|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
5.3.2012 8:34:26   
djoisa
opsta anestezija nije bas tako bezazlena..ipak se dijete uspava..ja licno za radi sunecenja nikad ne bi pritsala da mi uspavaju bebu..nema potrebe..ja sam cuvala svoju bebu prilikom sunecenja uopste nije plakao jer je primio anesteziju..njih zahvat ne boli..plakao je samo prlikom davanja anestezije..zasto bebu nepotrebno izlagati riziku?..sunecenje nije nikakav horor kako mozda neko zamislja

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2126
5.3.2012 8:51:02   
Amyla
mala_sa hvala ti draga moja na ovim opsirnim informacijama, priblizava nam se pravo i taj dogadjaj, ne znam kome ce biti teze, ali koliko ovdje vidim definitivno meni, ja bih jako volila biti sa H ali me bas bas strah, ne znam hocu li moci podnijeti, a mm nema sanse, on se posvadjao sa medicinskom sestrom kad je H primao vakcinu, odnosno dvije, prvo dobio jednu i poceo plakati on htio da ga uzme i smiri, a ona rekla da joj se zuri i odmah mu dala jos jednu vakcinu, on poludio...a ista stvar je kad ga cuje da place, on je bas osjetljiv na H, ma i ja sam ali ja to nekako cvrsce podnosim, on odmah panici...ali vidjet cu s doktorom, vjerovatno cemo ga cuvatiuser posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2127
5.3.2012 8:53:58   
Amyla
Beppo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2128
6.3.2012 21:33:42   
mamapcela
pozdrav mamama,nemam puno vremena da pročitam sve ali trebam savjet ili preporuku,osunetili smo dječaka u nedjelju,njemu je 3,5mjeseca,sve je prošlo super...ali sad mi nešto strašno izgleda,mažem jekoderm i sapirem kamilicom,ne znam,nekako mi djeluje strašno,je li kod vaših dječaka bilo bjelo oko končića?on se super ponaša,uredno doji,veseo,pajki ali ja...katastrofa,stalno virim u pelenu....
user posted image

N 2006
M 2011

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2129
6.3.2012 21:37:37   
bebacha
mi smo samo stavljaji Bivacin odnodno baneocin prasaka i nista vise.drugi dan dkinut zavoj i to je to
ako mislis da nije ok odvedi ga na pregled.mada to mora biti obako prilicno ruzno za oko

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 2130
6.3.2012 21:47:13   
mamapcela
hajd,čovjeku je lakše kad čuje nekog ko je isto prošao,moja mama tvrdi da je ok....pa nadam se....akoBogda...držim ga u peleni jer je hladno da se zrači,nalijpim jekoderma i to je to....nadam seuser posted image

N 2006
M 2011

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2131
6.3.2012 21:51:21   
bebacha
nemoj puno jekodrma a i moj je bio u peleni cijelo vrijeme
bitno je da njega ne boli a bice to ok

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 2132
6.3.2012 22:01:23   
mamapcela
hvalauser posted image

N 2006
M 2011

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2133
6.3.2012 22:10:41   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: ĐoIsA

opsta anestezija nije bas tako bezazlena..ipak se dijete uspava..ja licno za radi sunecenja nikad ne bi pritsala da mi uspavaju bebu..nema potrebe..ja sam cuvala svoju bebu prilikom sunecenja uopste nije plakao jer je primio anesteziju..njih zahvat ne boli..plakao je samo prlikom davanja anestezije..zasto bebu nepotrebno izlagati riziku?..sunecenje nije nikakav horor kako mozda neko zamislja

Ja sam u bolnici sunetila svog djecaka,i bio je pod opstom anestezijom,niko me nije ni pitao,a i da jeste mislim da bi se odlucila za opstu,mada uvijek psotoji rizik.
Sunet nije horor s anestezijom...ali ne daj Boze bez ili da ista nekim slucajem ne djeluje...
Moje drugarice muz kaze cuvao je jednog djecaka dok su ga sunetili (tzv. djero isao po selu i na poziv sunetio djecu) covjek ima 40 i kusur godina i kaze nikad,al'' nikad vise nebi,
naravno sad je to sve drugacije.

Hanice,mi smo svog sunetili u bolnici.pitaj Palachinken,ona je M. sunetila ne tako davno.

Mamapcela
,sve je to jos "frisko" i nateknuto proci ce vec za neki dan,bitno je da ga ne boli i da stalno peres kamilicnom i mazes bilo mehlemom ili jekodermom.i kod mog djecaka je bilo bijelo tu gdje su konci,ali vjerovatno kako se "spremaju" da izidju.

< Poruku je uredio hatepsut -- 6.3.2012 22:14:02 >

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2134
6.3.2012 22:20:00   
škorpija
ja kao papagaj, samo opšta anestezija, samo opšta anestezija, samo opšta anestezijauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2135
6.3.2012 22:45:19   
animagical
ja sam cula da je konce dobro poljevati kantarionovim uljem? je li iko to koristio? ja se sve kanim da nazovem sanasu... zanima me,ako znate je li oni u sklopu onih sunet paketa urade i nalaze ili to ide posebno?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2136
6.3.2012 22:48:10   
škorpija
nalazi koštaju 50 Km i koliko se sjećam oni su u sklopu sunet paketa, a i u sanasi preporučuju kantarionovo ulje, nama je super pomoglo, pelenu smo mazali jekodermom, a konce polijevali kantarionovim uljem

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2137
6.3.2012 22:55:05   
mama75
IZVORNA PORUKA: animagical

ja sam cula da je konce dobro poljevati kantarionovim uljem? je li iko to koristio? ja se sve kanim da nazovem sanasu... zanima me,ako znate je li oni u sklopu onih sunet paketa urade i nalaze ili to ide posebno?

Ja sam cula da se ne treba nicim. I to od par stvarno dobrih doktora - djecijih hirurga i od par mama sa iskustvom ovim (koje ja nemam)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2138
6.3.2012 22:58:05   
mama75
IZVORNA PORUKA: škorpija

ja kao papagaj, samo opšta anestezija, samo opšta anestezija, samo opšta anestezijauser posted image

I ja ko papagaj: samo lokalna anestezija ... Jer sunecenje traje max 1 minutu, samo obrezivanje. Poslije isto boli, u kojoj god anesteziji radili. A opsta kao sto je vec receno nije nimalo bezazlena. Dovoljan je onaj papir sto ti daju da se potpises, kada procitas ono sto je napisano ... neka hvala! Lokalna zakon! Samo na zalost nasi dr ne zele da rade u lokalnoj jer im je to "peglanje" sa djecom,lakse im uspavati ih user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2139
6.3.2012 23:01:29   
Amyla
o Boze, bas sam u dilemi, nemam pojma koju anesteziju da odaberemo, svaka ima prednosti i mana user posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 2140
6.3.2012 23:05:01   
mama75
Ma eto ja na to ovako gledam: kada se radi u opstoj puno je lakse dr da to obavi, dijete ne place, ne mrda se itd. Ali ipak je to opsta anestezija koja sa sobom nosi svasta. A kako god okrenes sam taj cin traje 1 minutu (ovo znam 100% jer sam bila ispred vrata dok su sunetili mog sestrica) i opet tebi valja poslije sa tom cunom deverati - boli ga, strah ga da piski itd i svejedno je koja je anestezija, poslije isto boli user posted image

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2141
6.3.2012 23:05:58   
anidla
IZVORNA PORUKA: mama75

Ma eto ja na to ovako gledam: kada se radi u opstoj puno je lakse dr da to obavi, dijete ne place, ne mrda se itd. Ali ipak je to opsta anestezija koja sa sobom nosi svasta. A kako god okrenes sam taj cin traje 1 minutu (ovo znam 100% jer sam bila ispred vrata dok su sunetili mog sestrica) i opet tebi valja poslije sa tom cunom deverati - boli ga, strah ga da piski itd i svejedno je koja je anestezija, poslije isto boli user posted image

Isti je rizik i opste i lokalne anestezije.

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 2142
6.3.2012 23:07:13   
mama75
IZVORNA PORUKA: anidla

? Kako to mislis? Koji je rizik lokalne anestezije?

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2143
6.3.2012 23:07:55   
anidla
IZVORNA PORUKA: Amyla

o Boze, bas sam u dilemi, nemam pojma koju anesteziju da odaberemo, svaka ima prednosti i mana user posted image

Opstu!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2144
6.3.2012 23:11:53   
anidla

IZVORNA PORUKA: anidla

? Kako to mislis? Koji je rizik lokalne anestezije?

A koji je totalne?

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 2145
6.3.2012 23:13:58   
salmy
Mi smo radili sa lokalnom,sve je bilo ok....on je tada imao 5 mjeseci....sta znam,nismo ni razmisljali o opstoj

Plakao jeste,ali kad smo kuci dosli sve je bilo normala...radili smo na Ilidji u privatnoj ambulanti.Radio ga je dr,Dervisevicuser posted image
Ako zelis tel reciuser posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 2146
6.3.2012 23:14:30   
animagical

IZVORNA PORUKA: animagical

Ja sam cula da se ne treba nicim. I to od par stvarno dobrih doktora - djecijih hirurga i od par mama sa iskustvom ovim (koje ja nemam)

znas kako je to, i iza epi na porodu kazu da ne treba nicim tretirati ranu i konce,samo luftirati, a opet lakse je uz bivacin i rivanol... nesto mu def planiram stavljati, pa sam osim jekoderma nadosla i na ovaj kantarion...moja sestra svom sinu stavljala, sunetio ga dr kulovac na kosevu... nego mene zanimalo sta ovi privatno preporuce... hvala skorpija, zvacu sutra da narucimo, a srce me steglo vec

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 2147
6.3.2012 23:14:48   
anidla
Molim vas,

Nemojte ovdje nikako porediti anesteiju (opstu) sa onom koja se daje odraslim osobama, mislim da ovdje ima dosta zablude oko anestezija....

Znaci isti cete papir potpisati za sta god se odlucili da ste saglasni da se vasem djetetu da anestezija,koja god....

Za vrijeme opste anestezije, anestezilog je citavo vrijeme u sali, stavlja malu maskicu na usta, skida maskicu cim se zahvat zavrsi, dijete se momentalno budi.

Zna skorpia koliko sam ja plakala i bojala se, sad bih opet isto ponovila, raspitala sam se malo, i sve 5

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2148
6.3.2012 23:17:17   
mala_sa
Sto se tice opste anestezije, sto je osoba mladja teze je podnosi, iz tog razloga se davanje iste malim bebama, manjim od 12mj, izbjegava na svaki moguci nacin.

Mi smo samo prva 3 dana mazali Bivacin kremu, a kasnije (narednih 7 dana) samo jekoderm po peleni (da se ne bi zalijepila). Koncici su nam svi ispali u roku 7 dana.

Mamapcela normalno je da je bijelo oko koncica, i da oni strse na svaku stranu, i da izgleda stvarno strasno ali jako brzo se smiri.

Amyla nemoj mila toliko da panicis, bit ce to sve u najboljem redu aBd user posted image . Najbolje ti je nazvati doktora i fino ga ispitas, ja sam bar tako.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2149
6.3.2012 23:17:55   
Hanady RR
Totalana anestezija regira direktno na mozak...dovodi do stanja spavanja pri kojem receptori mozga nemaju dojećanje bola ali ni sjećanja.
lokalna anestezija djeluje samo na dio koji se tretira...ona ne dotiče mozak. Uglavnom to su mnogo blaža sredtav ili inekcija koja je manje rizična.
totalnu anesteziju ne preporučuju alergičnima, pušačima, asmtičarima itd...
oporavak je također različit kao i nsu pojave kod totalne su mnogo izražajnije.

Ima razlike

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *