Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.3.2010 18:42:16
marinčii
mi smo danas opet po starom jedva nekako da je pojeo slatku kašicu a ribu ni primirisat nije htio ,tako da je pretežno samo dojio,izgleda da nas zubići opet muče
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.3.2010 20:11:50
niki83
mismo danas probale sljivu..sa rizom ..hB lijepo je to papala iako je onako bas gusto bilo.. a poslije sve to lijepo probavila bez problema..i mama je imala sta cistiti, pelena puna a felix naumpala si mi dok sam mijesala i onu rizinu sluz u kasicu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.3.2010 21:13:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83
mismo danas probale sljivu..sa rizom ..hB lijepo je to papala iako je onako bas gusto bilo.. a poslije sve to lijepo probavila bez problema..i mama je imala sta cistiti, pelena puna a felix naumpala si mi dok sam mijesala i onu rizinu sluz u kasicu
pa rekla sam ti da nepravis gusto vec samo da prokljuca jedna voda bas zbog toga al nema veze pa ocel papat. Ajd bas mi je drago da si me se sjetila Meni naum padne uvjek handay ,kad pravim tikvicu jer mi je ona rekla kako . Pa svaki put kad ju gulim tikvicu naravno sjetim se nase hanady :)).Ja bi tikvicu sjekla drugacije al mi ona rece na kolutice lakse,i brze bude i stvarno je tako hvala joj puno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 9:15:23
niki83
ma one suhe sljive, 4-5 komada kuhala u vodi (ne previse vode samo da potopi, kada su smeksale izvadila i ogulila kozicu, posebno raskuhala rizu, i to dobro , i onda lijepo pomijesala sve i stapnim mikserom izmutila, dodala jos malo one sluzi i bilo je super..Boga mi je moja N papala fino, hB danas isto sljiva samo sa bananom i mozda stavim babyrice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 11:03:08
hampsi
IZVORNA PORUKA: zaha
mi smo danas probali grasak sa mrkvom i krompirom i bas joj se svidjelo,jos malo zalila kompotom i super
Dajes vec grasak? Na onom Kulinarkinom ide od 9 mjeseci ali i ja sam neku noc vidjela u kupovnoj kasici (slagacu od 4 ili od 5 mjeseca). Nisam smjela kupiti jer mi se cinilo da je rano. Ako vec dajete probacu i ja jer joj je vise dosadilo krompir, riza, brokule, tikvice, mrkva ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 12:06:10
niki83
IZVORNA PORUKA: hampsi
IZVORNA PORUKA: zaha
mi smo danas probali grasak sa mrkvom i krompirom i bas joj se svidjelo,jos malo zalila kompotom i super
Dajes vec grasak? Na onom Kulinarkinom ide od 9 mjeseci ali i ja sam neku noc vidjela u kupovnoj kasici (slagacu od 4 ili od 5 mjeseca). Nisam smjela kupiti jer mi se cinilo da je rano. Ako vec dajete probacu i ja jer joj je vise dosadilo krompir, riza, brokule, tikvice, mrkva ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 12:22:16
shejla
mi smo grasak jeli odmah nekad na pocetku...
danas: voce sa musli-ma za rucak joj je majka napravila pilecu supicu sa povrcem poslije podne i za veceru cemo ako sta ostane od rucka i neki cokoljesnik ili bananu...
Mada nije bas ljubtelj cokoljesnika Sega pravo, to sva djeca vole, a ona nesto ne htjede (doduse, samo smo jednom probali, mozda nije bila gladna)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 14:14:21
ivanak
mlijeko, čokolino plus mali monte, griz sa keksom i bananom, kruha sa abc sirom ili pura sa abc sirom - pravim mu kašice povrtne, a on pojede 10-tak kašika i to je to.... bezveze bacam keksolino Između mlijeko i čaj za piti....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 14:21:20
megi
e mi smo juce probali proso, vidim zene prave hajde reko da i mi probamo, skuhali povrca ubacili proso i cura jela
jutros smo probali Nestle riza kukuruz, umijesali i malo banane i jeli, mogu vam reci da su mnogo bolje i ukusnije od lino proizvoda, a rucak jos nismo smislili
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 14:45:30
Anoniman
mi papamo svasta po malo.Jutros povrce kasica znaci. Posle supica sa puno zelenjave povrca Pa malo kruha, Kad ustane keksolino Sinoc je pojeo punuu zdjelicu cokolina ja mislila ostat ce sta za mene nije dao ni kasikice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 16:18:09
Honey3
hampsi i ja sam za grasak citala na ovoj temi negdje na pocetku pa smo probali..... danas krompirici i mrkva a poslije cemo probati suhe sljive i rizu sto je popularno trenutno na ovoj temi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 16:54:23
Mala Selma
Mi smo danas ruckali: Griz sa keksom i jabukom Spinat i oslic Malo hljeba i milerama A vecera ce biti ili zitarice sa jabukom ili griz sa bananom... Popio je do sada 200ml vode i 200ml soka (nije sok volio, ali zadnji sedam dana popije po 200-300ml). Takodjer nevoli ni cokolino, rizolino, keksoliko i sl., monte, dukatino...pravo mi smijesno ali nema sance da pojede vise od jedne kasikice...ali zato voli voce, mljac mljac, svaki dan pojede po dvije-tri jabuke, bananu, nekada i krusku...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 22:53:47
iv@ncica
uh evo moj decko prihvati ad mlijeko, ali u kasicama...ipak nakon sike je to veliko..dakle i dalje doji, ali zbog posla smo poceli uvoditi i praviti lagani prelaz prema kravljem..pa ce mo jedno vrijeme raditi kasice na ad, pa na pravo mlijeko tamo iza godine ;)
predjelo- sika dorucak - grizolino probali- ;) sve pojeo-punu dozu od 200 ml i 6 kasika griza ;) rucak- teleca juha sa tjesteninom , mrkvom, karfiola malo i mesicem uzina- kruska , banana + malo rize vecera - keksolino- fino pojeo 2 x sika malo zasladi i voda između
mi jos nnismo jeli ni cokolino (nesto mi je draze griz i keks od cokolina jest da je fin, ali neki cudan je to sastav, a kad pređe na pravo mlijeko, kuhat cu griz i ostalo , jer se ad ne smije kuhati ) ni ribu, ni bjelance , jogurt smo probali, pa ce mo ga uvesti sad u obrok, akmo bude htio.. zanima me kako pravite ili kupujete i koje vocne jogurte za beebe i kako se pravi proso i uz sto ide ?
< Poruku je uredio iv@ncica -- 10.3.2010 22:55:50 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.3.2010 23:03:01
malena_t
iv@ncice ja dajem jogobellu voćni jogurt - samo voće i voće sa žitaricama, a domaći se pravi tako što u jogurt dodaš voće, mada nisam to nikad radila, i ne dajem često, max dva puta sedmično.
grašak sam dala prvi put oko osmog mjeseca, kuhan,pasiran, sa ljuspicama, lijepo ga jede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 8:27:58
lilith
ivancice proso kuhas desetak minuta i to je to...a mozes ga praviti sa vocnim i povrcnim kasicama,ja ga stavljam u sve,sa povrcem,mesom,svjezim i suhim vocem... natasa puru skuhas na vodi i mjesas sa povrcem skuhanim ili mesom,ako si pocela davati...ja cesce pravim slatku varijantu sa jabukom,skuhanom ili izrendanom,kruskom,bananom,u kombinaciji sa suhim marelicama ili sljivama
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 8:38:22
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: shejla Mada nije bas ljubtelj cokoljesnika Sega pravo, to sva djeca vole, a ona nesto ne htjede (doduse, samo smo jednom probali, mozda nije bila gladna)
Ni mi ti to ne volimo...nikakav Lino i ostale kašice iz kutije ne dolaze u obzir...
Samo ono što mama skuha
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.3.2010 9:29:37
niki83
mi cemo danas probati gotovu vocnu kasicu - breskva, riza..nadam se da ce htjeti..a mama je pripremila i sokic - banana, kruska... sve gotovo posto sam danas zauzeta vidim da se ovaj moj recept sljiva s rizom svidio nekima mojoj N sigurno jeste