Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.3.2010 23:00:05
megi
dadada ja sam kao i noa pekla u foliji i u rerni samo sto ja nisam vadila sredinu niti ista, stavis cijelu jabuku, kao sto noa kaze 15 -20 min, u tepsiju ili u tanjiric ako moze u rernu i stvarno bude preukusna, ja sam pocela i sebi po jednu stavljati kad adni pravim, posto ona cicija nece mami nista da ostavi
mi danans ruckili jabuku i sljivu, pa teletinu, krompir i brokulu, te malo plazme
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 11:47:12
snijeg
Evo i mene sa novim pitanjem, dala bi pahuljici malo tikvice da proba, a ne znam na koji način je najbolje da je napravim, pa molim iskusne mame da mi daju recept
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 12:03:30
Anoniman
IZVORNA PORUKA: snijeg
Evo i mene sa novim pitanjem, dala bi pahuljici malo tikvice da proba, a ne znam na koji način je najbolje da je napravim, pa molim iskusne mame da mi daju recept
ja tikvicu pravim tako da prvo stavim krompir da se kuha, pa kad voda prokuha ubacim tikvicu nasjeckanu iste velicine kao i krompir...e kad je krompir gotov procijedim, stavim u posudicu, zalijem maslinovim uljem i izblendiram...i to je to...gotova papica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 12:19:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: delilah
izvini a kad si davala blitvu i kelj?? kako bi mogla samo blitvu da probam sa krompirom isto ili ?
za kelj pricekaj jos koji mjesec, a blitvu mozes slobodno...ja je isto ovako pravim ko i tikvicu...znaci jedan mali krompir i ubacis blitvu kada voda prokuha...zalijem maslinovim uljem i to je to...tako dalmatinci prave...ja pokupila od moje none...leso blitva, tikvica, kelj, rastika...etc.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 12:31:58
mojbebac
i mi smo rrobali jaje, onako tvrdo kuhano sam izgnjecila i dala joj par kasikica sa abc sirom i svidjelo joj se pravo, i hb super je proslo ..... a mlijeko joj dajem sa karamelinom i ostalim kasicama ..... nisam joj davala samo jer jos doji pa kontam nema potrebe!!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 12:57:04
dafri
Ja sve povrće zajedno kuham,uvijek se nekako bojim da neće biti dovoljno skuhano i vrtim se u krug,krompir ili tikvica kao baza pa dodam komorač,ili mrkvu, mahune, meso, a ako ne meso onda zob ili kukuruz i sok od jabuke jer bez toga ne bi ni ručkila. Ništa još nisam dinstala ,niti dodavala luk,celer ,ne znam kada se to može
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 14:01:38
ivanak
mlijeko, veliki voćni jogurt ( 180 g ) Budući da sam ja danas pravila leću, malo odvojila da i on proba prije svih začina... pa i nešto nije mu baš godilo dat ćemo mu kasnije krušku i jabuku sa keksom....čokolino i malo patate i mrkve, čaja.... keksolino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 14:07:23
megi
dadada ja obicno pecem kao sto noa kaze 180-200, odnosno ja ubacim kad nama pecem rucak pa stavim i njoj jabuku
ja cu danas meni se cini oprobani krompir, mislila sam tikvice ali sam skontala da ih nema u kuci
moja cura nije bas ljubitelj rize kako sam se samo potrudila neki dan i skuhala rizu i ubacila piletinu i povrca i sve izmiksala a ona na to samo pravi face kao da ce povratiti
kako vi pravite puru nece ni to a ja je bas voli i pravila joj onako narijetko pa umijesala trun maslaca pa pavlake pa mladog sira, bas je bila ukusna ali jok ona hoce da se udavi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 16:41:36
Apotekarka
Rucali smo jaje,rucali smo jaje Umutila sam 2 zumanca(domaca)hvala komsinici sa sirom domacim opet hvala komsinici Antonio jesmazao uslast ne pamtim kad je nesto takjo slatko pojeo... Ananas ne znam od kad se smije ali znam da sam jednom Antoniu kupila multivitaminski sokic od 4 mj u kojem je bilo i ananasa...Joj ja ananas obozavam...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.3.2010 19:55:36
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
Rucali smo jaje,rucali smo jaje Umutila sam 2 zumanca(domaca)hvala komsinici sa sirom domacim opet hvala komsinici Antonio jesmazao uslast ne pamtim kad je nesto takjo slatko pojeo... Ananas ne znam od kad se smije ali znam da sam jednom Antoniu kupila multivitaminski sokic od 4 mj u kojem je bilo i ananasa...Joj ja ananas obozavam...