|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
5.3.2010 22:56:56   
megi
Apotekark jesi ti svom bebac poela davati hljeb, ja nekako jos nisam a posto su nam bebaci blizu da vidim kakva je situacija kod vas

niko ne odgovori za puruuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3751
5.3.2010 23:02:39   
Nejrica
Pura kod nas od osmog mjeseca...ja mu je sada pravim umjesto vode,na mlijeku,stavim malo maslaca i spuca sve,guzonja mali.user posted image

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3752
5.3.2010 23:43:41   
Apotekarka
megi dajem mu ponekad koju mrvu kad i mi jedemo a cula sam i da mladji od nas ga rucke...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3753
6.3.2010 10:49:24   
ivanak
mlijeko pa
monte i čokolino
pa nakon što se probudimo ćemo papati malo mrkvice i patatice na maslacu.... čaja iza toga
pa onda neko voće sa ne čim i još možda štogdo ubacim ako bude htio još papati... ( moram smisliti još što )....
keksolino za kraj i to je to...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3754
6.3.2010 12:26:04   
delly
ovdje se pura tj ta kasa za bebe od kukur,brasna il kako vec daje u pocetku dohrane od 4 mj , to je ka "prva"kasica ja nisam user posted image evo mi smo odlicno pojeli jucer neurekla je kuc kuc user posted image user posted image user posted image sve slistili svo povrce user posted image user posted image , ja svojoj odavno kruh dajem i voli ga,probala je na prst vrhnje i voli user posted image i sira jucer joj malo dala voli i to zvace li ga zvace user posted image user posted image malo je liznula i bombone gumene user posted image danas cemo svasta nesto user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

Neposredna veza do poruke: 3755
6.3.2010 12:35:31   
Anoniman
delilah i tvoja je malena poguzija ko A.voli svastauser posted image user posted image
Mi smo ruckili,,povrtnu kasu.Posle mama doruc.a on obece oko mene u hodalici ko pile,ja jela suhog sira,s vrucom lepinom pa sam mu malo na prst dala oblizuje se user posted image svidjamu se
Danas je rucku jajeuser posted image ..

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 3756
6.3.2010 14:09:51   
marinčii
mi smo doručkovali kašicu od jabuke i banane,ručku ćemo piletinu,mrkvicu i rižu..a ostalo je dojenje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3757
6.3.2010 14:24:00   
Apotekarka
Bila sam kod pedijatrice i buduci da mi je Antonio bio anemican sad se stanje popravilo pricale smo malo o prehrani kaze zumance ispinat je super sto sam davala i cijedjeni sok borovnice ali djigerica teleca se bas ne preporucuje jer je teska za male stomake pitala sam za cveklu rekla mi je da je i ona teska za stomak i da nije ni dobra jer se vadi iz zemlje ako vec hocu par kasikica da dam da je skuham ili kupim gotovi sok mada ga ja nigdje nisam vidjela za djecuuser posted image
Rekla mi je da je zdravije da dijete pojede citavu jabuku nego cjediti sok iz nje i tako za sve vocke...
Bas sam sretna sto se Antoniu hemoglobin popravio...user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3758
6.3.2010 19:31:39   
Mya_81 RR
Ma, bravo za hemoglobin user posted image user posted image user posted image

Mi smo danas svašta nešto papali:

špinat s bijelim lukom i krompirom
brokulu i mrkvu s piletinom
bananu i krušku s keksom

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3759
6.3.2010 19:50:15   
reallove
Drage moje  sta ste vi davale od 7. mjeseca,ja stvarno nemam ideju sta da mu pravim dosadile su mi ove gotove kasice hocu da promijenim nesto,a neznam bas sta smijem a sta ne jer smo imali problema sa stolicom..user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 3760
6.3.2010 20:08:50   
noaa

IZVORNA PORUKA: reallove

Drage moje  sta ste vi davale od 7. mjeseca,ja stvarno nemam ideju sta da mu pravim dosadile su mi ove gotove kasice hocu da promijenim nesto,a neznam bas sta smijem a sta ne jer smo imali problema sa stolicom..user posted image

mi smo se u tom periodu vrtili u kruguser posted image krompir,mrkva,tikvica,brokule i ostalo povrce sa piletinom,puretinom,teletinom..Noa nece samo povrce

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 3761
6.3.2010 20:40:25   
Mya_81 RR
Možeš davati još i cvjetaču, špinat i blitvu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 3762
6.3.2010 21:26:03   
Anoniman
Evo mene opet user posted image
Kelj?? Kada i kako ste pravile?

Neposredna veza do poruke: 3763
6.3.2010 21:28:16   
Anoniman
mya hvala na ideji vidim svasta ste papaliuser posted image
Ja sam sutra u planu abD,pravit piru i blitvu,a mozel spinat isto sa kompirom??

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3764
6.3.2010 21:42:34   
lilith
za spinat kazu da treba ici svjez,dva sata maximalno poslije branjauser posted image

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3765
6.3.2010 23:12:20   
malena_t
Kelj neki dan prvi put, znači sa 11 i po mjeseci. Skuhala meso i mrkvu u pretisu, pa dodala kelj i krompirić i još malo kuhala. U gotovo dodala malo pavlake. Benjo pojo sveuser posted image  

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3766
7.3.2010 0:11:36   
Sonja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
stvarno ste sve super...za ovo vremena sto nisam citala svasta ste korisno ispisaleuser posted image user posted image user posted image
bas sam htjela pitat za cveklu i eto saznala samuser posted image user posted image

ja sam neki dan napravila
1manja tikvica
1mrkva
1crvena veca paprika

prvo skzhate mrkvu pa pred kraj dodate tikvicu i papriku koju ste predhodno ogulili i isjeckali i to fino skuhate malo ispasirate i njam njam
adin se toliko najeo da nisam mogla vjerovatuser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3767
7.3.2010 0:19:25   
Anoniman
malena hvala ti. Evo i ja sam sad našla na netu da se daje od 10 mj. Još nam je rano user posted image

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 3768
7.3.2010 8:19:47   
hampsi
Sonja gdje si nasla to za cveklu? Voljela bih znati kad to ide zvanicno jer ja svojoj dajem sok od cvekle, jabuke i mrkve vec neka 2 mjeseca. Naravno ne svaki dan ali bar 2X sedmicno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3769
7.3.2010 8:22:17   
hampsi
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: hampsi

Hipp voca od 4 mjeseca. Ja je kupila ono 2+1, 2 slane i to ali jos nismo probali jer me malo strah. Sve nesto cekam a sta Boga pitaj user posted image

Mi smo to probali bez problema...čak smo jeli i kašicu od jagode, maline i ribizle user posted image

A sa koliko mjeseci? Moja jos nema 6, a vidim da to ide u kasicama ranije. Cak i u onoj Kulinarkinoj tabeli dohrane stoje maline od 7 mjeseci (mislim da sam to vidjela, da ne trazim sad user posted image )

Neposredna veza do poruke: 3770
7.3.2010 8:26:37   
hampsi
I ja ne pitah odmah pa moram opet user posted image
Posto ubrzo punimo 6 mjeseci, aBd, znaci mozemo poceti i sa plazmom i sa svim onim kasicama iz kutija. One uglavnom sadrze gluten. E sad kako ste vi to pocele davati i koja je moguca nezeljena reakcija? Citala sam i na temu gllutena. Nisam sigurna da li ovo trebam tamo pitati user posted image ili ovdje?

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3771
7.3.2010 8:29:19   
Mya_81 RR
Hampsi, ta kašica ide od 6. mjeseca...a to za gluten, mi smo kekse počeli negdje sa 7 mjeseci i nisam vjeruj mi sekunde razmišljala o tom glutenu i mogućim reakcijama...ja M keks nekad stavim u slatke kašice, a nije ljubitelj kašica iz kutija tako da to više ne kupujemo...a nemam pojma kakve su reakcije, pretpostavljam osip ili tako nešto...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3772
7.3.2010 8:32:09   
hampsi
Hvala ti. I ja kontam kad tad ce se u hrani naci nesto s glutenom pa valjda je bolje ranije saznati da ima reakcija. Mada ni ova moja nece ove iz kutije, tj bar nije htjela ovo s rizom. Imamo neku Milupinu sa extra vocem pa se nadam da ce joj se svidjeti

Neposredna veza do poruke: 3773
7.3.2010 9:50:17   
marinčii
hampsi mi smo uz preporuku pedijatra počeli s glutenom od 6 mjeseci i nije bilo nikakvi reakcija,jeste da M je svega 2 ili 3 puta pojeo onu kašicu od hippa sa bananom ,jabukom i keksom on nije ljubitelj keksa,da budem preciznija nije ljubitelj ničega bašuser posted image user posted image ,al ako ti niko u obitelji nema neki alergija možeš početi s glutenom od 6 mjeseci posebno ako dojišuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 3774
7.3.2010 14:59:17   
hampsi
Ni sa moje a ni sa suprugove strane, koliko znamo, nema alergija na nesto posebno. U stvari nema nikakvih. Nadam se da ce biti ok. I mi bi trebali krajem mjeseca na vakcinu pa cemo malo detaljnije i o ishrani. Na zalost ne dojim zato i mislim o uvodjenju nekih "konkretnih" stvari u ishranu

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *