zanima kakvu tjesteninu dajete bebaćima, ima i u DM bez jaja.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 9773
2.8.2012 10:16:42   
mala75
www.dnevnikbebe.com/

možda neko nađe ideju za ručak za danas

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9774
2.8.2012 10:28:09   
animagical

IZVORNA PORUKA: mala75

ej cure, taj proso iz DM-a, jel baš piše proso na kutiji ili kesi, neznam kako je pakovano, ili piše nešto drugo i gdje o stoji mislim tamo gdje je dječija hrana ili na nekom drugom mjestu i još me zanima kakvu tjesteninu dajete bebaćima, ima i u DM bez jaja.

to ti je ovo

http://www.dm.de/cms/servlet/linkableblob/de_homepage/23664/cropData4/apfel_mit_pfirsich_teaser-cropData4.png?v=1304341551000

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  389 390 [391] 392 393   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  389 390 [391] 392 393   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za majke sa dvoje i više djece..
Marija13

Da li ste tek sa drugim djetetom shvatile koje ste greške pravile sa prvim (briga, odgoj itd)?

Da (57%)

Ne (20%)

Nešto treće, pojasnit ću! (24%)

Broj svih glasova: 127

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *