|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
8.3.2010 0:31:39   
malena_t
Pocahontas slažem se sa dadadom.

iv@ncice bitno je da uzima tečnost, a sad voda, sok ili kompot manje je bitno. Ja sam sokove i kompot počela davati negdje oko 10 mjeseca i nisam veliki zagovornik istih. Bitnije mi je da pojede svježu voćku.  Koliko znam bebi tog uzrasta je potrebno oko pola litre mlijeka dnevno i mislim da se ta količina odnosi na sve mliječno što uzme u toku dana. Moj Benjamin je 15-ak dana stariji od Anreja i ima dva podoja + 150 ml mlijeka + jede one Lino gluposti, pavlaku, sir, pije jogurt....

kasper narandžu sam prvi put dala sa punih 10 mjeseci i to u omjeru 50 ml cijeđene narandže i 50 ml vode. Pije je otprilike jednom sedmično. Limun smo probali u isto vrijeme. Osuo se po guzi i više ne dajem.

Inače mi smo se juče baš fino naklopali:
sike
jaje sa sirom
mlijeko
plazma keksić
piletina+karfiol+krompir+mrkva
plazma keksić
sok od jabuke
voćni jogurt
banana
sike

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3801
8.3.2010 9:44:35   
pocahontas
malena_t i dadada hvala vam na odg. Ja sam mu jos od 5. mjeseca davala kljun sa vodom da pije kontajuci da ce u igri skontati..ali ta igra traje do danas user posted image on kljun samo glodje..iako je taj avent najskuplji kontala sam da je i najbolji...nekakav mi je bas duguljast kljun..bas se ubio za glodjanja..user posted image moracu probati sa nekim drugim...jucer je popio u neznanju kada sam mu ja pridrzavala kljun mozda 30ml..opet kontam, kad guza ožedni, a (.)(.) krenu na posao, "surliknuće" on iz bilo čega što mu ponudiš u tom trenutku user posted image  

inače, i mi kuc kuc papamo fino...probao je nedavno žumance sa žitaricama nestle ili 3 vrste zitarica baby love..
- jutros je pojeo mix tih žitarica sa žumancetom, tikvicom sa mlijekom (malo na ad hipp, malo dodala kravljeg kad sam skontala da je smjesa pregusta ), par kapi maslinovog...ako se danas ne ukaki od te smjese "dozavrata" user posted image onda ne znam...
- poslije će biti narandžasti krompir(slatki krompir) sa teletinom,
- pa onda mix banana jabuka,
- pa onda mozda keksolino ili sl. junk food za bebe ali mom mršavku dobro dodje user posted image ,
- za večeru mix suhih šljiva i marelica (skuhanih) sa keksom i ad  mlijekom...

- i naravno 6,7 puta dojenej u toku dana...user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 8.3.2010 9:51:39 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3802
8.3.2010 11:09:30   
martajay
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne radim pa mi nije problem da samo dojim. caj od kamilice sam joj dala do sad samo 5-6puta po par kasikica kad ju je mucio stomak, a na flasicu jos nista nismo ni probale. vodu ne dajem nikako

ovako je bilo isto kod nas. ja sam pocela sa vocem kad je beba imala 5 mj. i 12 dana, do tada SAMO dojenje, i dva-tri puta pokusaj kamilice...  sada, sa 11 mj. vodu pije minimalno /30ml na dan/, ali zato voli sokice i kompote.

7.4.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3803
8.3.2010 11:57:54   
teacher75
IZVORNA PORUKA: martajay

IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne radim pa mi nije problem da samo dojim. caj od kamilice sam joj dala do sad samo 5-6puta po par kasikica kad ju je mucio stomak, a na flasicu jos nista nismo ni probale. vodu ne dajem nikako

ovako je bilo isto kod nas. ja sam pocela sa vocem kad je beba imala 5 mj. i 12 dana, do tada SAMO dojenje, i dva-tri puta pokusaj kamilice...  sada, sa 11 mj. vodu pije minimalno /30ml na dan/, ali zato voli sokice i kompote.

koliko se cesto daju obroci dnevno i koliko kolicinski u pocetku i kada se povecava kolicina i ucestalost obroka?

< Poruku je uredio teacher75 -- 8.3.2010 11:58:15 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 3804
8.3.2010 12:38:11   
marinčii
pocahontas i kod nas ista situacija ma skoro da ne popije 10ml tečnosti dnevno sreća doji pa me to tješi,na bočicu nezna a na aventovu čašu što kažeš od 6 mjeseca kako sam je kupila on nikako da krene piti samo je grize..user posted image
iv@nčice mi smo isto probali čokolino na ad mlijeku al M se naravno ne sviđa ništa od tih lino proizvoda neće,a ja sokiće ne dajem i ne mislim davat jer samo će se naviknut na njih pa da zubiće pokvari a voće svakako jede tako da sokovi nisu potrebni,još da mi ga naučit vodu pit to bi bilo super

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3805
8.3.2010 12:40:50   
delly
mi smo papali jabuku i bananu ,kad ustanemo cemo papati rize,brokule,cvjetace ,mrkve i krumpira, malo cemo umociti i kruha user posted image a kasnije kruska sa keksom.
moram vidjet kad cu joj ribu dati ,kad ste davali?? meni na norv.tabli pise da se uvodi sa 6 mj , mislim da cemo iduce sedmice , ove cemo probati,rizu,spinat i pastetu user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3806
8.3.2010 12:58:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: delilah

mi smo papali jabuku i bananu ,kad ustanemo cemo papati rize,brokule,cvjetace ,mrkve i krumpira, malo cemo umociti i kruha user posted image a kasnije kruska sa keksom.
moram vidjet kad cu joj ribu dati ,kad ste davali?? meni na norv.tabli pise da se uvodi sa 6 mj , mislim da cemo iduce sedmice , ove cemo probati,rizu,spinat i pastetu user posted image

ja sam ribu dala s 7,5 mada se preporucuje kasnije

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 3807
8.3.2010 13:01:31   
marinčii
po kalendaru koji ja imam bijela riba ide od 7 mjeseci,iako mi nismo probli al planiramo sad koji dan,danas ručku špinat i krompir 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3808
8.3.2010 13:03:56   
Anoniman
mi smo jutros jeli povrce
rucki,cemo jajeuser posted image
za veceru neznam mozda cokolino,sinoc smo jeli keksolino
Mi nismo jos ribu probali.
Marinci,nama je juce rucku bio spinat i pire .

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3809
8.3.2010 14:35:22   
megi
mi smo jutros probali cokolinu, nije sve pojela ali ne moze sve ni pojsti kad je zanima sve oko nje, ali smo zadovoljni
rucku cemo piletinu, mrkvu brokulu
veceras mozda malo plazme

nismo ni mi jos ribu probali, a planiramo uskoro,
a ja nekako radije pravim blitvu nego spinat
a kupili smo proso pa planiramo i to da probamo ovih dana

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3810
8.3.2010 19:25:33   
Anoniman
E moram prijaviti da je A danas njopala grah, malo bez ljuskice a uglavnom udrobljen hljeb i vodicu, i bassssssssss voli, hehe, a probali smo i musaku i skontala sam da voli krompir i jaje napravljene na taj nacinuser posted image , pastrmka joj se bas i nije svidjela ali vise meni ostalouser posted image

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 3811
8.3.2010 21:33:25   
Mya_81 RR
Ma, super za slatkicu user posted image

Mi smo jučer probali žumanjce user posted image Recite mi je li baš mora biti tvrdo kuhano user posted image Jer ja sam ga kuhala sigurno 15 minuta, a žumanjce je još uvijek u sredini bilo malo mekano...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3812
8.3.2010 21:48:43   
lilith
i meni ostane malo makeno u sredini...izbjegavam taj mekani dio,ostalo dam

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3813
8.3.2010 22:01:19   
leona81
ja odlucih, u konsultaciji sa pedijatricom da jos malo pricekam...ona rece ako moram na posao da probam dati AD ali moja beba nece flasicu inace bi izdajala tj nece ni na kasiku da jede AD a ni moje mlijeko, valjda je vezana za sisu previse tako da cu probati i dalje samo dojiti bar do 5 mj:)

kako cu je kasnije odvici ne znamuser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 3814
8.3.2010 22:07:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ma, super za slatkicu user posted image

Mi smo jučer probali žumanjce user posted image Recite mi je li baš mora biti tvrdo kuhano user posted image Jer ja sam ga kuhala sigurno 15 minuta, a žumanjce je još uvijek u sredini bilo malo mekano...

Pa ja se uvijek trudim da bude tvrdo kuhano, ali sa jedemo i cijelo peceno, polako se navikavamo.
Pusetine za vas dvijeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3815
9.3.2010 8:49:16   
delly
evo mi smo jucer lijepo pojeli i to 200ml samo rucak povrce i riza user posted image user posted image
danas pasteta i kruh
voce sa keksom
povrce
vocna kasa

sto se tice mlijeka,sira i kajmaka a tako i jaja bas sam u 8 zvala njezinu pedijatricu i rekla je da sa mlijekom cekam cak do godine dana jer ono smanjuje bebi zzeljezo a sa jajem sirom i kajmakom do 10 11 mj tako da cu to i napraviti , a iduci tjedan idemo na ribu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3816
9.3.2010 8:56:17   
ivanak
pašteta????? Koja, kako to? Zar se smije?

Mi u zadnje vrijeme slabije jedemo slane kašice.... ne znam zašto. Jeli se to vama događalo?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3817
9.3.2010 8:57:58   
marinčii
delilah i nama su rekli za mlijeko tek posle godine dana,a jaje sir ,jogurt tek od 10 ..i mi se moramo pohvaliti M jučer pojeo svu kašicu od špinata i krompira koju sam pripremila,neznam koliko je točno bilo al glavno da je pojeo,jesmo ja i mm oko njega budalesali al eto upalilo jeuser posted image user posted image user posted image
danas ćemo kašicu od jabuke i kruške
a za ručak smo planirali probati ribu pa ćemo viditi kao će to proći

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3818
9.3.2010 8:59:19   
marinčii
pašteta????? Koja, kako to? Zar se smije
meni je isto čudno davati paštetu pa ona je sigurno puna svakakvi konzervansa a i soli ja to ne bi dala 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3819
9.3.2010 9:01:02   
marinčii
Mi u zadnje vrijeme slabije jedemo slane kašice.... ne znam zašto. Jeli se to vama događalo?
ivanak pa evo mi nakon 2 mjeseca tek prvi put pojeli povrtnu kašicu dosad sve odbijo nije mu se sviđalo valjda,a tvoj ako je jeo dosad vjerovatnoga muče zubići pa to odbija ,a voćne kašice im pašu valjda jer su hladne pa im gode zubićima 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3820
9.3.2010 9:02:02   
delly
marinciii al me obradova ma bas mi je dragoooo user posted image user posted image user posted image i to ono najzdravije jede zna sta valja user posted image user posted image
pasteta koja god jer ona je isto puna zeljeza user posted image evo bas sam joj dala dok sam jela malo kruga i pilece pastete i voli je user posted image user posted image .
da marinci tako da nema sanse da cu uvoditi inace ovi ovdje nisu izbirljivi sa hranom za bebe al ovo mi rece ozbiljno ,a za jaje pogotovo . ja cu cekat za jaje 11 mj definitivno . uvjek se sjetim kako je onaj covjek jeo 40 dana jaja i umro jer mu je to " popilo" krv a i jaje stanjuje krv tako da . zasto kazu jos u trudnoci da se jede 2 do 3 jaja sedmicno ...tako da nema sanse... ima sada puno toga za probati idemo polako ali sigurno user posted image user posted image
marinci jes mi drago za malog masanla nek nastavi samo tako user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3821
9.3.2010 9:04:45   
delly
ivanak zubici sigurno tako i moja ima problema nekad samo 2 kaskice dnevno user posted image .
zavisi koju pastetu dajes pa necu argetu user posted image ,bas ova sto sam jela je ukusna i nije bas slana , a ima ovdje kupiti u trgovini i djecje pastete pa sigurno ima puno veci izbor kod vas , ali naravno tanki tanki sloj pastete . ja joj dam cjelu snitu i ona se igra i jede user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3822
9.3.2010 9:11:28   
Mya_81 RR
Marinčii, bravo za Mateja user posted image user posted image user posted image Samo neka papa user posted image

Delilah, ja ti iskreno ne bih preporučila da joj daješ paštetu...mislim, ti znaš najbolje, ali moje mišljenje oko pašteta je da sve one otpatke od mesa što se ne mogu prodati stave u paštetu, dodaju začina i to je to...da se razumijemo, ja je jedem, ali je još nemam namjeru davati Minji...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3823
9.3.2010 9:14:19   
delly
kako da vam objasnim na nas neznam kako se kaze ja kazem pasteta user posted image to je jetrica ali izmuckana tj izblandirana user posted image ,. nelaniram joj davati cjelu pastetu ma to samo na vrh prsta nista vise ,. gore mi je jaje i mlijeko od toga...

Neposredna veza do poruke: 3824
9.3.2010 9:17:33   
mama Nataša
U jednoj bebi kuharici koju imam piše da se žumance daje sa 8 mjeseci a bjelance tek pred prvi rođendan ili kasnije ukoliko mama/tata imaju alergiju ...
i da bijela riba (kuhana) ide sa 7 mjeseci, a plava tek sa 12

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *