Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetuje HVALA VAM
Ne plasi se draga,mom djecaku je bilo tako do nekih godinu dana.Eh sad,za svaki slucaj potrazi strucno misljenje.Nama je nas doktor govorio da to dodje na svoje kad dijete pocne hodati.A vi pitajte vaseg doktora.Nama je sad sve ok.
< Poruku je uredio jasmin -- 18.3.2011 15:34:14 >
moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetuje HVALA VAM
Ne plasi se draga,mom djecaku je bilo tako do nekih godinu dana.Eh sad,za svaki slucaj potrazi strucno misljenje.Nama je nas doktor govorio da to dodje na svoje kad dijete pocne hodati.A vi pitajte vaseg doktora.Nama je sad sve ok.
nama je isto ovako, samo malac hoda a kožica i dalje visi, a nije više ni tako bucmast, no ja sad ne mislim o tome, briga me nek visi, ako mu bude smetalo kad odraste neka popravlja, to je samo estetika
nama je isto ovako, samo malac hoda a kožica i dalje visi, a nije više ni tako bucmast, no ja sad ne mislim o tome, briga me nek visi, ako mu bude smetalo kad odraste neka popravlja, to je samo estetika
To je namjerno ostavljeno Moj B je imao ukopan penis pa su mu namjerno ostavili više kožice sa objašnjenjem da ga ne bi zatezalo kad č poraste odnosno kad skroz izađe. Doduše njemu se to prilično brzo regulisalo. Sada više nema viška kožice. U svakom slučaju, ne brinite, izaći će č i neće više biti viška kožice.
To je namjerno ostavljeno Moj B je imao ukopan penis pa su mu namjerno ostavili više kožice sa objašnjenjem da ga ne bi zatezalo kad č poraste odnosno kad skroz izađe. Doduše njemu se to prilično brzo regulisalo. Sada više nema viška kožice. U svakom slučaju, ne brinite, izaći će č i neće više biti viška kožice.
Bas tako :)!
Jesu li mu sa termokauterom radili?Mome Hamzi jeste i nije mu sve spojio,kao mali je on,neće puno micati(manje od 3 mjeseca imao),ali on nemiran bio ,još tada stavljali pamučnu pelenu,pomjerio je i malo se raširila ranica i krvarila,morali smo ga ponovno nositi da popravi.
Jesu li mu sa termokauterom radili?Mome Hamzi jeste i nije mu sve spojio,kao mali je on,neće puno micati(manje od 3 mjeseca imao),ali on nemiran bio ,još tada stavljali pamučnu pelenu,pomjerio je i malo se raširila ranica i krvarila,morali smo ga ponovno nositi da popravi.
Dobro je hB,ali kod njega ima još konaca,i mislim da još nije zaboravio,sinoć u pola dva u snu zaplakao jako,smirila ga,pa smo sat ostali budni,poslije ga kod sebe u krevet stavila i vidim opet se u snu nešto trza.
Dobro je hB,ali kod njega ima još konaca,i mislim da još nije zaboravio,sinoć u pola dva u snu zaplakao jako,smirila ga,pa smo sat ostali budni,poslije ga kod sebe u krevet stavila i vidim opet se u snu nešto trza.
Ovaj moj nista izgleda da je sve zaboravio hvala Bogu a bit ce to bona i kod Haruna ok ja mislim da njih sad malo i zubici pate
Evo da se i mi prijavimo ovdje. Osunetili smo jučer, i da sam znala da će onako biti definitivno bi totalna anestezija bila naš izbor. Kako je imao fimozu trajalo je cijelih 45 minuta, mi smo bili s njim oboje, mm ga čuvao, a ja mu pričala i pokušavala ga smiriti.
Mislim da je bolje malo ranije sunetiti dijete, jer se ne kreću kada su manji, a ovako....aBd bit će dobro, Dr nam je rekao da smo malo kasnije došli morali bi na kliniku, ispod se nakupilo nekih bijelih naslaga, kao da ga nisam ni prala
Toliko je plakao i urlikao da ne znam kako bi izdržala čekajući vani, drago mi je što smo bili s njim oboje.
Sada slijedi samo oporavak, već je lakše, a prošlo je nekih 16 sati tek.
Evo da se i mi prijavimo ovdje. Osunetili smo jučer, i da sam znala da će onako biti definitivno bi totalna anestezija bila naš izbor. Kako je imao fimozu trajalo je cijelih 45 minuta, mi smo bili s njim oboje, mm ga čuvao, a ja mu pričala i pokušavala ga smiriti.
Mislim da je bolje malo ranije sunetiti dijete, jer se ne kreću kada su manji, a ovako....aBd bit će dobro, Dr nam je rekao da smo malo kasnije došli morali bi na kliniku, ispod se nakupilo nekih bijelih naslaga, kao da ga nisam ni prala
Toliko je plakao i urlikao da ne znam kako bi izdržala čekajući vani, drago mi je što smo bili s njim oboje.
Sada slijedi samo oporavak, već je lakše, a prošlo je nekih 16 sati tek.
Aiša vidim ti si iz Sa, gdje ste ga sunetili? Mi aBd planiramo sljedeći mjesec, da ne duljimo više.
< Poruku je uredio maja78 RR -- 25.3.2011 15:02:50 >
Bice sutra aBd bolje...sve se tjesim. Sunetili ga na Kosevu kod Milusica. Ma joj ziva ne znam sta cu- najvise me brine to kako da ga operem kada se ukaki Joj- a eto jos prosla kroz sve to jednom ali nije ni kod jednog djeteta isto. Ovaj bas skici i vristi cim pomjeri nogu- bas ga boli. a Hamza nama uopste nije plakao- samo malo zakenkao kada je piskio i to je bilo sve.
Amrino molim te jel mi možeš reći koja je procedura da se to obavi na Koševu. I koliko košta i kako se dolazi do gore jel uputnicom do pedijatra. I jeli opšta naestezija u pitanju? Molim te, zaovin maleni ima 4 godine nije još osunećen i planirali smo sunet početkom narednog mjeseca....pa smo mislili bolnički na Koševu to da se uradi.
Joj zeno ja tek sada ovo ugledah . Ne znam jeli kasno da odgovaram vjerovatno jeste ali ipak cu odgovoriti, mozda nekome posluzi. Procedura na Kosevu je slijedeca: Prvo se s djetetom ode na razgovor sa hirurgom. Ako hoces nekog odredjenog doktora onda nazoves fino i pitas kada je u dezuri. Doktor samo malo "zrakne" cunu- dogovoris se s njim kada odgovara, kaze ti koje nalaze da povadis i zakazete termin. Onda odes u DZ kod pedijatra- on ti napise uputnicu za bolnicu i uputnicu za nalaze krvi. Krv se vadi isto u DZ (mi smo na Vojnickom i trajalo je par minuta a nalazi sutradan ako ti je hitno mozes i privatno mada nema potrebe). Na dan suneta odes, odneses te nalaze i uputnicu, skines dijete ii mozes da izaberes da cekas tu ili da ides tamo s njima. Mi smo ostali u cekaonici jer fakat ali fakat to ne bih mogla podnjeti. Kod nas je trajalo oko pola sata i- to je to. Ovo je procedura sa lokalnom anestezijom a s obzirom da je dijete veliko- mislim da ce oni insistirati na totalnom. Kada smo Hamzi operisali bruh s nama u bolnici je bio i djecak od 10 godina koji se sunetio i procedura je bila ista kao i nama za operaciju kile. Znaci tri dana u bolnici. Bude li ti trebalo jos kakvih informacija javi i izvini sto nisam ovo ranije vidjela .
imi smo imali krvarenje posloje 8 dana od sunecenja nam je prokrvarila cuna i odmahs mo nazvali dr i onnam je rekao da je to normalno da je to ipak mlada koza isto kao i poslije opekotine i da nemamo razloga za brigu samo da mu stavljamo obloge od kamilice i mazemo jekodermom i poslije 2-3 dana sve je proslo a krvarenje je odmah prestalo a oboge se stavljaju sam o 2 puta ujutro i navece
Mome Harunu još uvijek nisu ispali konci,a sve mu je fino zaraslo,osunetio se 17.03.,baš mi čudno kako nisu ispali.Ima li ko slično iskustvo?
Kako ga kupate? Probajte ga staviti u banjicu punu vode sa se malo "kiseli" . Znam da je mojim prijateljima to upalilo (do tada su malog samo tusirali)
E,tu smo znači.Ja ga sve čuvam, da voda ne dođe na ćundicu.Večeras će biti namakanje .Hvala ti puno.
Mome Harunu još uvijek nisu ispali konci,a sve mu je fino zaraslo,osunetio se 17.03.,baš mi čudno kako nisu ispali.Ima li ko slično iskustvo?
Kako ga kupate? Probajte ga staviti u banjicu punu vode sa se malo "kiseli" . Znam da je mojim prijateljima to upalilo (do tada su malog samo tusirali)
Bas tako,mi smo poslije 3-4 dana banjali u hipermanganu.Slobodno naspi vode i laganini
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.