Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 10:57:44
salmy
Pozdrav za sve mamice i njihove bebice moj bebi puni 5 mjeseci za dva dana,pa me zanima trebam li hipp 1 (koja je namjenjena do 5 mj) zamjeniti sa 2? ili preci na neku drugu''Ja njemu dajem kasicu od jabuke banane,pije sokice hipp nekad mu i ja napravim od jabuke.Dajem mu ponekad supice pijede i to:Sad me zanima kad da pocenem sa rizolinom,frutolinom,cokolinom''?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 11:08:22
salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75
e jeste svi pozurili! nama 5,5 mjeseci i tek poceli sa jabukom i mrkvicom! do prije par dana samo dojenje
hahahhahahaha pa sta ima veze kad mu svidjaju ukusi!! mi smo poceli sa 3mj.sok od jabuke,inace ne dojimo Meni su cak govorili da pocenem sa 3 bananu,pire krompir bla bla! ali sacekali smo 4 pa navalili
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 11:39:10
teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75
e jeste svi pozurili! nama 5,5 mjeseci i tek poceli sa jabukom i mrkvicom! do prije par dana samo dojenje
hahahhahahaha pa sta ima veze kad mu svidjaju ukusi!! mi smo poceli sa 3mj.sok od jabuke,inace ne dojimo Meni su cak govorili da pocenem sa 3 bananu,pire krompir bla bla! ali sacekali smo 4 pa navalili
ma ne treba prije 4.mj, nije nikako zdravo za mali bebin zeludac, niti ima potrebe...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 13:32:49
ena23
a joj kako mene ova tema boli.... ja ne vidim uopste kako mi beba jede... samo vikendom teta mu daje da jede dva puta dnevno. ja samo naredim sta ce da pravi. Posto je mala guza jucer napunila sedam mjeseci sinoc sam mu iskuhala piletinu a teta danas ima zadatak da u toj vodi skuha krompirica i blitve i da mu da da rucki... a ja nisam tu da vidim jedva cekam vikend, aBd, bar jedan u ovom mjesecu da docekam kod kuce u miru, sa svojim sinom, i da i ja uzivam u hranjenju i ciscenju haosa poslje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 13:39:23
salmy
IZVORNA PORUKA: ena23
a joj kako mene ova tema boli.... ja ne vidim uopste kako mi beba jede... samo vikendom teta mu daje da jede dva puta dnevno. ja samo naredim sta ce da pravi. Posto je mala guza jucer napunila sedam mjeseci sinoc sam mu iskuhala piletinu a teta danas ima zadatak da u toj vodi skuha krompirica i blitve i da mu da da rucki... a ja nisam tu da vidim jedva cekam vikend, aBd, bar jedan u ovom mjesecu da docekam kod kuce u miru, sa svojim sinom, i da i ja uzivam u hranjenju i ciscenju haosa poslje.
a joj morala si poceti raditi ranije bas mi je zao! ali hvala Bogu sto imas tetu a kako vrijeme leti cini mi se sad ce vikend! tako ako imas povjerenje u tetu nemoj se brinuti,tvoja beba jede sve sto ti zelis! samo sto joj teta daje umjesto tebe....bitno je da je zdrava i VOLI tetu,a ti ces to nadoknaditi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 14:08:42
ena23
IZVORNA PORUKA: salmy
nemoj se brinuti,tvoja beba jede sve sto ti zelis! samo sto joj teta daje umjesto tebe....bitno je da je zdrava i VOLI tetu,a ti ces to nadoknaditi
hvala mila na ovim rjecima, pomognu da se gleda i s druge strane i pozitivno a ne samo crno. nek je on ziv i zdrav i nek jede sve kako treba i po mom cejfu i znanju, a ja imam citav zivot, aBd, da ga se nagledam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 16:46:34
Mya_81 RR
U blender stavila malo običnog jogurta, pola banane i breskvu (iz konzerve koja nije ispala puno ni slatka) i sve izmiksala. Stvarno je ukusno, a baš sam nekako bila mišljenja da neće biti dobra kombinacija...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 17:11:48
iv@ncica
uh mljac...mora biti dobro..ja ne moram da blendam..moj moze d a dobije jogurt sa komadicima voca...bas cu poslije mu probati dati tako napravim..imam banane i kruske, dodam mozda malo one kasice od breskve umjesto kruske..ili citala sam u jedan jogurt kasicicu nekog finog džem..imam nekih domacih ..ali opoet je to secer..pa ne bih jos ...a mogla bih sebi hahahaha
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 19:48:42
niki83
drage mame otkada ste pocele sa jogurtom, pavlakom, sirom, abc namazom itd? i je li se sve to posmatra kao i i obicno kravlje mlijeko?...koje ja by the way ne mislim uvoditi jos dugo dugo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 20:25:52
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix
mi smo dans svasta papali. Ribu sa povrcem,i posle monte pa malo kruha Pupali se i popili nase AD.i zaspali Veceri cemo abd.keksolino . Da dodamo jos njupali smo posle sat vremena i kasicu od sljive jer nemoze da kaki svu pojo hb. I dva put smo pili sokic
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 20:35:59
marinčii
IZVORNA PORUKA: niki83
drage mame otkada ste pocele sa jogurtom, pavlakom, sirom, abc namazom itd? i je li se sve to posmatra kao i i obicno kravlje mlijeko?...koje ja by the way ne mislim uvoditi jos dugo dugo
niki mi još nismo probali sir,ni jogurt ni išta od tih mliječni proizvoda,osim mog mlijeka ,a pedijatar nam je rekao da s jogurtom i sirom možemo početi od 10 mjeseci sad neko krene i prije to ti je opet stvar tvoje odluke
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 21:08:07
niki83
ma ja se naravno kao i za gluten planiram posavjetovati s pedijatricom..ali eto voljela bih malo ranije uvesti to..nekako je dugo do 10 mjeseci, jer koliko sam shvatila moju N jako je izbirljiva s hranom i mislim ako bih joj pocela miksati nesto sa sirkom ili pavlakom da bi bolje jela..zato vas i pitam..pa vidjecemo..hvala vam na odgovorima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.3.2010 21:14:26
Anoniman
sKako vi cure pravite supice od mesa
skuham piletinu,(krilca)kad se skuha odstranim kozicu s mesa vratim bjelinu i dodam povrce i supa gotova i njammm,mirusi pravo!!!Meso izblendam,a povrce vilicom jer je mekano ...i bude superr