Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 20:51:54
lilith
mozes suhe marelice,ali uzmi one tamne,niposo one drecave jer su prskane sumporom,mozes i suhe sljive
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 22:07:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Srculence
IZVORNA PORUKA: ivanak
Mlijeko, Ručak: patata, brokula, mrkva i cvijetsača. čokolino... mali monte voćna kašica sa jabukom i grizom i keksom... keksolino Čaja između svega
Ivanak šta je patata..ja za to nikad nisam čula???
recu ti ja jer,sam ju jednom pitala pa zapamtila ako se nevaram,pira ako nije tacno neka me ispravi al mislim da je pira(krompir) da bas cudan naziv kako nam papa Dino mali
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 23:16:38
iv@ncica
patata- krompir pire, pira- krompir isto
jutros sika, pa griz sa ad pa onda malo kruha i zbregov butterino namaz i nekoliko kasikica jogurta- to krade kad ja jedem..mora pa mora jesti sa mnom juha, teletina, brokula,mrkva+riza - ovo je bilo za vani-vani pravo jede uzina banana i kuhana jabuka iz kompota sika vecera keksolino kompot i voda između i mi se vrtimo u krug s ovom hranom..nemam vise ideja..ali volim da za rucak ima juhu s necim..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 23:21:02
megi
zene sta mislite kada da se uvede dorucak mi smo nekako jos na dva obroka, ali kontam mozda da malo pojacamo mi smo ovih dana dok se nismo javljali svasta probali, danas vocna kasica, rucku mahune i krompir
a razmisljam da joj dam griz ujutro to jos nismo probale
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 23:41:47
dafri
Mi imamo tri obroka čvrste hrane
ručak,povrće + meso,ili povrće+žitarice, nekada sa supicom kao temeljcem a nekad povrće bez supice,naravno to je na kraju kašica a ne supica , drugi međuobrok nam je voće, i večera palenta,griz ili žitarice sa voćem.
Pijemo još četiri puta mlijeko oko 850-950 ml.
Vidim vi imate dva obroka,ja sam kao treći uvela večeru .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2010 11:44:24
mama75
Ja sam vec od 7. mjeseca uvela 3 obroka: umjesto 2. jutarnjeg dojenja dajem vocnu kasicu (domacu ili Hipp), pa rucak povrce samo, sa rizom ili palentom (vrlo, vrlo malo, samo par kasikica ) i onda vecera voce pomjesano sa kasicama od rize, kukuruza ili kexa. Naravno, dojenje izmedju i poslije svega. I po noci 3-4 puta isto doji E sada cemo aBd napuniti 8 mjeseci i planiram da dorucak bude npr palenta sa sirom, a vocna kasica da bude izmedju uzina. Sto bi bila neka 4 obroka. Naravno, sve ovo ona jede pomalo, npr. pola velike Hipp teglice i poslije doji.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2010 17:25:21
iv@ncica
skuhala ga na vodi..pa umijesala malo u mlijeko , griz +ad mlijeko + neko voce..+ili malo mljevenog keksa da bude slađe..nije idealno, ali ne znam s to cu vise, nece da pije ad, pa mu mutim svasta, jos on doji 2-3 puta, ali mora i nestpo jos mlijecno jesti+ nisam mu jos dala kravlpa brzo ce nam rođendan mozemo cekati , ..a kupila sam grizolino pa probamo.. nisam ja bas ljubitelj tih lina..ali moram nesto ubaciti..nisamo jos jeli ni cokolino..kupila s am i milupa 7 corn- pa isto budem probala..jesi mu probala humanu keks- dati ona je najukusnija od svih ovih a pravis je s vodom..a ima ad mlijeka u sebi..ona je zamjena za jedan mlijecni
< Poruku je uredio iv@ncica -- 19.3.2010 17:26:31 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2010 17:31:58
marinčii
nisam ni ja davala još kravlje mlijeko zato i pitam,te lino proizvode smo probali s ad mlijekom al M ih neće da jede,humanu nisam probala al budem i to uzela možda mu se svidi,probat ću večeras tako griz napravit jer stvarno nemam više ideja šta da mu dajem kad slabo šta hoće
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 19.3.2010 23:28:43
megi
dafri koje zitarice dajes, mi smo probali one pahuljice kukuruz riza i proso, ali jos bi nesto a ne zna sta i kako da priremim
marrinci jel to drug matej jos zeza, ja sam kupila dni i cokolino keksolino frutolino, ali joj se bas i ne svidjaju ona vise voli vocne kasice pa ja u njih ubacim malo keksa
mi smo danas imali gustu supu od piletine i povrca, udrobili i malo hljeba i cura sve smazala sutra bi mogli rizu da joj probamo podvaliti, nesto je nije ljubitelj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2010 15:55:46
dafri
megi,ja dajem zob,dodajem ga u povrće kašiku-dvije ,kuha se 5-10 minuta iako se može namočiti u hladnoj vodi ali nešto duže.Baš bude ukusno. Miješam ga i sa voćem. Una isto ne voli rižu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.3.2010 16:25:25
Anoniman
mlijeko kasica s mesom i povrcem sokic riba,s krompirom blitvom,spinatom i cvejtacom sve pojo sve...svastojed moj mali veceri,imamo jos da razmislimo sta cemo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 9:32:25
ivanak
mlijeko pa ćemo imati slanu kašicu od patate, mahune i malo sira sa puretinom čokolino i mali monte pa voćnu kašicu od jabuke i banane sa keksom i malo griza... keksolino čaja između obroka...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 17:15:13
delly
imam pitanje za vas cure , za keksolino ,grizolino kako mjesate bebama koje doje sa cime???? posto mjesanje majcinog i ad. mlijeka nije nimalo dobro za stomak ja nemogu da joj tako dajem ,nemogu da se pomuzem , a dojim je , pa ja sam joj mjesala sa vodom i jela je . zvala sam pedicu njenu rekla je da niposto nemjesam adaptiranim mlijekom jer to moze "zbuniti " djecji stomacic i brzo je zasititi i mozda nece ni cak sise htjeti , a moze i imat problema sa probavom ,. kako vi koje dojite dajete te proizvode na kojima pise da se mjesaju sa mlijekom ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 17:42:34
pocahontas
delilah, mi jos dojimo, ali od 6-tog mjeseca bebiju mješam sve te mutilice sa ad mlijekom i nije imamo nikakvih problema sa stolicom niti sa probavom općenito..koristili smo aptamil, a od nedavno smo poceli koristiti hipp ad mlijeko za te lino proizvode i nestle riza kukuruz žitarice..na kraju krajeva, to je mala kolicina mlijeka da ne znam kako bi mogla štetiti? kako one male bebe to podnose kada od rodjenja koriste flašicu i ad mlijeko kao dohranu? kako njima ne škodi?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 17:48:02
Anoniman
i ja jos uvijek dojim a žitarice i hape sam mu kupovala one koje se prave s vodom, a nesto sam mu pravila i s bebimilom i jeo je . delilah ako pise da se pravi s mlijekom onda ne bi trebala pravit s vodom jer to nije to, a ako neces adaptirano izdojis svoje mlijeko i rijesen problem;)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 17:48:19
škorpija
slažem se sa pocy, a da to ne smeta stomaku bebe najbolji je primjer moj bebi: od prvog dana dojio je i jeo AD, pa nika dnismo imali problema sa stolicom, probavom a i grčeva je bilo jako malo. problemi su nastali tek kad smo počeli uvoditit čvrstu hranu, a i to je trjalo prvi mjesec dana i onda sve super
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 17:57:04
Anoniman
Moja sreca jede sve sto jedu mladi,hahahhah,salim se,ali hvala Bogu voli njopati, e sad ja joj vec nekoliko dana dajem kao medjuobrok da jede vocni jogurt, sta mislite koliko je on nezdrav,ja sve kontam da makar malo unosi mlijeka jer ne doji preko dana ane voli sireve ili obicno mlijeko,mislim jede ga sa cokolinom,i tim cudima, dajete li vi vocne jogurte
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 18:14:33
lilith
u vocnom jogurtu najmanje ima i voca i jogurta...zelatina,aoma i sami aditivi...ako voli vocne,u obicni mu smiksaj voca...
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.3.2010 19:32:05
leona81
mi smo glodjali jabukicu i krusku, radi zuba i svidjelo nam se :) probali smo 2 kasikice jabuke, ne vraca jezikom, guta sve normalno, ja se iznenadila i to pola sata nakon podoja...i opet je kasnije trazila da doji:)
sto se tice rize iz dm-a, s cime to mogu mijesati na pocetku dohrane? s mojim mlijekom?