|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
14.3.2011 17:09:52   
Selma_Ado
Pa nema neki konkretan razlog ali eto covjek se sam privikao na ovakav cudan obicaj, da uvijek kad su doktori u pitanju nesto se dadne.  I par ljudi sa kojima sam pricala, rekli su mi kad su sunetili da su dali neki pokloncic ili nesto, mislim osim ovih naravno privatnih poliklinika:)

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1776
14.3.2011 18:27:35   
sabinos
ma dosta ti tvoje muke,jos na poklone da mislis...ne opterecuj se time

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Selma_Ado)
Neposredna veza do poruke: 1777
14.3.2011 19:10:16   
Anoniman
ja nisam nista davala/poklone. Sunetila ga privatno. Platila sam sunecenje i cao.user posted image

(odgovor članu sabinos)
  Neposredna veza do poruke: 1778
17.3.2011 9:37:43   
HAHA
Danas je taj dan,ma samo neka dobro prođe,a hoće aBd.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1779
17.3.2011 15:05:55   
Selma_Ado
I mi smo evo upravo sad zavrsili, sunet je bio na kosevu kod dr. Hadzimuratovica, Denis je plakao ko lud, s tim sto je plakao zato sto su ga drzali cvrsto. Sve dok nismo dosli kuci plakao je, tek je sad zaspao :( ne bih da vas prepadam jer ovo je bilo pod loklanom anestezijom. Sad samo moram cekati da popiski, jer jos nije piskio. Moram iskreno reci da sam se pravo nasekirala, jer sam ja cekala vani, a muz mi je bio unutra.

Sad jedan savjet od mama koje su ovo sve prosle, jeli bolje mazati bivacinom (sipati) ili mazati kremom, posto mi je dr rekao da mazem jekodermom, pa jel iko koristio jekoderm i sta je bolje da bi prije zaraslo. I pravo mi je cudno sto mu se cunica uvuce u meso, ne znam jel mu to od otoka malo, dr. je rekao da je od debljine :) Pomozite :)

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 1780
17.3.2011 15:18:39   
taurus
bolje je jekoderm ili AD uljane kapi
kapi je čak i lakše jer ne moraš doticati već samo odozgo nakapaš
ubrzava se zarastanje a masnoća neće dozvoliti ljepljenje pelene
nema potrebe za antibiotskom kremom

a to što je uvučeno je ok i kod mog R je tako bilo
čak sam par godina poslije mislila da ima sindrom uvučenog penisa i vodila ga na pregled, pa je dr. rekao da je to ok i da će se srediti kako bude rastao

Neposredna veza do poruke: 1781
17.3.2011 15:40:09   
sabinos
mi smo mazali obicnom bademovom,ispirali kamilicom.i nikakvih problema nije bilo...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1782
17.3.2011 15:46:13   
taurus
obično i ne bude nekih problema, više se mi uspaničino i prepadnemo
sjećam se da je nakon sunećenja odmah piškio, još na stolu dok je bio i oni mu stavili pelenu
pola dana je prespavao jer je bio izmoren i tu noć sam mu dala kašikicu paracetamol sirupa da ga ne boli i da bolje spava, a oni su mu odmah stavili voltaren čepić
sutra je sve bilo najnormalnije
bilo je otečeno i modro okolo, ali on nije plakao, normalno je jeo, piškio, spavao kao da se ništa nije desilo

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 1783
17.3.2011 16:02:45   
colito
ja sam  mazala sa bademovim uljem 4 dana, ,i onda sam sa bivacinom ,(potrosila sam ih mozda 6, 7 kom  user posted image )znala sam ga u pola sata odmotati po 5 puta da mu naspem,jer me je bilo strah da ne zalijepi,hvala Bogu sve je ok proslo,hrabica je samo 2 puta plakao ,osunece u 2 h,a vec u  10h se hvatao i dizao nogice ,zaspao,jeo ,ma isto kod nista nije bilo
a i kod njega   je uvucena cuna (dr.od debljine

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1784
17.3.2011 16:29:01   
salmy
IZVORNA PORUKA: Selma_Ado

I mi smo evo upravo sad zavrsili, sunet je bio na kosevu kod dr. Hadzimuratovica, Denis je plakao ko lud, s tim sto je plakao zato sto su ga drzali cvrsto. Sve dok nismo dosli kuci plakao je, tek je sad zaspao :( ne bih da vas prepadam jer ovo je bilo pod loklanom anestezijom. Sad samo moram cekati da popiski, jer jos nije piskio. Moram iskreno reci da sam se pravo nasekirala, jer sam ja cekala vani, a muz mi je bio unutra.

Sad jedan savjet od mama koje su ovo sve prosle, jeli bolje mazati bivacinom (sipati) ili mazati kremom, posto mi je dr rekao da mazem jekodermom, pa jel iko koristio jekoderm i sta je bolje da bi prije zaraslo. I pravo mi je cudno sto mu se cunica uvuce u meso, ne znam jel mu to od otoka malo, dr. je rekao da je od debljine :) Pomozite :)

Mi smo mazali samo kantarionovim uljem,i ta cas je zaraslo

< Poruku je uredio maja78 RR -- 17.3.2011 16:31:34 >

Neposredna veza do poruke: 1785
17.3.2011 20:07:23   
Selma_Ado
Hvala svima na savjetima i na podrsci, sad ste me fakat ohrabrili. I on je evo malo bolje, igra se, ali sve mu ne dam da se prevrce jer me strah da se ne uvrijedi. Plakao je danas jos par puta kad je piskio i kad bi se uvrijedio, ali eto i ja sad primjetim da mu je bolje, stavila sam mu i pelenu, jer sam ga cijeli dan drzala bez pelene, zao mi bilo da ga vrijedja.

Hvala jos jednom svima, divim se svim mamama koje su ovo izdrzale :) il sam ja previse osjetljiva :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1786
17.3.2011 21:06:03   
HAHA
Evo da se imi prijavimo,otišla je ćundica oko 17h,plakao je žestoko,nije htio da piški do 20:30,ali dobro je.Previli smo,lijepo izgleda,namazali jekodermom i eno ga spava.

Neposredna veza do poruke: 1787
18.3.2011 0:46:53   
safa
moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetujeuser posted image user posted image HVALA VAM

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1788
18.3.2011 8:18:47   
tekja
IZVORNA PORUKA: safa

moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetujeuser posted image user posted image HVALA VAM

Kod bebe koja je osunecena kozica ne visi preko, u tome i jeste poenta obrezivanja...nema veze to sto je bebi bucmastiji...na tvom mjestu ja bih potrazila drugo misljenje...sretno...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu safa)
Neposredna veza do poruke: 1789
18.3.2011 8:29:59   
lila25

IZVORNA PORUKA: safa

Ne znam sta vam je rekao dr.jeli mu malo uvucena cuna,kod nas je ostalo kozice ali je razlog malo ukopan penis i savjetovali su mi da stalno cistim i vracam nazad tu kozicu i evo od suneta je proslo 6 mj i sad mu je manje kozice znaci da mu se cuna izvlaci mozda je i kod vas isti slucaj...ma najbolje da odes na pregled da ne razbijas glavu sto i kako..

(odgovor članu safa)
Neposredna veza do poruke: 1790
18.3.2011 8:31:00   
HAHA
dubravka01,hvala na podršci,sve u svemu dobro je prošlo,budio se noćas dva puta,jednom plakao,uglavnom već jutros uobičajeno se ponaša,samo što se vrti previše, diže noge i hoće da se na stomak prevrne,da ga boli valjda ne biuser posted image .

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1791
18.3.2011 8:34:50   
HAHA
safa,na tvom mjestu,ja bih tražila stručno mišljenje,ako ništa zbog tvog mira.

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1792
18.3.2011 8:54:10   
dubravka01
IZVORNA PORUKA: HAHA

dubravka01,hvala na podršci,sve u svemu dobro je prošlo,budio se noćas dva puta,jednom plakao,uglavnom već jutros uobičajeno se ponaša,samo što se vrti previše, diže noge i hoće da se na stomak prevrne,da ga boli valjda ne biuser posted image .

Mashallah, dobro je on kad se već vrcka.
Gledajući po nasem user posted image ne bi trebalo da ga boli, ovaj naš neda muke guzici svojoj ni za sta tako da samo radi ono što njemu i kako njemu odgovara.

Ako budeš i kad budeš imala vremena, poslala sam ti pp, pa eto da odgovoriš....
kad god stigneš, ne žuri.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1793
18.3.2011 10:37:14   
HAHA
dubravka01,nešto me zeza na pp,ne mogu ti poslati,probaću opet poslije...

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 1794
18.3.2011 13:56:39   
esmina i bebina mam
Eh da se i mi stupasimo juce je Salko osunečen.Radio ga je dr.Kukolj u Primi.Plakao je dok nije paskio 4-5 puta , uvece je bio extra.
Sinoc je spavao kao i obicno i sad je ona stara beba user posted image
Jutros isli na kontrolu sve je ok a za njegu nam rekli da mu zamotavamo cunu u gazu natopljenu kamilicom tako nekih 14 dana.
HAHA rjesile smo se user posted image user posted image user posted image
dubravka01 sta si ti odlucila,kad idete?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1795
18.3.2011 13:58:14   
Mamica24
Mi Bekira sunetili sa nepunih 6 mjeseci na Ilidzi poliklinika Eurofarm

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 1796
18.3.2011 14:00:25   
Anoniman
esmina i bebina mama  najljepse cetitke povodom suneta user posted image user posted image   i pusa malom salku

ja bi vam iz iskustva  preporucila  ulje kantariona  rana brzo zarasta  , ne lijepi se , ne zakorava se  samo malo se naspe odozgo i super  cak i neguje ranicu

Neposredna veza do poruke: 1797
18.3.2011 14:03:31   
Nedi
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Eh da se i mi stupasimo juce je Salko osunečen.Radio ga je dr.Kukolj u Primi.Plakao je dok nije paskio 4-5 puta , uvece je bio extra.

I ja toplo preporučujem kantarionovo uljeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1798
18.3.2011 15:26:50   
esmina i bebina mam
Hvala vam na savjetima user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1799
18.3.2011 15:30:27   
jasmin

IZVORNA PORUKA: triputmama

esmina i bebina mama  najljepse cetitke povodom suneta user posted image user posted image   i pusa malom salku

ja bi vam iz iskustva  preporucila  ulje kantariona  rana brzo zarasta  , ne lijepi se , ne zakorava se  samo malo se naspe odozgo i super  cak i neguje ranicu

Ja bih maslinovo :),poznato po tome da pomaze kod zamladjivanja rana i obnavlja kozu.Ovdje ga svi doktori preporucuju nakon obrezivanja.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *