|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  306 307 [308] 309 310   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.11.2011 13:58:32   
sweet insanity
Pa eto mi smo u 6. mjesecu pa hajde ni prepano ni prekasnouser posted image Kontam smao jos dal da dam prvo jabuku ili rizine pahuljice. Sto se tice pahuljica dal one idu uvecer, jer sam vidjela da pise ili ujutro ili uvecer tj. kad god.

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 7676
9.11.2011 14:05:32   
Malenaoduvijek
jabuku svakako treba termicki obraditi radi probave kada je beba prvi put jede.
pecena jabuka je dobra kod proljeva jer izadju pektini iz nje, a kuhana se koristi kod zatvora.

a pahuljice ako ih prvi put jede bolje su ujutro nego uvece, inace sve je bolje prvi put dati ujutro radi lakse probave.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 7677
9.11.2011 14:07:58   
selebriti
MIslim da je sasvim svejedno. To je stvar ličnog izbora...

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7678
9.11.2011 14:13:10   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: selebriti

MIslim da je sasvim svejedno. To je stvar ličnog izbora...

sta je svejedno,kako ces je obraditi jeli to ili nesto drugo?

Neposredna veza do poruke: 7679
9.11.2011 14:14:09   
selebriti
Ma hoćel dat jabuku ili rižu prvo user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7680
9.11.2011 14:17:16   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: selebriti

Ma hoćel dat jabuku ili rižu prvo user posted image

a to, e dobro user posted image

Neposredna veza do poruke: 7681
9.11.2011 14:24:02   
sweet insanity
evo dala sam joj par kasicica kuhane jabuke tj na vrh samo stavim i ono prihvati ali se stresauser posted image Nekad prihvati a nekad gura, sve kad se sabere pojela je jednu punu kasicicu. Za pocetak dovoljno.Jesu malko nakisele jabuke al mislim da bi se stresala i da nisu.

Neposredna veza do poruke: 7682
9.11.2011 14:27:16   
Malenaoduvijek
e ne brini se za to stresanje, ona prvo treba da nauci da jede kasikicom.bebe to ne znaju, kod mojih je vise mrkve bilo vani nego unutra ali nije ni bitno to je svakako samo faza ucenja i naravno ne izbacujes joj mlijecni obrok prvo vrijeme.

a njoj je to svakako sve bljutavo i nemoj da mislis da joj moras seceriti jer bebe ne poznaju drugi ukus jer ga nisu nikada probale, zato se nemoj zeznuti pa poseceriti ili posoliti nesto jer onda ces da se predjesuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7683
9.11.2011 14:35:20   
sweet insanity
ma jok, kakvo secrenje i soljene. Ovo jos nece biti papanje nego probanje da se naviknecmo i vidimo sta nam godi. Po kasicica dnevno i dobro je. A ona obicno doji na 2-3 sata pa sma joj dala izmedju podoja i za pola sata nam je na redu podoj.

Neposredna veza do poruke: 7684
9.11.2011 15:21:38   
palachinken
sweet, znaci probala je jabuku, prava velika cura user posted image
Kako je meni ova dohrana zvucala komplikovano user posted image ali mislim da sam joj skontala plan, pa nek me neko ispravi ako grijesim: Pocet cemo sa rizinim pahuljicama, pa onda pomalo uvoditi i kuhanu mrkvu, tikvice (ako ih ima sad?). Planiram mu do kraja godine, ako on bude voljan naravno, zamijeniti jedan mlijecni obrok povrtnim, pa onda polako uvoditi voce.
Kad se vratim na posao, mislila sam dojiti prije nego odem, oko 7.30h, onda da mu moja mama da kasicu, slijedeci obrok je izdojeno mlijeko i nadam se da mu je to dovoljno dok ja ne dodjem kuci, oko pola 5. Poslije podne i navece ide dojenje na zahtjev.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 7685
9.11.2011 15:34:29   
sweet insanity
Palachinken, iako nemam iskustva mislim da ti je plan OK. Mi smo htjeli sacekati do punih 6 al ova mala zvjerla i oblizuje se kad ja jedem polako se vec ispravlja i hajde eto da joj dam da proba, usli smo u 6user posted image I eto malko se stresla kao sto sam napisala, no novo je to jos, sveukupno jedna kašikica. I mi smo mislili poceti sa rizinim pahuljicama al imadoh jabuku pa da iskoristim, njoj komadic a meni skoro citava. Nakon jabuke kontam rizine pahulje same ili pomijesat ja jabukom pa joj dat jednu kasikicu neka se navikava jer postoji mogucnost u januaru da pocnem radit ako budem imala srece na konkursima pa da do tada ima vec jedan obrok kako treba.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7686
9.11.2011 15:36:21   
mimikimi
palachinken,ti to prvo planiras povrce pa voce,neki kazu obratno neki tako ali najbitnije da bebac prihvati
ja sam odmah poslije jabuke davala pahuljice rizine i to sa bananom joj je najljepse bilo

neko spomenu da je kuhana jabuka za zatvor pa me interesuje kako je kuhate s cime mijesate ili samu ima li to ikakvog okusa ?

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7687
9.11.2011 15:36:25   
Malenaoduvijek
palachinken

ja dodjem kao dezurni zandar ovdje user posted image

super si ti to skontala , samo bi ja da sam na tvom mjestu uzela tikvu stambolku sada nekada i ostavila je jer je ona pravo dobra za pocetak jer je slatkasta i bebe je dobro prihvacaju.
a moji nisu htjeli da znaju za cvrsti sam obrok negdje do 7-8 mjeseci, ja sam uvijek morala dodavati i mlijeko poslije papanja krute hrane.

e sad posto ti pocinjes raditi sta ti je super stvar a i zasitno je hipp instant hape ili babylove sto se prave sa vodom.
njih mozes ubaciti kao jedan obrok a u njima je AD, e sada zavisi od tebe da li ti to zelis, ali mislim da bi ti maleni to lakse sve podnio dok ti ne dodjes sa posla, jer oni ipak traze svakih 2-3 sata da jedu.

Neposredna veza do poruke: 7688
9.11.2011 15:41:19   
Malenaoduvijek
mimikimi

sta ti je beba jela vec ako je probala krusku,za zatvor ti je najbolja kombinacija jabuka i kruska, samo u malo vodice kuhas i ostavis tu vodicu da pomijesas s njom jer su u toj vodici svi vitamini.

a ja sam pocela prvo sa slatkastim povrcem sa starijim, a sa mlladjim se zeznem i krenem sa vocem ne znam ni ja sto i onda nije htio da prijhvati povrce.zato iz mog iskustva je bolje poceti sa slakastim povrcem, mrkva, tikva i onda polako uvoditi i ostalo kako ko planira po tabelicama ili mimo tabelica.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7689
9.11.2011 15:47:46   
mimikimi
jede ona sve a kruska u kombinaciji sa jabukom i nije se za nju pokazala bas za zatvor jedino eto sto nisam   kuhala nikada nego onako nafrisko naribam jabuku i krusku i zna nekad pojesti cijelu porciju ali nista opet nema stolice,pojede i cijelu teglicu sljive hipp ali opet nista od slanog joj dajem jogurt spinat eto sve kontam da je protjera ali nista
probacu skuhati mozda upali to nesto kao kompotic dodje

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7690
9.11.2011 15:50:11   
palachinken

IZVORNA PORUKA: MALA1994

palachinken

ja dodjem kao dezurni zandar ovdje user posted image

super si ti to skontala , samo bi ja da sam na tvom mjestu uzela tikvu stambolku sada nekada i ostavila je jer je ona pravo dobra za pocetak jer je slatkasta i bebe je dobro prihvacaju.
a moji nisu htjeli da znaju za cvrsti sam obrok negdje do 7-8 mjeseci, ja sam uvijek morala dodavati i mlijeko poslije papanja krute hrane.

e sad posto ti pocinjes raditi sta ti je super stvar a i zasitno je hipp instant hape ili babylove sto se prave sa vodom.
njih mozes ubaciti kao jedan obrok a u njima je AD, e sada zavisi od tebe da li ti to zelis, ali mislim da bi ti maleni to lakse sve podnio dok ti ne dodjes sa posla, jer oni ipak traze svakih 2-3 sata da jedu.

Hvala i za prvi i za drugi savjet. Ja stvarno nisam bila za uvodjenje niceg prije punih 6 mjeseci, ali tako je kako je. Probala sam dati mu zamrznuto pa odmrznuto mlijeko, nece, kao ni mlijeko iz frizidera. Naravno, ugrijano u serpi tople vodeuser posted image Samo svjeze izdojeno je htio popiti, tako da mi je to teret. Pogledat cu kakve su to kašice i sta se ovdje kod nas nudi.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 7691
9.11.2011 16:00:26   
Malenaoduvijek
a spinat ti zatvara a i banana tako da znas.

a kuhano je ucinkoviti jos ako joj pomijesas i sljivu suhu trebalo bi je protjerati.

a palacinken imas u dm-u najbolji izbor tih kasica raznih i ja sam u bih, mislim u sa tako da nije los izbor nikako barem po meni.

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7692
9.11.2011 16:06:47   
Emica_sa
Ja iskreno do prve godine nikada nisam gledala to da nam povrtni obrok,ili vocni nebitno,zamijeni mlijeko u jednom obroku,pogotovo kod bebe od 6-7 mjeseci koja pojede par kasikica mrkve i tikve,pa ne moze to nikoga drzatiuser posted image user posted image ,uvijek malo jede,malo prospe,ali za sat opet jede svoje mlijeko

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 7693
9.11.2011 16:16:31   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ja iskreno do prve godine nikada nisam gledala to da nam povrtni obrok,ili vocni nebitno,zamijeni mlijeko u jednom obroku,pogotovo kod bebe od 6-7 mjeseci koja pojede par kasikica mrkve i tikve,pa ne moze to nikoga drzatiuser posted image user posted image ,uvijek malo jede,malo prospe,ali za sat opet jede svoje mlijeko

emice zato sami predlozila palacinken posto pocinje da radi da imaju ove kasice koje se prave sa vodom jer pretpostavljam da zena nece da uvodi AD a sad da ostavi 5 flasica izdojenog mijeka odakle joj toliko, pa samo bi trebala sjediti i izdajati.user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 7694
9.11.2011 16:19:48   
sweet insanity
A ja koja sam danas prvi puta ponudila malo jabuke, smijem li sutra to pomijesat sa rizinim pahuljama ili da ipak nastavim samo sa samom jabukom?? A sto se tice tih nekih hapica koje se praxve sa vodom, vecina vidim ima u sebi AD, al kontam nije to stetno hajde de. Dojili smo iskljucivo do danas osim 7 dana u prvom mjesecu kad sma ja bila bolesna pa doktori preporucili da pije AD.

Neposredna veza do poruke: 7695
9.11.2011 16:19:51   
Emica_sa
Da te kasice su dobre,moja curica ih jede dosta su zasitne,ali da ovu moju poguziju drzi tikva nema sanse,pa dere se iz petnih zilauser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 7696
9.11.2011 16:59:19   
mimikimi
e nisam znala za spinat a bas joj forsirala ovih dana eh eh

sto se tice kasica sa AD-om mislim da nije belaj ak se da bebi moja ih jede od 4 mjeseca i bas ih voli

sto kaze emica_sa nema sanse da je tikva drzi

moja ima dnevno vec 2 obroka i voce jednom ,ujutro voce popodne slano nesto i pred spavanje mlijecna kasica

kazu jedan obrok, manje jedno dojenje kod mene to ne ide jer ona stalno trazi sisu i poslije kasice, valjda zalije

a jos mi se nije desilo da je pojela kasiku dvije necega,ona pojede svaki put porciju izmedju 150-200g hB

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 7697
9.11.2011 17:07:24   
palachinken
Ja namjeravam da mu taj obrok ne bude cisto povrce, nego povrce pomijesano s npr rizom, prosom, palentom - pa ce tako valjda biti zasitnije. Ako to ne uspije, onda cu vidjeti s tim kasicama. Imam do kraja mjeseca da skontam.user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7698
9.11.2011 17:15:36   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: mimikimi

e nisam znala za spinat a bas joj forsirala ovih dana eh eh

sto se tice kasica sa AD-om mislim da nije belaj ak se da bebi moja ih jede od 4 mjeseca i bas ih voli

sto kaze emica_sa nema sanse da je tikva drzi

moja ima dnevno vec 2 obroka i voce jednom ,ujutro voce popodne slano nesto i pred spavanje mlijecna kasica

kazu jedan obrok, manje jedno dojenje kod mene to ne ide jer ona stalno trazi sisu i poslije kasice, valjda zalije

a jos mi se nije desilo da je pojela kasiku dvije necega,ona pojede svaki put porciju izmedju 150-200g hB

E ovo ni kod nas nikada nije islo,bez obzira koliko je pojela,mlijeko je mlijekouser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7699
9.11.2011 19:21:35   
mimikimi
da da to su nasi sisoljupci user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 7700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  306 307 [308] 309 310   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  306 307 [308] 309 310   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *