|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
23.3.2010 10:57:44   
salmy
Pozdrav za sve mamice i njihove bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image moj bebi puni 5 mjeseci za dva dana,pa me zanima trebam li hipp 1 (koja je namjenjena do 5 mj) zamjeniti sa 2? ili preci na neku drugu''Ja njemu dajem kasicu od jabuke banane,pije sokice hipp nekad mu i ja napravim od jabuke.Dajem mu ponekad supice pijede i to:Sad me zanima kad da pocenem sa rizolinom,frutolinom,cokolinom''?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3976
23.3.2010 10:59:46   
teacher75
e jeste svi pozurili! nama 5,5 mjeseci i tek poceli sa jabukom i mrkvicom! do prije par dana samo dojenje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3977
23.3.2010 11:08:22   
salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75

e jeste svi pozurili! nama 5,5 mjeseci i tek poceli sa jabukom i mrkvicom! do prije par dana samo dojenje
hahahhahahaha pa sta ima veze kad mu svidjaju ukusi!!
mi smo poceli sa 3mj.sok od jabuke,inace ne dojimouser posted image user posted image user posted image user posted image
Meni su cak govorili da pocenem sa 3 bananu,pire krompiruser posted image user posted image user posted image bla bla! ali sacekali smo 4 pa navaliliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3978
23.3.2010 11:39:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: teacher75

hahahhahahaha pa sta ima veze kad mu svidjaju ukusi!!
mi smo poceli sa 3mj.sok od jabuke,inace ne dojimouser posted image user posted image user posted image user posted image
Meni su cak govorili da pocenem sa 3 bananu,pire krompiruser posted image user posted image user posted image bla bla! ali sacekali smo 4 pa navaliliuser posted image user posted image user posted image

ma ne treba prije 4.mj, nije nikako zdravo za mali bebin zeludac, niti ima potrebe...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3979
23.3.2010 11:48:24   
megi
ej zene jel mogu staviti tjesteninu od heljde bebacu u supu

danas cemo krusku sa prosom
a rucku povrce-grasak, mrkvu i sta god jos i zumance

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3980
23.3.2010 13:12:37   
Super dada
Pronašla sam jako ukusan mladi sir: President od Dukata.

Danas sam mu skuhala brokulu i dodala sir u omjeru 1:1. Sve je poruckao. Probala sam i ja, pravo je ukusno.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3981
23.3.2010 13:32:49   
ena23
a joj kako mene ova tema boli.... ja ne vidim uopste kako mi beba jede... samo vikendom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image teta mu daje da jede dva puta dnevno. ja samo naredim sta ce da pravi. Posto je mala guza jucer napunila sedam mjeseci sinoc sam mu iskuhala piletinu a teta danas ima zadatak da u toj vodi skuha krompirica i blitve i da mu da da  rucki... a ja nisam tu da vidim user posted image jedva cekam vikend, aBd, bar jedan u ovom mjesecu da docekam kod kuce u miru, sa svojim sinom, i da i ja uzivam u hranjenju i ciscenju haosa poslje.  

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 3982
23.3.2010 13:39:23   
salmy
IZVORNA PORUKA: ena23

a joj kako mene ova tema boli.... ja ne vidim uopste kako mi beba jede... samo vikendom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image teta mu daje da jede dva puta dnevno. ja samo naredim sta ce da pravi. Posto je mala guza jucer napunila sedam mjeseci sinoc sam mu iskuhala piletinu a teta danas ima zadatak da u toj vodi skuha krompirica i blitve i da mu da da  rucki... a ja nisam tu da vidim user posted image jedva cekam vikend, aBd, bar jedan u ovom mjesecu da docekam kod kuce u miru, sa svojim sinom, i da i ja uzivam u hranjenju i ciscenju haosa poslje.  
a joj morala si poceti raditi ranijeuser posted image user posted image user posted image user posted image bas mi je zao!
ali hvala Bogu sto imas tetuuser posted image user posted image user posted image user posted image a kako vrijeme leti cini mi se sad ce vikend! tako ako imas povjerenje u tetu nemoj se brinuti,tvoja beba jede sve sto ti zelis! samo sto joj teta daje umjesto tebe....bitno je da je zdrava i VOLI tetu,a ti ces to nadoknaditiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3983
23.3.2010 14:08:42   
ena23
IZVORNA PORUKA: salmy

nemoj se brinuti,tvoja beba jede sve sto ti zelis! samo sto joj teta daje umjesto tebe....bitno je da je zdrava i VOLI tetu,a ti ces to nadoknaditiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

hvala mila na ovim rjecima, pomognu da se gleda i s druge strane i pozitivno a ne samo crno. nek je on ziv i zdrav i nek jede sve kako treba i po mom cejfu i znanju, a ja imam citav zivot, aBd, da ga se nagledam user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3984
23.3.2010 15:26:59   
martajay
IZVORNA PORUKA: megi

ja heljdinu tjesteninu stavljam u gotovo svaki rucak, a nekad mu za veceru dam samo heljdinu tjesteninu sa sirom.

< Poruku je uredio martajay -- 23.3.2010 15:28:22 >

7.4.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3985
23.3.2010 15:35:00   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: megi

danas cemo krusku sa prosom
a rucku povrce-grasak, mrkvu i sta god jos i zumance

kako da ne!

heljda je vrlo ukusna i hranjiva i poželjna u ishrani user posted image

moj stariji je jeo Lino kašice heljda i neko voće, a sad sam vidjela da ima prava heljda da se kupi u DM-u - pedijatrica nam reklauser posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3986
23.3.2010 15:48:04   
Honey3
mi smo danas ruckili pecenu jabuku i bananu,karamelino i evo sad cemo kuhani krompir sa pavlakom i naravno AD......

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 3987
23.3.2010 16:00:35   
Anoniman
mi smo dans svasta papali.
Ribu sa povrcem,i posle monte
pa malo kruha
Pupali se i popili nase AD.i zaspali
Veceri cemo abd.keksolino .

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 3988
23.3.2010 16:34:20   
Mya_81 RR
Mi smo danas jeli prvi put paradajz i prvi put voćni jogurt (u obični stavila voće i ispalo je super).

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3989
23.3.2010 16:44:07   
iv@ncica
kako  si  pravila    vocni  jogurT ?   I  ja  bih  tako  probala..moj  nece  obicnog..onako  gutljaj  dva..pa  da  mu ubacim  vocni  nekako..probam

< Poruku je uredio iv@ncica -- 23.3.2010 16:45:00 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3990
23.3.2010 16:46:34   
Mya_81 RR
U blender stavila malo običnog jogurta, pola banane i breskvu (iz konzerve koja nije ispala puno ni slatka) i sve izmiksala. Stvarno je ukusno, a baš sam nekako bila mišljenja da neće biti dobra kombinacija...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3991
23.3.2010 17:11:48   
iv@ncica
uh  mljac...mora  biti  dobro..ja  ne  moram  da blendam..moj  moze d a  dobije  jogurt  sa  komadicima  voca...bas  cu  poslije  mu  probati   dati tako  napravim..imam  banane  i  kruske,  dodam  mozda  malo  one  kasice  od  breskve  umjesto  kruske..ili  citala  sam  u  jedan jogurt  kasicicu  nekog  finog  džem..imam nekih   domacih  ..ali opoet  je  to  secer..pa  ne  bih  jos ...a  mogla bih  sebi  hahahaha

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 3992
23.3.2010 19:48:42   
niki83
drage mame otkada ste pocele sa jogurtom, pavlakom, sirom, abc namazom itd? i je li se sve to posmatra kao i i obicno kravlje mlijeko?...koje ja by the way ne mislim uvoditi jos dugo dugo user posted image

N&N

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3993
23.3.2010 20:25:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: felix

mi smo dans svasta papali.
Ribu sa povrcem,i posle monte
pa malo kruha
Pupali se i popili nase AD.i zaspali
Veceri cemo abd.keksolino .
Da dodamo jos njupali smo posle sat vremena i kasicu od sljive jer nemoze da kaki svu pojo hb.
I dva put smo pili sokic

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3994
23.3.2010 20:35:59   
marinčii
IZVORNA PORUKA: niki83

drage mame otkada ste pocele sa jogurtom, pavlakom, sirom, abc namazom itd? i je li se sve to posmatra kao i i obicno kravlje mlijeko?...koje ja by the way ne mislim uvoditi jos dugo dugo user posted image
niki mi još nismo probali sir,ni jogurt ni išta od tih mliječni proizvoda,osim mog mlijekauser posted image ,a pedijatar nam je rekao da s jogurtom i sirom možemo početi od 10 mjeseci sad neko krene i prije to ti je opet stvar tvoje odluke

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3995
23.3.2010 20:45:51   
Super dada
Mi smo evo sa punih 7 mjeseci počeli sa mladim sirom, a za par dana cemo probati i jogurt.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3996
23.3.2010 21:08:07   
niki83
ma ja se naravno kao i za gluten planiram posavjetovati s pedijatricom..ali eto voljela bih malo ranije uvesti to..nekako je dugo do 10 mjeseci, jer koliko sam shvatila moju N jako je izbirljiva s hranom i mislim ako bih joj pocela miksati nesto sa sirkom ili pavlakom da bi bolje jela..zato vas i pitam..pa vidjecemo..hvala vam na odgovorimauser posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 3997
23.3.2010 21:09:39   
mama Nataša
JA isto ne bih davala ništa mliječno bar još neko vrijeme iako i mi imamo punih 7 mjeseci.

Danas smo za doručak jeli jabuku sa keksom a popodne kašicu od povrća (mrkva, celer, tikvice, brokule) sa malo palente.

sKako vi cure pravite supice od mesa???

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 3998
23.3.2010 21:12:18   
Mya_81 RR
Mi smo od 7. mjeseca probali jogurt i svježi sir...iako to ne jedemo baš često, ali ćemo uredoviti to....a i kravlje mlijeko joj nije strano....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 3999
23.3.2010 21:14:26   
Anoniman
sKako vi cure pravite supice od mesa
skuham piletinu,(krilca)kad se skuha odstranim kozicu s mesa vratim bjelinu i dodam povrce i supa gotova i njammm,mirusi pravo!!!Meso izblendam,a povrce vilicom jer je mekano ...i bude superruser posted image

Neposredna veza do poruke: 4000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *