Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 15:40:54
ivanak
mlijeko - čokolino, ručak: patata, mahuna, sira, kasnije će jesti jabuku sa malo griza i keksa, ribe i što mu je ostalo od patate i mahuna keksolino Čaj je između svega toga....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 15:47:39
niki83
IZVORNA PORUKA: megi
niki nista se ne brini ni moja beba ne jede isto svaki dan, eto neki dan sam joj napravila vocnu kasicu skoro 200 ml i sve pojela, ali sutra nije htjela nista, samo pljuje, tako da se ne brini, doji ona koliko joj treba neko je napisao nece one sebe izgladnjivati, uzimaju kad i koliko im treba
hvala ti draga bas je jucer pojela skoro cijelu kasicu breskva,riza onu Frutek, pa danas mislim isto cu tako napraviti samo jabuku..ali eto nece i gotovo.. ma ne brine mene to..samo ja bih voljela da ona doji vise..ali sto kazes valjda uzme koliko joj je dovoljno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 19:05:55
marinčii
IZVORNA PORUKA: niki83
joj ja sam se jutros bas potrudila da joj napravim nesto..kuhala rizu, jabuku, pa miksala, pa cijedila sok od jabukice, ali ona samo pljuje, danas bas nije bila raspolozena za hranu, a i nesto slabije doji
ma može biti zbog zubića da neće ne brini,moj M nikad nije dojio 15 minuta osim prva 2 mjeseca on gotov za manje od 5 ,al pelene uvik pune tako da on popije dovoljno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 20:22:58
shejla
oko 8 jabuka i banaana oko 10 dojenje (i spavanjac) oko 13 cufta (fasirano, luk, jaje, so, persun) i grasak (to nam je bio svima rucak ) oko 15 dojenje (i spavanjac) oko 18 HIPP voce sa zitaricama oko 20 dojenje (spavanje)
u medjuvremenu je pila nesto malo vode i probala nutellu i medeno srce
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 23:24:16
Super dada
iv@ncice hvala na odgovoru. Kupujem ovih dana taj Humana keks pa da probamo. Znaci mi mnogo da mi neko kaze svoje iskustvo o tim ukusima, ne mogu sve redom kupovati samo da bih probala ukus. Recimo, Hippova riza i Nestle riza kukuruz ne mogu se porediti. Nestle je puuuuno ukusnija.
Danas smo jeli teletinu, tikvicu i karfiol- slani obrok; a kasnije slatki obrok kasica od banane. U medjuvremenu je poruckio nekoliko obroka po 150 ml AD.
Interesuje me sa kojom namirnicom ste poceli uvodjenje glutena?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.3.2010 22:22:27
mama75
Super dada mislim da u ovom Humana kexu - kasici ima glutena, mada ne pise nista ni da ima ni da nema. To sam pocela davati sa 7. mjeseci. Tada sam pocela i vocne kasice sa zitaricama, one sigurno sadrze gluten.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.3.2010 23:46:21
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: mama75
Super dada mislim da u ovom Humana kexu - kasici ima glutena, mada ne pise nista ni da ima ni da nema. To sam pocela davati sa 7. mjeseci. Tada sam pocela i vocne kasice sa zitaricama, one sigurno sadrze gluten.
pa naravno da ima glutena..keks , sve ono sto nema glutena je obiljezeno i oznaceno sa gluten free ili Ha- hipoalergeno, mora biti naglaseno..riza, kukuruz, proso- bezglutensko...cim se spominje psenica je glutensko...ima i humana ddosta hrana bez glutena..i hippp isto..ima dosta tema o tome ..pisale smo,i na stranicama prije pa da se ne ponavljamo mi smo gluten uvodili s tjesteninom bez jaja u juhi prvo i grickanje kruha pomalo...pa onda malo s grizem...pa tek onda u vecim dozama i porcijama
< Poruku je uredio iv@ncica -- 14.3.2010 23:49:37 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.3.2010 22:58:00
Apotekarka
mlijeko kinder cokoladica sokic od mrkvice mlijeko povrce izmiksano(krompir,mrkva,brokula i karfiolo) voda i caj jabuka i banana izgnjecene petit keks mlijeko
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.3.2010 11:58:12
delly
dorucak mlijeko snita kruha sa medom rucak burek sa mesom poslije malo limunade pa jedan tanjuric graha sa suhim mesom i navece sladoled cokolada i vanilija sa preljevom od cokolade malo jagoda uz to salim se malo danas cemo vocnu neku kasu smislit, ribu bjelu probat i povrca. ovih dana smo ruckali spinat i njami i jagode u kasici kupovnoj i njami je bilo supicu jeli
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.3.2010 14:22:45
Anoniman
delilah njupa mala poguzija superr Mi smo najprije mlijeko, pa,kasica hipp nismo dugo cika hippa uzeli od mesa s povrcem opet flasa malo sokic banan,kruska i supica mrkva,brokula,spinat ,blitva tikvica,tjestenina punuu zdjelicu ponjupali i zaspo. Pose kad ustane bit ce keksolino Danas je rjeto pio flase samo dva puta a zna 3 puta al nema veze namjerit ce jede gh.nemoze mi ofalit nikako nedam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.3.2010 16:42:03
Arijana2
Pozdrav mamama,
Ovako mene je moj mali nestasko bacio u brigu,odjednom vise nece ni da proba adaptirano mlijeko a citavo vrijeme ga pije,ima 9 mjeseci,probala sam mu dati lino keks sa mlijekom i kao hoce,samo ne znam da li se putem lina moze unijeti dovoljno vitamina,on hoce da jede i sve ostalo ali pomalo,uglavnom adaptirano odbija,sta uciniti?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.3.2010 18:50:25
Anoniman
ahh,bas cudno doskora jeo a sada nece sto??? Kad,sam isla na kont.vodila A.bas sam imala priliku upoznat majku s bebom kojoj daje samo cokolino,nedaje uopce nikakvo kaze AD.mlijeko Vec mlijeko obicno s cokolinom,svaki obroka umjesto flase... Kaze da ima kao sto,znam puno vitamina u cokolinu i nece da daje vise keks i mlijeko obicno kao od keksa se samo napuhava a od cok.bar ima vitamina..... Tako,da nebrines ima puno vitamina i u keksolinu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.3.2010 21:26:49
mama Nataša
Arijana, imala sam ja takvu situaciju i to sa malim piletom, a on je morao uzimati adaptirano uz dojenje jer nije napredovao dobro... i ja prestala davati....
A stariji je tako jednom prestao piti na flašicu...vidim da pišeš da dijete hraniš sa AD umjesto dojenja...
Ovako je bilo ... pio je na flašicu HIPP i jedno veče neće i neće i ode na spavanje bez večernje bočice. Drugo veče isto, treće veče ja se zabrinem pravo, jedan obrok manje u tom periodu (11 mjeseci) meni je zvučalo strašno. I ja ispem mlijeko u zdjelu i dam mu na kašiku. Spucao sve do zadnje kapi. Da probaš i ti tako???
Ili da mu kašikom daješ ili da u dozi mlijeka umiješaš malo keksa ili voća pa da mu tako daš????
Možda i vama upali!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.3.2010 23:27:34
iv@ncica
ma i kod mene bebac nece mlijeko...malo jos doji..2 x, pomalo..i nece ..a znam d a mu je to malo..ja bocu nisam ni forsirala...kad je nikad nije htio..vec mi pedijatrica rekla da mu pravim kasice na ad-u..da je jednako..na 200 ml ad mlijeka ...neku od kasica napraviti, plus sto podoji i unese kroz sir i jogurt da mu je dosta...ostalu hranu jede..ali mu ne dajem jos cokolino..malo meksica ubacim ili griza..pa mi tako pijede mlijeko..ili nesto vocno danas smo pojeli 1/2 bjelanca...zasad HB nema reakcija
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 11:32:53
Anoniman
moramo se pohvalit juce smo jeli,ribu sa blitvom,i spinatom sve pojo Jutros smo jeli kasicu vocnu bananu Rucat cemo,jaje nismo dugo A za veceru vidjet cemo....ima keksolino,ili cokolino izmdju obroka,sokic ili caj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 11:53:02
lilith
sad...koliko vitamina ima u cokolinu i ostalim je upitno...sve su to uglavnom prazne kalorije...ako nece cisto ad mozes mu umjesati unutra bananu,jabuku,neke zitarice ili pomjesati sa povrtnim kasicama...nece ni primjetiti razliku a unijeti ce dovoljno mlijeka
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.3.2010 17:23:47
dafri
Ja za večeru više ne znam šta bih,vrtimo se u krug,palenta s nekim voćem,griz ,ad i neko voće ,zob, ad i neko voće i to je to.Ponekad uspijemo ugurati Nestle žitarice sa medom. Voćni jogurt sam dala par puta i sviđa joj se ali mi nekako prerano da ga češće dajem.
Ne znam od kada idu grožđice,čini mi se fina kombinacija sa zobi