|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.3.2010 9:33:04   
niki83
IZVORNA PORUKA: myb@by

Ne mogu sada sve ispocetka da iscitavam pa da vas pitam mogu li bebi od 5 mjeseci davati karfiol?

ja sam planirala karfiol i brokulu probati uskoro..jer mislim poceti i sa supicama od 6mj, pa da imam sta stavljati u njih, a posto je onako slatkasto povrce nadam se da ce htjeti..
hej zaboravila sam te pitati za griz..pisala si da i njega dajes Ajsi..je li mislis onaj psenicni bebi griz?

N&N

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3876
11.3.2010 11:56:09   
ivanak
Draga ja imam kalendar u kojem ti kupučaste biljke idu od 10 mjeseca.
Ja osobno bi pričekala još malo...
Rađe ti počmi sa blitvom, špinatom, mrkvom... standardne varijacije.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3877
11.3.2010 12:55:54   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: shejla
Mada nije bas ljubtelj cokoljesnika user posted image Sega pravo, to sva djeca vole, a ona nesto ne htjede (doduse, samo smo jednom probali, mozda nije bila gladna)

Ni mi ti to ne volimo...nikakav Lino i ostale kašice iz kutije ne dolaze u obzir...

Samo ono što mama skuha user posted image

cuj,nece cokolino heh malena se znaci navikla na maminu kuhinjuuser posted image
Mi jedemo sve i svasta,i iz teglica a i sto napravim takodje.Mada je sinoc se zgadilo od keksolina pa povratio al nije prvi put.
Nije mu sjelo valjdauser posted image
Kako je samo,jeo brzo i sav se mico znala sam da nece izaci na dobro,cim je poceo mlatarat rukama pa nam je kasika puna keksa zavrsila na glavi zaljepila se hehe
Treba se pupat danas.
Mi smo jutros ruckili kasicu povrtnu
Pa kad je usto supice s tjeseteninom.
Posle ce biti jaje s mlijekom
Pa cokolino

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 3878
11.3.2010 13:03:29   
niki83
eh ja bila kod pedijatrice..sama, bez bebe, nije mi mm dao voditi njuuser posted image i tako se lijepo posavjetovala i rekla mi da slobodno mogu poceti i sa glutenom od 6mj..ono malo griza, hljeba u supicama i tak...nadam se samo da ce se mojoj N to sve svidjeti i da ce dobiti koji kg ili bar g viska user posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3879
11.3.2010 13:14:28   
Super dada
Mi smo karfiol i brokulu poceli sa 6 mjeseci, a inace nadohranu smo poceli sa punih 5 mjeseci.

iv@ncice cini mi se da si negdje pisala kako si studirala o Humana keksu. Kakav je zaključak? Jesi li probala neki drugi keks prah proizvod? Ja bih željela ovih dana poceti i sa keksom pa da čujem i druga mišljenja.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3880
11.3.2010 13:21:50   
Honey3
mi danas papali pecenu jabuku,suhu sljivu i griz kuhani na vodi,kasica je bila super ukusna...malo nam je i ostalo tako da imamo jos jedan obrok

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 3881
11.3.2010 14:24:56   
ivanak
čokolino,
patata, tikvica i malo sira za ručak - lijepo pojeo, sad ćemo malo čaja i tako
jabuku i griz sa malo keksa, čaj
malo abc sira i kruha, ćaj
keksolino...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3882
11.3.2010 16:26:39   
kasper
pozdrav drugarima mi smo danas raspolozeni za jelo
prvo sika
pa mladi sir-sa palentom
pa teleca supica sa povrcem
pa sika a izmedju sok i caj
sad mam kuha jabuku sljivu,krusku kad pisonja ustane da ruca

jel neko od vas davao kivi bebi mi ga imamo jedno tri kileuser posted image user posted image u kuci pa reko da vidim smijem li dati bebaci svojojuser posted image user posted image user posted image

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3883
11.3.2010 16:58:11   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: kasper

jel neko od vas davao kivi bebi mi ga imamo jedno tri kileuser posted image user posted image u kuci pa reko da vidim smijem li dati bebaci svojojuser posted image user posted image user posted image

kivi niposto u toku prve godine zivota bebe...strašno jak alergen...znam slucaj gdje je otac jeo kivi i odmah poslije samo poljubio bebu i na tom mjestu se javila reakcija u vidu crvenila..sta bi bilo da je beba pojela samo komadic kivija ako je tako reagovala na poljubac od kivijauser posted image
btw, mi smo danas sikili vise puta, doruckovali integralne pahuljice/žitarice sa tvrdo kuhanim žumancetom, zatim kašicu od šljiva i evo sada se kuha povrce(spanać, celer, tikvica, mrkva) sa komadicem piletine i par kapi malsinovog ulja....veceras vjerovatno voce sa zitaricama nestle riza kukuruz ili voce sa mlijekom i keksomuser posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 11.3.2010 17:00:38 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 3884
11.3.2010 19:41:33   
mamaajna
KAKVA JE SITUACIJA SA FRISKIM PARADAJZOM,jel ko probo,kako ide po tabelama

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3885
11.3.2010 20:13:51   
marinčii
mamaajna po kalendaru koji ja imam rajčica ide od 9 mjeseci

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 3886
11.3.2010 22:29:53   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Super dada

Mi smo karfiol i brokulu poceli sa 6 mjeseci, a inace nadohranu smo poceli sa punih 5 mjeseci.

iv@ncice cini mi se da si negdje pisala kako si studirala o Humana keksu. Kakav je zaključak? Jesi li probala neki drugi keks prah proizvod? Ja bih željela ovih dana poceti i sa keksom pa da čujem i druga mišljenja.

jesmo    jeli  smo  ga  jedno  vrijeme,  super  je,  tako  sam  ja  uvodila  postupan  prelaz  prema ad  mlijeku  jer  moj  decko  nece  nista  na  bocu,  samo  sika, pa  smo  krenuli  sa   tim  kasicama  s  ad- om, a  preve  se  s   vodom,  a  sad  smo  presli na  kasice  sto  se  prave skroz  na  ad,  tako  da  sam  sigurNA da  mi  uz  siku pojede  dovoljno  mlijeka..ma  fina  je  kasica,  ukusna  poravo  i  moj  Andrej  je  prvo prihvatio  te  kasice na  vodi  ma   pohapao  bi  sve  pogotovo  humanu,  hipove  one  vocne  i  za  laku  noc  sto se  prave  s  vodom,  milupine,  pa  na  kraju  humanine  , jer  su  nekako  jace  i  zasitnije...ja  sam  mu  te  pocela  uvoditi kad  sam  mu  pocela  smanjivati  dojenje..pa  me  bilo  strah  da  ne  uzima  dovoljno  mlijeka,  a  sve  te    hape  imaju  mlijeka  u  sebi  a  zgodne  su  za  napraviti  i  ukusne  su,  bas  ta  humana  keks  je  puno  ljepsa  od  keksolina, mi  smo  sad  veci  pa  nam  pedijatrica  rekla  da  mu  pravim  kasice  na  ad- mlijeku  jer mi  nece  nista  mlijecno  osim  sike, a  tek  iza  godine  cu  mu  davati   kr. mlijeko,  a  moram ga  navikavati da  nesto  pojede  jer  idem  uskoro  na  posao,  tako  da  mu  sad pravim  grizolino  i  nekad  keksolino koje  nije  ni  blizu  humane...i  da  humana  je  jaca  i  bolja  je  za  pred  spavanje ,  moj  bi  Andrej  pukao  veliku  dozu  od  220ml...  jedino  humana ima  te jace  mjere  za  laku  noc user posted image ..ali  ne  planiram  mu  ja  siku  ukinuti..bez obzira  na  posao..samo  moram  se  osigurati  da  mi  nesto  mlijecno  pojede..i  da  ga  je  drugima  lakse  nahraniti user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 3887
11.3.2010 22:43:43   
lilith
IZVORNA PORUKA: marinčii

mamaajna po kalendaru koji ja imam rajčica ide od 9 mjeseci

mislim da se misli na paradajz koji sazrjeva u sedmom,osmom mjesecu kada mu je vrijeme,a ne ovaj hibridni kojeg ima tokom cijele godine...domaci jeste sve teze naci,ali koliko toliko u sezoni je manje tretiran nego sada

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3888
12.3.2010 0:30:31   
myb@by

IZVORNA PORUKA: niki83

Ne mogu sada sve ispocetka da iscitavam pa da vas pitam mogu li bebi od 5 mjeseci davati karfiol?

ja sam planirala karfiol i brokulu probati uskoro..jer mislim poceti i sa supicama od 6mj, pa da imam sta stavljati u njih, a posto je onako slatkasto povrce nadam se da ce htjeti..
hej zaboravila sam te pitati za griz..pisala si da i njega dajes Ajsi..je li mislis onaj psenicni bebi griz?

Da niki to je taj griz i danas sam ga pravila sa casom vode i pola case punomasnog mlijeka i u to stavila 2 kasike milka kakaa i pola banane,ma ljepota i ja bi ono jela a A se davila user posted image user posted image user posted image user posted image .

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3889
12.3.2010 0:37:19   
mama Nataša
joj mybaby, ja mislim da se ništa čokoladno ne preporučuje prije napunjene prve godineuser posted image

može griz super s voćem da se kombinuje....mislim da i čokolino ide tek sa 12 mjeseci...user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3890
12.3.2010 8:37:46   
lilith
cokolada i cokoladno niposto u prvoj godini zivots...na kutiji cokolina pise od 8 mjeseci,ali sva ta lina su brza hrana i obicno smece bez ikakvih vrijednosti...griz ide kad  beba pocne jesti gluten...umjesto karfiola radije daj brokulu,mada mislim da ti je prerano sa 5 mjeseci

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 3891
12.3.2010 10:48:42   
niki83

IZVORNA PORUKA: niki83

Da niki to je taj griz i danas sam ga pravila sa casom vode i pola case punomasnog mlijeka i u to stavila 2 kasike milka kakaa i pola banane,ma ljepota i ja bi ono jela a A se davila user posted image user posted image user posted image user posted image .

dobro si user posted image ma i ja volim taj griz onako s mlijekom kao puding..pa se nadam da ce se i mojoj N svidjeti..recimo to s bananom posto nju bas voli

N&N

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3892
12.3.2010 11:22:11   
iv@ncica
nama  je    vise  od  11  mjeseci i  nismo  probali  ni  mlijeko,  ni  cokoladno  ista  ni  cokolino..niti  planiramo..zasto  to  odmah  trpati  u  bebu..ko  falit  ce  mu  u  zivotu..ja  mu  griz  stavim  u  juhicu..pogotovo pilecu..ili  ga  skuham  na  vodi  ,  kao i  rizu  ili  puru  pa  dodam  u  vocne kasice..bude  fino

danas  smo  probali  malo  bjelanca...sve  za  sad  ok.

sta  da  mu  danas  pravim  jesti...nemam  vise  ideje..i  ovog  je  povrca  ima  slabo...a imam  zamrznutog..nemam  vise ideja..)..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3893
12.3.2010 13:13:11   
myb@by
ma ja se nesto pretjerano ne vodim tim kalendarima dohrane vec radim po svom instinktu.Sve sto joj dajem,dajem po malo i onda cekam njenu reakciju.Naravno ne pada mi napamet da sad dijetetu dajem neke gluposti ali malo cokolade prije prvog rođendana nece joj stetitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
U svakom slucaju hvala vam na sugestijama,stvarno super dođu.user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3894
12.3.2010 13:26:20   
Private
myb@by,isto tako kao i ti radim.Skoro sve sto mi jedemo dajem i malom na vrh prsta da okusi.ne vodim se tim tablicama prehrane nesto pretjerano.Probao je i kravlje mlijeko dok smo bili sada u Bosni( u omjeru 2:1 ),i nikakvih smetnji nisam primjetila na malom.Dajem mu i kasice koje se imaju kupiti za njegov uzrast,ali siku nista mu nemoze zamjeniti,pa makar da je samo pomirise i drzi u ustimauser posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3895
12.3.2010 14:31:02   
DOR@
Private, slažem se s tobom, djeci treba davati svašta pomalo da probaju da se naviknu na razne okuse, tako i ja bebacu što god mi jedemo ako nije previše zacinjeno na vrh prsta i u usta. 10. mu je mjeseci a jede pitu kao veliki. a što se tice tih tabela prehrane, ja to isto tako baš i ne pratim s obzirom da sam dobila 2, apsolutno razlicite i to od dva pedijatra, pa kome da vjerujem. mislim da ja ipak najbolje poznajem svoje dijete i vidim šta mu odgovara a šta ne. naravno da mu ne dajem sad sve i svašta, a hvala Bogu nije bilo nikakvih alergija.user posted image

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 3896
12.3.2010 15:08:47   
Anoniman
mi svasta papamo nepratim kalendare nesto posebno
Ruckio je cjelo jaje s mlijekom
Veceri vocna kasica

(odgovor članu DOR@)
  Neposredna veza do poruke: 3897
12.3.2010 15:12:04   
megi
mi smo jeli jabuku-piskote jutros, a za rucak ev se kuha teletina, mrkva, krompir, persun
ne pratimo ni mi bas nesto kalendar, ne dajemo nesto alergeno ili sto mislim da je tesko
ali smo isto tako davno dali neke namirnice koje po kalendaru nisu trebale

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3898
12.3.2010 15:17:41   
niki83
joj ja sam se jutros bas potrudila da joj napravim nesto..kuhala rizu, jabuku, pa miksala, pa cijedila sok od jabukice, ali ona samo pljuje, danas bas nije bila raspolozena za hranu, a i nesto slabije dojiuser posted image

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3899
12.3.2010 15:23:02   
megi
niki nista se ne brini
ni moja beba ne jede isto svaki dan, eto neki dan sam joj napravila vocnu kasicu skoro 200 ml i sve pojela, ali sutra nije htjela nista, samo pljuje, tako da se ne brini, doji ona koliko joj treba
neko je napisao nece one sebe izgladnjivati, uzimaju kad i koliko im treba

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  154 155 [156] 157 158   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *