|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.3.2010 18:42:16   
marinčii
mi smo danas opet po starom jedva nekako da je pojeo slatku kašicu a ribu ni primirisat nije htio ,tako da je pretežno samo dojio,izgleda da nas zubići opet muče

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3851
9.3.2010 20:11:50   
niki83
mismo danas probale sljivu..sa rizom ..hB lijepo je to papala iako je onako bas gusto bilo..user posted image
a poslije sve to lijepo  probavila bez problema..i mama je imala sta cistiti, pelena puna user posted image
a felix naumpala si mi dok sam mijesala i onu rizinu sluz u kasicu user posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3852
9.3.2010 20:16:13   
Honey3
mi smo danas probali grasak sa mrkvom i krompirom i bas joj se svidjelo,jos malo zalila kompotom i super

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3853
9.3.2010 21:13:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: niki83

mismo danas probale sljivu..sa rizom ..hB lijepo je to papala iako je onako bas gusto bilo..user posted image
a poslije sve to lijepo  probavila bez problema..i mama je imala sta cistiti, pelena puna user posted image
a felix naumpala si mi dok sam mijesala i onu rizinu sluz u kasicu user posted image

pa rekla sam ti da nepravis gusto vec samo da prokljuca jedna voda bas zbog toga al nema vezeuser posted image user posted image pa ocel papat.
Ajd bas mi je drago da si me se sjetilauser posted image
Meni naum padne uvjek handay ,kad pravim tikvicu jer mi je ona rekla kako .
Pa svaki put kad ju gulim tikvicu naravno sjetim se nase hanady :)).Ja bi tikvicu sjekla drugacije al mi ona rece na kolutice lakse,i brze bude i stvarno je tako hvala joj puno

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 3854
9.3.2010 23:21:02   
Super dada
Moze li mi neko napisati taj recept riza i šljive?
Ne mogu da nadjem gdje ste o tome pisale, a vidim da je već bilo riječi o tome.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3855
10.3.2010 9:15:23   
niki83
ma one suhe sljive, 4-5 komada kuhala u vodi (ne previse vode samo da potopi, kada su smeksale izvadila i ogulila kozicu, posebno raskuhala rizu, i to dobro user posted image , i onda lijepo pomijesala sve i stapnim mikserom izmutila, dodala jos malo one sluzi i bilo je super..Boga mi je moja N papala fino, hB
danas isto sljiva samo sa bananom i mozda stavim babyriceuser posted image

N&N

(odgovor članu Super dada)
Neposredna veza do poruke: 3856
10.3.2010 11:03:08   
hampsi
IZVORNA PORUKA: zaha

mi smo danas probali grasak sa mrkvom i krompirom i bas joj se svidjelo,jos malo zalila kompotom i super

Dajes vec grasak? Na onom Kulinarkinom ide od 9 mjeseci ali i ja sam neku noc vidjela u kupovnoj kasici (slagacu od 4 ili od 5 mjeseca). Nisam smjela kupiti jer mi se cinilo da je rano. Ako vec dajete probacu i ja jer joj je vise dosadilo krompir, riza, brokule, tikvice, mrkva ...

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3857
10.3.2010 11:32:16   
Super dada
Niki hvala na odgovoru. Moglo bi se te sljive i riza probati.

Danas user posted image prvi puta kuham teletinu pa cemo vidjeti da li ce mu se svidjeti.

Car mamin je stigao 13.8.2009.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3858
10.3.2010 12:06:10   
niki83
IZVORNA PORUKA: hampsi

IZVORNA PORUKA: zaha

Dajes vec grasak? Na onom Kulinarkinom ide od 9 mjeseci ali i ja sam neku noc vidjela u kupovnoj kasici (slagacu od 4 ili od 5 mjeseca). Nisam smjela kupiti jer mi se cinilo da je rano. Ako vec dajete probacu i ja jer joj je vise dosadilo krompir, riza, brokule, tikvice, mrkva ...

na kasici od 5mj hipp, pise mlado povrceuser posted image

N&N

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3859
10.3.2010 12:22:16   
shejla
mi smo grasak jeli odmah nekad na pocetku...

danas:
voce sa musli-ma
za rucak joj je majka napravila pilecu supicu sa povrcem
poslije podne i za veceru cemo ako sta ostane od rucka i neki cokoljesnik ili bananu...

Mada nije bas ljubtelj cokoljesnika user posted image Sega pravo, to sva djeca vole, a ona nesto ne htjede (doduse, samo smo jednom probali, mozda nije bila gladna)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3860
10.3.2010 14:14:21   
ivanak
mlijeko,
čokolino plus mali monte,
griz sa keksom i bananom,
kruha sa abc sirom ili pura sa abc sirom - pravim mu kašice povrtne, a on pojede 10-tak kašika i to je to.... bezveze bacam
keksolino
Između mlijeko i čaj za piti....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3861
10.3.2010 14:21:20   
megi
e mi smo juce probali proso, vidim zene prave hajde reko da i mi probamo, skuhali povrca ubacili proso i  cura jela user posted image user posted image

jutros smo probali Nestle riza kukuruz, umijesali i malo banane i jeli, mogu vam reci da su mnogo bolje i ukusnije od lino proizvoda, a rucak jos nismo smisliliuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3862
10.3.2010 14:45:30   
Anoniman
mi papamo svasta po malo.Jutros povrce kasica znaci.
Posle supica sa puno zelenjave povrcauser posted image
Pa malo kruha,
Kad ustane keksolino
Sinoc je pojeo punuu zdjelicu cokolina ja mislila ostat ce sta za mene nije dao ni kasikiceuser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3863
10.3.2010 16:18:09   
Honey3
hampsi i ja sam za grasak citala na ovoj temi negdje na pocetku pa smo probali.....
danas krompirici i mrkva a poslije cemo probati suhe sljive i rizu sto je popularno trenutno na ovoj temiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3864
10.3.2010 16:54:23   
Mala Selma
Mi smo danas ruckali:
Griz sa keksom i jabukom
Spinat i oslic
Malo hljeba i milerama
A vecera ce biti ili zitarice sa jabukom ili griz sa bananom...
Popio je do sada 200ml vode i 200ml soka (nije sok volio, ali zadnji sedam dana popije po 200-300ml). Takodjer nevoli ni cokolino, rizolino, keksoliko i sl., monte, dukatino...pravo mi smijesno ali nema sance da pojede vise od jedne kasikice...ali zato voli voce, mljac mljac, svaki dan pojede po dvije-tri jabuke, bananu, nekada i krusku...

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3865
10.3.2010 22:51:39   
Apotekarka
mlijeko
sokic od groždja
mlijeko
kinder cokoladicu
zumanca sa sirom i mlijekom
vode izmedju i caja
kasica borovnice u jabuci
mlijeko...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3866
10.3.2010 22:53:47   
iv@ncica
uh  evo  moj  decko  prihvati  ad  mlijeko,  ali  u  kasicama...ipak  nakon  sike   je  to  veliko..dakle  i  dalje  doji,  ali  zbog  posla  smo  poceli  uvoditi  i  praviti  lagani  prelaz  prema  kravljem..pa  ce  mo  jedno  vrijeme  raditi  kasice  na  ad,  pa  na  pravo  mlijeko  tamo  iza  godine ;)

predjelo- sika
dorucak - grizolino  probali- ;)   sve  pojeo-punu dozu  od  200 ml i 6  kasika  griza ;)
rucak- teleca  juha sa tjesteninom ,  mrkvom, karfiola  malo  i  mesicem
uzina-  kruska , banana + malo  rize
vecera -  keksolino- fino  pojeo
2 x sika   malo  zasladi  i  voda  između

mi  jos  nnismo  jeli  ni   cokolino (nesto  mi  je  draze griz i  keks  od  cokolina  jest  da  je  fin,  ali  neki cudan  je  to  sastav,  a  kad  pređe  na  pravo  mlijeko, kuhat  cu   griz i  ostalo  ,  jer  se  ad  ne  smije  kuhati ) ni  ribu, ni  bjelance ,  jogurt smo  probali,  pa  ce  mo  ga  uvesti  sad u  obrok,  akmo  bude  htio..
zanima  me  kako  pravite  ili  kupujete  i  koje  vocne  jogurte  za  beebe  i  kako  se  pravi  proso  i uz  sto  ide ?

< Poruku je uredio iv@ncica -- 10.3.2010 22:55:50 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 3867
10.3.2010 23:03:01   
malena_t
iv@ncice ja dajem jogobellu voćni jogurt - samo voće i voće sa žitaricama, a domaći se pravi tako što u jogurt dodaš voće, mada nisam to nikad radila, i ne dajem često, max dva puta sedmično.

grašak sam dala prvi put oko osmog mjeseca, kuhan,pasiran, sa ljuspicama, lijepo ga jedeuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3868
10.3.2010 23:05:32   
Apotekarka
I mi smo u nedjelju rucali grasak prvi put skuhala ga pa malo izgnjecila u pilecu juhicu...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3869
10.3.2010 23:09:26   
myb@by
Ne mogu sada sve ispocetka da iscitavam pa da vas pitam mogu li bebi od 5 mjeseci davati karfiol?

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3870
11.3.2010 3:35:33   
mama Nataša
po tablici koju ja imam, brokuli i karfiol ide sa 7 mjeseci.

a mi smo sad na dva obroka na dan, jedan 'slatki' - jabuka i riža i drugi 'slani' - riža, tikvica, mrkvica i celer.

Naravno da jabuka ide odlično, a za ovaj slani obrok imamo prvih nekoliko kašika poprilično zgađenu facuuser posted image

danas sam mu dala malo pure i sad se pitam sa čime bih je mogla kombinovati obzirom da ne može pavlaku/jogurt isl.

Ima li neko kakav prijedlog???

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3871
11.3.2010 8:27:58   
lilith
ivancice proso kuhas desetak minuta i to je to...a mozes ga praviti sa vocnim i povrcnim kasicama,ja ga stavljam u sve,sa povrcem,mesom,svjezim i suhim vocem...
natasa puru skuhas na vodi i mjesas sa povrcem skuhanim ili mesom,ako si pocela davati...ja cesce pravim slatku varijantu sa jabukom,skuhanom ili izrendanom,kruskom,bananom,u kombinaciji sa suhim marelicama ili sljivama

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 3872
11.3.2010 8:38:22   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: shejla
Mada nije bas ljubtelj cokoljesnika user posted image Sega pravo, to sva djeca vole, a ona nesto ne htjede (doduse, samo smo jednom probali, mozda nije bila gladna)

Ni mi ti to ne volimo...nikakav Lino i ostale kašice iz kutije ne dolaze u obzir...

Samo ono što mama skuha user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3873
11.3.2010 8:39:37   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: myb@by
Ne mogu sada sve ispocetka da iscitavam pa da vas pitam mogu li bebi od 5 mjeseci davati karfiol?

Mi smo brokulu i karfiol počeli negdje sa 5 i pol,6 mjeseci...ne sjećam se tačno...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3874
11.3.2010 9:29:37   
niki83
mi cemo danas probati gotovu vocnu kasicu - breskva, riza..nadam se da ce htjeti..a mama je pripremila i sokic - banana, kruska... sve gotovo posto sam danas zauzetauser posted image
vidim da se ovaj moj recept sljiva s rizom svidio nekima user posted image mojoj N sigurno jeste user posted image

N&N

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *