|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.11.2011 11:48:18
|
|
|
|
Medenka
|
i meni ovo isto nije jasno. ja znam da bih ja crkla od gladi kad bih dorckovala i vecerala samo voce i malo zitarice, ipak je voce ustvari medjuobrok... ja sam mozda prozdrljivica, ali imam dorucak slani, pa na poslu nesto sto je izmedju dorcka i rucka, ipak obilni obrok, pa onda i kuci rucak, znaci punooo povrca, a ne samo jedan obrok... i kada dijete treba da pocne da ima vise tako jacih obroka? trenutno dajem voce+zitarice za dorucak bebacu, mada nekad dam i hljeb sa sirom posto ona cesto nece nimalo voca, ima rucak, to jasno sta je, a za veceru nekad dajem slano od rucka, a nekad vocno, znaci nemam neko strogo pravilo... i ne znam sta je najpametnije, inace dojim, a malecna ima 10 mjeseci i nece mlijecne proizvode niti one goodnight hape, niti formulu (htjela sam da joj bar malo pojacam mlijeko obroke, odnosno da napravim mljiceno-zitni, ali ona nista)... znam da u jaslicama se ruca u 12, pa pretpostavljam da ta djeca imaju jos jedan rucak s roditeljima? uglavnom, ne snalazim se uopste. znam da sa godinu treba dorcak, 2 uzine, rucak i vecera, ali nemam pojma sta bih u sta uvela, i kako da uticem da je nesto uzina, a nesto obrok pravi. ima li sugestija, razmisljanja.... sta je dorucak, a sta vecra? mora li prvo biti voce, a drugo keksolino islcno, daje li neko obicnu hranu? i jos nesto hocu da uvedem cetvri obrok? ima li neko raspred ili savjet za 4 obroka? sta je to? opet voce? IZVORNA PORUKA: lejla80 I da jos mi niko nije odgovorio kad dijete treba imati dva slana obroka..Moj malac ima tri obroka al samo jedan je slani..tj.rucak..Jel vakat da i dorucak bude slani, bas sam u dilemi..
|
|
|