|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
30.1.2012 23:40:08   
Lavić
Evo jedna "friška" informacija: dr. ZVizdić pred Novu godinu u Sanasi osunetio mog dječaka koji je tad imao 4 i po mjeseca.Sve prošlo super, hvala Bogu, plakao 5 min nakon buđenja iz opšte anestezije i to zato jer je bio gladan, a nisam mu smjela istog momenta dati da doji. Cim se naručao, smirio se, u autu odmah zaspao i nikakvih više problema nije bilo. Dijete se ponašalo kao i svaki drugi dan.
Doktor jeste rekao da sunet prije 6. mjeseca nije preporučljiv zbog toga što beba tek počinje graditi imuno sistem. Međutim, na pregledu je rekao da mog V može osunetiti jer doji, ima 8,1 kg, i izgleda jak.
Eto, to je moj slučaj, biće da je subjektivna procjena doktora u pitanju.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2101
27.2.2012 11:25:03   
Beppo
Moj sin će za 10 dana napuniti 8 mjeseci. Planiramo obaviti sunet kod dr. Zvizdić u Sanasi. Pedijatrica mi je predložila da sunet obavimo na ljeto pa da mali to 'preboli' u suknjici kad je toplo. Meni se nikako ne odgađa ali tačno ne znam kako da mu to olakšam sada kada je hladno i kada ga ''ne mogu'' skinuti da se to brže suši i zarasta. Da stvar bude gora on se vrti na sve strane, sjedi, samo što nije aktivno propuzao...Kako da ga zaštitim da ga ne boli a opet da mu ne bude neudobno sada kada je aktivan? Ako je neka mama imala sličan problem molim da mi pomogne...ima puno postova...ne mogu sve čitati..hvala unaprijed i puno pozdrava user posted image

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 2102
27.2.2012 11:26:20   
veeseelaa
ne kuži9m, meni je logičnije odraditi sunet u proljeće a ne na ljeto po vrućini user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2103
27.2.2012 11:28:28   
veeseelaa
Kako da ga zaštitim da ga ne boli

kod mene je brat sina sunetio prije par mjeseci, malo prije godine dana nego što je maleni navršio
isto je bio aktivan i hodao je..... stavljali su mu pelenu, previjali i sl, možda nekih deset_ak dana i zaraslo je
ne znam kako zaštiti dijete od npr pelene, ta mora je nositi.....samo je labavije staviš.... malo paziš da se negdje ne penje sam i kad ga nosiš da ga ne uvrijediš i to je to

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2104
27.2.2012 11:33:23   
hatepsut
Vesela,ja sam svog K. osunetila u julu,nije imao ni 4mj.Prosli,mashAllah !Ako i ovo bude decko isto cu.K. plakao samo kad je prvi put piskio user posted image
Beppo,vec sam napisala da moj djecak nije imao ni 4mj,a znas kako je bio miran i cini mi se "pazio" da se ne povredi.znaju oni gdje ih boli,a to je najvise 1 dan,kasnije ko da nije nista bilo !Zelim ti od srce da sve prodje u najboljem redu !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2105
27.2.2012 11:34:16   
Amam
IZVORNA PORUKA: Beppo

Moj sin će za 10 dana napuniti 8 mjeseci. Planiramo obaviti sunet kod dr. Zvizdić u Sanasi. Pedijatrica mi je predložila da sunet obavimo na ljeto pa da mali to 'preboli' u suknjici kad je toplo. Meni se nikako ne odgađa ali tačno ne znam kako da mu to olakšam sada kada je hladno i kada ga ''ne mogu'' skinuti da se to brže suši i zarasta. Da stvar bude gora on se vrti na sve strane, sjedi, samo što nije aktivno propuzao...Kako da ga zaštitim da ga ne boli a opet da mu ne bude neudobno sada kada je aktivan? Ako je neka mama imala sličan problem molim da mi pomogne...ima puno postova...ne mogu sve čitati..hvala unaprijed i puno pozdrava user posted image

Mi smo sunet obavili s 5,5 mj. a bebac nije ni minuta bio bez pelene,niti mu je ista smetala.Svakako uvijek ima prostora,ne ide ona tik uz kozu.
Na ranu smo stavljali debeli sloj bivacin masti i gazu preko nekih 5 dana i sve je zaraslo,oblacila sam ga normalno,samo malo komotniji bodic i prva 2-3 dana ga nisam zakopcavala ,tako da ja stvarno ne vidim potrebu za tim suknjicama.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2106
27.2.2012 11:43:37   
Beppo
ne znam kako zaštiti dijete od npr pelene, ta mora je nositi.....

Pa nisam mislila da ga zaštitim od pelene user posted image već od njega samog hehehe

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 2107
27.2.2012 12:02:39   
gvendolina
mi smo uzeli vece pelene da ga ne steze i oblacili mu malo siru odjecu....ali nemoj brinuti previse draga,oni to mnogo lakse podnesu nego sto mi mislimo...moj je savjet da ne cekate dugo,lakse je sto je manje dijete...
problem im je dok prvi put ne piske,a kasnije se ponasaju kao da nista nije ni bilo
mislim da ce vam u sanasi dati na papiru kako da se tretira i sta da koristite....mi smo mazali kantarionovim uljem da mu se ne zalijepi za pelenu,a nakon dolaska kuci po savjetu dr smo mu stavili i pola voltaren cepica

sretno u svakom slucajuuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2108
27.2.2012 12:03:16   
mala_sa
Mi smo takodjer sunetili sina sa njegovih 5,5mj.Bez pelene je bio mozda prvih 6 sati, a kasnije sam mu sasvim normalno stavljala pelenu, samo namazes fin sloj kreme po peleni i po cuni, i nema sanse da se zalijepi. Mi nismo nosili nikakvu gazu, samo krema i pelena; a prva gaza nam je spala cim smo dosli kuci, sa prvim pis pis.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2109
27.2.2012 12:06:03   
Amam

ne znam kako zaštiti dijete od npr pelene, ta mora je nositi.....

Pa nisam mislila da ga zaštitim od pelene user posted image već od njega samog hehehe

Ma stite se oni sami,bude  malo nezgodno prvi dan a poslije je  dobro.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2110
27.2.2012 19:11:54   
leonela
molim vas da mi pomognete savjetima oko anestezije da li ste radili sa opstom ili lokalno.Ja cu svog sunetiti, ako Bog da,na proljece a tad ce vec imati 18mjes.je li velik za lokalnu,nekako se plasim opste.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2111
27.2.2012 19:22:14   
MAMA MA
moj sin je imao 9 mjeseci kad smo ga osunetili...uradjen je pod lokalnom anestezijom,oporavak trajao 7 dana,a drugi dan od suneta je poceo puzati,znaci samo je jedan dan mirovao...Tvoj je vec jedna velika bebaca,nesto neznam za koju bih se anesteziju odlucila...posavjetujte sa sa ljekarom koji ce ga sunetiti

(odgovor članu leonela)
Neposredna veza do poruke: 2112
27.2.2012 21:09:14   
Amyla
Drage moje, vjerujem da ste vec sve ovo napisale u ranijim postovima, ali ima ih zaista puno i da ne pregledam ponovo ako vam nije problem odgovoriti mi na par pitanja user posted image Naime, moj H ima 7 mjeseci za dva dana, mislili smo ga suneti aBd u martu (vjerovatno krajem) pa me zanima gdje ste vi sunetili svoje malce, kojeg doktora biste mi preporucile kao i cijenu suneta, trebaju li neki nalazi prije i kako to ide sa narucivanje, jel moram ranije naruciti bebu (i koliko ranije) ?

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 2113
27.2.2012 21:27:22   
mala_sa
Amyla ja sam vec negdje pisala, al cu opet ponoviti.
Mi smo A osunetili kod dr. Dizdarevica (ima polikliniku na Grbavici), sunnet kosta 150KM, i 50KM nalazi (mi smo ih izvadili u Sanasi, jer jedino oni vade krv iz prstica). Dr nazoves 10ak dana ranije da se dogovrite za termin, i on ce ti reci koje nalaze treba izvaditi. Sunet bude gotov za nekih pola sata, mog A je cuvao mm. Obuci mu neke gegice, tako da ga ne stisce puno kad ga obuces, i ponesi mu rezervnu pelenu. Nama je rana zarasla za nekih 7 dana.
Dr mozes progooglati jer ima svoju stanicu na netu.
U biti prodje to puno lakse nego sto mi mislimo, nasi momci su jako hrabri. Nemoj puno da mi se sikiras i ljubi nam druga user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2114
27.2.2012 21:34:24   
Amyla

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Mi smo A osunetili kod dr. Dizdarevica (ima polikliniku na Grbavici), sunnet kosta 150KM, i 50KM nalazi (mi smo ih izvadili u Sanasi, jer jedino oni vade krv iz prstica). Dr nazoves 10ak dana ranije da se dogovrite za termin, i on ce ti reci koje nalaze treba izvaditi. Sunet bude gotov za nekih pola sata, mog A je cuvao mm. Obuci mu neke gegice, tako da ga ne stisce puno kad ga obuces, i ponesi mu rezervnu pelenu. Nama je rana zarasla za nekih 7 dana.
U biti prodje to puno lakse nego sto mi mislimo, nasi momci su jako hrabri. Nemoj puno da mi se sikiras i ljubi nam druga user posted image

ej draga moja, pa vi ste to vec sve obavili, super user posted image joj, mene nekako strah pravo, ima jos vremena do toga, vjerovatno nekih 15-20 dana, ali nesto mi ga bas zao, sinoc bas imao tvrdu stolicu (zatvor) i place, a meni se srce kida, user posted image valjda zato sto nisam navikla da place, ali hajde valjda ce to biti ok aBduser posted image jos samo da te pitam vezano za ovu anesteziju, negdje to procita, jeli mi biramo ili to zavisi od dokltora, ah da i jel ga mora neko cuvati ?

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2115
28.2.2012 8:39:47   
Lavić
Amyla, moj V imao 4 i po mjeseca kad smo ga osunetili u Sanasi.
Oni te pitaju koju anesteziju želiš, opšta je 300 KM a lokalna 200, s tim da obje anestezije nose slične rizike, tako da smo se mi odlučili za opštu. Nije to ona opšta anestezija što daju odraslima, pa ljudi ne mogu doći sebi satima... Ovo je maskica koju stave bebi, količina zavisi od kilaže koju ti ranije izmjeri njihov pedijatar. Moja beba se probudila minutu nakon što su mu skinuli maskicu. A za to čuvanje - ja sam željela biti s njim ali mi nisu dali, kao zbog higijene. Ne znam jesu li samo mene odbili ili im je to zaista praksa, ali mi se činilo ok razlog.
Sretno i vjeruj mi, te strašne priče datiraju iz vremena kad se sunećenje radilo "na živo" bez anestezije. Sad je druga priča.

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2116
28.2.2012 11:11:10   
Beppo
Šta se podrazumijeva pod lokalnom anestezijom? Neki sprej ili šta? Ja sam prava mama paničarka user posted image , moram sve informacije da imam prije bilo kakve intervencije...Moj sin plače i kad mu čistim nosić pa će i pri sunetu garant plakati samo ne znam da li ih to boli...

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 2117
28.2.2012 12:29:54   
balasgirl

Mi smo takodjer sunetili sina sa njegovih 5,5mj.Bez pelene je bio mozda prvih 6 sati, a kasnije sam mu sasvim normalno stavljala pelenu, samo namazes fin sloj kreme po peleni i po cuni, i nema sanse da se zalijepi. Mi nismo nosili nikakvu gazu, samo krema i pelena; a prva gaza nam je spala cim smo dosli kuci, sa prvim pis pis.

Isto ovako, i hB sunet je prošao za deset. Nikakvih komplikacija, krvarenja, plakanja, ma ništa.
Mi smo radili u Sanasi, u lokalnoj anesteziji. Samo riječi hvale.

pa će i pri sunetu garant plakati samo ne znam da li ih to boli...
Vidi Beppo, to je sigurno da ih boli, ne bi džaba plakali, ali brzo prođe, što je najvažnije. Moj maleni je plakao samo tad dok su ga sunetili i više suze nije pusti, što je mene baš iznenadilo jer sam mislila i baš se bila pripremila na nekih sedam dana plakanja i bola. Znam da si sad u panici, meni je sunet visio nad glavom čim sam saznala da nosim dječaka i toliko me to bilo opteretilo, ma haos. Ali hB sve je prošlo da nije moglo bolje. Biće to aBd bolje nego što očekuješ. Sretno svim mamama i bebicama.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2118
28.2.2012 15:19:33   
mala75
cure iz Tz gdje ste sunetile ili gdje planirate sunetiti svoje momke, Gradina, Plava poliklinika, imate li ikakve informaje, s koliko mjeseci rade, koliko se čeka, koliko košta

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 2119
28.2.2012 15:25:57   
djoisa

Šta se podrazumijeva pod lokalnom anestezijom? Neki sprej ili šta? Ja sam prava mama paničarka user posted image , moram sve informacije da imam prije bilo kakve intervencije...Moj sin plače i kad mu čistim nosić pa će i pri sunetu garant plakati samo ne znam da li ih to boli...

lokalna anestezija je injekcija, bar je kod nas bila...i zaboli taj prvi ubod igle..kao kad primas anesteziju za zub...i dalje ne boli zato je i daju...

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2120
28.2.2012 17:03:40   
Amyla
Lavić. mila, hvala ti, a tvoj bebac je bio bas mali, ali super, drago mi je da je sve to proslo dobro, iskreno se nadam da cemo i mi sve to zavrsiti aBd kako treba user posted image

< Poruku je uredio Amyla -- 28.2.2012 17:04:10 >

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 2121
28.2.2012 18:00:01   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Amyla

ej draga moja, pa vi ste to vec sve obavili, super user posted image joj, mene nekako strah pravo, ima jos vremena do toga, vjerovatno nekih 15-20 dana, ali nesto mi ga bas zao, sinoc bas imao tvrdu stolicu (zatvor) i place, a meni se srce kida, user posted image valjda zato sto nisam navikla da place, ali hajde valjda ce to biti ok aBduser posted image jos samo da te pitam vezano za ovu anesteziju, negdje to procita, jeli mi biramo ili to zavisi od dokltora, ah da i jel ga mora neko cuvati ?

Ma mi smo ti u oktobru dosli bili na 7 dana i sve obavili u toku tih 7 dana user posted image . Iskreno da ti kazem, prvi put kad skines pelenu, na oko izgleda strasno. Moj A je preplakao tacno 4 prve pis pis, a kasnije stvarno nije ni trepnuo.
Kad nazoves doktora on te pita koju anesteziju zelite, i odmah te pita i koliko je dijete. Nama je rekao da on preporucuje lokalnu do 9mj, a kasnije radi pod opstom; zato jer su kasnije djeca puno zivlja i nemoguce ih je udrzati bez totalne anestezije.
Za cuvanje, zavisi od vas, ako zelite moze jedno da ga cuva, a ako ne nemora niko.
OT - dusica pa kako mu je tvrda kakica, uhhh. Ja svom stavljam u slane obroke uvijek malo maslinovog ulja, i hB dosad nijednom nije imao zatvor.

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2122
4.3.2012 8:22:03   
Beppo
Drage moje...evo da javim sretnu vijest...obavili smo sunet :) Neplanirano... MM i ja smo otišli u petak da izvadimo nalaz krvi bebici (Sanasa, krv se vadi iz prstića, od 9-11, ne treba prethodna najava). I tako se mi vrtimo po hodniku, čekamo pedijatra, kad se pojavi sestra i kaže pa ako želite možete ga odmah sunetiti, dr. Zvizdić je trenutno slobodan. Tu se meni noge odsjeku, počnem sva drhtati i kažem joj ma jooook nismo mi psihički spremni za danas. Eh, tu MM kaže ma odmah da se radi...ja sam imala takav strah...cijelo vrijeme sam drhtala...Uglavnom, nalaz krvi je bio gotov za 10 minuta, odmah u salu, odlučimo se za opštu anesteziju, unesu ga u salu, mi smo čekali ispred, sve je trajalo najviše 15 minuta. Plakao je 5 minuta u autu i kući spavao oko 2,5 sata. Taj prvi dan smo ga cijelo vrijeme držali kod sebe u krilu, MM i ja na smjenu, čisto da se ne povrijedi. Poslije 5 sati smo skinuli pelenu, zavoj sam spao jer ga je garant dobro zapišao, samo ga flaster malo drži. Sutradan, tj. jučer normalno je sjedio, igrao se, prevrtao na stomak. Evo dok ja ovo kuckam on se igra :) Pao mi je takav kamen sa srca...Taj sunet me tako gušio a eto sve je ispalo dobro. Tretiram ga kamilicom, kantarionovim uljem i pelenu mažem pavlovićevom masti (inače samo nju koristim za mazanje guze). Savjet: Ja sam mu obukla gegice radi praktičnosti, nisam kontala da ćemo isti dan raditi sunet. Uglavnom, kad i na najkraći period izlazim s bebom iz kuće nosim svu opremu pa sam imala i viška pelenu i običnu majicu. Znači u salu ide s tom majicom (po mogućnosti da nema ništa metalno na sebi, npr. moja je majica imala metalne drikere koje su oni zalijepili svojim flasterom). Ja sam mu obukla donji dio i umotala ga u dekicu a inače bih vjerovatno ponijela vreću za  spavanje pa ga još i u to spakovala. Baš se raspisah. Stvarno su izdržljivi ovi naši mali dječaci :) A drage mame, nemojte se puno sekirati, eto ja sam toliko paničarila bez potrebe. Puno pozdrava i sretno svima koji moraju ubrzo obaviti sunet. Cmoxxxx

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2123
4.3.2012 14:19:34   
škorpija
Beppo tako mi je drago što ste se odlučili na opštu anesteziju, ja bij je svima preporučilauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 2124
4.3.2012 14:51:58   
Hannica
Zenicanke,kakva je situacija u Ze? Gdje ste sunetile svoje sincice? Sta mi preporucujete,privatno ili u bolnici? Da li se kod nas moze birati izmedju lokalne i opste anestezije? Vec sam pitala neke zenice,ali voljela bih citi vise misljenja i savjeta. Planirala sam da sunetimo Afana za 5-6 dana,kad napuni 4 mjeseca.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *