Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 10:08:12
honey84
IZVORNA PORUKA: delilah
imam pitanje za vas cure , za keksolino ,grizolino kako mjesate bebama koje doje sa cime???? posto mjesanje majcinog i ad. mlijeka nije nimalo dobro za stomak ja nemogu da joj tako dajem ,nemogu da se pomuzem , a dojim je , pa ja sam joj mjesala sa vodom i jela je . zvala sam pedicu njenu rekla je da niposto nemjesam adaptiranim mlijekom jer to moze "zbuniti " djecji stomacic i brzo je zasititi i mozda nece ni cak sise htjeti , a moze i imat problema sa probavom ,. kako vi koje dojite dajete te proizvode na kojima pise da se mjesaju sa mlijekom ?
Mijesali smo sa AD mlijekom . Davala sam sinu uglavnom za veceru,to ga zasiti pa je duze i kvalitetnije spavao!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 10:51:20
Srculence
IZVORNA PORUKA: felix
ja sa obicnim tetra pak mlijekom pravim sve lino proizvode
Felix kad si ti uvela kravlje mlijeko? Ja neki dan kupila ono Lino riža kukuruz i piše da se može praviti s običnim mlijekom..ali ja nisam smjela i napravim s Hipp 2 .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 10:56:40
Anoniman
davno mila nesecam se mislim sa 6mjes kad sam mogla davat lino proizv. Probala sam sa ad.pravit al nece fujj mu povraca se nevoli, Kad sam napravila sa tetrapak hoce voli sve pojede bez probela reakcija nema hb.nikakvi. Pa hocel jel pojo sa AD.??? Zasto,cete biti strah??? Mene nije bilo strah nimalo,nedajem stalno vec svaki dan po jedan obrok .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 12:45:34
Srculence
Pojede on sa Ad mlijekom fino ali eto pošto piše da se može davati i sa običnim pa reko da vidim kad si ti počela .Napraviću mu vala danas sa običnim da vidim hoće li htjeti .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 15:53:12
pocahontas
na brzaka da vas pitam sta preporucujete od ove "kaloricne" hrane da bebi jede, a da nije štetna? dakle, ne mora biti sad specijalno zdrava, ali eto da je kalorijski jaka..dijete mi ima 8kg, ali jede 4 obroka od cca 200ml blend hrane, plus dojenje 6, 7, 8 puta u 24h(izgleda da su mu ti obroci jako zdravi, ali ipak dijetalni, jer on sve sto pojede i potrosi koliko se mrda i puze i penje se i plese uhhh....)....čime da ga udebljam? dajem mu od neki dan temeljac od koljence, keksom cu ga malo vise tovariti i sve pravim na ad mlijeku sto mogu..valjda je kaloricnije od ovog mog sto podoji....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 16:21:46
iv@ncica
hej bitno je da on tebi fino jede, i doji...to mu je sve dovoljno sto pojede..ne brini..neke bebe ne pojedu toliko, ali bumbaju...ne forsiraj da ti bude debeo..on je sad veci , zivlji, trosi kalorije...kazem bitno je da jede, i da dobiva na kilazi..a sad ne treba to da bude puno..samo nek je u + su...moj A. je uvijek fino dobijao..nikad nije previse..uvijek je bio taman..a uvijek bi govorili..masala sto je fin i napredan....a tek kad vidim druge neke bebe..obrazi veliki, slaufi svugdje..ma za stipati samo..Evo moj A. od kad mi jede kasice na AD-u malo se zabuckio u obrazima..ali je ziv pa sve potrosi..inace je opravi deckic veliki..nije bas bebast hahaah..ne brini se za masu...vec kvalitet
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 17:01:25
iv@ncica
mi smo prije dva dana pojeli cijelo jaje ..napokon smo dosli i do toga.. mama vise nije znala sto da pravi..a dosli do cijelog jajeta... pa sam razbila malo domace jaje..na malo maslaca...skuhala krompiric..sve satrala vilicom..i mali jeo..ali morala mu rukom davati..kasika mu pocela ici na zivce....hoce mali konkrfetno nesto hahahha...i evo isli smo pomalo do cijelog..HB nema reakcije..mozemo ici na vakcinu za koji dan..naruceni smo prije prvog rođendana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 17:37:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Srculence
Pojede on sa Ad mlijekom fino ali eto pošto piše da se može davati i sa običnim pa reko da vidim kad si ti počela .Napraviću mu vala danas sa običnim da vidim hoće li htjeti .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 18:47:39
teacher75
IZVORNA PORUKA: pocahontas
na brzaka da vas pitam sta preporucujete od ove "kaloricne" hrane da bebi jede, a da nije štetna? dakle, ne mora biti sad specijalno zdrava, ali eto da je kalorijski jaka..dijete mi ima 8kg, ali jede 4 obroka od cca 200ml blend hrane, plus dojenje 6, 7, 8 puta u 24h(izgleda da su mu ti obroci jako zdravi, ali ipak dijetalni, jer on sve sto pojede i potrosi koliko se mrda i puze i penje se i plese uhhh....)....čime da ga udebljam? dajem mu od neki dan temeljac od koljence, keksom cu ga malo vise tovariti i sve pravim na ad mlijeku sto mogu..valjda je kaloricnije od ovog mog sto podoji....
a sto ces ga na silu debljati??? meni je rafo bas preslatka beba, taman, ne izgleda mi uopce neuhranjeno pa da se toliko brines
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 19:38:13
shejla
neznam bas tacno, ali Lamija jede nekako kao i mi... 5-6 puta sedmicno. Nekad bude nekih sirnica, zeljanica, tjestenina...pa po 2-3 dana ne jede uopce meso... Mislim da je neki prosjek 5 puta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 20:42:08
pocahontas
mya, zvanicno bebe smiju jesti meso 4 puta sedmicno..nezvanicno - mogu svaki dan ..ma to ti je sve ok dok ne jedu pače hihihihi....dakle, ako jede piletinu i nemasnu teletinu, moze svaki dan..fasirano i tako to ja bih ogranicila na par puta sedmicno (Rafo moze i svaki dan, nece mu škoditi)..
teacher, hvala ti draga, ali rekose nam da je za 10 mjeseci odaktivno sitna ali skaldna beba..nije mršav, ali eto..ma njemu fakat fali samo 1 kg...da bude taman..to je ono sto je na pocetku slabo dobijao zbog produzene zutice..to njega handri
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 20:46:03
teacher75
IZVORNA PORUKA: pocahontas
mya, zvanicno bebe smiju jesti meso 4 puta sedmicno..nezvanicno - mogu svaki dan ..ma to ti je sve ok dok ne jedu pače hihihihi....dakle, ako jede piletinu i nemasnu teletinu, moze svaki dan..fasirano i tako to ja bih ogranicila na par puta sedmicno (Rafo moze i svaki dan, nece mu škoditi)..
teacher, hvala ti draga, ali rekose nam da je za 10 mjeseci odaktivno sitna ali skaldna beba..nije mršav, ali eto..ma njemu fakat fali samo 1 kg...da bude taman..to je ono sto je na pocetku slabo dobijao zbog produzene zutice..to njega handri
pa draga vidis da je skladna beba, ne sekiraj se, bitno da je on zdrav. meni su puno sladje te sitne bebice nego one predebele. i lana je sitna, meni bas drago. bitno da su zdravi i sve ok, ja se ne bih zabrinjavala da sam na tvom mjestu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 20:54:38
pocahontas
ama i ja sam rekla neka je samo zdrav..ali ne brinem se ja, vec eto pitam sta je kaloricno, nije mu viska da koju kilicu nabaci kada vec fino papa ovih dana (kuc kuc)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 21:25:08
mamica87
Drage moje jel moguce da beba ne voli meso Moj kad god da sam mu stavila dal bila teletina,piletina ili puretina u hapicu nece Haman da ce biti vegeterijanac
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 22:14:30
mama Nataša
Može bit da mu se ne sviđa miris????
Ja sam tako par puta bacila hranu al sam se sjetila da radim ovako (kod uvođenja novog ukusa i mirisa koji uz to ide a mislim da i to dosta često bude uzrok negodovanja)
napravim odvojeno novu namirnicu pa u pola kašice pomiješam a drugu polovinu ostavim kao i obično. Pa onda dajem kašiku,dvije od jedne, pa kašiku,dvije od druge
Nekad bude negodovanja nekad ne, al ne bacam više tako puno ko prije jer uglavnom treći dan sve krene...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.3.2010 23:37:13
megi
ni moja cura nije bas htjela meso pa ja uglavnom kao i mama natasa napravim ono sto voli pa joj dodajem sa strane ona npr voli krompir i sir pa jedno od to dvoje drzim kao "salatu" i ubacujem pomalo uglavnom dosta pojede
mi smo danas jeli jabuku sa nestle riza kukuruz pahuljicama rucali meso sa povrcem