Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 17:39:36
niki83
da se i mi prijavimo na ovu temu posto smo vec pocele i zvanicno sa dohranom do sada smo probale jabuku, mrkvu, bananu, a ova dva dana smo jele krusku (skuhanu, ispasiranu) sa babyrice..poslije joj je mama napravila i cijedjeni sokic od jabuke, jer jedino to hoce da pije, ne svidja joj se voda niti caj eh sad pitanje za iskusne mame..znaci kad ste vec pocele s dohranom kako i kad ste davale dodatnu tecnost u smislu tih sokica ili cajeva (vode)..??? jer ja sve mislim nekako ima to u siki, samo ce joj pokvariti apetit, ali na drugu stranu se bojim da nece poslije kad uvedemo pravi obrok ili dva, htjeti da pije bilo sta..uh sto ja zapetlja stvar..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 18:16:22
megi
mi smo jutros jeli vocnu kasicu, za rucak je bilo mesa, krompira, mrkve tikvice sve izgnjeceno i pojedeno
niki ne mogu ti bas pomoci oko tecnosti, kazu da bi trebalo pomalo davati vode kad se krene sa dohranom, ali ja s tim muku mucim jer moja cura nece flasicu, pa joj dajem pomalo na kasikicu ili iz solje vode, caja, soka sta god hoce, ali slabo ona to
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 18:31:01
niki83
pa moja N isto ne zna na flasicu, a iz kasikice samo pljuje i ja jucer lijepo nasla u dm-u flasicu sa dudom kao ona casa-kljun..pise da je za bebe tek od 12 mj. ali Boga mi malo po malo povuce lijepo pa proguta, konta da treba piti a ne kao iz obicne flasice koju samo zvace desnima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 19:04:03
malena_t
IZVORNA PORUKA: megi
ali ja s tim muku mucim jer moja cura nece flasicu, pa joj dajem pomalo na kasikicu ili iz solje vode, caja, soka sta god hoce, ali slabo ona to
Ja sam Benjaminu do šestog mjeseca davala tečnost kašikicom, jer nije htio flašicu. Onda sam kupila Aventovu čašu s kljunom i otad pije bez problema. Vodu, čaj, sok, mlijeko sve pije iz nje. Odavno ne hodam za njim i ne nudim mu, jer mu je čaša uvijek blizu, pije kad hoće i holiko hoće.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 19:32:47
pocahontas
IZVORNA PORUKA: malena_t
ali ja s tim muku mucim jer moja cura nece flasicu, pa joj dajem pomalo na kasikicu ili iz solje vode, caja, soka sta god hoce, ali slabo ona to
Ja sam Benjaminu do šestog mjeseca davala tečnost kašikicom, jer nije htio flašicu. Onda sam kupila Aventovu čašu s kljunom i otad pije bez problema. Vodu, čaj, sok, mlijeko sve pije iz nje. Odavno ne hodam za njim i ne nudim mu, jer mu je čaša uvijek blizu, pije kad hoće i holiko hoće.
Raffi nece flasicu, ne zna ni na kljun...ja ne znam sta cu kada krenem na posao..kako ce piti vodu Bog dragi zna...na fildzan prosipe skoro sve, an kasikicu isto tako...ima li ko ideju kako da ga naucim efikasno na kljun avent?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 21:20:34
lilith
moja inace nije bila ljubitelj tecnosti bilo kakve a na flasicu nije znala i nije je ni htjela...ja sam uzela dm-ovu flasicu /casu i prihvatila je za par dana...to su one skroz male flasice sa mekanim gornjim dijelom od kaucuka
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 21:31:17
salmy
IZVORNA PORUKA: leona81
salmy kad si ti krenula s dohranom i kako?
jabuku cjedim vec odavno a "zvanicno" smo poceli od kad je napunio 4 mjeseca! evo bas danas sam mu dala supicu(iskuhanu koljenicu) vodice i malo mrkvice i jeo je svaki dan mu dam po nesto,ili hipp gotovu kasicu!probaj za pocetak da osjeti ukuse.Ne jede on sad puno ali pojede pomalo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 21:37:52
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: malena_t
Raffi nece flasicu, ne zna ni na kljun...ja ne znam sta cu kada krenem na posao..kako ce piti vodu Bog dragi zna...na fildzan prosipe skoro sve, an kasikicu isto tako...ima li ko ideju kako da ga naucim efikasno na kljun avent?
ja bi mu dala casu da se "igra"...tako je barem A. skontao kako se pije iz nje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 21:42:06
Anoniman
pecena tikva 0 bodova meko kuhano jaje 2 boda leso meso s povrcem 3 boda a tikvica i krompir (u kojim nema skoro pa nista vitamina, minerala, zeljeza...) odlican 5
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:20:31
myb@by
Evo da se i mi prijavimo na ovu temu.Vec mjesec dana jedemo jabuku,krusku,bananu,mrkvu,krompir,supicu na mesnoj vodi od piletine,griz,pire krompir.Sve nam je super . Mi nemamo problem sa vodom jer je A velika guzara i hoce i vodu.Inace izbjegavamo kupovne kasice,mama sve sama pravi za 5 minuta. Sokice pravim tako sto odvojim dvije kasikice pasiranog voca i onda to zalijem vodom u kojoj se voce kuhalo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:26:43
shejla
mi smo danas prvi put jeli kivi.... i svidio nam se
osim toga pileca supica sa brokolama, mrkvom i krompirom; pura sa malo putera i pavlake (nesto, k'o da ne voli pavlaku bas plaho, pa stavim vrlo malo, cisto da nije sama pura ); cokoljesnik i 3x dojenje - pred spavanja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:28:12
teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by
Evo da se i mi prijavimo na ovu temu.Vec mjesec dana jedemo jabuku,krusku,bananu,mrkvu,krompir,supicu na mesnoj vodi od piletine,griz,pire krompir.Sve nam je super . Mi nemamo problem sa vodom jer je A velika guzara i hoce i vodu.Inace izbjegavamo kupovne kasice,mama sve sama pravi za 5 minuta. Sokice pravim tako sto odvojim dvije kasikice pasiranog voca i onda to zalijem vodom u kojoj se voce kuhalo.
mi jos nista nismo poceli! cekamo jos bar 15ak dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:34:28
leona81
mi smo mislili poceti sa sokicima kad napuni 4 mj, i to samo zato jer ja moram raditi i na ispite...inace bi cekali do 6mj:) moja hoce i vodu i caj...kasikicom ili casom, flasicu nece
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:38:29
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
mi smo mislili poceti sa sokicima kad napuni 4 mj, i to samo zato jer ja moram raditi i na ispite...inace bi cekali do 6mj:) moja hoce i vodu i caj...kasikicom ili casom, flasicu nece
ja ne radim pa mi nije problem da samo dojim. caj od kamilice sam joj dala do sad samo 5-6puta po par kasikica kad ju je mucio stomak, a na flasicu jos nista nismo ni probale. vodu ne dajem nikako
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:39:44
myb@by
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by
mi jos nista nismo poceli! cekamo jos bar 15ak dana
Dusa slatka sigurna sam da ce se i Lanici sve dopasti.Mi i dalje najvise volimo maminu siku i samo da vidis te radosti kad vidi siku,odma pljuje cucu i grabi bradavicu ma šou zivi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:41:18
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: felix
mi smo danas svasta rucali,jutros kasica klasicno povrtna Posle piru,pa slatku kasicu veceri,keksolino i cjedjeni sokic mrkva,jabuka
felix-kako pravis keksolino..evo i ja s am ga probala, rekla nam pedijatrica da mu pravim na formuli 2, ja uzela hipp 2, kasice,,jer smo dojili..pa sad prestajemo..ali posto mi nece bocu..da mu mogu praviti kasice s ad mlijekom..ne odmah sa kravljim ..vec da ga lagano uveedem u kravlje pa tek iza godine kad prestanemo i ako prestanemo skroz s dojenjem..idemo na kravlje...pa mu8 sad mutim te kasice na ad mlijeku uk+jutro i na vecer...a između jos malo doji..tako da valjda mu je dosta mlijeka...ali na kutiji keksolina pise samo obicno mlijeko ne spominju ad. Sta cu kad odem na posao mora nesto jesti....a i dojili smo fino i jos ce mo m i dojiti..ali moram lagano ubacivati zamjenu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:49:34
iv@ncica
eh da imam pitanje..je li ok da moj A. pije samo vodu, nece sokice, nekad malo kompota..nekad malo caja..jedino ako je gladan popije malo soka...mozda je do boce s kljunom u njoj mu dajem vodu, a ostalo izt boca s dudom..mozda da pokusam i ad mlijeko na kljun mozda popije..kad budem na poslu..oh ne znam ubi me ovo sad kAD moram na posao,m sta vi milsite? i hoce li mu biti dosta 2 mlijecne kasice i jos 1-2 podoja ..njemu je 11 mjeseci, a ja krajem mjeseca idem na posao ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.3.2010 22:52:21
megi
pecena tikva 0 bodova meko kuhano jaje 2 boda leso meso s povrcem 3 boda a tikvica i krompir (u kojim nema skoro pa nista vitamina, minerala, zeljeza...) odlican 5
dadada sto me nasmija
moja cura bogami voli tikvu, jede je ko velika, mada je ja ne bi pojela nema sanse, znaci ni u tome nije na mene ali zato i ona tamani krompir ko luda, a kad se ja potrudim da sta kvalitetno, vitaminizirano i ostalo napravim ona jok ne bi pojela ni za zivu glavu