Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 21:46:55
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: mama Nataša Kako vi cure pravite supice od mesa???
Ja iskuham meso (piletina ili teletina) i zamrznem male porcije...a onda kad jedemo meso taj dan kuham povrće i sve što planiram staviti u to meso ili supicu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 22:32:31
shejla
i ja isto skuham meso i stavim u zamrzivac porcije (zajedno sa vodom u kojoj se kuhalo, naravno). I onda izvadim skuham povrce i pred kraj dodam to iz zamrzivaca da se sve zajedno prokuha.
kod nas danas: dorucak- banana, kivi, jabuka rucak - piletina (meso sa krila), prokulica, mrkva i pasternjak uzina - ostatak od rucka vecera - zeljanica (kod majke )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 10:35:03
niki83
mi vec 2 dana jedemo Nestle kukuruz i riza..sa maminim mlijekom i nekom vockicom, i koliko sam primjetila pravo je zasiti..onda nece da doji..bas kao da joj zamjeni obrok
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 11:17:26
mamica87
Ako dojis i ili dajes ad onda ti je najbolje od 6 mjeseca.Najbolje je da pitas pedijatricu ja sam morala poceti sa 4,5mjeseca dodavati cvrstu hranu po preporuci pedijatra
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 14:15:14
megi
mi smo doruckovali kasicu od breskve a rucku cemo supu od telece koljenice sa povrcem
mi smo pavlaku poceli jesti sa 7 mjeseci i mijesamo je sa povrcem, a sir malo kasnije i jedemo ga sad normalno adna pravo voli sir i pavlaku pa joj cesto dam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 14:26:22
leona81
IZVORNA PORUKA: niki83
mi vec 2 dana jedemo Nestle kukuruz i riza..sa maminim mlijekom i nekom vockicom, i koliko sam primjetila pravo je zasiti..onda nece da doji..bas kao da joj zamjeni obrok
ja vec 4 dana dajem po 2 kasikice jabuke, kada mogu da joj pokusam dati vise, kao pravi obrok?koliko je to kolicinski?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 14:32:20
megi
leona sama ces vidjeti kolio beba hoce pojesti mi smo poceli sa kasikom dvije jabuke pa smo povecali na cetvrtinu jabuke i sve tako pomalo koliko je ona htjela, a sad smo veliki pa pojedemo cijelu jabuku
ni ja jos uvijek ne znam koliko ona moze i hoce pojesti nekad pojede sve sto joj napravim oko 200 ml, nekad ni tri kasikice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 14:42:43
leona81
ma moram na ispite a ona nece nista osim dojenja a neki traju po 2 sata, i dok odem i dodjem...moram nekako da je zasitim jos sat? ne znam sta da radim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 15:37:40
pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija
moj je jučer jeo graha sa hljebom crnim, majka mu dala
sta ima veze bona..sad ce mu godina dana svakako, a eto od godine se kao beba pridruzuje stolu mame i tate
mi smo jutros jeli čitavu džinovsku krušku sa malo jogurta dukat ručali mrkvu, celer sa komadićima mesa od koljenice i to sve lijepo smiksali sa nestle rižom i par kapi maslinovog ulja - sve pojeo cca 200ml sad opet jogurt sa jabukom i petit keksom ostatak dana ko zna, ali jos min. dva obroka...
dojio do sada 4,5 puta..
< Poruku je uredio pocahontas -- 24.3.2010 15:38:20 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 15:50:17
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: škorpija
moj je jučer jeo graha sa hljebom crnim, majka mu dala
sta ima veze bona..sad ce mu godina dana svakako, a eto od godine se kao beba pridruzuje stolu mame i tate
mi smo jutros jeli čitavu džinovsku krušku sa malo jogurta dukat ručali mrkvu, celer sa komadićima mesa od koljenice i to sve lijepo smiksali sa nestle rižom i par kapi maslinovog ulja - sve pojeo cca 200ml sad opet jogurt sa jabukom i petit keksom ostatak dana ko zna, ali jos min. dva obroka...
dojio do sada 4,5 puta..
slazem se sa pocahontas,,skorpija nece mu nista biti od graha samo ce mati malo gasova (salim se)neka papa ako voli .Vidim ti nista nedas ,ni pite ni monte ama sad ce mu godinica neka papa pomalo a cujem da ima 5zubica ima scim drobit:-)) Pocahontas,,vidim pocela si debljat guzove male petit keks I mi to volimo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 15:55:53
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: dafri
ručak:tikvica,mrkva i raž užina: kruška i jabuka za večeru kontam palentu sa bananom
mene uvijek frka od banane i palente čak i kad ih dajem odvojeno a kamoli zajedno. Kako se ne bojiš zatvora??? Kako praviš tu kašicu, možda da i ja hrabro probam???? Brrr!!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 16:01:44
Private
Natasa,ako se bojis da bi bebe imao zatvor od banane,stavi 2-3 kapi limuna.A da vas pitam,da li ste bebama davali sardine?Nesto mislim da probam dati uz to pire.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 21:15:29
Mya_81 RR
Natasa, ja sam samo na pocetku dohrane primjetila da odredjene namirnice uzrokuju zatvor...sad zaista vise s tim nemamo problema i vise o tome ni ne razmisljam...zato hrabro naprijed
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.3.2010 21:17:41
Mya_81 RR
Pocahontas, pa Rafi superiska papa...
Moja mala mustar je postala izbirljiva pravo...ali sam skuzila da voli teletinu, pastrmku i vocni jogurt...ovo ostalo nekad voli nekad ne voli i kad pogledam imam osjecaj kao da ne jede puno/dovoljno...ali sljedece sedmice idemo na vaganje pa cemo saznati...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2010 11:36:56
gvendolina
mi smo za dorucak imali puru sa sirom za rucak povrce:brokula,prokula,mrkva,karfiol i riza sa telecom koljenicom uzina: voce i keksic vecera:ostatak rucka
Ajdin kolicinski dosta pojede ali mi je opet nekako mrsavuhan ne znam kako da ga malo udebljam Svaki dan pojede dosta gh plus 4,5 puta flasica,tako da mi nikako nije jasno kako se ne udeblja ima li ko kakav savjet,sta vi mame debeljuca dajete? Ni ja ne dajem nista od junk fooda smokije slatkise i sl,2-3 puta smo jedi monte.A smoki sam mu neki dan dala da lizne i zgrozio se
Ja sam Ajdinu davala par kasicica vodice od graha,nije bilo gasova
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.3.2010 11:57:29
dafri
IZVORNA PORUKA" mama Nataša
IZVORNA PORUKA" dafr'
ruča'"t''v'ca,mr'va ' raž už'na" 'ruš'a ' jabu'a za večeru 'ontam palentu sa bananom
mene uv'je' fr'a od banane ' palente ča' ' 'ad 'h dajem odvojeno a 'amol' zajedno. Ka'o se ne boj'š zatvora??? Ka'o prav'š tu 'aš'cu, možda da ' ja hrabro probam???? Brrr!!!!
Skuham palentu kako se kuha i smiksam sa bananom,ba je mljac
Mi nemamo problema sa stolicom,ni moju curu banana ne zatvara.