|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.3.2010 20:51:54   
lilith
mozes suhe marelice,ali uzmi one tamne,niposo one drecave jer su prskane sumporom,mozes i suhe sljive

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 3926
18.3.2010 21:07:13   
Srculence
IZVORNA PORUKA: ivanak

Mlijeko,
Ručak: patata, brokula, mrkva i cvijetsača.
čokolino... mali monte
voćna kašica sa jabukom i grizom i keksom...
keksolino
Čaja između svega

Ivanak šta je patata..ja za to nikad nisam čula???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3927
18.3.2010 22:07:02   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Srculence

IZVORNA PORUKA: ivanak

Mlijeko,
Ručak: patata, brokula, mrkva i cvijetsača.
čokolino... mali monte
voćna kašica sa jabukom i grizom i keksom...
keksolino
Čaja između svega

Ivanak šta je patata..ja za to nikad nisam čula???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

recu ti jauser posted image jer,sam ju jednom pitala pa zapamtila ako se nevaram,pira ako nije tacno neka me ispravi al mislim da je pira(krompir)user posted image
da bas cudan nazivuser posted image user posted image
kako nam papa Dino mali

(odgovor članu Srculence)
  Neposredna veza do poruke: 3928
18.3.2010 23:16:38   
iv@ncica
patata- krompir
pire, pira- krompir  istouser posted image user posted image user posted image

jutros sika, 
pa  griz  sa ad
pa onda  malo  kruha  i  zbregov butterino  namaz  i  nekoliko  kasikica  jogurta-  to  krade  kad  ja  jedem..mora  pa  mora  jesti  sa mnomuser posted image
juha, teletina, brokula,mrkva+riza -  ovo  je bilo za vani-vani  pravo  jedeuser posted image
uzina banana  i kuhana  jabuka  iz  kompota
sika
vecera keksolino
kompot  i  voda  između
i  mi  se  vrtimo  u  krug  s  ovom  hranom..nemam  vise  ideja..ali  volim  da za  rucak  ima  juhu  s  necim..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3929
18.3.2010 23:21:02   
megi
zene sta mislite kada da se uvede dorucak
mi smo nekako jos na dva obroka, ali kontam mozda da malo pojacamo
mi smo ovih dana dok se nismo javljali svasta probali,
danas vocna kasica, rucku mahune i krompir

a razmisljam da joj dam griz ujutro to jos nismo probaleuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3930
18.3.2010 23:29:34   
malena_t
Megi ja sam doručak uvela kad sam ukinula drugi jutarnji podoj. Negdje oko osmog mjeseca.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3931
18.3.2010 23:41:47   
dafri
Mi imamo tri obroka čvrste hrane

ručak,povrće + meso,ili povrće+žitarice, nekada sa supicom kao temeljcem a nekad povrće bez supice,naravno to je na kraju kašica a ne supicauser posted image ,
drugi međuobrok nam je voće, i večera palenta,griz ili žitarice sa voćem.

Pijemo još četiri puta mlijeko oko 850-950 ml.

Vidim vi imate dva obroka,ja sam kao treći uvela večeru .

< Poruku je uredio dafri -- 18.3.2010 23:46:02 >

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3932
19.3.2010 11:44:24   
mama75
Ja sam vec od 7. mjeseca uvela 3 obroka: umjesto 2. jutarnjeg dojenja dajem vocnu kasicu (domacu ili Hipp), pa rucak povrce samo, sa rizom ili palentom (vrlo, vrlo malo, samo par kasikica user posted image ) i onda vecera voce pomjesano sa kasicama od rize, kukuruza ili kexa.  Naravno, dojenje izmedju i poslije svega. I po noci 3-4 puta isto doji user posted image
E sada cemo aBd napuniti 8 mjeseci i planiram da dorucak bude npr palenta sa sirom, a vocna kasica da bude izmedju uzina.  Sto bi bila neka 4 obroka. Naravno, sve ovo ona jede pomalo, npr. pola velike Hipp teglice i poslije doji.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 3933
19.3.2010 13:05:23   
marinčii
iv@nčice kako praviš griz sa ad mlijekom,zar s ad mlijeko kad se napravi smije kuhatiuser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 3934
19.3.2010 15:39:41   
marinčii
IZVORNA PORUKA: marinčii

iv@nčice kako praviš griz sa ad mlijekom,zar s ad mlijeko kad se napravi smije kuhatiuser posted image  
ima li ko da mi odgovori a da je pravio,vidim ivančice nemauser posted image u hodanciji je ,a ja mislila to probat mu pravit za večeru

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3935
19.3.2010 17:25:21   
iv@ncica
skuhala  ga  na  vodi..pa  umijesala  malo  u  mlijeko , griz +ad  mlijeko +  neko  voce..+ili  malo  mljevenog  keksa  da  bude  slađe..nije  idealno,  ali  ne  znam s to  cu  vise,  nece  da  pije  ad,  pa  mu  mutim svasta, jos  on  doji 2-3 puta,  ali  mora  i  nestpo  jos  mlijecno  jesti+  nisam  mu jos  dala  kravlpa  brzo  ce  nam rođendan  mozemo  cekati ,  ..a  kupila  sam grizolino  pa probamo.. nisam  ja  bas  ljubitelj  tih  lina..ali moram  nesto ubaciti..nisamo  jos  jeli  ni  cokolino..kupila s am  i  milupa  7 corn-  pa isto  budem  probala..jesi  mu  probala  humanu  keks-  dati  ona  je  najukusnija  od  svih  ovih  a  pravis  je  s  vodom..a  ima  ad  mlijeka  u  sebi..ona  je  zamjena  za jedan  mlijecni

< Poruku je uredio iv@ncica -- 19.3.2010 17:26:31 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3936
19.3.2010 17:31:58   
marinčii
nisam ni ja davala još kravlje mlijeko zato i pitam,te lino proizvode smo probali s ad mlijekom al M ih neće da jede,humanu nisam probala al budem i to uzela možda mu se svidi,probat ću večeras tako griz napravit jer stvarno nemam više ideja šta da mu dajem kad slabo šta hoće

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3937
19.3.2010 23:28:43   
megi
 dafri  koje zitarice dajes, mi smo probali one pahuljice kukuruz riza i proso, ali jos bi nesto a ne zna  sta i kako da priremim

marrinci jel to drug matej jos zeza, ja sam kupila dni i cokolino keksolino frutolino, ali joj se bas i ne svidjaju
ona vise voli vocne kasice pa ja u njih ubacim malo keksa

mi smo danas imali gustu supu od piletine i povrca, udrobili i malo hljeba i cura sve smazalauser posted image
sutra bi mogli rizu da joj probamo podvaliti, nesto je nije ljubitelj

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3938
20.3.2010 15:55:46   
dafri
megi,ja dajem zob,dodajem ga u povrće kašiku-dvije ,kuha se 5-10 minuta iako se može namočiti u hladnoj vodi ali nešto duže.Baš bude ukusno.
Miješam ga i sa voćem.
Una isto ne voli rižu.

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3939
20.3.2010 16:25:25   
Anoniman
mlijeko
kasica s mesom i povrcem
sokic
riba,s krompirom blitvom,spinatom i cvejtacom sve pojo sve...svastojed moj mali
veceri,imamo jos da razmislimo sta cemo

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 3940
21.3.2010 9:32:25   
ivanak
mlijeko
pa ćemo imati slanu kašicu od patate, mahune i malo sira sa puretinom
čokolino i mali monte
pa voćnu kašicu od jabuke i banane sa keksom i malo griza...
keksolino
čaja između obroka...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3941
21.3.2010 17:15:13   
delly
imam pitanje za vas cure , za keksolino ,grizolino kako mjesate bebama koje doje sa cime???? posto mjesanje majcinog i ad. mlijeka nije nimalo dobro za stomak ja nemogu da joj tako dajem ,nemogu da se pomuzem user posted image , a dojim je , pa ja sam joj mjesala sa vodom i jela je . zvala sam pedicu njenu rekla je da niposto nemjesam adaptiranim mlijekom jer to moze "zbuniti " djecji stomacic i brzo je zasititi i mozda nece ni cak sise htjeti , a moze i imat problema sa probavom ,. kako vi koje dojite dajete te proizvode na kojima pise da se mjesaju sa mlijekom ?

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3942
21.3.2010 17:42:34   
pocahontas
delilah, mi jos dojimo, ali od 6-tog mjeseca bebiju mješam sve te mutilice sa ad mlijekom i nije imamo nikakvih problema sa stolicom niti sa probavom općenito..koristili smo aptamil, a od nedavno smo poceli koristiti hipp ad mlijeko za te lino proizvode i nestle riza kukuruz žitarice..na kraju krajeva, to je mala kolicina mlijeka da ne znam kako bi mogla štetiti? kako one male bebe to podnose kada od rodjenja koriste flašicu i ad mlijeko kao dohranu? kako njima ne škodi?user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3943
21.3.2010 17:48:02   
Anoniman
i ja jos uvijek dojim a žitarice i hape  sam mu kupovala one koje se prave s vodom, a nesto sam mu pravila i s bebimilom i jeo je . delilah ako pise da se pravi s mlijekom onda ne bi trebala pravit s vodom jer to nije to, a ako neces adaptirano izdojis svoje mlijeko i rijesen problem;)

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 3944
21.3.2010 17:48:19   
škorpija
slažem se sa pocy, a da to ne smeta stomaku bebe najbolji je primjer moj bebi: od prvog dana dojio je i jeo AD, pa nika dnismo imali problema sa stolicom, probavom a i grčeva je bilo jako malo. problemi su nastali tek kad smo počeli uvoditit čvrstu hranu, a i to je trjalo prvi mjesec dana i onda sve superuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3945
21.3.2010 17:57:04   
Anoniman
Moja sreca jede sve sto jedu mladi,hahahhah,salim se,ali hvala Bogu voli njopati, e sad ja joj vec nekoliko dana dajem kao medjuobrok da jede vocni jogurt, sta mislite koliko je on nezdrav,ja sve kontam da makar malo unosi mlijeka jer ne doji preko dana  ane voli sireve ili obicno mlijeko,mislim jede ga sa cokolinom,i tim cudima, dajete li vi vocne jogurteuser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 3946
21.3.2010 18:14:33   
lilith
u vocnom jogurtu najmanje ima i voca i jogurta...zelatina,aoma i sami aditivi...ako voli vocne,u obicni mu smiksaj voca...

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3947
21.3.2010 18:35:13   
Anoniman
mlijeko
kasica sa povrcem
mlijeko
grasak,brokula,cvetaca,i piletina sve pojo svidjamu se i grasak prvi put danas jeo.
mlijeko
keksolino,
caj

(odgovor članu lilith)
  Neposredna veza do poruke: 3948
21.3.2010 19:32:05   
leona81
mi smo glodjali jabukicu i krusku, radi zuba i svidjelo nam se :) probali smo 2 kasikice jabuke, ne vraca jezikom, guta sve normalno, ja se iznenadila i to pola sata nakon podoja...i opet je kasnije trazila da doji:)

sto se tice rize iz dm-a, s cime to mogu mijesati na pocetku dohrane? s mojim mlijekom?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3949
21.3.2010 21:51:42   
niki83
leona ako mislis na onu babyrice tj. rizine pahuljice one idu s vodom..mi ih jedemo, i mijesamo s vocem u kasice, bilo svjeze ili kuhano voce

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *