|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
5.4.2013 14:34:02   
animagical

IZVORNA PORUKA: elmaL

IZVORNA PORUKA: bellma

Cula sam i ja za dr Dizdarevica ali sam mislila da vise i ne radi.
Mog starijeg je osunetio dr Zvizdic na kosevu, onako brzo se oporavio, ali nekami je sve bilo cudno morali smo doci u 5 poslije podne kad je on dezurno, onda nikakvu potvrdu nista nismo dobili da smo bili gore da ga je on radio to mi je malo cudno..
Onda ja sam cuvala dijete pa sam se isprepadala pravo, sad kad ovog budemo sunetili nebi vise nema sanse :)

Zar je toliko strasno, taman sam bila odlucila da cu biti s njim, sad cu mozda prebaciti na MM user posted image

Inace, kako se dijete umiri tih nekoliko minuta koliko traje, mislim u slucaju lokalne anest? E nece da lezi sekundu, jedva ga presvucem, a ne jos touser posted image

ja ne vjerujem da ce ti iko osunetiti dijete starije od godinu dana u lokalnoj anesteziji? koliko sam raspitala, do nekih 9-10 mj moze lokalna, posliej daju opstu anesteziju

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2526
5.4.2013 16:01:02   
bellma
Ja sam isto svom stavljala samo kantarionovo ulje i ja mislim da smo prvi dan pili paracetamol ali nisam bas sigurna vec sam zaboravila, to je bilo prije 4 god :)
Sto se tice da budes s bebom ja nebih mogla vise vec sam se s muzem dog da on sad bude prisutan, moj je toliko plako valjda vise sto ga nas 4 drzimo nego zbog boli, jer dobijo je lokalnu valjda nebi trebalo da ih boli..

Mirelaf nadam se da ce veceras biti bolje Farisu, to je prvi dan dva tesko poslije ce mu biti bolje zaboravit ce, samo pazi da se ne uvrijedi kad se okrece.:)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2527
5.4.2013 16:13:55   
škorpija
ako malcu nije pomogao anestetik gel, neće ni paracetamol, na dječijij hirurgiji osunećenoj djeci starijoj od 6 mjeseci bet probelam stavljaju čitav voltaren čepić, da je moje dijete ja bih stavila čepića, ali kod bilo kakve dvojbe treba pitati ljekara

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2528
6.4.2013 12:19:55   
mirelaf
danas je farisu malo bolje sinoc sam stavila cepic i cijelu noc je spavao,danas ga malo opet boli al nosim ga po cijeli dan uh uh

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2529
6.4.2013 14:52:28   
škorpija
Proci ce to abd brzo, mozss mu po danu dati paracetamoj sirup, n ce malo ublaziti, a cspic cuvajte za noc, ali ndadam se da nece vise biti potrebe i da ce bol prstti, sretno

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2530
6.4.2013 15:18:19   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: bellma
Meni su preporucili i nekog dr na Ilidzi pa sad neznam, ovih dana moramo odluciti gdje cemo da sto prije i to zavrsimo, samo da sve prode dobro ako Bog da.:)

Možeš li mi reći o kom se dr. radi, jer živim na Ilidži i baš bi mi odgovaralo da malenog ne nosamo daleko.

Također me zanima br. telefona tog dr. Dizdarevića na Grbavici.

Unaprijed hvala

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2531
6.4.2013 15:40:16   
mirelaf
br.tel dr.dizdarevic 061-486-811,Behdzeta Mutavelica,iza plave zgrade malo je zavuceno

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2532
6.4.2013 15:50:07   
mirelaf
Skorpija:hvala puno na savjetima danas je puno bolje u odnosu na juce,prestala je curit sukrvica sad nesto zuckasto izlazi al rekao nam je dr,da ce da bude tako nakon toga rana se susi,od sutra bi trebali poceti koristiti bivacin mast al ja citala upustvo tamo stoji da se ne preporucuje dojencetu koje nije navrsilo god.dana i da se ne smije koristiti ispod pelene jer pelene djeluju kao okluzivni zavoj i jako povecavaju apsorpciju oba antibiotika,

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2533
6.4.2013 15:59:54   
škorpija
ma iskreno ja ne bih bivacin stavljala , mi ništa osim kantarionovog ulja i jekoderma nismo stavljali, neka ti neko kupi ulje u apoteci i zalijevaj po ćuni, to žuto je normalno, ako ga bude puno, možeš ga pokupiti štapićem namočenim u kantarionovo ulje, ali oprezno da ranu ne raskrvariš

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2534
6.4.2013 17:31:59   
bellma
Ovaj dr na Ilidzi se zove Zlatan Dervisevic, ordinacija je negdje u onoj zgradi iza biroa, moja komsinica je kod njega osunetila dijete i pre zadovoljna je, neznam ja dali cu kod njega ili kod Dizdraevica jos se dvoumim. :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2535
   RE: sunet muškog djeteta
10.4.2013 23:17:43   
beba bu
pozdrav
tek sam se učlanila u ovu grupu a možda i nebih da nije došlo vrijeme da osunetim svoga sina koji ima 23 mijeseca a mene je trema uhvatila ko nikada i milijon mi je pitanja prošlo groz glavu,sunetimo ga kod doktora Gazića i molim vas da li je iko sunetijo kod njega i kakvo je iskustvo imao.hvala vam

< Poruku je uredio maja78 RR -- 11.4.2013 15:22:00 >

(odgovor članu Kaktus)
Neposredna veza do poruke: 2536
11.4.2013 8:34:04   
Vinetu
Beba bu, prije svega, dobro nam došla!
Što se tiče ovog doktora, na prethodnoj strani je mamich spominjala da je sunetila sina kod njega. Ima i njegova internet stranica gdje veoma detaljno opisuje sve vezano za sunet.

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2537
11.4.2013 9:10:15   
beba bu
čitala sam o ovom doktoru ovdje na forumu i niko se ne žali na njega ali opet je mene strah imamo zakazano danas u 15 časova i kako se bliži sve je veća i veća trema user posted image ,javim vam kako je prošlo kada dođem,a poslje suneta sa čim da mažem da mu se pelena ne prilijepi za ranicu.hvala vamuser posted image

< Poruku je uredio maja78 RR -- 11.4.2013 15:21:19 >

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2538
11.4.2013 15:56:42   
bellma
sretno beba bu, pa nam javi kako je sve prošlo, i mene zanima kakav je taj dr. user posted image

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2539
11.4.2013 16:37:53   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: beba bu

čitala sam o ovom doktoru ovdje na forumu i niko se ne žali na njega ali opet je mene strah imamo zakazano danas u 15 časova i kako se bliži sve je veća i veća trema user posted image ,javim vam kako je prošlo kada dođem,a poslje suneta sa čim da mažem da mu se pelena ne prilijepi za ranicu.hvala vamuser posted image

Kupi vazelin 100% kremu, i kantarionovo ulje. Mazi jako obilno pelenu i kapaj dosta kantarionovog.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2540
11.4.2013 18:40:07   
beba bu
sunet je dobro prošo,malac je sam došao niko ga nije nosijo 2 puta se piškijo u sat vremena malo ga boli ali je dobro ne plače.
doktor gazić je super i sve ti objasni ima isto i pomoćnicu koja je super sa djecom mi prezadovoljni ,dao mu samo gel protiv bolova i ništa više.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2541
11.4.2013 21:41:10   
elmaL
Mi idemo sutra ujutro nam je termin u 9.30, odlucili smo da ipak ja budem s njim, jer se uz mene najprije smiri, ali mislim da ce to biti tesko da lezi i pet min.
Raspitala sam se ponovo, radice mu sa lokalnom, osim ako mi ne zelimo totalnu.

kupili smo kantarionovo ulje i jekoderm mast za pelenu kako sam ovdje procitala.

da li znate jel mu se odmah poslije stavi pelena ili ne, ne znam sta da mu ponesem da obuceuser posted image

nadam se da ce sve proci dobro, da cemo izdrzatiuser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu beba bu)
Neposredna veza do poruke: 2542
11.4.2013 21:59:07   
palma
Ja osunetila svoje blizance u ponedjeljak, njima ce za dva dana 4 mjeseca, sve dobro prošlo hvala Bogu jedan plakao samo dok je piškio drugi malo više. Mi smo drugi dan imali kontrolu dr skinuo zavoj, i sada samo stavljamo sterilnu gazu i rivanol. Ali i to ćemo možda još sutra. sretno svima, imali smo imali veliku brigu ali hvala Bogu prošlo je. Nama je sunet radio dr Hercegovac u Zenici.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2543
11.4.2013 22:23:53   
hatepsut

Mi idemo sutra ujutro nam je termin u 9.30, odlucili smo da ipak ja budem s njim, jer se uz mene najprije smiri, ali mislim da ce to biti tesko da lezi i pet min.

kupili smo kantarionovo ulje i jekoderm mast za pelenu kako sam ovdje procitala.

da li znate jel mu se odmah poslije stavi pelena ili ne, ne znam sta da mu ponesem da obuceuser posted image

Ja nebi bila prisutna dok rade djete,ne znam zasto ali nebi.Tebi svaka cast ! Nama su odmah stavili pelenu,kuci sam cesto mjenjala da se ne natopi reko moze ga boliti.A ja sam svoju bebu u vrecu za spavanje stavila,smatrala sam da mi je lakse da ga ne uvrijedim.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2544
12.4.2013 18:43:49   
elmaL
Mi smo jutros imali sunet, sve je dobro proslo, E je plakao dok je trajalo, vise sto ga drzimo svi tu i sto mora lezati nepomicno, cim je zavrsilo bio je ok. Meni je proslo bolje nego sam ocekivala, nije mi bilo strasno nimalo, nisam nista ni gledala, osim kad je zavrsilo sve i iznenadila sam se kako izgleda cuna, kao cvijetuser posted image

cim smo dosli kuci, on je ustao da hoda i plese, naravno pazimo ga non stop ga drzimo za ruku iako po kuci sam hoda inace, ali nas strah. ne place osim kad se piski malo vrisne i prestane i kad mu polijevamo kamilicom, valjda mu nelagodno dok je mokro na rani. dr nam je rekao da ispiremo hladnom kamilicom i dao nam antibiotik sirup neki da pije. ja sam mu sad stavila malo kantarionova ulja, vec smo mu dvije gaze promijenili, dva puta se kakio pa se malo uprljale.

nama nista dr nije rekao za kontroluuser posted image , da li se ide i nakon koliko dana?

i koliko treba da prodje ovaj bolni period kad ga bas trebamo paziti? da li konci sami spanuuser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2545
13.4.2013 6:16:26   
beba bu
draga elmal ni nama doktor nije rekao za kontrolu tako da nećemo ni ići ako ne bude potrebe,danas je 3 dan kako se nedžad osunetijo i noćas sam se pravo iznenadila kada sam ga vidjela kako se prevrće u snu,i da konci sami ispadaju nama je rekao da ih čuvamo bar pet dana da ne počmu da ispadaju i poslje petog dana da ga tuširamo češće i konci će sami da padnu.user posted image

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2546
13.4.2013 14:37:25   
koka i po

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Ja nebi bila prisutna dok rade djete,ne znam zasto ali nebi.Tebi svaka cast ! Nama su odmah stavili pelenu,kuci sam cesto mjenjala da se ne natopi reko moze ga boliti.A ja sam svoju bebu u vrecu za spavanje stavila,smatrala sam da mi je lakse da ga ne uvrijedim.

kupi za broj vece pelene .unutrasnjost namazi kremom da se ne lijepi i stavi djetetu.
nebih ti prporucila prisustvo ali eto kad si vec odlucila zelim ti srecu.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2547
13.4.2013 14:50:33   
drznica
Drage moje, ja sam jos u nedoumici oko suneta. Zapravo zakazali smo na Kosevu kod dr.Zvizdica 13.5.kontrolu na koju trebamo ponijeti nalaze i taj dan ce nam reci kad ce ga sunetiti,vjerovatno dan poslije. Mene svega malo strah,nekako sve djeluje brzo,one prostorije stare pa djeluju neuredne :( Sad kad sam cula od bebe bu pozitivno iskustvo sa dr.Gazićem dvoumim se da i ja idem kod njega.

Posto imamo 16 mjeseci,razmisljala sam o uspavljivanju mada me i toga strah,ali kako cemo ga drzati budnog,ne mogu minutu cuvati ga ako ne da,a tek to nas ilu,jos boli user posted image
Jel ima neko iskustva sa sunetom na Kosevu i uspavljivanjem?

HVALA

< Poruku je uredio maja78 RR -- 13.4.2013 16:10:08 >

Uspjeh je ujutro buditi se pored dva muškarca! Jedan kaže :"Dobro jutro draga", a drugi kaže :" Dobro jutro mama"

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2548
13.4.2013 14:51:02   
AMELIC
Mi smo prošle sedmice sunetili D pod totalnom, sve super prošlo, on je već sutradan puzao i hodao pomalo(12 mj mu je)user posted image
Mi nismo imali nikakvih zavoja, tufera niti ništa slično, samo pelena, normalna koju inače nosi, i bivacin krema 5 dana na pelenu se stavi...to je to...koliko sam se sekirala, napola sam luda bila kako će on to podnijeti...Zato no sikirikiuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2549
13.4.2013 14:56:38   
koka i po
IZVORNA PORUKA: drznica

Drage moje, ja sam jos u nedoumici oko suneta. Zapravo zakazali smo na Kosevu kod dr.Zvizdica 13.5.kontrolu na koju trebamo ponijeti nalaze i taj dan ce nam reci kad ce ga sunetiti,vjerovatno dan poslije. Mene svega malo strah,nekako sve djeluje brzo,one prostorije stare pa djeluju neuredne :( Sad kad sam cula od bebe pozitivno iskustvo sa dr.Gazićem dvoumim se da i ja idem kod njega.

Posto imamo 16 mjeseci,razmisljala sam o uspavljivanju mada me i toga strah,ali kako cemo ga drzati budnog,ne mogu minutu cuvati ga ako ne da,a tek to nas ilu,jos boli user posted image
Jel ima neko iskustva sa sunetom na Kosevu i uspavljivanjem?

HVALA

nemam sa Kosevom ali imam sa uspavljivanjem.prvog sina sam osunetila pod totalnom anestezijom i svaoj majci bih preporucila da uradi isto.drugog sina sam osunetila pod lokalnom anestezijom i lijecila ga od traume godinama iako je bio beba kada smo ga osunetili.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 13.4.2013 16:10:48 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *