|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
18.3.2011 15:33:47   
jasmin
IZVORNA PORUKA: safa

moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetujeuser posted image user posted image HVALA VAM

Ne plasi se draga,mom djecaku je bilo tako do nekih godinu dana.Eh sad,za svaki slucaj potrazi strucno misljenje.Nama je nas doktor govorio da to dodje na svoje kad dijete pocne hodati.A vi pitajte vaseg doktora.Nama je sad sve ok.

< Poruku je uredio jasmin -- 18.3.2011 15:34:14 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu safa)
Neposredna veza do poruke: 1801
18.3.2011 15:53:07   
škorpija

IZVORNA PORUKA: jasmin

moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetujeuser posted image user posted image HVALA VAM

Ne plasi se draga,mom djecaku je bilo tako do nekih godinu dana.Eh sad,za svaki slucaj potrazi strucno misljenje.Nama je nas doktor govorio da to dodje na svoje kad dijete pocne hodati.A vi pitajte vaseg doktora.Nama je sad sve ok.

nama je isto ovako, samo malac hoda a kožica i dalje visi, a nije više ni tako bucmast, no ja sad ne mislim o tome, briga me nek visi, ako mu bude smetalo kad odraste neka popravlja, to je samo estetika

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1802
19.3.2011 14:01:59   
dubravka01
dubravka01 sta si ti odlucila,kad idete?

esmina i mi ćemo aBd uskoro, naš user posted image primio vakcinu 15. pa sad ćemo sačekati malo pa vadimo nalaze...mislim da cemo tamo oko prvog aBd.

Kako Salko sada,jel se već "privikao"? user posted image user posted image vam velika.

E da,žene drage,imal ko skorijih iskustava sa sunećenjem u Sanasi?
Mi planiramo kod njih aBd.?

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 1803
19.3.2011 14:06:50   
N_N
IZVORNA PORUKA: škorpija

nama je isto ovako, samo malac hoda a kožica i dalje visi, a nije više ni tako bucmast, no ja sad ne mislim o tome, briga me nek visi, ako mu bude smetalo kad odraste neka popravlja, to je samo estetika

To je namjerno ostavljeno user posted image  Moj B je imao ukopan penis pa su mu namjerno ostavili više kožice sa objašnjenjem da ga ne bi zatezalo kad č poraste odnosno kad skroz izađe. Doduše njemu se to prilično brzo regulisalo. Sada više nema viška kožice. U svakom slučaju, ne brinite, izaći će č i neće više biti viška kožice.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1804
19.3.2011 14:17:43   
jasmin

IZVORNA PORUKA: N_N

IZVORNA PORUKA: škorpija

To je namjerno ostavljeno user posted image  Moj B je imao ukopan penis pa su mu namjerno ostavili više kožice sa objašnjenjem da ga ne bi zatezalo kad č poraste odnosno kad skroz izađe. Doduše njemu se to prilično brzo regulisalo. Sada više nema viška kožice. U svakom slučaju, ne brinite, izaći će č i neće više biti viška kožice.

Bas tako :)!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1805
24.3.2011 8:38:31   
esmina i bebina mam
Juce kad sam presvlacila Salku poteklo mu je krvi iz cune ali dok sam obrisala nisam mogla skontati odakle sad je opet sve u normali.
Imal neko isustva s tim?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1806
24.3.2011 8:47:17   
HAHA
Jesu li mu sa termokauterom radili?Mome Hamzi jeste i nije mu sve spojio,kao mali je on,neće puno micati(manje od 3 mjeseca imao),ali on nemiran bio ,još tada stavljali pamučnu pelenu,pomjerio je i malo se raširila ranica i krvarila,morali smo ga ponovno nositi da popravi.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

Neposredna veza do poruke: 1807
24.3.2011 8:50:12   
esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: HAHA

Jesu li mu sa termokauterom radili?Mome Hamzi jeste i nije mu sve spojio,kao mali je on,neće puno micati(manje od 3 mjeseca imao),ali on nemiran bio ,još tada stavljali pamučnu pelenu,pomjerio je i malo se raširila ranica i krvarila,morali smo ga ponovno nositi da popravi.

Nemam pojma ne pise u onom nalazu user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1808
24.3.2011 8:57:02   
HAHA
Ma,ako je samo koja kapljica nema veze,zarasti će to,u Hanze je baš dosta prokrvarilo.

Neposredna veza do poruke: 1809
24.3.2011 8:58:42   
esmina i bebina mam

Ma,ako je samo koja kapljica nema veze,zarasti će to,u Hanze je baš dosta prokrvarilo.

Nema mu sad nista sve je u redu cini mi se da su i koncici ispali ja ih vise ne vidim,a mozda je i to prilikom ispadanja nekog konca user posted image
Kako je Harun?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1810
24.3.2011 9:07:21   
HAHA
Dobro je hB,ali kod njega ima još konaca,i mislim da još nije zaboravio,sinoć u pola dva u snu zaplakao jako,smirila ga,pa smo sat ostali budni,poslije ga kod sebe u krevet stavila i vidim opet se u snu nešto trza.

Neposredna veza do poruke: 1811
24.3.2011 9:11:15   
esmina i bebina mam

Dobro je hB,ali kod njega ima još konaca,i mislim da još nije zaboravio,sinoć u pola dva u snu zaplakao jako,smirila ga,pa smo sat ostali budni,poslije ga kod sebe u krevet stavila i vidim opet se u snu nešto trza.

Ovaj moj nista izgleda da je sve zaboravio user posted image user posted image user posted image hvala Bogu a bit ce to bona i kod Haruna ok ja mislim da njih sad malo i zubici pate

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1812
25.3.2011 13:11:36   
Aiša
Evo da se i mi prijavimo ovdje. Osunetili smo user posted image jučer, i da sam znala da će onako biti definitivno bi totalna anestezija bila naš izbor. Kako je imao fimozu trajalo je cijelih 45 minuta, mi smo bili s njim oboje, mm ga čuvao, a ja mu pričala i pokušavala ga smiriti.

Mislim da je bolje malo ranije sunetiti dijete, jer se ne kreću kada su manji, a ovako....aBd bit će dobro, Dr nam je rekao da smo malo kasnije došli morali bi na kliniku, ispod se nakupilo nekih bijelih naslaga, kao da ga nisam ni prala user posted image

Toliko je plakao i urlikao da ne znam kako bi izdržala čekajući vani, drago mi je što smo bili s njim oboje.

Sada slijedi samo oporavak, već je lakše, a prošlo je nekih 16 sati tek.

Neposredna veza do poruke: 1813
25.3.2011 13:15:39   
dubravka01
IZVORNA PORUKA: Aiša

Evo da se i mi prijavimo ovdje. Osunetili smo user posted image jučer, i da sam znala da će onako biti definitivno bi totalna anestezija bila naš izbor. Kako je imao fimozu trajalo je cijelih 45 minuta, mi smo bili s njim oboje, mm ga čuvao, a ja mu pričala i pokušavala ga smiriti.

Mislim da je bolje malo ranije sunetiti dijete, jer se ne kreću kada su manji, a ovako....aBd bit će dobro, Dr nam je rekao da smo malo kasnije došli morali bi na kliniku, ispod se nakupilo nekih bijelih naslaga, kao da ga nisam ni prala user posted image

Toliko je plakao i urlikao da ne znam kako bi izdržala čekajući vani, drago mi je što smo bili s njim oboje.

Sada slijedi samo oporavak, već je lakše, a prošlo je nekih 16 sati tek.

Aiša vidim ti si iz Sa, gdje ste ga sunetili? Mi aBd planiramo sljedeći mjesec, da ne duljimo više.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 25.3.2011 15:02:50 >

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1814
25.3.2011 13:46:23   
Aiša
Sunetili smo ga ko dr Dizdarevića na Grbavici i dobar je dr, ali kako ono nije bilo obično obrezivanje malo smo se napatili user posted image

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 1815
25.3.2011 14:58:52   
maja78 RR
Molit cu vas da cestitate na temi predvidjenoj za to:

http://www.ringeraja.ba/forum/m_663924/mpage_5/key_/tm.htm

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1816
25.3.2011 17:09:03   
esmina i bebina mam
Kod Salke na cuni isto dvije ogrebotine i malo mu je rupica crvena u stvari iste boje kao i te dvije linijice,?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1817
26.3.2011 22:27:01   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Amrino

Bice sutra aBd bolje...sve se tjesim.
Sunetili ga na Kosevu kod Milusica.
Ma joj ziva ne znam sta cu- najvise me brine to kako da ga operem kada se ukaki user posted image
Joj- a eto jos prosla kroz sve to jednom ali nije ni kod jednog djeteta isto. Ovaj bas skici i vristi cim pomjeri nogu- bas ga boli. user posted image a Hamza nama uopste nije plakao- samo malo zakenkao kada je piskio i to je bilo sve.

Amrino molim te jel mi možeš reći koja je procedura da se to obavi na Koševu. I koliko košta i kako se dolazi do gore jel uputnicom do pedijatra. I jeli opšta naestezija u pitanju? Molim te, zaovin maleni ima 4 godine nije još osunećen i planirali smo sunet početkom narednog mjeseca....pa smo mislili bolnički na Koševu to da se uradi.user posted image

Joj zeno ja tek sada ovo ugledah user posted image .
Ne znam jeli kasno da odgovaram vjerovatno jeste ali ipak cu odgovoriti, mozda nekome posluzi.
Procedura na Kosevu je slijedeca:
Prvo se s djetetom ode na razgovor sa hirurgom. Ako hoces nekog odredjenog doktora onda nazoves fino i pitas kada je u dezuri. Doktor samo malo "zrakne" cunu- dogovoris se s njim kada odgovara, kaze ti koje nalaze da povadis i zakazete termin.
Onda odes u DZ kod pedijatra- on ti napise uputnicu za bolnicu i uputnicu za nalaze krvi. Krv se vadi isto u DZ (mi smo na Vojnickom i trajalo je par minuta a nalazi sutradan ako ti je hitno mozes i privatno mada nema potrebe).
Na dan suneta odes, odneses te nalaze i uputnicu, skines dijete ii mozes da izaberes da cekas tu ili da ides tamo s njima. Mi smo ostali u cekaonici jer fakat ali fakat to ne bih mogla podnjeti.
Kod nas je trajalo oko pola sata i- to je to.
Ovo je procedura sa lokalnom anestezijom a s obzirom da je dijete veliko- mislim da ce oni insistirati na totalnom. Kada smo Hamzi operisali bruh s nama u bolnici je bio i djecak od 10 godina koji se sunetio i procedura je bila ista kao i nama za operaciju kile. Znaci tri dana u bolnici. Bude li ti trebalo jos kakvih informacija javi i izvini sto nisam ovo ranije vidjela user posted image user posted image user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1818
28.3.2011 12:43:57   
edinna
imi smo imali krvarenje posloje 8 dana od sunecenja nam je prokrvarila cuna i odmahs mo nazvali dr i onnam je rekao da je to normalno da je to ipak mlada koza isto kao i poslije opekotine i da nemamo razloga za brigu samo da mu stavljamo obloge od kamilice i mazemo jekodermom i poslije 2-3 dana sve je proslo a krvarenje je odmah prestalo a oboge se stavljaju sam o 2 puta ujutro i navece

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1819
29.3.2011 11:19:21   
HAHA
Mome Harunu još uvijek nisu ispali konci,a sve mu je fino zaraslo,osunetio se 17.03.,baš mi čudno kako nisu ispali.Ima li ko slično iskustvo?

(odgovor članu edinna)
Neposredna veza do poruke: 1820
29.3.2011 11:37:56   
Amrino

Mome Harunu još uvijek nisu ispali konci,a sve mu je fino zaraslo,osunetio se 17.03.,baš mi čudno kako nisu ispali.Ima li ko slično iskustvo?

Kako ga kupate? Probajte ga staviti u banjicu punu vode sa se malo "kiseli" user posted image . Znam da je mojim prijateljima to upalilo (do tada su malog samo tusirali)

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1821
29.3.2011 16:27:50   
HAHA

Kako ga kupate? Probajte ga staviti u banjicu punu vode sa se malo "kiseli" user posted image . Znam da je mojim prijateljima to upalilo (do tada su malog samo tusirali)

E,tu smo znači.Ja ga sve čuvam, da voda ne dođe na ćundicu.Večeras će biti namakanjeuser posted image .Hvala ti puno.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1822
29.3.2011 16:29:58   
salmy

Bas tako,mi smo user posted image poslije 3-4 dana banjali u hipermanganu.Slobodno naspi vode i laganini

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1823
29.3.2011 16:53:47   
sabinos

nama su neki konci ispali sami a na kontroli je dr izvadio one sto nisu sami ispali,nakon 10 dana

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1824
30.3.2011 18:40:55   
HAHA
Sinoć smo se banjali i popustili su odmah,pa ćemo opet.Šašava mama,sve čuvala da ne pokvasim.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *