Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 9:33:04
niki83
IZVORNA PORUKA: myb@by
Ne mogu sada sve ispocetka da iscitavam pa da vas pitam mogu li bebi od 5 mjeseci davati karfiol?
ja sam planirala karfiol i brokulu probati uskoro..jer mislim poceti i sa supicama od 6mj, pa da imam sta stavljati u njih, a posto je onako slatkasto povrce nadam se da ce htjeti.. hej zaboravila sam te pitati za griz..pisala si da i njega dajes Ajsi..je li mislis onaj psenicni bebi griz?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 11:56:09
ivanak
Draga ja imam kalendar u kojem ti kupučaste biljke idu od 10 mjeseca. Ja osobno bi pričekala još malo... Rađe ti počmi sa blitvom, špinatom, mrkvom... standardne varijacije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 12:55:54
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: shejla Mada nije bas ljubtelj cokoljesnika Sega pravo, to sva djeca vole, a ona nesto ne htjede (doduse, samo smo jednom probali, mozda nije bila gladna)
Ni mi ti to ne volimo...nikakav Lino i ostale kašice iz kutije ne dolaze u obzir...
Samo ono što mama skuha
cuj,nece cokolino heh malena se znaci navikla na maminu kuhinju Mi jedemo sve i svasta,i iz teglica a i sto napravim takodje.Mada je sinoc se zgadilo od keksolina pa povratio al nije prvi put. Nije mu sjelo valjda Kako je samo,jeo brzo i sav se mico znala sam da nece izaci na dobro,cim je poceo mlatarat rukama pa nam je kasika puna keksa zavrsila na glavi zaljepila se hehe Treba se pupat danas. Mi smo jutros ruckili kasicu povrtnu Pa kad je usto supice s tjeseteninom. Posle ce biti jaje s mlijekom Pa cokolino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 13:03:29
niki83
eh ja bila kod pedijatrice..sama, bez bebe, nije mi mm dao voditi nju i tako se lijepo posavjetovala i rekla mi da slobodno mogu poceti i sa glutenom od 6mj..ono malo griza, hljeba u supicama i tak...nadam se samo da ce se mojoj N to sve svidjeti i da ce dobiti koji kg ili bar g viska
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 13:14:28
Super dada
Mi smo karfiol i brokulu poceli sa 6 mjeseci, a inace nadohranu smo poceli sa punih 5 mjeseci.
iv@ncice cini mi se da si negdje pisala kako si studirala o Humana keksu. Kakav je zaključak? Jesi li probala neki drugi keks prah proizvod? Ja bih željela ovih dana poceti i sa keksom pa da čujem i druga mišljenja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 14:24:56
ivanak
čokolino, patata, tikvica i malo sira za ručak - lijepo pojeo, sad ćemo malo čaja i tako jabuku i griz sa malo keksa, čaj malo abc sira i kruha, ćaj keksolino...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 16:26:39
kasper
pozdrav drugarima mi smo danas raspolozeni za jelo prvo sika pa mladi sir-sa palentom pa teleca supica sa povrcem pa sika a izmedju sok i caj sad mam kuha jabuku sljivu,krusku kad pisonja ustane da ruca
jel neko od vas davao kivi bebi mi ga imamo jedno tri kile u kuci pa reko da vidim smijem li dati bebaci svojoj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 16:58:11
pocahontas
IZVORNA PORUKA: kasper
jel neko od vas davao kivi bebi mi ga imamo jedno tri kile u kuci pa reko da vidim smijem li dati bebaci svojoj
kivi niposto u toku prve godine zivota bebe...strašno jak alergen...znam slucaj gdje je otac jeo kivi i odmah poslije samo poljubio bebu i na tom mjestu se javila reakcija u vidu crvenila..sta bi bilo da je beba pojela samo komadic kivija ako je tako reagovala na poljubac od kivija btw, mi smo danas sikili vise puta, doruckovali integralne pahuljice/žitarice sa tvrdo kuhanim žumancetom, zatim kašicu od šljiva i evo sada se kuha povrce(spanać, celer, tikvica, mrkva) sa komadicem piletine i par kapi malsinovog ulja....veceras vjerovatno voce sa zitaricama nestle riza kukuruz ili voce sa mlijekom i keksom
< Poruku je uredio pocahontas -- 11.3.2010 17:00:38 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 22:29:53
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Super dada
Mi smo karfiol i brokulu poceli sa 6 mjeseci, a inace nadohranu smo poceli sa punih 5 mjeseci.
iv@ncice cini mi se da si negdje pisala kako si studirala o Humana keksu. Kakav je zaključak? Jesi li probala neki drugi keks prah proizvod? Ja bih željela ovih dana poceti i sa keksom pa da čujem i druga mišljenja.
jesmo jeli smo ga jedno vrijeme, super je, tako sam ja uvodila postupan prelaz prema ad mlijeku jer moj decko nece nista na bocu, samo sika, pa smo krenuli sa tim kasicama s ad- om, a preve se s vodom, a sad smo presli na kasice sto se prave skroz na ad, tako da sam sigurNA da mi uz siku pojede dovoljno mlijeka..ma fina je kasica, ukusna poravo i moj Andrej je prvo prihvatio te kasice na vodi ma pohapao bi sve pogotovo humanu, hipove one vocne i za laku noc sto se prave s vodom, milupine, pa na kraju humanine , jer su nekako jace i zasitnije...ja sam mu te pocela uvoditi kad sam mu pocela smanjivati dojenje..pa me bilo strah da ne uzima dovoljno mlijeka, a sve te hape imaju mlijeka u sebi a zgodne su za napraviti i ukusne su, bas ta humana keks je puno ljepsa od keksolina, mi smo sad veci pa nam pedijatrica rekla da mu pravim kasice na ad- mlijeku jer mi nece nista mlijecno osim sike, a tek iza godine cu mu davati kr. mlijeko, a moram ga navikavati da nesto pojede jer idem uskoro na posao, tako da mu sad pravim grizolino i nekad keksolino koje nije ni blizu humane...i da humana je jaca i bolja je za pred spavanje , moj bi Andrej pukao veliku dozu od 220ml... jedino humana ima te jace mjere za laku noc ..ali ne planiram mu ja siku ukinuti..bez obzira na posao..samo moram se osigurati da mi nesto mlijecno pojede..i da ga je drugima lakse nahraniti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 22:43:43
lilith
IZVORNA PORUKA: marinčii
mamaajna po kalendaru koji ja imam rajčica ide od 9 mjeseci
mislim da se misli na paradajz koji sazrjeva u sedmom,osmom mjesecu kada mu je vrijeme,a ne ovaj hibridni kojeg ima tokom cijele godine...domaci jeste sve teze naci,ali koliko toliko u sezoni je manje tretiran nego sada
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 0:30:31
myb@by
IZVORNA PORUKA: niki83
Ne mogu sada sve ispocetka da iscitavam pa da vas pitam mogu li bebi od 5 mjeseci davati karfiol?
ja sam planirala karfiol i brokulu probati uskoro..jer mislim poceti i sa supicama od 6mj, pa da imam sta stavljati u njih, a posto je onako slatkasto povrce nadam se da ce htjeti.. hej zaboravila sam te pitati za griz..pisala si da i njega dajes Ajsi..je li mislis onaj psenicni bebi griz?
Da niki to je taj griz i danas sam ga pravila sa casom vode i pola case punomasnog mlijeka i u to stavila 2 kasike milka kakaa i pola banane,ma ljepota i ja bi ono jela a A se davila .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 8:37:46
lilith
cokolada i cokoladno niposto u prvoj godini zivots...na kutiji cokolina pise od 8 mjeseci,ali sva ta lina su brza hrana i obicno smece bez ikakvih vrijednosti...griz ide kad beba pocne jesti gluten...umjesto karfiola radije daj brokulu,mada mislim da ti je prerano sa 5 mjeseci
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 10:48:42
niki83
IZVORNA PORUKA: niki83
Da niki to je taj griz i danas sam ga pravila sa casom vode i pola case punomasnog mlijeka i u to stavila 2 kasike milka kakaa i pola banane,ma ljepota i ja bi ono jela a A se davila .
dobro si ma i ja volim taj griz onako s mlijekom kao puding..pa se nadam da ce se i mojoj N svidjeti..recimo to s bananom posto nju bas voli
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 11:22:11
iv@ncica
nama je vise od 11 mjeseci i nismo probali ni mlijeko, ni cokoladno ista ni cokolino..niti planiramo..zasto to odmah trpati u bebu..ko falit ce mu u zivotu..ja mu griz stavim u juhicu..pogotovo pilecu..ili ga skuham na vodi , kao i rizu ili puru pa dodam u vocne kasice..bude fino
danas smo probali malo bjelanca...sve za sad ok.
sta da mu danas pravim jesti...nemam vise ideje..i ovog je povrca ima slabo...a imam zamrznutog..nemam vise ideja..)..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 13:13:11
myb@by
ma ja se nesto pretjerano ne vodim tim kalendarima dohrane vec radim po svom instinktu.Sve sto joj dajem,dajem po malo i onda cekam njenu reakciju.Naravno ne pada mi napamet da sad dijetetu dajem neke gluposti ali malo cokolade prije prvog rođendana nece joj stetiti . U svakom slucaju hvala vam na sugestijama,stvarno super dođu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 13:26:20
Private
myb@by,isto tako kao i ti radim.Skoro sve sto mi jedemo dajem i malom na vrh prsta da okusi.ne vodim se tim tablicama prehrane nesto pretjerano.Probao je i kravlje mlijeko dok smo bili sada u Bosni( u omjeru 2:1 ),i nikakvih smetnji nisam primjetila na malom.Dajem mu i kasice koje se imaju kupiti za njegov uzrast,ali siku nista mu nemoze zamjeniti,pa makar da je samo pomirise i drzi u ustima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 14:31:02
DOR@
Private, slažem se s tobom, djeci treba davati svašta pomalo da probaju da se naviknu na razne okuse, tako i ja bebacu što god mi jedemo ako nije previše zacinjeno na vrh prsta i u usta. 10. mu je mjeseci a jede pitu kao veliki. a što se tice tih tabela prehrane, ja to isto tako baš i ne pratim s obzirom da sam dobila 2, apsolutno razlicite i to od dva pedijatra, pa kome da vjerujem. mislim da ja ipak najbolje poznajem svoje dijete i vidim šta mu odgovara a šta ne. naravno da mu ne dajem sad sve i svašta, a hvala Bogu nije bilo nikakvih alergija.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 15:12:04
megi
mi smo jeli jabuku-piskote jutros, a za rucak ev se kuha teletina, mrkva, krompir, persun ne pratimo ni mi bas nesto kalendar, ne dajemo nesto alergeno ili sto mislim da je tesko ali smo isto tako davno dali neke namirnice koje po kalendaru nisu trebale
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 15:17:41
niki83
joj ja sam se jutros bas potrudila da joj napravim nesto..kuhala rizu, jabuku, pa miksala, pa cijedila sok od jabukice, ali ona samo pljuje, danas bas nije bila raspolozena za hranu, a i nesto slabije doji
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.3.2010 15:23:02
megi
niki nista se ne brini ni moja beba ne jede isto svaki dan, eto neki dan sam joj napravila vocnu kasicu skoro 200 ml i sve pojela, ali sutra nije htjela nista, samo pljuje, tako da se ne brini, doji ona koliko joj treba neko je napisao nece one sebe izgladnjivati, uzimaju kad i koliko im treba