Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pa nema neki konkretan razlog ali eto covjek se sam privikao na ovakav cudan obicaj, da uvijek kad su doktori u pitanju nesto se dadne. I par ljudi sa kojima sam pricala, rekli su mi kad su sunetili da su dali neki pokloncic ili nesto, mislim osim ovih naravno privatnih poliklinika:)
I mi smo evo upravo sad zavrsili, sunet je bio na kosevu kod dr. Hadzimuratovica, Denis je plakao ko lud, s tim sto je plakao zato sto su ga drzali cvrsto. Sve dok nismo dosli kuci plakao je, tek je sad zaspao :( ne bih da vas prepadam jer ovo je bilo pod loklanom anestezijom. Sad samo moram cekati da popiski, jer jos nije piskio. Moram iskreno reci da sam se pravo nasekirala, jer sam ja cekala vani, a muz mi je bio unutra.
Sad jedan savjet od mama koje su ovo sve prosle, jeli bolje mazati bivacinom (sipati) ili mazati kremom, posto mi je dr rekao da mazem jekodermom, pa jel iko koristio jekoderm i sta je bolje da bi prije zaraslo. I pravo mi je cudno sto mu se cunica uvuce u meso, ne znam jel mu to od otoka malo, dr. je rekao da je od debljine :) Pomozite :)
bolje je jekoderm ili AD uljane kapi kapi je čak i lakše jer ne moraš doticati već samo odozgo nakapaš ubrzava se zarastanje a masnoća neće dozvoliti ljepljenje pelene nema potrebe za antibiotskom kremom
a to što je uvučeno je ok i kod mog R je tako bilo čak sam par godina poslije mislila da ima sindrom uvučenog penisa i vodila ga na pregled, pa je dr. rekao da je to ok i da će se srediti kako bude rastao
obično i ne bude nekih problema, više se mi uspaničino i prepadnemo sjećam se da je nakon sunećenja odmah piškio, još na stolu dok je bio i oni mu stavili pelenu pola dana je prespavao jer je bio izmoren i tu noć sam mu dala kašikicu paracetamol sirupa da ga ne boli i da bolje spava, a oni su mu odmah stavili voltaren čepić sutra je sve bilo najnormalnije bilo je otečeno i modro okolo, ali on nije plakao, normalno je jeo, piškio, spavao kao da se ništa nije desilo
ja sam mazala sa bademovim uljem 4 dana, ,i onda sam sa bivacinom ,(potrosila sam ih mozda 6, 7 kom )znala sam ga u pola sata odmotati po 5 puta da mu naspem,jer me je bilo strah da ne zalijepi,hvala Bogu sve je ok proslo,hrabica je samo 2 puta plakao ,osunece u 2 h,a vec u 10h se hvatao i dizao nogice ,zaspao,jeo ,ma isto kod nista nije bilo a i kod njega je uvucena cuna (dr.od debljine
I mi smo evo upravo sad zavrsili, sunet je bio na kosevu kod dr. Hadzimuratovica, Denis je plakao ko lud, s tim sto je plakao zato sto su ga drzali cvrsto. Sve dok nismo dosli kuci plakao je, tek je sad zaspao :( ne bih da vas prepadam jer ovo je bilo pod loklanom anestezijom. Sad samo moram cekati da popiski, jer jos nije piskio. Moram iskreno reci da sam se pravo nasekirala, jer sam ja cekala vani, a muz mi je bio unutra.
Sad jedan savjet od mama koje su ovo sve prosle, jeli bolje mazati bivacinom (sipati) ili mazati kremom, posto mi je dr rekao da mazem jekodermom, pa jel iko koristio jekoderm i sta je bolje da bi prije zaraslo. I pravo mi je cudno sto mu se cunica uvuce u meso, ne znam jel mu to od otoka malo, dr. je rekao da je od debljine :) Pomozite :)
Mi smo mazali samo kantarionovim uljem,i ta cas je zaraslo
< Poruku je uredio maja78 RR -- 17.3.2011 16:31:34 >
Hvala svima na savjetima i na podrsci, sad ste me fakat ohrabrili. I on je evo malo bolje, igra se, ali sve mu ne dam da se prevrce jer me strah da se ne uvrijedi. Plakao je danas jos par puta kad je piskio i kad bi se uvrijedio, ali eto i ja sad primjetim da mu je bolje, stavila sam mu i pelenu, jer sam ga cijeli dan drzala bez pelene, zao mi bilo da ga vrijedja.
Hvala jos jednom svima, divim se svim mamama koje su ovo izdrzale :) il sam ja previse osjetljiva :)
Evo da se imi prijavimo,otišla je ćundica oko 17h,plakao je žestoko,nije htio da piški do 20:30,ali dobro je.Previli smo,lijepo izgleda,namazali jekodermom i eno ga spava.
moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetuje HVALA VAM
moj A 6mjes.beba se osunetio prije 20 dana, rana mu je lijepo zarasla nije puno plakao,nakon 10 dana suneta,vodila sam ga na kontrolu jer mi je bilo nesto sumljivo kozica mu se bila zalijepila pa je to doktor nesto prckao vratio nazad i rekao mi da kozicu vracam nazad svaki put kad ga presvlacim,medjutim kozica nonstop visi preko glavica iako je vratim nazad to me jako plasi ne znam sta da radim,svako prica nekakvu drugu pricu da je normalnojer je malo bucmast,ili da nije da se mora opet sunetit,ne zelim opet prolaziti kroz taj horor i vodit ga istom doktoru,bojm se, stoga vas molim ako ima neko iskustva stim da me posavjetuje HVALA VAM
Kod bebe koja je osunecena kozica ne visi preko, u tome i jeste poenta obrezivanja...nema veze to sto je bebi bucmastiji...na tvom mjestu ja bih potrazila drugo misljenje...sretno...
Ne znam sta vam je rekao dr.jeli mu malo uvucena cuna,kod nas je ostalo kozice ali je razlog malo ukopan penis i savjetovali su mi da stalno cistim i vracam nazad tu kozicu i evo od suneta je proslo 6 mj i sad mu je manje kozice znaci da mu se cuna izvlaci mozda je i kod vas isti slucaj...ma najbolje da odes na pregled da ne razbijas glavu sto i kako..
dubravka01,hvala na podršci,sve u svemu dobro je prošlo,budio se noćas dva puta,jednom plakao,uglavnom već jutros uobičajeno se ponaša,samo što se vrti previše, diže noge i hoće da se na stomak prevrne,da ga boli valjda ne bi .
dubravka01,hvala na podršci,sve u svemu dobro je prošlo,budio se noćas dva puta,jednom plakao,uglavnom već jutros uobičajeno se ponaša,samo što se vrti previše, diže noge i hoće da se na stomak prevrne,da ga boli valjda ne bi .
Mashallah, dobro je on kad se već vrcka. Gledajući po nasem ne bi trebalo da ga boli, ovaj naš neda muke guzici svojoj ni za sta tako da samo radi ono što njemu i kako njemu odgovara.
Ako budeš i kad budeš imala vremena, poslala sam ti pp, pa eto da odgovoriš.... kad god stigneš, ne žuri.
Eh da se i mi stupasimo juce je Salko osunečen.Radio ga je dr.Kukolj u Primi.Plakao je dok nije paskio 4-5 puta , uvece je bio extra. Sinoc je spavao kao i obicno i sad je ona stara beba Jutros isli na kontrolu sve je ok a za njegu nam rekli da mu zamotavamo cunu u gazu natopljenu kamilicom tako nekih 14 dana. HAHA rjesile smo se dubravka01 sta si ti odlucila,kad idete?
esmina i bebina mama najljepse cetitke povodom suneta i pusa malom salku
ja bi vam iz iskustva preporucila ulje kantariona rana brzo zarasta , ne lijepi se , ne zakorava se samo malo se naspe odozgo i super cak i neguje ranicu
esmina i bebina mama najljepse cetitke povodom suneta i pusa malom salku
ja bi vam iz iskustva preporucila ulje kantariona rana brzo zarasta , ne lijepi se , ne zakorava se samo malo se naspe odozgo i super cak i neguje ranicu
Ja bih maslinovo :),poznato po tome da pomaze kod zamladjivanja rana i obnavlja kozu.Ovdje ga svi doktori preporucuju nakon obrezivanja.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.