|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.3.2010 9:28:18   
delly
jucer smo probali piletinu 1. put nakon one reakcije misleci da je ili od mlijeka ili piletine a ono izgleda niti jedno ni drugo tako da user posted image user posted image user posted image user posted image danas piletinu mrkvicu,cvjetacu i krompir, kasnije cemo bananu i jabuku i malo keksa :) u meduvremenu cemo malo kruha i sta mama da user posted image user posted image
jucer je dobila na prst malo kajmaka odusevljena je user posted image
nego dajte li vi bebama u komadicima hranu ?? moja mala vise voli u komadicima nako izmiksano mi rjetko jede user posted image
i supe koje pravite sa tjesteninom kako ih pravite ako moze recept i od kojeg mj ste pocele?
citam luka ubacujete u hranu a meni jos kad sam rodila su mi rekli kao dojilji da luk uopce nejedem jer on povecava anemicnost i kod mene i kod beba pa da ga sto duze izbjegavam davati bebi , i ja jesti dok dojim . user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 3701
4.3.2010 10:21:08   
mojbebac
mi supe jedemo od sestog mjeseca, pravim kao i sebi, otkuham kost telecu, i onda u tu vodu naspem jos malo vode, i stavim mrkvicu, persun, parce luka, ma sta mi padne na pamet, sta imam pri ruci, to jos malo prokuham, ubacim malo hljeba i tako mi jede, mislim da je najbitbnija ta vodica od kosti ...... ne stavljam nikakve zacine!!!!
a za luk ja to nisam cula, znam da su mi govorili da ne jedem luk na pocetku jer od njega nadolazi mlijeko, a ja dajem user posted image  zeleni luk ( onaj bijeli dio ) da gricka jer su mi rekli da joj to prija zbog zubica, i ona se ne buni .....
a hranu ne blendam, samo otkuham i malo isitnim, jedino jos uvijek blendam meso, jer drugacije nece da ga jede, pa meso izblendam i pomjesam sa povrcem i onda pojede .....

< Poruku je uredio mojbebac -- 4.3.2010 10:22:33 >

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3702
4.3.2010 10:22:27   
delly
a nekoristis nikakvu tjesteninu ili ?

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 3703
4.3.2010 10:23:29   
lilith
umjesto tjestenine ja u supu ubacim proso
luk je jako zdrav bogat je vitaminom c,b6,folatom i manganom,pomaze ocuvanju srca i krvnih zila...ja sam svojoj pocela davati prije dvije sedmice.a ja ga jedem i dojim

< Poruku je uredio lilith -- 4.3.2010 10:28:52 >

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3704
4.3.2010 10:27:33   
delly
sta je proso ?

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 3705
4.3.2010 10:30:56   
lilith
zitarica,ima je svuda kupiti...bogata je zeljezom,magnezijem,fosforom,kalijumom itd. ja je koristim u kasama i supama...

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3706
4.3.2010 10:34:51   
delly
ja sam malo tupava po tome pitanju , mislis na psenicne zitarice?? kao one rizine pahuljice ??

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 3707
4.3.2010 10:50:13   
lilith
ne...ja izbjegavam pahuljice u sirokom luku...i nije psenica,proso je zitarica za sebe...izgleda kao recimo kus-kus samo malo krupniji...pogledaj u prodavnicama zddrave hrane,mada trebala bi ga naci u svakoj vecoj samoposluzi

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3708
4.3.2010 11:01:35   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: delilah

jucer smo probali piletinu 1. put nakon one reakcije misleci da je ili od mlijeka ili piletine a ono izgleda niti jedno ni drugo tako da user posted image user posted image user posted image user posted image danas piletinu mrkvicu,cvjetacu i krompir, kasnije cemo bananu i jabuku i malo keksa :) u meduvremenu cemo malo kruha i sta mama da user posted image user posted image
jucer je dobila na prst malo kajmaka odusevljena je user posted image
nego dajte li vi bebama u komadicima hranu ?? moja mala vise voli u komadicima nako izmiksano mi rjetko jede user posted image
i supe koje pravite sa tjesteninom kako ih pravite ako moze recept i od kojeg mj ste pocele?
citam luka ubacujete u hranu a meni jos kad sam rodila su mi rekli kao dojilji da luk uopce nejedem jer on povecava anemicnost i kod mene i kod beba pa da ga sto duze izbjegavam davati bebi , i ja jesti dok dojim . user posted image

bravo za supicuuser posted image user posted image
A.nije izbirljiv jede svasta sto,se da mi smo vec i jaje cjelo jeli s mlijekom pojede cjelo skoro ko veliki.
Sto se tice supica juce sam pravila,ostalo je jos za danas da podgrijemo stavim pilece krilce iskuham,dodam svo povrce sto se nadje,mrkva ,persun,cvjetaca,brokula,cak sam stavila i spinata ,i tjestenine obavezno stavim jer to jedemo uveliko.
Izblendam samo meso,ovo ostalo malo vilicom izgnjecim.
A sto se tice,kruha,ja dajem.

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 3709
4.3.2010 11:13:41   
marinčii
Mi smo jutros pojeli kašicu od jabuke i kruške i naravno dojili,za ručak ću praviti piletinu rižu i mrkvu i nadam se da će pojesti ako ne onda opet neko voće,joj pa mi nismo probali ni mlijeko ni jogurt ni sir ma skoro ništa ja sve kontam to je ranouser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3710
4.3.2010 12:20:12   
delly

IZVORNA PORUKA: marinčii

Mi smo jutros pojeli kašicu od jabuke i kruške i naravno dojili,za ručak ću praviti piletinu rižu i mrkvu i nadam se da će pojesti ako ne onda opet neko voće,joj pa mi nismo probali ni mlijeko ni jogurt ni sir ma skoro ništa ja sve kontam to je ranouser posted image  

za sve ima vremena polako draga moja, . nego kakvu rizu dajeS?? Onu OBICnu >iLI ???mala mi grabi koM PA NEMOGUpisat kako trebauser posted image
felix bravouser posted image kad si pocela s mlijekom i kojim??? i koliko??

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3711
4.3.2010 13:01:25   
marinčii
delilah ja koristim običnu rižu koju i mi jedemo,mada ovaj moj šmedljo nije top još niti jednom pojeo,možda me danas iznenadi,ko zna

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3712
4.3.2010 13:06:38   
delly
aha skuhas ko inace i samo je izmiksas sa povrcem???

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3713
4.3.2010 13:07:29   
marinčii
da,malo je duže kuham nego inače na skroz laganoj vatri

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3714
4.3.2010 13:51:34   
niki83
marinci od koliko mj. si pocela pokusavati da dajes tu obicnu rizu koju mi jedemo..ne znam je li u njoj ima glutena? npr.moja prijateljica je pocela s nadohranom od 4. mj. i vec u 5. dala tako rizu s vocem ili povrcem, a meni to user posted image

N&N

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3715
4.3.2010 13:56:19   
marinčii
mi smo s glutenom počeli od 6 mjeseci uz konzultaciju pedijatra,al evo kako on slabo jede svega dva puta dosad je pojeo malo banane s keksom,rižu pravim drugi put i nadam se da će htjet pjesti makar malo jer prvi put nije htio    

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3716
4.3.2010 14:04:08   
niki83
ma naravno to su jos jako male kolicine, ali eto ako ste probali s glutenom a nema reakcije onda sper..ni ja se isto ne bi usudila bez dogovora s pedijatrom..ali ne bih voljela ni oduziti, bolje da proba dok uglavnom doji..

N&N

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3717
4.3.2010 14:58:24   
lilith
riza nema glutena i uvodi se odmah na pocetku dohrane

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 3718
4.3.2010 17:08:00   
ivanak
mlijeko, pa čokolino pa patata i tikvica sa maslacom i malo mlijeka, pa smo pili čaja nakon toga, sad smo jeli voćni jogurt pa smo ponovno pili čaja nakon toga.... sad ide spavati pa kasnije ću mu dati malo griza sa još nečim - moram smisliti i naravno za kraj keksolino.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 3719
4.3.2010 17:22:47   
Honey3
otisao mi post greskom na drugu temu...mene interesuje kada se bebi smije davati brasno u hrani?ja ovim velikim pravila omak(mlijeko,brasno,maslac,so)pa dala malo bebi njoj se pravo svidjelo e sad neznam je li rano za touser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3720
4.3.2010 18:00:00   
ivanak
Ja još nisam dala brašno bebi! A osim toga moram joj staviti malo soli pa ne može onako jesti, ali opet nije to ništa preslano, odnosno previše.
Mlijeko smo mu počeli uvoditi prije nego što kalendar kaže ( 8 mjeseci piše u kalendaru ).
Jaje, odnosno žumanjac prije isto, ali pomalo....
Najbitnije je po meni da mu se daje, ali ne ništa pretjerano. Najveći alergeni su ti mlijeko i jaje i tu treba pripaziti.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3721
4.3.2010 18:14:45   
Honey3
jaje nisam davala a mlijeko jesam po malo nemasno sa karamelinom i eto sa omakom,i hvala Bogu dobro je podnijelauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3722
4.3.2010 18:38:51   
Anoniman
Ja bih voljela recept za pecene jabuke...neko je nekad pisao ali ga ne mogu naciuser posted image

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 3723
4.3.2010 19:19:45   
noaa
dadada izvadis onu sredinu gdje su spice i jabuku umotas u alu foliju stavis u tepsiju i peces mislim nekih 15-ak min,jabuku ne gulisuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3724
4.3.2010 22:25:10   
lilith
brasno ti je totalno nezdravo na taj nacin i u zaprskama..ja ga ne bi davala nikako...so takodjer...

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 3725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *