Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
na ovo se moram i ja javiti-moj sin je imao ešerihiju preevisoku i nisam htjela nikakve antibiotike vec sam pokušala sa sunetom najprije po savjetu dr.(hvala mu)i ešerihije više nije bilo nikad...znači dijete bi liječili,deverala a sunet sve riješio....doduše mi smo ga ionako f planirali,samo možda ne bi sa dva mjeseca ali ispalo je bolje nego sam mislila.. i da nije stvar običaja
< Poruku je uredio sabinos -- 28.6.2011 18:54:33 >
Zdravo drage mame,ja sam prosla sunnet s svojim princom prije 2 mjeseca,i sve je proslo hvala Bogu kako treba,samo jedan mali plac se je zacuo poslije narkoze i vise nista ,sada su se konci skoro svi istopili i zanima me dali netko od vas zna dali je normalno da se kitica uvlaci nekada unutra???Mnogi mi kazu da je to sasvm normalno,sve je super zaraslo nema ni krastica,niti gnoja nista samo me zabrinjava dali je to uredu?? Dali netko od vas ima to iskustvo HVALA!!!!!
normalno je da se uvlači piša je još uvijek mala i vremenom će se izvući preko kožice preporučuje se stalno povlećenje kožice prema dole i možeš premazivati nekim uljem da bude masno i da se kožica ne lijepi kod mog sina je tako bilo sve do četvrte godine, bila sam se zabrinula i pomislila da ima sindrom uvućenog penisa pa smo išli kod dr. koji nam je potvrdio da je sve ok i da je takva pojava normalna
Mom djecaku je sutra zakazan sunet,aBd. Odlucili smo da to obavimo prije prve godine a i dok je mama na porodiljskom, tako da mu je sada 11,5 mjeseci i hoda. Zanima me da li se nesto maze nakon suneta i u cemu je najlakse i najbolje bebu obuci. Sunetimo se u ordinaciji dr Salahudina Dizdarevica, na Grbavici, lokalnom anestezijom. Koliko dana dijete ne smije izlaziti jer planiramo nakon njegovog oporavka na planinu?
Sutra nam je ,aBd,zakazan sunet.Zanima me sta je djetetu poslije najbolje obuci,sta se treba ponijeti u polikliniku za bebu?Molim one mame koje su to vec prosle da mi jave.I jos,do kada se ne smije izlaziti sa bebom?
mamilica i aya 05 mi smo sunet obavili u Sanasi prije 2,5 mjeseca.
Ja iz svog iskustva pokusat cu da odgovorim na ovo sta ste pitale... izlazak - sunet nam je bio u srijedu a mi smo vec u petak isli iz Sa za Bč i taj vikend bili vani najnormalnije... oblačenje poslije suneta - ja sam mu obukla jedino vece brojeve odjeće,bodija i donji fdio trenerke...ništa posebno. sta ponijet u polikliniku - rezervne pelene koje inace koristite
i to bi bilo to
Nek vam je sa srećom i ako još šta imate za pitati bujrum.
Hvala dubravka01. I mi cemo sunetit bebu u Sanasi,odlucili smo se za lokalnu,jeste li i vi radili u lokalnoj? I jos jedno pitanje,je li dovoljno da samo muz ide sa njim?Meni malo frka,radije bih ostala u kuci i nesto radila da ne mislim o tome?
Hvala dubravka01. I mi cemo sunetit bebu u Sanasi,odlucili smo se za lokalnu,jeste li i vi radili u lokalnoj? I jos jedno pitanje,je li dovoljno da samo muz ide sa njim?Meni malo frka,radije bih ostala u kuci i nesto radila da ne mislim o tome?
I mi smo u lokalnoj, sve je bilo gotovo za 15min. i ja i mm smo bili skupa,nismo ulazili u salu, cekali smo ispred. E sad mislim da moze samo jedan roditelj,ionako jedno potpisuje te papire, ali opet nazovi ih pa pitaj.
A ne sikeraj se puno, sve ce to s Božijom pomoći biti dobro.
Mi smo Kenu sunetili pod lokalnom anestezijom. MM je bio sa njime u sali, drzao ga, a ja ispred. Kada su da iznijeli iz sale ja sam ga odmah uzela, jer je poceo plakati i tjesila sam ga narednih pola sata, pa ne znam ako ti ostanes kod kuce da li ce TM a i bebici biti tesko nakon sunecenja (valjda razumijes sta hocu reci), jer ipak je on najvise vezan za tebe. Inace Keni je bilo 8 mjeseci kad smo ga sunetili.
Evo i mene da vam kažem da nam je sunet zakazan sutra u 12 sati a ja pojma nemam kako ću to podnjetij.jelda netreba nositi ništa od gardarobice platnenih pelena i tako toga
Evo i mene da vam kažem da nam je sunet zakazan sutra u 12 sati a ja pojma nemam kako ću to podnjetij.jelda netreba nositi ništa od gardarobice platnenih pelena i tako toga
eto ja napisah gore, al ja svejedno uvijek u torbi imam njegovu rezervu (ako se recimo ukenja momački) od bodića pelene pa do nekih hlača i maice. To imam i u šetnju kad idemo. Nek je i vama sa srecomi da čuna što prije zamladi.
Ma ništa, znam da vas prpa hvata, i mene je ali eto 15-min i gotovo bude. sto reče de_de budu baš tugaljivo plačljivi,ali i smire se brzo, naš je do auta prestao plakait, došli kući stavili ga da leži i blejali i ja i mm u nj kad se dijete okrenu i poče puzati (imao je 6,5mj)...fraz kad ne dobih. Zvala sam dr.Zvizdića taj dan jedno 5x, muka mu je bila od mene vjerovatno
Hehehe dubravka dobra si, ma i ja sam zbala isto al mi se javila ona sestra, ja mislim da joj niko gluplje pitanje nije postavio: Rekoh, mali nikako ne palče, šta ću sad? Žena se odvalila smijati :))) P.S. A dr. Zvizdić, to je zaista jedna divna duša (sticajem okolnosti ponovo smo se nakon suneta sreli na dj. hirurgiji i tu je pokazao koliki je to ČOVJEK prije svega, pa tek onda doktor).
Svim momcima koji se sunete ovih dana puno sreće, hrabrice male .
Hehehe dubravka dobra si, ma i ja sam zbala isto al mi se javila ona sestra, ja mislim da joj niko gluplje pitanje nije postavio: Rekoh, mali nikako ne palče, šta ću sad? Žena se odvalila smijati :))) P.S. A dr. Zvizdić, to je zaista jedna divna duša (sticajem okolnosti ponovo smo se nakon suneta sreli na dj. hirurgiji i tu je pokazao koliki je to ČOVJEK prije svega, pa tek onda doktor).
Svim momcima koji se sunete ovih dana puno sreće, hrabrice male .
ovo za temu vas blam
Moja pitanja (isti dan poslije suneta): 1. Halo, otpala mu je ona gaza, sta ćemo sad? - Ništa, to samo otpadne,obično kad prvi put piške. 2. Halo, kao da mi malo krvi ima na pampersici? - Mora biti kap dvije krvi,ipak je to hirurski zahvat,samo stavljajte kantarion ulje. 3. Halo, ne znam kako da zabranimo puzanje? - Što ćeš mu branit, e svašta,pusti dijete nek puže ako to sam želi. 4. Halo, nesto meni izgleda kao da ovo nije dobro ušiveno? - Ama gospođo, friško vam je to još, pa ni 24h nema od suneta. 5. Halo, ja ko da nađoh konac, zar već mogu ispasti? - Ne mogu ispasti i ti konci ne ispadaju već se sami istope
E nakon ovog petog poziva dr. kaze ajd vi majka sutra ujutro dođite na kliniku da ja to vidim
Mislim da je bilo ko drugi bio upitanju a ne dr.Zvizdić da bi me hladno kliknuo na ignore.
Hvala mu do neba,na strpljenju,razumjevanju i ljudskosti.
Ma odlucila sam da cu i ja ici do poliklinike.Jest da mi se vec place,ali aBd sve ce to dobro proci,nadam se.
Svaki roditelj se suosjeca sa svojom djecom, bilo sta da je upitnju pa tako i sunnet. Ja i mm u zivotu duže nismo bili zagrljeni i tihi nego taj dan, svih 15 min. zagrlili se, učili što smo znali,srca nam lupala ali opet s Božijom pomoći sve se izdrži.
Zato sasvim je normalno to kako se osjecas,ali samo hrabro i s Božijom pomoći sve će biti uredu.
Mi danas aBd sunetimo mog bebaca mavenog, nadam se da će sto bezbolnije proci, nego da vas pitam kako id ehigijena bebe nakon sunecenja pranje i ostalo
Sretno Medi i da sve prođe dobro. Što se tiče higijene, ja sam malenog tretirala kao i ranije. Znači čim smo skinuli gazu, a skinuli smo je 4 sata poslije suneta (poljevali kamilicom) kada bi se mali ukakio prvo pokupim kaku vlažnom maramicom pa ga onda operem mlakom vodom. Guzu sam smjela prati rukom, pazeći da ga ne dodirnem u ćunu, a od drugog dana sam prala i ćunu isto samo stavim pod mlaz mlake vode (nisam dirala). Treći dan sam ga okupala i već sam ga mogla i dirati. Eto sretno malenom, a tebi sabura . Biće to sve super aBd.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.