|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  307 308 [309] 310 311   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.11.2011 20:20:18   
mala_sa
Joj ja sam mislila da je ova dohrana bauk, al zacas se to sve skonta.
Mi smo poceli sa punih 5,5mj, na pocetku su to bile po 1-2 kasicice, a sad je vec teglica od 200gr user posted image
Sad imamo voce u 12h (obicno za pola sata poruca i siku), povrce sa mesom ili zitaricama u 16h (takodjer kroz pola sata opet trazi siku), a izmedju ima jos jedno dojenje. Uglavnom broj podoja se nije smanjio, ali jos malo pa valjda jedan obrok zamijeni i jedan podoj user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7701
9.11.2011 21:18:16   
mimikimi
mislim da nasi bebaci jos nisu skontali da se mogu najesti i mimo sise

kad skontaju e onda ce im obrok nadohrane biti zamjena za cicu

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7702
   [Obrisana poruka]
9.11.2011 21:25:16   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 7703
9.11.2011 22:40:07   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Iman83

Skontaće....polako...moja je večeras prvo dojila, pa joj bi malo, pa bananu, pa mandarine, pa monte...dakle...dojenje joj došlo samo ko aperitivuser posted image !

Iman po ovome kako ti napisa, imam ja onda jossss vremena da cekam da on to skonta user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7704
9.11.2011 23:01:30   
palachinken
Kako izgledaju te kašice s AD-om? Ima li ko da postavi sliku? Ja uletila u dm, pa ih ne vidjeh, samo one klasicne vocne i neka kao za laku noc.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7705
9.11.2011 23:12:52   
selebriti
IZVORNA PORUKA: palachinken

Kako izgledaju te kašice s AD-om? Ima li ko da postavi sliku? Ja uletila u dm, pa ih ne vidjeh, samo one klasicne vocne i neka kao za laku noc.

Ne znam jel na ovo mislite?

user posted image

Već sam ranije postavljala... mi se u ovo kunemo user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7706
9.11.2011 23:13:09   
Lady26
Palachinken, sa AD-om user posted image su kasice koje se prave sa vodom, znaci vec u sebi imaju mlijeko...
Vocne, zitarice...velike kutije - pise BABY FIRST PAP tako nesto....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 7707
9.11.2011 23:14:34   
Lady26
Poput ovoga
http://hipp.hr/proizvodi/overview/8
http://hipp.hr/proizvodi/overview/25
Ovo su HIPP ali ima dosta DM-ovih proizvoda na isti fazon, i naravno puno veci izbor...

< Poruku je uredio Lady26 -- 9.11.2011 23:16:44 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7708
9.11.2011 23:16:05   
palachinken
Ahaaaaaaa, vidi se da veze nemam user posted image user posted image Ja gledala u teglice, kutije nisam ni osinula.
Hvala user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7709
9.11.2011 23:18:01   
Lady26
Selebriti, user posted image
Meni mrsko skidati slike user posted image , lakse link postaviti user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 7710
10.11.2011 0:37:47   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja imam ovu Hippovu sto ti je Lady postavila, samo ove normalno se prave guste i daju se na kasiku (ja stavim kasiku manje pa ostane tecno i dam mu ih na flasicu); a nasla sam i Hippove pahuljice koje bas idu u flasicu (takodjer vec sadrze AD jer se prave sa vodom) tako da cu sljedece te da kupim user posted image

Neposredna veza do poruke: 7711
11.11.2011 0:35:37   
bembela
aaaa moj bebi nikako nece slane....prvo sam kuhala mrkvicu,nista, pa onda dodala i krompir,pa ni to nista ne prolazi,samo gura...
Jedino sto hoce je hipp-ova jabuka za laku noc- http://hipp.hr/proizvodi/read/8/81, nista drugo! Da li da probam kupovne,jer sam ove ja kuhala i davala?Iako mislim da nema veze user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7712
11.11.2011 21:36:32   
mimikimi
daj joj kupovne pa vidi mozda prihvati mada su one bas bas bljutave

jedino da pokusas nekoliko vrsta povrca pomijesati

ja svojoj skuham mrkvu karfiol brokulu i luka crvenog sve to na vodici od bataka i pred kraj samo jednu kasiku griza onako malo da zgusne to je extra ukusno

e jedino ne znam kolika ti je beba sta moze sve da jede i polako nemora odmah da prihvati pokusavaj pa ces vidjeti

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7713
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 21:49:01   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mimikimi)
  Neposredna veza do poruke: 7714
11.11.2011 22:08:35   
mimikimi
o da kad se raskuha ja usitnim meso rukama i pomijesam sa ostalim
a to sam rekla zbog bembele mozda joj beba ne moze jos meso jesti pa moze na vodici da bude ukusnije

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7715
12.11.2011 9:57:04   
sweet insanity
Mi smo kao sto znate tek neki dan probali kasikicu kuhane jabuke. No tu noc sam joj, djavo me natjero, dala AD-a i popila je samo 25 ml no tu je noc povracala. Isli smo dr. kaze da joj nije sjela kombinacija ad-a i mog mlijeka, zdrava je. Ja pokusala sam da vidim dal ce duze spavat jer mi trube da se ne najede i da se zato budi i sad kad s eispovracala niko nista ne govori,uhhh. Elem AD=bye-bye, kila ima, nis joj ne fali, ritam joj je takav jer jede cesce po malo pa se zto vise i budi i moram se pomiriti s tim. Elem rekla mi je da joj dam caja al ona flasicu nece, samo malo u snu i cim skonta 0 bodova  pa ne znam kako da joj dam tog caja od kamilice. I da, nije kakila jos uvijek nakon te kasikice jabuke pa kontam mozda nema veze jer je povracala pa nije imala sta. Pauzirali smo 2 dana pa kontam da joj sada probam sa rizinim pahuljicama i da umiksam jabuku pa ne znam smijem li to. I da, smijel se hippova baby rice pravit sa mojim mlijekom jer ja AD vise ne planiram blizu nje. Cisto sada idemo na to , ne da jede nego da se navikava na kasikicu i okuse, ne bil se navikla do 7. mjeseca kada meni pocinju konkursi.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7716
12.11.2011 10:30:59   
lejla80
Sweet ne vjerujem da je curica dobila zatvor zbog te jabuke..jednostavno dodju ti periodi kad bebe ne kake...moj malac je bas u tom periodu znao pauzirati po par dana..al zato kad dobije stolicu..prodje na sve strane..Svakako probaj onu kasicu sa sljivama..imaju one male teglice,od njih odmah dijete kaki..Zitarice mozes mijesati i sa vocem bez problema,ni ne moras stavljati nikakvo mlijeko..ono cisto kasikicu dvije da se malo zgusne...Ja sam najzadovoljnija Nestle pahuljicama..Probaj onu kombinaciju riza i kukuruz..

A sad jedno pitanje za mame sto imaju vece bebice..Kad su vase bebe pocele jesti dva slana obroka dnevno..Mom malom je 10 mjeseci pa se nesto pitam je li vrijeme?? I jos nesto me brine, on ima vec sest zubi i zna zvakati al ipak vise voli blendanu hranu..Nekako mu sve mogu dati al meso me brine? Pomagajte!

2011.
2016.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7717
12.11.2011 11:04:43   
sweet insanity
Ja imam osjecaj da cu ja pauzirati do punih 6 mjeseci, probali smo samo jabuku kad smo usli u 6. mjesec al sve mi je to trenutno prekomplikovano pa kad vec moze do punih 6 bez toga neka onda i bude, ma nemam pojma.....dr, kaze da mogu i u sestom sada po malo jer ona djeluje spremna no eto plasljiva sam da sta ne pogrijesim al kako god bit cu plasljiva i sa punih 6 sto je za tri sedmice.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 7718
12.11.2011 11:20:44   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: lejla80

Sweet ne vjerujem da je curica dobila zatvor zbog te jabuke..jednostavno dodju ti periodi kad bebe ne kake...moj malac je bas u tom periodu znao pauzirati po par dana..al zato kad dobije stolicu..prodje na sve strane..Svakako probaj onu kasicu sa sljivama..imaju one male teglice,od njih odmah dijete kaki..Zitarice mozes mijesati i sa vocem bez problema,ni ne moras stavljati nikakvo mlijeko..ono cisto kasikicu dvije da se malo zgusne...Ja sam najzadovoljnija Nestle pahuljicama..Probaj onu kombinaciju riza i kukuruz..

A sad jedno pitanje za mame sto imaju vece bebice..Kad su vase bebe pocele jesti dva slana obroka dnevno..Mom malom je 10 mjeseci pa se nesto pitam je li vrijeme?? I jos nesto me brine, on ima vec sest zubi i zna zvakati al ipak vise voli blendanu hranu..Nekako mu sve mogu dati al meso me brine? Pomagajte!

Prestani blendati,ja svojima nikada nisam blendala,pa ni prvi put kad su jeli,bebe se ulijene i kasnije nece da zvacu,jedna moja poznanica blenda sinu od 3 godine, nece da zvace,jer ga je ona navikla kao maloguser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 7719
12.11.2011 11:25:39   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

IZVORNA PORUKA: lejla80

Prestani blendati,ja svojima nikada nisam blendala,pa ni prvi put kad su jeli,bebe se ulijene i kasnije nece da zvacu,jedna moja poznanica blenda sinu od 3 godine, nece da zvace,jer ga je ona navikla kao maloguser posted image

slazem se i ja ne blendam cak ni meso samo iskomadam rukama
to zna nekad biti problem a ipak oni moraju da se uce zvakatu sto ranije i zbog desni koje jacaju tako

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 7720
12.11.2011 11:50:16   
Ašoni
user posted image

Evo je mimikimi. Ja sam je našla u DM-u.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7721
12.11.2011 11:50:40   
bembela
mimikimi,bebac za dvije sedmice ima punih 5 mjeseci.Ne znam koje sve povrcke smijem davati,do sada sam davala samo krompir i mrkvu,posebno i zajedno sa par kapi maslinovog ulja u to.
Sweet i moj je povratio kada sam dojila i dala AD,jer ipak im je nto promjena,a jos jabuka na to,mozda je bilo puno za njihov mali zeludac....ne brini,nije nista strasno,samo moze biti i da mu ta vrsta AD ne odgovara,pa da je zato i povratio.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7722
12.11.2011 11:54:23   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: bembela

mimikimi,bebac za dvije sedmice ima punih 5 mjeseci.Ne znam koje sve povrcke smijem davati,do sada sam davala samo krompir i mrkvu,posebno i zajedno sa par kapi maslinovog ulja u to.
Sweet i moj je povratio kada sam dojila i dala AD,jer ipak im je nto promjena,a jos jabuka na to,mozda je bilo puno za njihov mali zeludac....ne brini,nije nista strasno,samo moze biti i da mu ta vrsta AD ne odgovara,pa da je zato i povratio.

Ma ne znam sta me natjera, neispavanost garant. To je bila humana, al jako malo 25 ml. Humanu je pila i jednom kada sma ja bila bolesna i nije joj nista bilo nekada kad joj je bilo mjesec dana.

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7723
12.11.2011 11:57:11   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Ašoni

user posted image

Evo je mimikimi. Ja sam je našla u DM-u.

eh znam za ovo ja gledala kontam da je to hrana standardna od hippa
ok hvala ti punouser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 7724
12.11.2011 12:02:35   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bembela

e recimo ja tako rano nisam davala krompir nekako mi se on cini tezak bez obzira na tablice ja to nekako gledam okvirno
ja sam u tom periodu davala tikvicu karfiol brokulu mrkvu ako vec dajes krompir stavi ga samo malo
i najljepsa joj je kombinacija u pocetku bila tikvica i mrkva to skuham u malo vode i zgusnem sa rizinim pahuljicama ali samo malo da ipak bude tecnije

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  307 308 [309] 310 311   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  307 308 [309] 310 311   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *