mala_sa
|
IZVORNA PORUKA: Amyla IZVORNA PORUKA: mala_sa Amyla ja sam vec negdje pisala, al cu opet ponoviti. Mi smo A osunetili kod dr. Dizdarevica (ima polikliniku na Grbavici), sunnet kosta 150KM, i 50KM nalazi (mi smo ih izvadili u Sanasi, jer jedino oni vade krv iz prstica). Dr nazoves 10ak dana ranije da se dogovrite za termin, i on ce ti reci koje nalaze treba izvaditi. Sunet bude gotov za nekih pola sata, mog A je cuvao mm. Obuci mu neke gegice, tako da ga ne stisce puno kad ga obuces, i ponesi mu rezervnu pelenu. Nama je rana zarasla za nekih 7 dana. Dr mozes progooglati jer ima svoju stanicu na netu. U biti prodje to puno lakse nego sto mi mislimo, nasi momci su jako hrabri. Nemoj puno da mi se sikiras i ljubi nam druga ej draga moja, pa vi ste to vec sve obavili, super joj, mene nekako strah pravo, ima jos vremena do toga, vjerovatno nekih 15-20 dana, ali nesto mi ga bas zao, sinoc bas imao tvrdu stolicu (zatvor) i place, a meni se srce kida, valjda zato sto nisam navikla da place, ali hajde valjda ce to biti ok aBd jos samo da te pitam vezano za ovu anesteziju, negdje to procita, jeli mi biramo ili to zavisi od dokltora, ah da i jel ga mora neko cuvati ? Ma mi smo ti u oktobru dosli bili na 7 dana i sve obavili u toku tih 7 dana . Iskreno da ti kazem, prvi put kad skines pelenu, na oko izgleda strasno. Moj A je preplakao tacno 4 prve pis pis, a kasnije stvarno nije ni trepnuo. Kad nazoves doktora on te pita koju anesteziju zelite, i odmah te pita i koliko je dijete. Nama je rekao da on preporucuje lokalnu do 9mj, a kasnije radi pod opstom; zato jer su kasnije djeca puno zivlja i nemoguce ih je udrzati bez totalne anestezije. Za cuvanje, zavisi od vas, ako zelite moze jedno da ga cuva, a ako ne nemora niko. OT - dusica pa kako mu je tvrda kakica, uhhh. Ja svom stavljam u slane obroke uvijek malo maslinovog ulja, i hB dosad nijednom nije imao zatvor.