|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.3.2010 9:20:30   
ivanak
Prije je sve bez problema jeo, a u zadnje vrijeme i ne baš. A dobro - u zadnje vrijeme mu je i dosta zubi niklo. Skoro pa će četvrti izaći.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3826
9.3.2010 9:27:47   
dafri
user posted image user posted image za Mateja

Mi smo nedavno uveli žumanjak, a ribu planiramo ovih dana,

danas je za ručkić komorač,mrkva,brokula,mahune i malo kukuruza

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3827
9.3.2010 9:30:42   
ivanak
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za malog Matea.... hoće mali da papa, neka, neka.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 3828
9.3.2010 9:59:58   
niki83
IZVORNA PORUKA: marinčii

delilah i nama su rekli za mlijeko tek posle godine dana,a jaje sir ,jogurt tek od 10 ..i mi se moramo pohvaliti M jučer pojeo svu kašicu od špinata i krompira koju sam pripremila,neznam koliko je točno bilo al glavno da je pojeo,jesmo ja i mm oko njega budalesali al eto upalilo jeuser posted image user posted image user posted image
danas ćemo kašicu od jabuke i kruške
a za ručak smo planirali probati ribu pa ćemo viditi kao će to proći

marincii kako pravis ovu kasicu i kad ste vi pocele sa davanjem spinata?

N&N

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3829
9.3.2010 10:00:43   
niki83
eh da drago mi je sto je M konacno pojeo i nesto "slano" user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3830
9.3.2010 10:04:04   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: delilah

kako da vam objasnim na nas neznam kako se kaze ja kazem pasteta user posted image to je jetrica ali izmuckana tj izblandirana user posted image

user posted image user posted image user posted image

Kad smo kod ribe, mi jedemo oslić user posted image A ovih dana ćemo i pastrvu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3831
9.3.2010 10:09:15   
Anoniman
KAKO napravis ribu,da mozemeo i mi ovi dana probati

Neposredna veza do poruke: 3832
9.3.2010 10:09:46   
marinčii
marincii kako pravis ovu kasicu i kad ste vi pocele sa davanjem spinata?
ja prvo stavim kuhati krompir i onda nakon nekoliko minuta kad će biti gotov dodam i špinat i kuham još 5 minuta ,u onda sve lipo u blender i na kraju istopim malo maslaca i dodam u to promješam i eto ga,jučer sam stavila malo više maslaca može biti da je zato i pojeo,a ja sam počela sa špinatom sa 6 ipo mjeseci al evo tek sad ga je pojeo prvi put 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 3833
9.3.2010 10:26:30   
marinčii
felix ja sam već na stranicama prije našla recept koji je čini mi se hanady napisala,riba i povrće se očuiste operu pospu maslinovim uljem zamotaju u foliju i peku u pećnici ,kad je gotovo samo izblendaš i eto ga 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3834
9.3.2010 10:26:34   
Anoniman
bravo za metajauser posted image user posted image sta vam je danas rucku?
Nama je flasauser posted image jer je jutros jeo oko 9.povrce .Kad ustane flasa.
A posle cemo vidjeti

< Poruku je uredio felix -- 9.3.2010 10:27:22 >

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3835
9.3.2010 10:29:53   
marinčii
stavite ribu sa kockicama mrkve, krompira i tikvice u vrećicu za pečenj, samo malo ribu namažite maslinovim uljem i posolite je....bude jako ukusno...ispasirajte površe i ribicu i bebaču se jako svidi a povrće donije zaista super šmek od pečenja u vrećici sa ribom posebno tikvica.
evo ga kopirala sam

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 3836
9.3.2010 10:38:35   
Anoniman
hvala Marinciuser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3837
9.3.2010 10:50:16   
delly
ja kuham ribu , tj nisam jos ali cu kuhati dobila sam knjigu sa receptima od pedice . pa ako hocete stavim recept kasnije .

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3838
9.3.2010 10:51:01   
delly
a to za soljenje ribe nisam nimalo za jer to nije nimalo dobro ...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3839
9.3.2010 11:26:11   
martajay

ja kuham ribu , tj nisam jos ali cu kuhati dobila sam knjigu sa receptima od pedice . pa ako hocete stavim recept kasnije .

moze, moze user posted image

7.4.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3840
9.3.2010 11:31:39   
martajay
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: martajay

IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne radim pa mi nije problem da samo dojim. caj od kamilice sam joj dala do sad samo 5-6puta po par kasikica kad ju je mucio stomak, a na flasicu jos nista nismo ni probale. vodu ne dajem nikako

ovako je bilo isto kod nas. ja sam pocela sa vocem kad je beba imala 5 mj. i 12 dana, do tada SAMO dojenje, i dva-tri puta pokusaj kamilice...  sada, sa 11 mj. vodu pije minimalno /30ml na dan/, ali zato voli sokice i kompote.

koliko se cesto daju obroci dnevno i koliko kolicinski u pocetku i kada se povecava kolicina i ucestalost obroka?

ma ja sam bilsa skroz nestrpljiva i nisam poslusala savet da se nekoliko dana daje samo jedna namirnica zbog alerigija i ostalog... mislim da je moj bejbi u toj prvoj nedelji uvodjenja guste hrane probao sigurno 5 razlicitih vockica... uglavnom, ja sam mu vrlo brzo uvela kao tri obroka - vec u 7. mesecu, cini mi se - naravno, to je bilo po nekoliko kasicica za svaki obrok, i sam je postepeno povecavao kolicinu.

< Poruku je uredio martajay -- 9.3.2010 11:32:31 >

7.4.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3841
9.3.2010 12:02:36   
marinčii

a to za soljenje ribe nisam nimalo za jer to nije nimalo dobro ...
ma neću ni ja soliti,nisu ni probali sol tako da im faliti nećeuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3842
9.3.2010 12:10:43   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: felix

Ja sam već pisala da mi rerna ne radi pa onda ovaj recept od Hanady još ne mogu isprobati, a ovo za sol - samo to jednostavno izbjegnete iz recepta i svejedno će biti jako ukusno user posted image

Inače, ja ribu kuham zajedno s povrćem i onda isto zajedno blendam i bude super user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3843
9.3.2010 14:27:24   
megi
Matej user posted image user posted image user posted image user posted image  napokon obradovao mamu

mi smo jutros pojeli vocnu kasicu bananu i sljivu
a za rucak jos razmisljamo bice kakvo povrce i jos nesto, mozda zumance

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 3844
9.3.2010 15:12:15   
malena_t
Mi smo danas papali:

sike
palenta sa sirom
mlijeko
musaka
plazma keksić
kad ustane biće voćni jogurt, pa
banana+jabuka
sike

Blago soljenje hrane se preporučuje od devetog mjeseca starosti, a šećer nikako.user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3845
9.3.2010 15:16:00   
hampsi
Kazu da se secer, u svrhu regulisanja stolice, moze staviti u kamilicu. Sta je tacno???
To sto si ti navela pise u onom prirucniku koji se dobije u DZ kad se ide na prvu kontrolu, bas sam jutros citala. 

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3846
9.3.2010 17:54:41   
Mya_81 RR
Znači, uskoro možemo malo soliti hranu user posted image

A, zašto šećer nikako?

Ja sam svojoj davala zašećerenu kamilicu dok je bila puno manja zbog stolice i grčevauser posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3847
9.3.2010 18:17:18   
Anoniman
Je li neko od vas daje user posted image onu "napuhanu" rizu "Puffed rice"user posted image ... to je ona riza sto bude u cokoladi..ja A. dala maloprije par zrna on se odusevio...pise da je s fruktozom...koriste je i diabeticari...stavlja se u jogurt, musle, kolace ili se gricka...ja je pravo volimuser posted image pa kontam, valjda smijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3848
9.3.2010 18:27:01   
delly
kamilica i secer to je zadnji izlaz za grceve da ,,,ali izbjegavati sto vise secer a tako i sol ...

a za tu rizu eh neznam ,cula sam da ima za dijabeticare i da je pravo dobra pa eto ako voli super..
stavit cu recept kasnije za jedan obrok a imam i recepata za vise obroka za zamrzavanje sa ribom i mesom obicnim a i mljevenim imam recept za porciju i za vise porcija znaci za zamrzavanje :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3849
9.3.2010 18:29:19   
Anoniman
mi smo danas svasta papli,povrtnu kasicu,pa flasu posle pa,opet tikvica brokula sve pojo
Pa malo hljeba davala samog voli i to.
pA kad sam vecerala maslenicu davala na prst s kajmakomuser posted image prvi put voli njupo s nama hehe malo
posle pojo svoj cokolinu punuu zdjelu i zaspo.
I bilo nam je danas i sokic cjedjeni od mrkvice,i jabuke nas omiljeni

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 3850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *