|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
7.3.2010 15:25:30   
Anoniman
mi smo danas svasta rucali,jutros kasica klasicno povrtna
Posle piru,pa slatku kasicu
veceri,keksolino i cjedjeni sokic mrkva,jabukauser posted image

(odgovor članu hampsi)
  Neposredna veza do poruke: 3776
7.3.2010 15:37:11   
salmy
IZVORNA PORUKA: felix

Vi ste velikiiiii momciuser posted image user posted image user posted image svaka cast.Mi jedemo  po malouser posted image user posted image bananu jabukicu evo danas ce biti supica,svega po malouser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3777
7.3.2010 16:00:36   
Anoniman
user posted image user posted image bolje ista nego,nista salmyuser posted image polako papat ce te i vi abd.
Masallah nam je drug na slikicama user posted image .
a.JEDE svasta hb.nista neodbija,moj svastojed mali!

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 3778
7.3.2010 16:31:35   
leona81
salmy kad si ti krenula s dohranom i kako?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3779
7.3.2010 17:39:36   
niki83
da se i mi prijavimo na ovu temu posto smo vec pocele i zvanicno sa dohranom user posted image
do sada smo probale jabuku, mrkvu, bananu, a ova dva dana smo jele krusku (skuhanu, ispasiranu) sa babyrice..poslije joj je mama napravila i cijedjeni sokic od jabuke, jer jedino to hoce da pije, ne svidja joj se voda niti caj
eh sad pitanje za iskusne mame..znaci kad ste vec pocele s dohranom kako i kad ste davale dodatnu tecnost u smislu tih sokica ili cajeva (vode)..??? jer ja sve mislim nekako ima to u siki, samo ce joj pokvariti apetit, ali na drugu stranu se bojim da nece poslije kad uvedemo pravi obrok ili dva, htjeti da pije bilo sta..uh sto ja zapetlja stvar..user posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3780
7.3.2010 18:16:22   
megi
mi smo jutros jeli vocnu kasicu, za rucak je bilo mesa, krompira, mrkve tikvice sve izgnjeceno i pojedeno

niki  ne mogu ti bas pomoci oko tecnosti, kazu da bi trebalo pomalo davati vode kad se krene sa dohranom, ali ja s tim muku mucim jer moja cura nece flasicu, pa joj dajem pomalo na kasikicu ili iz solje vode, caja, soka sta god hoce, ali slabo ona to

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3781
7.3.2010 18:31:01   
niki83
pa moja N isto ne zna na flasicu, a iz kasikice samo pljuje i ja jucer lijepo nasla u dm-u flasicu sa dudom kao ona casa-kljun..pise da je za bebe tek od 12 mj. ali Boga mi malo po malo povuce lijepo pa proguta, konta da treba piti a ne kao iz obicne flasice koju samo zvace desnima

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3782
7.3.2010 19:04:03   
malena_t
IZVORNA PORUKA: megi

ali ja s tim muku mucim jer moja cura nece flasicu, pa joj dajem pomalo na kasikicu ili iz solje vode, caja, soka sta god hoce, ali slabo ona to

Ja sam Benjaminu do šestog mjeseca davala tečnost kašikicom, jer nije htio flašicu. Onda sam kupila Aventovu čašu s kljunom i otad pije bez problema. Vodu, čaj, sok, mlijeko sve pije iz nje. Odavno ne hodam za njim i ne nudim mu, jer mu je čaša uvijek blizu, pije kad hoće i holiko hoće.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3783
7.3.2010 19:32:47   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: malena_t

ali ja s tim muku mucim jer moja cura nece flasicu, pa joj dajem pomalo na kasikicu ili iz solje vode, caja, soka sta god hoce, ali slabo ona to

Ja sam Benjaminu do šestog mjeseca davala tečnost kašikicom, jer nije htio flašicu. Onda sam kupila Aventovu čašu s kljunom i otad pije bez problema. Vodu, čaj, sok, mlijeko sve pije iz nje. Odavno ne hodam za njim i ne nudim mu, jer mu je čaša uvijek blizu, pije kad hoće i holiko hoće.

Raffi nece flasicu, ne zna ni na kljun...ja ne znam sta cu kada krenem na posao..kako ce piti vodu Bog dragi zna...na fildzan prosipe skoro sve, an kasikicu isto tako...ima li ko ideju kako da ga naucim efikasno na kljun avent?

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3784
7.3.2010 21:20:34   
lilith
moja inace nije bila ljubitelj  tecnosti bilo kakve a na flasicu nije znala i nije je ni htjela...ja sam uzela dm-ovu flasicu /casu i prihvatila je za par dana...to su one skroz  male flasice sa mekanim gornjim dijelom od kaucuka

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3785
7.3.2010 21:31:17   
salmy
IZVORNA PORUKA: leona81

salmy kad si ti krenula s dohranom i kako?
jabuku cjedim vec odavno a "zvanicno" smo poceli od kad je napunio 4 mjeseca! evo bas danas sam mu dala supicu(iskuhanu koljenicu) vodice i malo mrkvice i jeo jeuser posted image svaki dan mu dam po nesto,ili hipp gotovu kasicu!probaj za pocetak da osjeti ukuse.Ne jede on sad puno ali pojede pomalo 

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3786
7.3.2010 21:37:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: malena_t

Raffi nece flasicu, ne zna ni na kljun...ja ne znam sta cu kada krenem na posao..kako ce piti vodu Bog dragi zna...na fildzan prosipe skoro sve, an kasikicu isto tako...ima li ko ideju kako da ga naucim efikasno na kljun avent?

ja bi mu dala casu da se "igra"...tako je barem A. skontao kako se pije iz nje

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 3787
7.3.2010 21:42:06   
Anoniman
pecena tikva 0 bodova
meko kuhano jaje 2 boda
leso meso s povrcem 3 boda
a tikvica i krompir (u kojim nema skoro pa nista vitamina, minerala, zeljeza...) odlican 5

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3788
7.3.2010 22:20:31   
myb@by
Evo da se i mi prijavimo na ovu temu.Vec mjesec dana jedemo jabuku,krusku,bananu,mrkvu,krompir,supicu na mesnoj vodi od piletine,griz,pire krompir.Sve nam je super user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Mi nemamo problem sa vodom jer je A velika guzara i hoce i vodu.Inace izbjegavamo kupovne kasice,mama sve sama pravi za 5 minuta.
Sokice pravim tako sto odvojim dvije kasikice pasiranog voca i onda to zalijem vodom u kojoj se voce kuhalo.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3789
7.3.2010 22:26:43   
shejla
mi smo danas prvi put jeli kivi.... i svidio nam se user posted image

osim toga pileca supica sa brokolama, mrkvom i krompirom; pura sa malo putera i pavlake (nesto, k'o da ne voli pavlaku bas plaho, pa stavim vrlo malo, cisto da nije sama pura user posted image ); cokoljesnik i 3x dojenje - pred spavanja  

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3790
7.3.2010 22:28:12   
teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by

Evo da se i mi prijavimo na ovu temu.Vec mjesec dana jedemo jabuku,krusku,bananu,mrkvu,krompir,supicu na mesnoj vodi od piletine,griz,pire krompir.Sve nam je super user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Mi nemamo problem sa vodom jer je A velika guzara i hoce i vodu.Inace izbjegavamo kupovne kasice,mama sve sama pravi za 5 minuta.
Sokice pravim tako sto odvojim dvije kasikice pasiranog voca i onda to zalijem vodom u kojoj se voce kuhalo.

mi jos nista nismo poceli! cekamo jos bar 15ak dana

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 3791
7.3.2010 22:34:28   
leona81
mi smo mislili poceti sa sokicima kad napuni 4 mj, i to samo zato jer ja moram raditi i na ispite...inace bi cekali do 6mj:) moja hoce i vodu i caj...kasikicom ili casom, flasicu nece

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3792
7.3.2010 22:38:29   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo mislili poceti sa sokicima kad napuni 4 mj, i to samo zato jer ja moram raditi i na ispite...inace bi cekali do 6mj:) moja hoce i vodu i caj...kasikicom ili casom, flasicu nece

ja ne radim pa mi nije problem da samo dojim. caj od kamilice sam joj dala do sad samo 5-6puta po par kasikica kad ju je mucio stomak, a na flasicu jos nista nismo ni probale. vodu ne dajem nikako

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3793
7.3.2010 22:39:44   
myb@by

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: myb@by

mi jos nista nismo poceli! cekamo jos bar 15ak dana

Dusa slatka sigurna sam da ce se i Lanici sve dopasti.Mi i dalje najvise volimo maminu siku i samo da vidis te radosti kad vidi siku,odma pljuje cucu i grabi bradavicu ma šou zivi user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3794
7.3.2010 22:41:18   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: felix

felix-kako  pravis  keksolino..evo  i  ja s am  ga  probala,  rekla  nam  pedijatrica  da  mu  pravim  na  formuli 2,  ja  uzela  hipp 2,  kasice,,jer  smo  dojili..pa  sad  prestajemo..ali  posto  mi  nece  bocu..da  mu  mogu  praviti  kasice  s  ad mlijekom..ne  odmah  sa  kravljim  ..vec  da  ga  lagano  uveedem  u  kravlje  pa  tek  iza  godine  kad  prestanemo  i ako  prestanemo  skroz  s  dojenjem..idemo  na  kravlje...pa  mu8  sad  mutim  te  kasice  na  ad  mlijeku  uk+jutro  i  na  vecer...a  između  jos  malo  doji..tako  da  valjda  mu  je  dosta  mlijeka...ali  na  kutiji  keksolina  pise  samo  obicno  mlijeko  ne  spominju  ad. Sta  cu  kad  odem  na  posao  mora  nesto  jesti....a  i  dojili  smo  fino  i  jos  ce  mo  m i  dojiti..ali  moram  lagano  ubacivati  zamjenu...user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3795
7.3.2010 22:49:34   
iv@ncica
eh  da  imam  pitanje..je li  ok  da  moj A.  pije  samo  vodu,  nece  sokice,  nekad  malo  kompota..nekad  malo caja..jedino  ako  je  gladan  popije  malo  soka...mozda  je  do  boce  s  kljunom   u  njoj  mu  dajem  vodu,  a ostalo  izt  boca s  dudom..mozda  da  pokusam  i  ad  mlijeko  na  kljun  mozda  popije..kad  budem  na poslu..oh  ne  znam  ubi  me  ovo  sad  kAD moram  na  posao,m sta  vi  milsite?  i  hoce  li  mu  biti dosta 2 mlijecne  kasice i jos  1-2  podoja ..njemu je  11 mjeseci,  a  ja  krajem  mjeseca  idem  na  posao ?

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3796
7.3.2010 22:52:21   
megi
pecena tikva 0 bodova
meko kuhano jaje 2 boda
leso meso s povrcem 3 boda
a tikvica i krompir (u kojim nema skoro pa nista vitamina, minerala, zeljeza...) odlican 5

dadada sto me nasmija

moja cura bogami voli tikvu, jede je ko velika, mada je ja ne bi pojela nema sanse, znaci ni u tome nije na meneuser posted image
ali zato i ona tamani krompir ko luda, a kad se ja potrudim da sta kvalitetno, vitaminizirano i ostalo napravim ona jok ne bi pojela ni za zivu glavu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3797
7.3.2010 23:20:21   
kasper
pozdrav drage mojeuser posted image
jel imate kakvog iskustva sa narađžom,jel neko davao svojoj bebi i od koliko mjeseci?????

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3798
7.3.2010 23:23:03   
neki
IZVORNA PORUKA: kasper

pozdrav drage mojeuser posted image
jel imate kakvog iskustva sa narađžom,jel neko davao svojoj bebi i od koliko mjeseci?????

Ja licno nisam davala citrusno voce prije 10.mj.,posle pomalo,limun u caju,malo mandarinice i narandze...user posted image

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 3799
7.3.2010 23:30:25   
kasper
hvala Neki user posted image si,ma svi pricaju o vocu,a niko ne spominje narađže i sl.
ma necu ja svom pisonji jos davati,taman na ljeto ce moci,da ga malo osvjeziuser posted image

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 3800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *