Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 14:34:40
snijeg
IZVORNA PORUKA: mar''''č''''
s''''jeg jha b'' ''pak da''a ovu prerađe''u prbv'' puta to je s''gur''o s''gur''o,ja jo ''''sam dava''a ''''ta od t''h m''''ječ'''' pro''zvoda p''a''''ram probat'' kad ''avr'' 9 mjesec''
Po tab''''cama nadohrane koje sam ja dob''''a od ped''jatra p''e da se jogurt '' s''r uvode u devetom mjesecu, sad s'' me zbun''''a je'' to znač'' kad napune devet '''''' osam - pa ono kao u'''' su u devet'' <''mg src="http://www.r''ngeraja.ba/forum/sm''''eys/zmeden.g''f"> Čak p''e da se hrana poč''nje poma''o so''''t'', moda sam ja ove tab''''ce pogreno shvat''''a, a da ja ''pak ovo sve odgod''m za mjesec <''mg src="http://www.r''ngeraja.ba/forum/sm''''eys/sm''''ey36.g''f"> <''mg src="http://www.r''ngeraja.ba/forum/sm''''eys/sm''''ey36.g''f">
Lejla Ka hvala ti na receptu, pa ovo i nije teko napraviti, ba ću pokuati
< Poruku je uredio snijeg -- 29.3.2010 14:38:38 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 15:18:47
gvendolina
Ajdin par dana skroz slabo jede nista od naseg debljanja.Mislim da je zbog zubica,nadam se da nije nesto bolestan Danas je ruckio samo malo Nestle rize sa jabukom i keksom.Ad hoce ali sve ostalo samo par kasicica.
Mi smo jogurt probali oko 9 mj,znaci to je kad beba udje u 9-i mjesec Ali nije nesto odusevljen,vise voli vocni jogurt
A za mamice koje imaju problema sa povrcem,probajte staviti malo putera u kasu puno je ukusnije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 15:33:45
marinčii
snijeg nama je pedijatar rekao da s tim krenemo kad navri 10 mjeseci ali eto mi ćemo ipak ranije ,a tih tabela ima puno i skoro svaka jedrugačija tako da ti je to opet individualna odluka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 15:38:39
škorpija
mi AD jedemo ujutro, navečer prije spavanja i tu toku noci ako se probudi, asto se tice cvrste hrane jede sve to i mi, plus sto mu posebno kuham povrce i dajem voce kako bi ga sto vise unio u organizam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 15:44:46
mama Nataša
Ja sam počela u slane kaice stavljati mrvicu maslinovog ili suncokretovog ulja i ide bolje. Biće jo lake kad se bude smjelo i malo soli, ipak je ova hrana bljutava, bar meni
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 16:58:14
teacher75
ja sam kupila nestle rizu i kukuruz i rizu pa me zanima na koji nacin ih mijesate sa vocem, donosno povrcem? ne bih koristila mlijeko jer dojim, mislila sam dodati vode umjesto mlijeka. koji omjer ide, buduci da smo na samom pocetku dohrane i do sad smo jeli pomalo: jabuku, mrkvu, tikvicu i bananu. namjeravamo jos jedan period ne uvoditi nista novo od voca i povrca, pa me zanima na koji nacin da ovo kombinujemo sa tim rizinim i kukuruznim pahiljicama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 17:23:52
gvendolina
teacher ja sam rizu pravila odokativno jer beba ne moze puno pojesti,a od one mjere puno ispadne.Zatim sam u to dodavala kuhanu mrkvicu ili kuhano voce.Ja mu i sad smjesam neko svjeze voce sa tom kasom.samo ne znam kakva ce biti ta kasa kad je budes pravila samo sa vodom,jer se one prave sa mlijekom.Ja sam isprva uzimala Hipp Babys first pap jer on u sebi sadrzi mlijeko,ali posto ti dojis znam da ti ni to ne odgovara Mozes skuhati i malo pure na vodi pa i u to staviti voce.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 17:55:27
lavić Simba
hB bebolino opet jede super bio se nesto promangupisao nije htio samo po malo mlijeka,evo danas sve ruca i rizu i spinat mrkvicu,voce i pored svega toga flasicu... Znaci dodje dijetetu nekad a ja se sikiram ...Ali jos uvijek pije mlijeko isto prvo se mora uspavati pa tek onda flasica ali neka on samo ruca.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 21:57:35
pocahontas
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja sam kupila nestle rizu i kukuruz i rizu pa me zanima na koji nacin ih mijesate sa vocem, donosno povrcem? ne bih koristila mlijeko jer dojim, mislila sam dodati vode umjesto mlijeka. koji omjer ide, buduci da smo na samom pocetku dohrane i do sad smo jeli pomalo: jabuku, mrkvu, tikvicu i bananu. namjeravamo jos jedan period ne uvoditi nista novo od voca i povrca, pa me zanima na koji nacin da ovo kombinujemo sa tim rizinim i kukuruznim pahiljicama
ne znam zasto ne bi taj nestle (koji je btw ZAKON ) pravila sa ad mlijekom iako dojis? jer mi smo tako radili od pocetka i radimo i dan danas na aptamilu,,kutija nam moze bas potrajati dugo...mislim da je okus na vodi bas bljakica..probaj ali eto, ne znam.... mi taj nestle mijesamo sa svim i svacim kada Cici nece nsita da jede samo mu zakamufliram sa Nestle i sve potamani a kako se pravi - iams uputstvo na kutiji ali ja sve pravim odokativno..dakle, razmutim tacan omejr ad mlijeka kako pise na kutiji aptamila i onda u to dodam Nestle da bude onako glat krem smjesa...da moze fino gutati...malkice gusce od smejse za palacinke
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.3.2010 22:09:27
teacher75
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: teacher75
ne znam zasto ne bi taj nestle (koji je btw ZAKON ) pravila sa ad mlijekom iako dojis? jer mi smo tako radili od pocetka i radimo i dan danas na aptamilu,,kutija nam moze bas potrajati dugo...mislim da je okus na vodi bas bljakica..probaj ali eto, ne znam.... mi taj nestle mijesamo sa svim i svacim kada Cici nece nsita da jede samo mu zakamufliram sa Nestle i sve potamani a kako se pravi - iams uputstvo na kutiji ali ja sve pravim odokativno..dakle, razmutim tacan omejr ad mlijeka kako pise na kutiji aptamila i onda u to dodam Nestle da bude onako glat krem smjesa...da moze fino gutati...malkice gusce od smejse za palacinke
cula sam da ne valja mijesati AD mlijeko i majcino, pa zato. skontala sam za pocetak da malo izdojim mlijeka pa probam tako
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.3.2010 8:50:27
lilith
mozes skuhati jabuku i recimo suhu marelicu u vodi,pa onda mna toj vodi napraviti pahuljice
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.3.2010 8:51:22
lilith
lavic simba so ide tek sa 18 mjeseci
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.3.2010 8:58:35
faris06
cula sam da ne valja mijesati AD mlijeko i majcino, pa zato. skontala sam za pocetak da malo izdojim mlijeka pa probam tako
Hena je sa 3 mjeseca imala alergijsku reakciju u vidu urtikarije, a samo doji. Ja ni danas dan nisam skontala koji bi alergen mogao biti u pitanju, izmedju ostalog sam sumnjala i na kravlje mlijeko koje sam tada pila u vecim kolicinama. Tako da sam se ja odlucila da pahuljice koje se prave sa mlijekom pravim sa svojim koje ujutro dok ona spava jutarnju turu izdojim ( oko 70 ml) , pohranim u frizider i kad je vrijeme da jede malo ugrijem u toploj vodi, dodam pahuljice, te eventualno neko voce i to je to. A sto se tice mjesanja AD i dojenja, sina sam tako hranila prvih 5 mjecesi i nije bilo nikakvih problema.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.3.2010 9:07:19
ena23
I ja znam da agrumi idu izricito poslje 12 mjeseci. Kao i paradajz, bobicas_to voce, med i bjelance. To su najjaci alergeni pa se ne preporucuju prije. To sam procitala na vise mjesta a i pedijatrica mi je isto rekla.
S tim sto moram dodati da sam vidjela da u puno kupovnih kasica ima i soka od limuna i da je cika hipp napravio za bebe od 5 mjeseci kasicu sa povrcem i paradajzom... haj ga znaj...
< Poruku je uredio ena23 -- 30.3.2010 9:08:41 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.3.2010 16:55:20
teacher75
danas sam se iznenadila koliko je lana pojela i pored redovnog dojenja (svaka 2 sata). prvo je jutros pojela skoro citavu izgnjecenu bananu sa malo vodice, a za rucak sam skuhala trecinu tikvice i jednu manju mrkvu, ispasirala pa to pomijesala sa rizinim pahuljicama (2 cajne kasike)koje sam razmutila sa malo svog izdojenog mlijeka i vodicom iz povrca. pojela je vecinu! a tek smo poceli sa dohranom prije nekoliko dana