|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
8.4.2011 16:18:08   
Malenaoduvijek
imam pitanje jedno,

dali se moze telefonski zakazati temin na djecijoj hirurgiji radi konsultacije vezane za obrezvanje ili se treba otici gore na kliniku ???

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1826
8.4.2011 18:20:13   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: MALA1994

imam pitanje jedno,

dali se moze telefonski zakazati temin na djecijoj hirurgiji radi konsultacije vezane za obrezvanje ili se treba otici gore na kliniku ???

niko user posted image

pretpostavljam da moze

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 1827
8.4.2011 18:56:37   
tekja
mala, ne znam tacno, ogradjujem se od neistinauser posted image user posted image ...ali mislim da se mora otici, dr. pregleda dijete, pogleda cunu, vidi je l' sve ok i sl. i onda zakaze operaciju...valjda ce se neko javiti sa friskijim infomuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 1828
8.4.2011 19:16:04   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: tekja

mala, ne znam tacno, ogradjujem se od neistinauser posted image user posted image ...ali mislim da se mora otici, dr. pregleda dijete, pogleda cunu, vidi je l' sve ok i sl. i onda zakaze operaciju...valjda ce se neko javiti sa friskijim infomuser posted image

kontam ja da ga mora pregledati dr, ali kako doci do tog pregleda, telefonsko zakazivanje ili klapnuti gore i naruciti se, konats me

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1829
12.4.2011 10:29:53   
dubravka01
Uh drage moje, eto i mi smo dobili termin za sunet...
Sutra ako Bog da, samo da sve prođe brzo i da mamino sunce sto manje boli...

MALA1994 mi smo nazvali i zakazali termin za "obradu za sunet" - kako to oni zovu.
I fino dobijes vrijeme u koliko da odes i nemas bespotrebnog cekanja, prvo pedijatar - pregled, pa onda lab. za nalaz i onda se zakazuje termin suneta. Tako je bilo kod nas sad ne znam, gdje ste vi planirali aBd?

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Neposredna veza do poruke: 1830
12.4.2011 10:33:30   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: dubravka01

MALA1994 mi smo nazvali i zakazali termin za "obradu za sunet" - kako to oni zovu.
I fino dobijes vrijeme u koliko da odes i nemas bespotrebnog cekanja, prvo pedijatar - pregled, pa onda lab. za nalaz i onda se zakazuje termin suneta. Tako je bilo kod nas sad ne znam, gdje ste vi planirali aBd?

pa na kosevu aBd, imamo i uputnicu i vadili smo i nalaze i idemo u cetvrtak kod nefrologa na pedijatriju jer je moj decko imao eserihiju pa da se i s njim konsultujemo.

a mozes li mi dati broj na koji si se ti narucila please?

aBg bice to u redu, ko ce ga sunetiti i hoce pod lokalnom ili kako?

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 1831
12.4.2011 10:58:24   
dubravka01
MALA sorry mi nismo na Koševu :((( ne znam ti detalje za gore?!

Mi smo se odlučili za Sanasu, dr. Zvizdic ce radit sunet i vec smo se odlucili za lokalnu anesteziju.

Salmy hvala na podrsci.

Neposredna veza do poruke: 1832
12.4.2011 14:19:30   
koka i po

pa na kosevu aBd, imamo i uputnicu i vadili smo i nalaze i idemo u cetvrtak kod nefrologa na pedijatriju jer je moj decko imao eserihiju pa da se i s njim konsultujemo.

bolje pod totalnom anestezijom user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 1833
12.4.2011 18:56:36   
Idina mama
Moj sin, dvije godine star, danas je obrezan. Pod totalnom anestezijom. Jednom sam mu promijenila pelenu poslije operacije, onako stojeci i bas je plakao da ga boli. Sad spava vec 2 sata, a ja se vec brinem kako cu ga oprati, ocistiti, promijeniti pelenu, namazati. Strah me da ga boli i nekako mi nezamislivo.
Ima li neko neki savjet i ima li neko iskustvo sa obrezivanjem u ovom uzrastu?

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1834
12.4.2011 19:52:01   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Idina mama

Moj sin, dvije godine star, danas je obrezan. Pod totalnom anestezijom. Jednom sam mu promijenila pelenu poslije operacije, onako stojeci i bas je plakao da ga boli. Sad spava vec 2 sata, a ja se vec brinem kako cu ga oprati, ocistiti, promijeniti pelenu, namazati. Strah me da ga boli i nekako mi nezamislivo.
Ima li neko neki savjet i ima li neko iskustvo sa obrezivanjem u ovom uzrastu?

ja bih ti rado pomogla, ali nisam obrezivala jos svoje momke, a iscitaj malo imas dosta iskustava pri kraju.

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 1835
12.4.2011 20:30:16   
tekja

mala, nemam broj za narudzbu, ali nazovi broj centrale KCUS-a 297-000 i trazi djeciju hirurgiju, oni ce te vec uputiti kako i na koji broj da se narucis...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 1836
13.4.2011 10:55:43   
dubravka01
Eto nama danas sunet ako Bog da, da samo više i ovo prođe s Bozijom pomoci.

100 000 pitanja mi se vrzmalo po glavi sinoc kad sam legla, i kazem bas cu sutra pitat svoje zenice, sad blokada,nista se ne mogu da sjetim.
Valjda ce nam dr. dati objasnjenje i instrukcje sta i kako poslije?.

E da, nama rekli da ponesemo samo jednu cistu pampersicu??
I ne znam kako cemo ga u AS stavit, bas me nekako strah? - jeste li vi svoje odma poslije stavljali u AS ili ste ih nekako cuvali n arukama?

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1837
13.4.2011 10:57:54   
salmy

Eto nama danas sunet ako Bog da, da samo više i ovo prođe s Bozijom pomoci.

100 000 pitanja mi se vrzmalo po glavi sinoc kad sam legla, i kazem bas cu sutra pitat svoje zenice, sad blokada,nista se ne mogu da sjetim.
Valjda ce nam dr. dati objasnjenje i instrukcje sta i kako poslije?.

E da, nama rekli da ponesemo samo jednu cistu pampersicu??
I ne znam kako cemo ga u AS stavit, bas me nekako strah? - jeste li vi svoje odma poslije stavljali u AS ili ste ih nekako cuvali n arukama?

Ma bez problema stavili mu pelenu  body i sve normala.Ja sam ga drzala na krilu jer je zaspo pa mi bilo zao da bude u ASuser posted image

Sretno jos jednomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1838
13.4.2011 10:59:56   
Hanady RR

mala, nemam broj za narudzbu, ali nazovi broj centrale KCUS-a 297-000 i trazi djeciju hirurgiju, oni ce te vec uputiti kako i na koji broj da se narucis...

i moja seka je ovako...nazvala centralu spojili je sa dječijom hirurgijom i dobila doktora koji joj je zakazo termin za pregled...to je bilo prošli četvrtak...
zakazali sunet za sutra ....
smao nazovi i vidi kada da dođeš na dogovor.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1839
13.4.2011 13:17:38   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

i moja seka je ovako...nazvala centralu spojili je sa dječijom hirurgijom i dobila doktora koji joj je zakazo termin za pregled...to je bilo prošli četvrtak...
zakazali sunet za sutra ....
smao nazovi i vidi kada da dođeš na dogovor.user posted image

sada sam zvala, svaki dan od -13 sa uputnicom i knjizicom se moze kod njih doci na pregled bez prethodnog zakazivanja.

hvala tekja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1840
14.4.2011 10:13:19   
dubravka01
Eh i nas je sunet iza nas hvala dragom Bogu.
Sve je proslo dobro,dr. je user posted image cak pohvalio da je bio dobar,duša mamina.
Sunet je bio u lokalnoj anest.počelo je u 15:00 sve zavrseno u 15:15h, kontola za 7dana i eto sad smo u fazi njegovanja cunice.
Jutros sam mu isprala kamilicom,a od sutra cemo se namakati u kupku tri puta dnevno i kapati kantarion ulje.

Nego, vi iskusne mame, koje ste vec osunetile svoje djecake, da vas pitam,
ima li neki od vasih bebaca da mu je cundica bila uvucena??
Dr. kaze da je kod naseg malog prilično bila uvucena,zbog debljine (ima 6mj. i 25dana i 7.950gr)user posted image i reče mi da mu radim vjezbice tako sto cu kozu u onom "trokutu" iznad cundice uhvatiti sa dva prsta, tako da cuna bude izmedu prstiju, i povlaciti unatrag (prema stomaku).I kao ove vjezbice se rade odmah da ne bi pogrešno sraslouser posted image pa zar moze pogresno zarasti?
Sad cekam da prođu 24h od suneta pa da počne s tim.

Je li neko od vas imao slično iskustvo? - sve me strah da ga nece boljeti to?!

Neposredna veza do poruke: 1841
14.4.2011 10:32:08   
Anoniman
dubravka cestitke povodom sunetauser posted image user posted image   a sto se vezbi tice nemam iskustva , jes i mome bila uvucena cunica al vezbe nisam radila user posted image to nekako samo po sebi ozdravilo i doslo na svome mestu  za ranu jos jedan put da spomene ulje kantariona super efikasno samo pospi odozgo i zatvori pempas, neguje ranu a i kad mokri ne topli i ne peca ga mokraca.

Neposredna veza do poruke: 1842
14.4.2011 10:35:32   
N_N

IZVORNA PORUKA: triputmama

a sto se vezbi tice nemam iskustva , jes i mome bila uvucena cunica al vezbe nisam radila user posted image to nekako samo po sebi ozdravilo i doslo na svome mestu 

Isto ovako. Nikakve vježbe nismo radili već je ć sama izašla kako je on rastao, počeo hodati, a samim tim i prestao se debljati. Ništa ne brini, doći će to na "svoje" user posted image Čestitam!

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1843
14.4.2011 10:41:55   
HAHA
Dubravka isto ovako je kod jedne moje poznanice dječaku bilo,kako je izrastao ,sve se sredilo.Pisala sam ovdje ranije za konce,nisu htjeli ispasti,pa sam ih izvadila na kraju sama,ali vjerovatno ne koriste iste u Sanasi i na Koševu,a drugo sigurno ih nema puno kod tvoga bebija dok je tako kratko trajalo(15min,u nas duže),mome Hamzi su većinu termokauterom uradili.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1844
14.4.2011 10:59:22   
škorpija
dubravka ja sma radila vježbice, nije to ništa spceijlno, samo kod svakog presvlačenja uradiš kako ti je rečeno, bebu ne boli ali je nervira stalno diranje oko ćineuser posted image , i sad mu povremeno barme jednom dnevno to uradim

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1845
14.4.2011 14:34:16   
lila25
dubravka i kod nas je bilo tako kozicu moras povlacuiti da ne zaraste jer su mu ostavili visak kozice da bude taman kad izraste cunica,ja sam na pocetku cesce povlacila povucem i namazem sad je vec ima manje tako da samo malo povlacim prilikom presvlacenja.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1846
14.4.2011 15:30:31   
dubravka01
triputmama,HAHA,škorpija,lila,N_N hvala vam velikaaaa.

Ma eto sve prođe kako treba a mene baš muči to povlačenje kožice,baš me strahuser posted image
MM mu je danas radio 2x tu vježbicu, ja se još ne usudim....

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1847
17.4.2011 15:13:27   
Idina mama
Sesti dan kako je moj A. (dvije godine i mjesec) obrezan. Malo mu je bolje, bolje hoda. Dosta ga pustam da hoda bez pelene, bez icega da je cuna na zraku. Jedanput dnevno barem brcka se u ekstraktu kamilice. Inace ga zalijemo iz bokala vodom sa ekstraktom kamilice. Mzemo ga Panthenol kremom.

Brine me sto ima uvijek malo sukrvice na peleni kad mu je stavim

Je li to u redu ili da idem sutra doktoru?

Molim vas za odgovor.

Neposredna veza do poruke: 1848
17.4.2011 15:25:09   
Selma.A.M
Idina mama, mi smo malca sunetili kada je imao 8 mjeseci u Plavoj poliklinici u Tuzli a ko je iz Tuzle znat će gdje i sada sam baš našla onu knjigicu Moja prva godina da vidim kako je to bilo kod nas (da se podsjetim) i kod nas je 3 dan bebi već bio kao nov a krvi je bilo samo prvi dan kada smo ga osunetili i više ne....Nadam se da će se javiti neko ko  će imati neki savjet,ipak je prošlo 6 dana ako sam dobro pročitala pa nebi bilo loše ako ne prestane da se javiš pedijatru....Iako ja mislim da nije ništa i da bi to trebalo da prestane za dan-dva....

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 1849
17.4.2011 16:01:51   
škorpija

idina mama vjerovatno mu je rana još vlažna pa se zalijepi za pelenu i opet prokrvari, probaj da namažeš sterilnu gazu (ima kupiti u apoteci)dobro kantarionovim uljem ima u DM ili apoteci i stavi na mjesto gdje ćuna dodiruje pelenu trebalo bi pomoći

< Poruku je uredio maja78 RR -- 18.4.2011 21:17:50 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *