Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.11.2011 20:20:18
mala_sa
Joj ja sam mislila da je ova dohrana bauk, al zacas se to sve skonta. Mi smo poceli sa punih 5,5mj, na pocetku su to bile po 1-2 kasicice, a sad je vec teglica od 200gr Sad imamo voce u 12h (obicno za pola sata poruca i siku), povrce sa mesom ili zitaricama u 16h (takodjer kroz pola sata opet trazi siku), a izmedju ima jos jedno dojenje. Uglavnom broj podoja se nije smanjio, ali jos malo pa valjda jedan obrok zamijeni i jedan podoj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.11.2011 23:13:09
Lady26
Palachinken, sa AD-om su kasice koje se prave sa vodom, znaci vec u sebi imaju mlijeko... Vocne, zitarice...velike kutije - pise BABY FIRST PAP tako nesto....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.11.2011 0:37:47
mala_sa
IZVORNA PORUKA: palachinken
Kako izgledaju te kašice s AD-om? Ima li ko da postavi sliku? Ja uletila u dm, pa ih ne vidjeh, samo one klasicne vocne i neka kao za laku noc.
Ja imam ovu Hippovu sto ti je Lady postavila, samo ove normalno se prave guste i daju se na kasiku (ja stavim kasiku manje pa ostane tecno i dam mu ih na flasicu); a nasla sam i Hippove pahuljice koje bas idu u flasicu (takodjer vec sadrze AD jer se prave sa vodom) tako da cu sljedece te da kupim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2011 0:35:37
bembela
aaaa moj bebi nikako nece slane....prvo sam kuhala mrkvicu,nista, pa onda dodala i krompir,pa ni to nista ne prolazi,samo gura... Jedino sto hoce je hipp-ova jabuka za laku noc- http://hipp.hr/proizvodi/read/8/81, nista drugo! Da li da probam kupovne,jer sam ove ja kuhala i davala?Iako mislim da nema veze
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2011 21:36:32
mimikimi
daj joj kupovne pa vidi mozda prihvati mada su one bas bas bljutave
jedino da pokusas nekoliko vrsta povrca pomijesati
ja svojoj skuham mrkvu karfiol brokulu i luka crvenog sve to na vodici od bataka i pred kraj samo jednu kasiku griza onako malo da zgusne to je extra ukusno
e jedino ne znam kolika ti je beba sta moze sve da jede i polako nemora odmah da prihvati pokusavaj pa ces vidjeti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.11.2011 22:08:35
mimikimi
o da kad se raskuha ja usitnim meso rukama i pomijesam sa ostalim a to sam rekla zbog bembele mozda joj beba ne moze jos meso jesti pa moze na vodici da bude ukusnije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 9:57:04
sweet insanity
Mi smo kao sto znate tek neki dan probali kasikicu kuhane jabuke. No tu noc sam joj, djavo me natjero, dala AD-a i popila je samo 25 ml no tu je noc povracala. Isli smo dr. kaze da joj nije sjela kombinacija ad-a i mog mlijeka, zdrava je. Ja pokusala sam da vidim dal ce duze spavat jer mi trube da se ne najede i da se zato budi i sad kad s eispovracala niko nista ne govori,uhhh. Elem AD=bye-bye, kila ima, nis joj ne fali, ritam joj je takav jer jede cesce po malo pa se zto vise i budi i moram se pomiriti s tim. Elem rekla mi je da joj dam caja al ona flasicu nece, samo malo u snu i cim skonta 0 bodova pa ne znam kako da joj dam tog caja od kamilice. I da, nije kakila jos uvijek nakon te kasikice jabuke pa kontam mozda nema veze jer je povracala pa nije imala sta. Pauzirali smo 2 dana pa kontam da joj sada probam sa rizinim pahuljicama i da umiksam jabuku pa ne znam smijem li to. I da, smijel se hippova baby rice pravit sa mojim mlijekom jer ja AD vise ne planiram blizu nje. Cisto sada idemo na to , ne da jede nego da se navikava na kasikicu i okuse, ne bil se navikla do 7. mjeseca kada meni pocinju konkursi.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 10:30:59
lejla80
Sweet ne vjerujem da je curica dobila zatvor zbog te jabuke..jednostavno dodju ti periodi kad bebe ne kake...moj malac je bas u tom periodu znao pauzirati po par dana..al zato kad dobije stolicu..prodje na sve strane..Svakako probaj onu kasicu sa sljivama..imaju one male teglice,od njih odmah dijete kaki..Zitarice mozes mijesati i sa vocem bez problema,ni ne moras stavljati nikakvo mlijeko..ono cisto kasikicu dvije da se malo zgusne...Ja sam najzadovoljnija Nestle pahuljicama..Probaj onu kombinaciju riza i kukuruz..
A sad jedno pitanje za mame sto imaju vece bebice..Kad su vase bebe pocele jesti dva slana obroka dnevno..Mom malom je 10 mjeseci pa se nesto pitam je li vrijeme?? I jos nesto me brine, on ima vec sest zubi i zna zvakati al ipak vise voli blendanu hranu..Nekako mu sve mogu dati al meso me brine? Pomagajte!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 11:04:43
sweet insanity
Ja imam osjecaj da cu ja pauzirati do punih 6 mjeseci, probali smo samo jabuku kad smo usli u 6. mjesec al sve mi je to trenutno prekomplikovano pa kad vec moze do punih 6 bez toga neka onda i bude, ma nemam pojma.....dr, kaze da mogu i u sestom sada po malo jer ona djeluje spremna no eto plasljiva sam da sta ne pogrijesim al kako god bit cu plasljiva i sa punih 6 sto je za tri sedmice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 11:20:44
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: lejla80
Sweet ne vjerujem da je curica dobila zatvor zbog te jabuke..jednostavno dodju ti periodi kad bebe ne kake...moj malac je bas u tom periodu znao pauzirati po par dana..al zato kad dobije stolicu..prodje na sve strane..Svakako probaj onu kasicu sa sljivama..imaju one male teglice,od njih odmah dijete kaki..Zitarice mozes mijesati i sa vocem bez problema,ni ne moras stavljati nikakvo mlijeko..ono cisto kasikicu dvije da se malo zgusne...Ja sam najzadovoljnija Nestle pahuljicama..Probaj onu kombinaciju riza i kukuruz..
A sad jedno pitanje za mame sto imaju vece bebice..Kad su vase bebe pocele jesti dva slana obroka dnevno..Mom malom je 10 mjeseci pa se nesto pitam je li vrijeme?? I jos nesto me brine, on ima vec sest zubi i zna zvakati al ipak vise voli blendanu hranu..Nekako mu sve mogu dati al meso me brine? Pomagajte!
Prestani blendati,ja svojima nikada nisam blendala,pa ni prvi put kad su jeli,bebe se ulijene i kasnije nece da zvacu,jedna moja poznanica blenda sinu od 3 godine, nece da zvace,jer ga je ona navikla kao malog
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 11:25:39
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
IZVORNA PORUKA: lejla80
Prestani blendati,ja svojima nikada nisam blendala,pa ni prvi put kad su jeli,bebe se ulijene i kasnije nece da zvacu,jedna moja poznanica blenda sinu od 3 godine, nece da zvace,jer ga je ona navikla kao malog
slazem se i ja ne blendam cak ni meso samo iskomadam rukama to zna nekad biti problem a ipak oni moraju da se uce zvakatu sto ranije i zbog desni koje jacaju tako
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 11:50:40
bembela
mimikimi,bebac za dvije sedmice ima punih 5 mjeseci.Ne znam koje sve povrcke smijem davati,do sada sam davala samo krompir i mrkvu,posebno i zajedno sa par kapi maslinovog ulja u to. Sweet i moj je povratio kada sam dojila i dala AD,jer ipak im je nto promjena,a jos jabuka na to,mozda je bilo puno za njihov mali zeludac....ne brini,nije nista strasno,samo moze biti i da mu ta vrsta AD ne odgovara,pa da je zato i povratio.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 11:54:23
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: bembela
mimikimi,bebac za dvije sedmice ima punih 5 mjeseci.Ne znam koje sve povrcke smijem davati,do sada sam davala samo krompir i mrkvu,posebno i zajedno sa par kapi maslinovog ulja u to. Sweet i moj je povratio kada sam dojila i dala AD,jer ipak im je nto promjena,a jos jabuka na to,mozda je bilo puno za njihov mali zeludac....ne brini,nije nista strasno,samo moze biti i da mu ta vrsta AD ne odgovara,pa da je zato i povratio.
Ma ne znam sta me natjera, neispavanost garant. To je bila humana, al jako malo 25 ml. Humanu je pila i jednom kada sma ja bila bolesna i nije joj nista bilo nekada kad joj je bilo mjesec dana.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.11.2011 12:02:35
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bembela
e recimo ja tako rano nisam davala krompir nekako mi se on cini tezak bez obzira na tablice ja to nekako gledam okvirno ja sam u tom periodu davala tikvicu karfiol brokulu mrkvu ako vec dajes krompir stavi ga samo malo i najljepsa joj je kombinacija u pocetku bila tikvica i mrkva to skuham u malo vode i zgusnem sa rizinim pahuljicama ali samo malo da ipak bude tecnije