Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 10:49:24
ivanak
mlijeko pa monte i čokolino pa nakon što se probudimo ćemo papati malo mrkvice i patatice na maslacu.... čaja iza toga pa onda neko voće sa ne čim i još možda štogdo ubacim ako bude htio još papati... ( moram smisliti još što ).... keksolino za kraj i to je to...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 12:26:04
delly
ovdje se pura tj ta kasa za bebe od kukur,brasna il kako vec daje u pocetku dohrane od 4 mj , to je ka "prva"kasica ja nisam evo mi smo odlicno pojeli jucer neurekla je kuc kuc sve slistili svo povrce , ja svojoj odavno kruh dajem i voli ga,probala je na prst vrhnje i voli i sira jucer joj malo dala voli i to zvace li ga zvace malo je liznula i bombone gumene danas cemo svasta nesto
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 12:35:31
Anoniman
delilah i tvoja je malena poguzija ko A.voli svasta Mi smo ruckili,,povrtnu kasu.Posle mama doruc.a on obece oko mene u hodalici ko pile,ja jela suhog sira,s vrucom lepinom pa sam mu malo na prst dala oblizuje se svidjamu se Danas je rucku jaje ..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 14:24:00
Apotekarka
Bila sam kod pedijatrice i buduci da mi je Antonio bio anemican sad se stanje popravilo pricale smo malo o prehrani kaze zumance ispinat je super sto sam davala i cijedjeni sok borovnice ali djigerica teleca se bas ne preporucuje jer je teska za male stomake pitala sam za cveklu rekla mi je da je i ona teska za stomak i da nije ni dobra jer se vadi iz zemlje ako vec hocu par kasikica da dam da je skuham ili kupim gotovi sok mada ga ja nigdje nisam vidjela za djecu Rekla mi je da je zdravije da dijete pojede citavu jabuku nego cjediti sok iz nje i tako za sve vocke... Bas sam sretna sto se Antoniu hemoglobin popravio...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 19:50:15
reallove
Drage moje sta ste vi davale od 7. mjeseca,ja stvarno nemam ideju sta da mu pravim dosadile su mi ove gotove kasice hocu da promijenim nesto,a neznam bas sta smijem a sta ne jer smo imali problema sa stolicom..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 20:08:50
noaa
IZVORNA PORUKA: reallove
Drage moje sta ste vi davale od 7. mjeseca,ja stvarno nemam ideju sta da mu pravim dosadile su mi ove gotove kasice hocu da promijenim nesto,a neznam bas sta smijem a sta ne jer smo imali problema sa stolicom..
mi smo se u tom periodu vrtili u krug krompir,mrkva,tikvica,brokule i ostalo povrce sa piletinom,puretinom,teletinom..Noa nece samo povrce
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 21:42:34
lilith
za spinat kazu da treba ici svjez,dva sata maximalno poslije branja
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.3.2010 23:12:20
malena_t
Kelj neki dan prvi put, znači sa 11 i po mjeseci. Skuhala meso i mrkvu u pretisu, pa dodala kelj i krompirić i još malo kuhala. U gotovo dodala malo pavlake. Benjo pojo sve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 0:11:36
Sonja
stvarno ste sve super...za ovo vremena sto nisam citala svasta ste korisno ispisale bas sam htjela pitat za cveklu i eto saznala sam
ja sam neki dan napravila 1manja tikvica 1mrkva 1crvena veca paprika
prvo skzhate mrkvu pa pred kraj dodate tikvicu i papriku koju ste predhodno ogulili i isjeckali i to fino skuhate malo ispasirate i njam njam adin se toliko najeo da nisam mogla vjerovat
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 8:19:47
hampsi
Sonja gdje si nasla to za cveklu? Voljela bih znati kad to ide zvanicno jer ja svojoj dajem sok od cvekle, jabuke i mrkve vec neka 2 mjeseca. Naravno ne svaki dan ali bar 2X sedmicno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 8:22:17
hampsi
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: hampsi
Hipp voca od 4 mjeseca. Ja je kupila ono 2+1, 2 slane i to ali jos nismo probali jer me malo strah. Sve nesto cekam a sta Boga pitaj
Mi smo to probali bez problema...čak smo jeli i kašicu od jagode, maline i ribizle
A sa koliko mjeseci? Moja jos nema 6, a vidim da to ide u kasicama ranije. Cak i u onoj Kulinarkinoj tabeli dohrane stoje maline od 7 mjeseci (mislim da sam to vidjela, da ne trazim sad )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 8:26:37
hampsi
I ja ne pitah odmah pa moram opet Posto ubrzo punimo 6 mjeseci, aBd, znaci mozemo poceti i sa plazmom i sa svim onim kasicama iz kutija. One uglavnom sadrze gluten. E sad kako ste vi to pocele davati i koja je moguca nezeljena reakcija? Citala sam i na temu gllutena. Nisam sigurna da li ovo trebam tamo pitati ili ovdje?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 8:29:19
Mya_81 RR
Hampsi, ta kašica ide od 6. mjeseca...a to za gluten, mi smo kekse počeli negdje sa 7 mjeseci i nisam vjeruj mi sekunde razmišljala o tom glutenu i mogućim reakcijama...ja M keks nekad stavim u slatke kašice, a nije ljubitelj kašica iz kutija tako da to više ne kupujemo...a nemam pojma kakve su reakcije, pretpostavljam osip ili tako nešto...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 8:32:09
hampsi
Hvala ti. I ja kontam kad tad ce se u hrani naci nesto s glutenom pa valjda je bolje ranije saznati da ima reakcija. Mada ni ova moja nece ove iz kutije, tj bar nije htjela ovo s rizom. Imamo neku Milupinu sa extra vocem pa se nadam da ce joj se svidjeti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 9:50:17
marinčii
hampsi mi smo uz preporuku pedijatra počeli s glutenom od 6 mjeseci i nije bilo nikakvi reakcija,jeste da M je svega 2 ili 3 puta pojeo onu kašicu od hippa sa bananom ,jabukom i keksom on nije ljubitelj keksa,da budem preciznija nije ljubitelj ničega baš ,al ako ti niko u obitelji nema neki alergija možeš početi s glutenom od 6 mjeseci posebno ako dojiš
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 14:59:17
hampsi
Ni sa moje a ni sa suprugove strane, koliko znamo, nema alergija na nesto posebno. U stvari nema nikakvih. Nadam se da ce biti ok. I mi bi trebali krajem mjeseca na vakcinu pa cemo malo detaljnije i o ishrani. Na zalost ne dojim zato i mislim o uvodjenju nekih "konkretnih" stvari u ishranu