|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  388 389 [390] 391 392   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
28.7.2012 18:13:49   
mala75
što se pribora za bebe tiče i mi imamo one kašičice iz DM-a babylov i super su, nekako potaman, a što se tiče tvrde stolice i mi smo imali taj problem, čak sam i dr pitala šta da radim. ona kaže izrendati jabuku i staviti 1 malu kašičicu šećera i sačekati da se opusti sok i dati ga bebi da popije, ili na 150ml kamilice isto 1 kašičicu šećera. to sa šećerom mi bilo malo čudno al ona reče neće mu jedna naškoditi a za ubuduće kao da se prati šta je dijete jelo pa da se izbjegava to od čega je stolica tvrda.

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 9726
29.7.2012 16:10:48   
Sandrich
Da prijavimo za danas bezuspjesan pokusaj davanja breskve, ja pojela user posted image  Ovom mom se nista ne svidja,jedino sokice hoce piti i sisa.... i on zna ne kakiti po dva dana al cim popije sokic od breskve ima stolicu...

< Poruku je uredio Sandrich -- 29.7.2012 16:11:35 >

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 9727
29.7.2012 17:05:57   
Arina
evo mene opet...user posted image

Nista specijalno ne napredujemo....user posted image ....stolica i dalje tvrda...mozda malo,maloooo....bolja....onako sad nije ko šljunak vec ko tvrdji plastelin....
Jucer sam otisla u DM i kupila mu :caj u granulama  Hippov od jabuke i sipka,caj od komoraca u filtericama ,sokic Hippov od sljive,sokic frutekov od marelice i jabuke...i frutekov kamilica i jabuka.....i kasicu hipovu od šljive...Uglavnom sam to sve uzela da vidim sta mu se svidje...i naravno ni a cim nije odusevljen...sve ide nekako tesko...popije on  mozda oko 40-50 ml u toku dana ...ali ono da povuce i da e napije ma nikako ...na sok od šljive se stresa ,kaicu od sljuve jednostavno nece ni slucajno zacepi brale usta ko da su zabetonirana...a inace moje voce sve sto miksam  pojede u slast ...djetetu jednostavno mamino najboljeuser posted image ...neka meni i pase amo sto sam htjela dok nase domace sljive ne doziju da malo dam tih ...ali eto nece.
Uglavnom tecnost nece nikakvu....mozda da probam na kasicicu da mu dam,mozda nece te gumene stvari ...probacu i to danas....

E sad jedno pitanje......mome D 6 mjeseci i 10 dana ...vec jedemo kruto oko mjesec dana...mozemo li mi polako poceti sa glutenom....tj....misslila sam mu dodavati recimo neki keksic mozda Kraš petit..ili koji vec moze...ili recimo dodavati onaj zasip za supicu one fidoline....user posted image

Molila bi mame sa vecim bebama  kad su to uvele ...i je li uopste ako beba doji, kad se uvede kruta hrana ,obavezno napajanje...ja se sad optereti s tom tekucinom...user posted image
s

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 9728
29.7.2012 17:39:46   
sanelaceca
Caooo,sta ste vi danas pravile svojim bebama za rucak,ja ne znam sta cu?user posted image .Ima 11 mjeseci i malo je probirljiv....

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9729
29.7.2012 17:52:31   
animagical
sanelaceca, moj bebac ima 10.5 mjeseci i danas je jeo...
dorucak breskve kuhane s rizom
rucak supica na telecoj koljenici, s dosta mrkve, udrobili malo hljeba
i za veceru ce neku od onih good night teglica, npr imamo alete od nestle, njih voli

(odgovor članu sanelaceca)
Neposredna veza do poruke: 9730
30.7.2012 10:26:39   
smajli80
...neka meni i pase amo sto sam htjela dok nase domace sljive ne doziju da malo dam tih ...ali eto nece.
Uglavnom tecnost nece nikakvu....mozda da probam na kasicicu da mu dam,mozda nece te gumene stvari ...probacu i to danas....

E sad jedno pitanje......mome D 6 mjeseci i 10 dana ...vec jedemo kruto oko mjesec dana...mozemo li mi polako poceti sa glutenom....tj....misslila sam mu dodavati recimo neki keksic mozda Kraš petit..ili koji vec moze...ili recimo dodavati onaj zasip za supicu one fidoline....

Molila bi mame sa vecim bebama  kad su to uvele ...i je li uopste ako beba doji, kad se uvede kruta hrana ,obavezno napajanje...ja se sad optereti s tom tekucinom...

Baš mi žao da se patite toliko sa stolicom.Ja sam neki dan skuhala domaće šljive i jabuku i to dala a i sama se najela šliva.On sutradan kakio skroz tečno.user posted image
A tekućinu mu dajem (doduše samo vodu) na Avent-ovu čašu sa kljunom.Takođe neće da stavlja dudu u usta(lipo se gadi).

Davala sam petit keksić u malim količinama onako smrvim u ruci i stavljam mu u usta-jedeeee znaš kako.I nije imao nikakvih alergija ili promjena u stolici.A ti moraš malo pripaziti jer keks stvrdnjava.

Moj i dalje doji ali kad sam uvela kašice počela sam davati vodu onako između obroka i podoja.To je sve pomalo da se privikava.

Odo sad praviti bananu i breskvu da probamo i tu kombinejšnuser posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9731
30.7.2012 11:28:11   
mala14
sanelaceca naš jučerašnji meni:

doručak: 4-corn pahuljice u jogurtu s bananom
užina: breskva frutek
ručak: teletina sa mrkvom, karfiolom, prosom
večera: hipp good night

mamin princ 14.09.2011.

Neposredna veza do poruke: 9732
30.7.2012 11:33:23   
mala14
mamice starijih beba kako pravite griz s voćem jel prvo kuhate griz pa dodate voće ili obrnuto? imate li neku kombinaciju griza i mlijeka da se sviđa vašim bebama? mislila sam početi dodavati kravljeg mlijeka pomalo u hranu...još dojimo nema potrebe da pije ali mislim da će mu hapice biti ukusnije s mlijekom...

mamin princ 14.09.2011.

Neposredna veza do poruke: 9733
30.7.2012 11:34:14   
djoisa
fale mi ideje za dorucak..mame vecih beba sta im spremate?

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9734
30.7.2012 16:52:14   
animagical
ja griz kuham na mlijeku i u to dodam npr kuhanu breskvu ili svjezu bananu....djoisa, moze to i za dorucak.... nekad takodjer napravim nesto kao topu, zalijem preko malo hljeba i to pojede fino....nekad jaje, neko voce sa zitaricama, neku zitnu kasicu koja se pravi s mlijekom, rizu s breskvama, hljeb i neki sirni namaz, bestilj, banane sa sirom... sta imam u kuci trenutno... u biti,kad je nagodan sve jede

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9735
30.7.2012 16:53:24   
animagical

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Da prijavimo za danas bezuspjesan pokusaj davanja breskve, ja pojela user posted image  Ovom mom se nista ne svidja,jedino sokice hoce piti i sisa.... i on zna ne kakiti po dva dana al cim popije sokic od breskve ima stolicu...

probaj nesto blagog ukusa, npr kuhanu kabuku ili svjezu...ili krusku..ili tikvicu

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 9736
30.7.2012 17:17:04   
lana32
Ima li iko savjet kako bebu privoliti na povrće ,voćne kašice jede,rižine pahuljice i ostale proizvode ( griz ,i slično 9 jede,ali povrće nikako ne voli ,jedino mi uspijeva da joj dam slatki krompir,ponekad mrkvu ,ostalo povrće nikako . Pokušala sam i sa puterom ,i s malo pavlake ,neće pa neće. 7 mjeseci joj ,ne doji ,jede već dva mjeseca na dohrani. Ne znam ni kako ću joj uspjeti dati tek meso ,ako povrće ne voli .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9737
30.7.2012 18:40:41   
mala14
lana32 jesi li probala pomiješati griz ili te rižine pahuljice što voli s povrćem? moj A npr pravo voli tikvicu s palentom i grizom...ili probaj staviti dosta mrkve ili krompira a ovog ostalog povrća pomalo ubaciti...a možda će ti htjeti jesti kad počneš davati meso jer će biti ukusnije kuhano na mesnoj vodi user posted image

mamin princ 14.09.2011.

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 9738
30.7.2012 19:49:43   
bucko
Za mame sa iskustvom: kad ste počeli sa glutenom? nama je 9 mjeseci, ja dala par mrvica hljeba, ništa posebno. On uživa "žvačući", nikakva druga reakcija. Kad smijem gluten? (griz, hljeb) Imaju one Hipp kašice s žitaricama, ja sve ne smijem da dam. Šta da pratim kad dam? Hvala. (Doktorica kaže ne prije godine)user posted image

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9739
31.7.2012 0:59:29   
Arina
jeste da je kasno ...ali ja uzivam...sve leglo user posted image

Malo cu da vam se javim ovdje i kazem da smo konacno hvala Allahu prokakili  normalno...user posted image ...mama je konacno dohakala i tomeuser posted image
Naime,malo smo forsirali tecnost....bolje ide na ksikicu nego i na dudu i na kljun...nema veze samo nek ide user posted image ...i dobrim djelom je ja vjerujem stvar zbog toga bolja...onda sam kupila kasicu od sljive jer su iove neke ljute sto se kupe....pa dok nase pravo ne sazriju domace...idemo ovako...skuham malo kruske na malo vode....onda jednu breskvu issjecem onako svjezu ...malo banane,malo jabuke izrendam,i malo te sljive iz teglice navadim...dodam malo pahuljica od prosa..i sve stapnim umiksam....ma milina ziva...jede djete i to nece vie onu malu kasikicu nego jednu  malo vecu...user posted image .....
Rucak pravimo ovako.....u malo vode stavim jedno pilece malo krilo....pola krompira malog...malo tikvice....jednu manju mrkvicu...i dva komadica brokule ...smrznute Ledove....i sve to kuham...kad je gotovo...u povrce dodam malo tog mesa sa krila tek toliko...i vodice..i kad itreem u possudicu podam malo maslinovog ulja...ali malo da ne bude ruznog okusa.....i to sve popapimo oko 150 ml....poslije malo ssokica na kasikicu oko 30ml....user posted image

Izmedu toga 5 podoja ,mislim da je sad za sad to ok...i da ne bi trebala uvoditi vise obroka...dok ne navrsi mozda punih 7 i mozda vise....
Stolica je vjerovarno urednija zbog tekucine.....i vjerovatno sljive i kruske a zaboravila sam napisati da smo i marelice stavljali...a to je sve  dobro za stolicu....eto  mama je danas jako sretna.....user posted image

Jos jedno pitanje za keks (i koji) i griz  ...kad oni mogu...i pavlaka i jogurt...kad ste to poceli  ?????

< Poruku je uredio Arina -- 31.7.2012 1:01:55 >

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 9740
31.7.2012 12:12:31   
Selma Kikoebu
Pozdrav i od nas, evo da se malo javimo i na ovu temu, imamo mi jos skoro dva mjeseca do uvodjenja dohrane, al citam vas, ucim se, upijam sve ko spuzva user posted image user posted image

Evo nasla sam na internetu jedan tekst, kao raspored o dohrani, ima malo nebuloza cini mi se, kao gluten izmedju 6 7 mjeseci, zumance sa 6 mjeseci...al ima i korisnih stvari, mozda nekom pomogne..

Sretno i pozdrav od nas

http://www.novalac.net/hr/prehrana-djeteta/uvodenje-nadohrane/

< Poruku je uredio Selma Kikoebu -- 31.7.2012 12:13:11 >

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 9741
31.7.2012 12:16:09   
animagical
gluten po nekim novim preporukama, za dojenu djecu ide s oko mjeseci, kad ej dojenje najintenzivnije, mi smo ga tako uveli...

dajte mi kakvu ideju za bebin rucak a da ne ukljucuje carsku mjesavinu, mrkvu, piletinu ili teletinuuser posted image

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 9742
31.7.2012 12:24:02   
Selma Kikoebu
onda mozda ovaj njihov raspored i nije los

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

Neposredna veza do poruke: 9743
31.7.2012 12:27:56   
palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

gluten po nekim novim preporukama, za dojenu djecu ide s oko mjeseci, kad ej dojenje najintenzivnije, mi smo ga tako uveli...

dajte mi kakvu ideju za bebin rucak a da ne ukljucuje carsku mjesavinu, mrkvu, piletinu ili teletinuuser posted image

Riba s blitvom i krompirom

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9744
31.7.2012 12:35:39   
animagical
e ribu mrzi, to mu jos nisam uspjela dati da pojede-mozda mu se ne svidja kako je pripremim.... kontam o nekoj rizi s necim... user posted image imam i fasiranog u frizideru ali ga bas ne voli u zadnje vrijeme... sve su zubi krivi,dobio je dva neki dan

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9745
31.7.2012 12:42:01   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

Pozdrav i od nas, evo da se malo javimo i na ovu temu, imamo mi jos skoro dva mjeseca do uvodjenja dohrane, al citam vas, ucim se, upijam sve ko spuzva user posted image user posted image

Evo nasla sam na internetu jedan tekst, kao raspored o dohrani, ima malo nebuloza cini mi se, kao gluten izmedju 6 7 mjeseci, zumance sa 6 mjeseci...al ima i korisnih stvari, mozda nekom pomogne..

Sretno i pozdrav od nas

http://www.novalac.net/hr/prehrana-djeteta/uvodenje-nadohrane/

pa i nisu nesto narocito lose preporuke iako sam ja uvijek skepticna po pitanju savjeta o prehrani beba koje daju oni koji hranu za bebe proizvode i prodaju... samo mi se ne svidja ovaj dio o davanju tecne hrane na pocetku...bit dohrane je da jede nesto sto nije tecno, ako beba gura kasicu napolje, znaci da uopste nije spremna da to jede, zato nisam za sokice i sl... niti su nutritivno korisni, niti beba sta nauci pijuci ih... a evo za gluten su i oni naveli ako beba doji sa 6-7 mjeseci... ali pazi molim te na koji nacin-sa 6 ili 7, dok je jos dojeno...kao da se ne moze dojiti duze od toga

Neposredna veza do poruke: 9746
31.7.2012 12:43:40   
animagical
mi smo npr dohranu poceli struganjem jabuke kasikicom....stapni mikser mi je trebao tek kasnije kad nisam mogla nastrugati koliko on moze pojesti

Neposredna veza do poruke: 9747
31.7.2012 12:44:16   
Selma Kikoebu
I jos kaze oko 10 mjeseci da se dijete nauci na 3 redovna obroka i dva medjuobroka. Kako god kontam, to je malo. Mozda to, i jos plus dojenje kad god trazi, da bi bilo ok.

Neposredna veza do poruke: 9748
   [Obrisana poruka]
31.7.2012 12:49:23   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 9749
31.7.2012 12:50:48   
animagical
moj sin ima 10.5 mjeseci tri cvrsta obroka,jos nema medjuobroke uopste i ima neogranicen broj dojenja, znaci koliko on trazi, a on doji otprilike 4 puta na dan, osim ako mu izlazi neki zub npr... dojenje je do godinu glavna hrana, ostalo je dohrana... polako...

Neposredna veza do poruke: 9750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  388 389 [390] 391 392   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  388 389 [390] 391 392   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Strani jezici
DM

Kada su vaša djeca počela učiti starni/strane jezike?

Odmah po rođenju(jedan od roditelja je razgovarao sa nj na stranom jeziku) (61%)

u vrtiću (31%)

u školi (8%)

Broj svih glasova: 71

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *