Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi smo radili sunet na Kosevu kada je A imao 5mj,stoga ti ne mogu tacno odgovoriti o cijeni(ali mislim da ima na ovo j temi ,procitaj malo) Mi smo radili sa lokalnom ,ipak je on bio malen.Ali z avece dijete mislim da je bolja opsta anestezija i cini mi se da je to oko 300KM u privatnim(nisam sigurna tako da nemoj uzimati za 100% tacno )
Mi smo sunetili bebača nedavno u Sanasi. Odlučili smo se za lokalnu anesteziju jer je mali, platili smo 150KM. Otišli u utorak, prvo ga pedijatrica pregledala,zatim mu uzeli krv iz prsta.Dali tada 50KM, a ostatak poslije. Nazvali nas sutradan da su nalazi ok i da ga dovedemo u četvrtak. Mi nismo pitali da bude neko s njim, pa ti ne znam to reći.
slavuj mi smo sunetili malenog u sanasi...prvo platili 50 kao avans izvadili sve nalaze pa su nas par dana poslje toga pozvali da se dogovorimo za termin...to je bilo prije godinu dana...mi smo radilli pod opstom anestezijom..tako doktor predlozio..ja sam cekala u sobi ispred nisu me pustili unutra tek kada je bilo gotovo sam usla.....tada je opsta kostala 300 a lokalna 200...nisam sigurna dali su jos uvijek iste cijene...nadam se da sam ti pomogla....punooo srece da maleni to dobro podnese....
... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...
Znaci nazoves,zakazes termin za "obradu za sunet" ( da ne bi 2x isli) Odes na dogovoreni termin, pedijatrica pregleda bebu,da uputnicu za vađenje krvi, koju vadis u prizemju odmah. Kad je nalaz gotov nazovu te i dogovoriš/zakažeš termin suneta.
Anestezije su opšta i lokalna. Opšta (300KM) je uspavljivanje Lokalna (200KM) sto bi rekli "po starinski" - boca u čunu i sestre čuvaju bebu dok dr. radi. Mi smo u lokalnoj radili i trajalo je 15 min. cekali smo ispred,nismo ni trazili da idemo unutra, mozda moze - to ne znam. U ove cijene tije uračunat i pregled ped. i vađenje krvi.
Poslije suneta dr. fino objasni sve i (al kako ti bas nije do slušanja sta on prica) dobiješ na papiru sve korak po korak sta i kako treba raditi s čunom dalje. Ako ti sta nije jasno imas br. na tom papiru na koji mozes zvati i pitati sve. Ja sam 2x zvala i 2x smo isli i na kontrolu jer je kod nas čuna pila malo ukopana-uvučena ( kontrole isto nismo placali).
Prvih par mokrenja će bebač malo plakati ili kenjkati a poslije sve ide glatko.
Zelimo vam puno srece i da sve prođe u najboljem redu.
Hvala,zvala sam juttros.Sljedece sedmice cemo to obaviti ako Bogda. Josse nisam odlucila za anesteziju,moram se posavjetovati sa ljekarom kada ga odvedem na pregled. Najvjerovatnije ce to biti lokana,nikako nisam za uspavljivanje,vidjecemo jos. Drago mi je sto nemogu biti sa njim u sali,to nebi mogla podnijeti. Taj plac...
Dubravka01 hvala na detaljnim informacijama. Jel se cuje kako place beba u toj prostoriji gdje se ceka? Jako sam osjetljiva na djeciji plac i onaj bez razloga a tek sa razlogom,samo da ga necujem dok "ga rade". Znam da je to rutinski zahvat i da nije nista strasno ali majka je majka. Bice dobro ako Bogda
Ma nema na cemu, samo ti pitaj sve sto te interesuje, dok sam jos friška
Sto se plača tiče, da se ne lažemo, čuje se...s tim da nas bebac nije plakao konstantno svih 15 min. vec mislim na pocetku i na šivanju, rekoh mislim jer mi smo ga samo 2x culi. E sad možes pitati da izađeš van na stubište ili da ne čekas u toj prostoriji gdje ga budes raspremila. Mi smo cekali tu gdje smo ga raspremili pa smo sve culi, zagrlili se ja i mm i tako 15 min.
E zenici i mi smo juce malenog osunetili. U Sanasi,pod opstom narkozom. Trajalo 10min (citaj vjecnost). Plakao jedan sat poslije toga i kada smo se uspavali sve ok.Probudio se veseo i razigran. Dva pota se uvrijedio. Malo plakao kada sam mu skidla gazu. Ostalo sve ok. Cuna super. . Danas kao da nista nije bilo.
Dali ste vi imali temperaturu nakon suneta? sam sunetila u petak i sinoc je dobio turu i danas citav dan ima oko38. Malo spadne pa se opet vraca. Dali je moguce zbog suneta illi ipak zbog zubica?
veliki pozdrav, mi smo se sunetili prije 2 mjeseca, isto u Sanasi, ali pod opstom... nije bilo ture, ali nam je dr. savjetovao odmah cepic Voltaren u guzu ... obzirom da su prosla vec 4 dana ne vjerujem da bi tek sad temp.mogla biti reakcija... ako se ne osjecas sigurno bolje ih je nazvati i konsultovati se...
pozdrav, imam info: 150 KM kod dr. Salahudin Dizdarevic (bez nalaza - koje radis u Domu zdravlja, a sunet je pod lokalnom anestezijom), a Sanasa 200 KM lokalna, 300 KM opsta. Pomenuti ne pristaju na djecu mladju od 6 mjeseci... cula sam od poznanika da su sredili u Vojnoj sunet odmah po porodu...
eh da, jos da dodam... moja drugarica je sunet obavila u kucnoj varijanti - Skaka je sunetio oba klinca u dobi od 3 i 4 mjeseca - cijena je bila koliko platis (ona je dala 200 KM)... takodjer su prije suneta obavili krvne pretrage... mi smo se licno opredijelili za privatnu kliniku radi uslova - sterilna sala i sl.
Hvala na odgovoru. I ja predpostavljam da nije zbog toga,zato pitam dalli je neko imao slicno iskustvo. Vjerovatno je zbog zubica,iako ih ima 9 i svi su nikli bez ture,al za sve postoji prvi put. Dala sam mu paracitamol i izmasirala ga,sada je zaspao. Ako do ujutru ne spadne vodimo ga pedijatru.
Pozdrav svima Zanima me da li je neko sunetio dijete na Pedijatriji na Jezeru?
Planiramo da vodimo malog ovih dana tamo, pa rekoh da cujem iskustva ...
Mi smo malenog sunetili (prije vise od godinu dana) u bolnici, ali ne na pedijatriji, nego na djecijoj hirurgiji. Ne znam je li do sada doslo do nekih promjena u pogledu mjesta. Rade pod lokalnom anestezijom.
Mislim da ako se nemaju neka prejaka vjerska osjecanja da je onda bolje ne sunetiti dijete. Kod nas postoji taj neki bauk da ako se dijete ne osuneti da je to nesto strasno. Ja sam muslimanka al nisam sunetila svog sina i reci cu vam da nije nikakav bauk. Jednostavno sam ga naucila da sam sebi povuce kozicu i opere i tu je kraj price. Cak sam citala da je zdravije ako dijete ima kozicu jer ona je neka vrsta zastite i ima svoju ulogu. Na kraju krajeva nasi susjedi ne sunete djecu pa eto sta im fali.
Mislim da se to kod nas radi po nekom automatizmu ne pitajuci imali to kakvu svrhu.
E ovako drage ženice.... imam jedno pitanje. Od kad se rodio, ja sam njemu natezala skoro svaki dan malog koka.... i to nije bilo uspješno, nego je pedijatrica rekla da treba skinuti malo kožice sa vrha koka. To preporučuje da se radi ove godine. Ne znam jeli ovo mogu poistovjetiti sa sunetom, ali u neku ruku dođe na isto.... Strah me radi moga maloga... on je živo djete, pa trusnut će nekoga nogom kad mu doli krene rezati. Ne znam šta da radim iskreno. Dali da pristanem na operaciju ili ne?
To sto mu je sad malo usko ne znaci da treba odstraniti cijelu kozicu. I kod mog Belmina je bila malo uska kozica al se vremenom prevukla nazad i sad je sve dobro. To sto ti govore da samo malo skrate je lafina i na kraju ce mu odfikariti svu kozicu bez razloga. Bolje je i za vas i za njega da to ostavite na miru i nista ne dirate. Vremenom ce mu se prosiriti i prevuci i jos ce zadrzati kozicu kako je priroda dala.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.