|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
22.3.2010 10:08:12   
honey84

IZVORNA PORUKA: delilah

imam pitanje za vas cure , za keksolino ,grizolino kako mjesate bebama koje doje sa cime???? posto mjesanje majcinog i ad. mlijeka nije nimalo dobro za stomak ja nemogu da joj tako dajem ,nemogu da se pomuzem user posted image , a dojim je , pa ja sam joj mjesala sa vodom i jela je . zvala sam pedicu njenu rekla je da niposto nemjesam adaptiranim mlijekom jer to moze "zbuniti " djecji stomacic i brzo je zasititi i mozda nece ni cak sise htjeti , a moze i imat problema sa probavom ,. kako vi koje dojite dajete te proizvode na kojima pise da se mjesaju sa mlijekom ?

Mijesali smo sa AD mlijekom .
Davala sam sinu uglavnom za veceru,to ga zasiti pa je duze i kvalitetnije spavao!user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3951
22.3.2010 10:20:17   
Anoniman
mlijeko
vocna kasica banana
rucku cemo,grasak,spinat brokulu,piletinu cvjetacu
sokic
veceri budemo vidjeli user posted image sta cemo

(odgovor članu honey84)
  Neposredna veza do poruke: 3952
22.3.2010 10:25:43   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: delilah

imam pitanje za vas cure , za keksolino ,grizolino kako mjesate bebama koje doje sa cime????

ja griz neću davati dok ne bude mogao mlijeko iz tetrapaka a keks miješam s voćem pa imam voćni keksolino user posted image

< Poruku je uredio mama Nataša -- 22.3.2010 10:26:26 >

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu honey84)
Neposredna veza do poruke: 3953
22.3.2010 10:29:47   
Anoniman
ja sa obicnim tetra pak mlijekom pravim sve lino proizvode

(odgovor članu mama Nataša)
  Neposredna veza do poruke: 3954
22.3.2010 10:51:20   
Srculence
IZVORNA PORUKA: felix

ja sa obicnim tetra pak mlijekom pravim sve lino proizvode

Felix kad si ti uvela kravlje mlijeko?
Ja neki dan kupila ono Lino riža kukuruz i piše da se može praviti s običnim mlijekom..ali ja nisam smjela i napravim s Hipp 2user posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3955
22.3.2010 10:56:40   
Anoniman
davno mila user posted image nesecam se mislim sa 6mjesuser posted image kad sam mogla davat lino proizv.
Probala sam sa ad.pravit al nece fujj mu povraca se nevoli,
Kad sam napravila sa tetrapak hoce voli sve pojede bez probela reakcija nema hb.nikakvi.
Pa hocel jel pojo sa AD.???
Zasto,cete biti strah???
Mene nije bilo strah nimalo,nedajem stalno vec svaki dan po jedan obrok .

< Poruku je uredio felix -- 22.3.2010 10:57:56 >

(odgovor članu Srculence)
  Neposredna veza do poruke: 3956
22.3.2010 12:45:34   
Srculence
Pojede on sa Ad mlijekom fino user posted image ali eto pošto piše da se može davati i sa običnim pa reko da vidim kad si ti počelauser posted image .Napraviću mu vala danas sa običnim da vidim hoće li htjetiuser posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3957
22.3.2010 15:53:12   
pocahontas
na brzaka da vas pitam sta preporucujete od ove "kaloricne" hrane da bebi jede, a da nije štetna? dakle, ne mora biti sad specijalno zdrava, ali eto da je kalorijski jaka..dijete mi ima 8kg, ali jede 4 obroka od cca 200ml blend hrane, plus dojenje 6, 7, 8 puta u 24h(izgleda da su mu ti obroci jako zdravi, ali ipak dijetalni, jer on sve sto pojede i potrosi koliko se mrda i puze i penje se i plese uhhh....)....čime da ga udebljam? dajem mu od neki dan temeljac od koljence, keksom cu ga malo vise tovariti i sve pravim na ad mlijeku sto mogu..valjda je kaloricnije od ovog mog sto podoji....

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 3958
22.3.2010 16:21:46   
iv@ncica
hej  bitno  je  da  on  tebi  fino  jede,  i  doji...to  mu  je  sve  dovoljno  sto pojede..ne brini..neke  bebe  ne  pojedu  toliko,  ali  bumbaju...ne  forsiraj  da  ti  bude  debeo..on  je  sad  veci  ,  zivlji,  trosi  kalorije...kazem  bitno  je  da  jede,  i  da  dobiva  na  kilazi..a  sad  ne  treba  to  da  bude puno..samo  nek  je  u  +  su...moj  A.  je  uvijek  fino  dobijao..nikad  nije  previse..uvijek  je  bio  taman..a  uvijek  bi  govorili..masala  sto  je  fin i  napredan....a tek kad  vidim  druge  neke  bebe..obrazi  veliki, slaufi  svugdje..ma  za  stipati samo..Evo  moj  A.  od  kad  mi jede  kasice  na  AD-u  malo  se zabuckio  u  obrazima..ali  je  ziv pa  sve  potrosi..inace  je  opravi  deckic  veliki..nije  bas  bebast  hahaah..ne  brini  se  za  masu...vec  kvalitet

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3959
22.3.2010 16:28:38   
Honey3
srculence i ja svojoj bebi dajem hapice sa obicnim mlijekom i to prije 6mj.AD joj posebno dajem....

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 3960
22.3.2010 17:01:25   
iv@ncica
mi  smo  prije  dva dana  pojeli  cijelo  jajeuser posted image user posted image user posted image ..napokon  smo  dosli  i do  toga..
mama  vise  nije  znala sto  da  pravi..a  dosli  do  cijelog  jajeta...  pa  sam  razbila malo  domace  jaje..na  malo  maslaca...skuhala  krompiric..sve    satrala  vilicom..i mali jeo..ali  morala  mu  rukom davati..kasika  mu pocela ici  na  zivce....hoce  mali  konkrfetno nesto  hahahha...i  evo  isli  smo  pomalo  do cijelog..HB  nema  reakcije..mozemo  ici  na  vakcinu  za  koji dan..naruceni  smo  prije  prvog  rođendanauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3961
22.3.2010 17:33:41   
Mya_81 RR
Pocahontas, meni jedino na pamet padaju  keksi...možda da mu to stavljaš u sve što možeš...

Imam i ja jedno pitanje -

koliko puta sedmično smiju jesti meso?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3962
22.3.2010 17:37:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Srculence

Pojede on sa Ad mlijekom fino user posted image ali eto pošto piše da se može davati i sa običnim pa reko da vidim kad si ti počelauser posted image .Napraviću mu vala danas sa običnim da vidim hoće li htjetiuser posted image .

ajd pa javi kako je proslouser posted image

Neposredna veza do poruke: 3963
22.3.2010 18:47:39   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pocahontas

na brzaka da vas pitam sta preporucujete od ove "kaloricne" hrane da bebi jede, a da nije štetna? dakle, ne mora biti sad specijalno zdrava, ali eto da je kalorijski jaka..dijete mi ima 8kg, ali jede 4 obroka od cca 200ml blend hrane, plus dojenje 6, 7, 8 puta u 24h(izgleda da su mu ti obroci jako zdravi, ali ipak dijetalni, jer on sve sto pojede i potrosi koliko se mrda i puze i penje se i plese uhhh....)....čime da ga udebljam? dajem mu od neki dan temeljac od koljence, keksom cu ga malo vise tovariti i sve pravim na ad mlijeku sto mogu..valjda je kaloricnije od ovog mog sto podoji....

a sto ces ga na silu debljati??? meni je rafo bas preslatka beba, taman, ne izgleda mi uopce neuhranjeno pa da se toliko brines

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 3964
22.3.2010 19:29:47   
leona81
IZVORNA PORUKA: niki83

leona ako mislis na onu babyrice tj. rizine pahuljice one idu s vodom..mi ih jedemo, i mijesamo s vocem u kasice, bilo svjeze ili kuhano voce

to sam mislila hvala ti

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3965
22.3.2010 19:30:10   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Imam i ja jedno pitanje -

koliko puta sedmično smiju jesti meso?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3966
22.3.2010 19:38:13   
shejla
neznam bas tacno, ali Lamija jede nekako kao i mi... 5-6 puta sedmicno. Nekad bude nekih sirnica, zeljanica, tjestenina...pa po 2-3 dana ne jede uopce meso... Mislim da je neki prosjek 5 puta user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3967
22.3.2010 20:42:08   
pocahontas
mya, zvanicno bebe smiju jesti meso 4 puta sedmicno..nezvanicno - mogu svaki danuser posted image ..ma to ti je sve ok dok ne jedu pače hihihihi....dakle, ako jede piletinu i nemasnu teletinu, moze svaki dan..fasirano i tako to ja bih ogranicila na par puta sedmicno (Rafo moze i svaki dan, nece mu škoditi)..

teacher, hvala ti draga, ali rekose nam da je za 10 mjeseci odaktivno sitna ali skaldna beba..nije mršav, ali eto..ma njemu fakat fali samo 1 kg...da bude taman..to je ono sto je na pocetku slabo dobijao zbog produzene zutice..to njega handri user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3968
22.3.2010 20:46:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pocahontas

mya, zvanicno bebe smiju jesti meso 4 puta sedmicno..nezvanicno - mogu svaki danuser posted image ..ma to ti je sve ok dok ne jedu pače hihihihi....dakle, ako jede piletinu i nemasnu teletinu, moze svaki dan..fasirano i tako to ja bih ogranicila na par puta sedmicno (Rafo moze i svaki dan, nece mu škoditi)..

teacher, hvala ti draga, ali rekose nam da je za 10 mjeseci odaktivno sitna ali skaldna beba..nije mršav, ali eto..ma njemu fakat fali samo 1 kg...da bude taman..to je ono sto je na pocetku slabo dobijao zbog produzene zutice..to njega handri user posted image

pa draga vidis da je skladna beba, ne sekiraj se, bitno da je on zdrav. meni su puno sladje te sitne bebice nego one predebele. i lana je sitna, meni bas drago. bitno da su zdravi i sve ok, ja se ne bih zabrinjavala da sam na tvom mjestu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 3969
22.3.2010 20:54:38   
pocahontas
ama i ja sam rekla neka je samo zdrav..ali ne brinem se ja, vec eto pitam sta je kaloricno, nije mu viska da koju kilicu nabaci kada vec fino papa ovih danauser posted image (kuc kuc)

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3970
22.3.2010 21:25:08   
mamica87
Drage moje jel moguce da beba ne voli mesouser posted image Moj kad god da sam mu stavila dal bila teletina,piletina ili puretina u hapicu neceuser posted image Haman da ce biti vegeterijanacuser posted image

Benjamin 17.07.2009

Neposredna veza do poruke: 3971
22.3.2010 22:14:30   
mama Nataša
Može bit da mu se ne sviđa miris????

Ja sam tako par puta bacila hranu al sam se sjetila da radim ovako  (kod uvođenja novog ukusa i mirisa koji uz to ide a mislim da i to dosta često bude uzrok negodovanja)

napravim odvojeno novu namirnicu pa u pola kašice pomiješam a drugu polovinu ostavim kao i obično. Pa onda dajem kašiku,dvije od jedne, pa kašiku,dvije od druge user posted image

Nekad bude negodovanja nekad ne, al ne bacam više tako puno ko prije jer uglavnom treći dan sve krene...user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 3972
22.3.2010 23:37:13   
megi
ni moja cura nije bas htjela meso pa ja uglavnom kao i mama natasa napravim ono sto voli pa joj dodajem sa strane
ona npr voli krompir i sir pa jedno od to dvoje drzim kao "salatu" i ubacujem pomalo
uglavnom dosta pojede

mi smo danas jeli jabuku sa nestle riza kukuruz pahuljicama
rucali meso sa povrcem

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 3973
23.3.2010 9:07:22   
dafri
mi dva-tri puta sedmično ručkamo meso,
pravite li vi svaki dan povrće na supi od mesauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3974
23.3.2010 9:22:25   
Anoniman
skoro pa svaki dan kod nas bude povrceuser posted image s mesom nekad bude i bez mesa kako kad...bude samo tjestenina s povrcem

< Poruku je uredio felix -- 23.3.2010 9:23:12 >

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 3975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *