|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
3.4.2013 13:14:28   
bebaci
samo se sjetite nakon poroda kada ste vrsili prvu malu nuzua, kako pecka/ boli rana. a kamoli natopljena gaza mokracom na rani

veliki bubi 08.03.2010.
mali bubi 07.02.2013.

(odgovor članu bebaci)
Neposredna veza do poruke: 2501
3.4.2013 13:15:08   
palma
Kod koga sunetiti djecu u Zenici, prijateljice mi hvale Hercegovca kažu dobar, ja sam čula za Kukolja, neko mi reče star bolji je ovaj pa sad stvarno ne znam šta da radim...

(odgovor članu bebaci)
Neposredna veza do poruke: 2502
3.4.2013 13:20:20   
bellma
Cula sam i ja za dr Dizdarevica ali sam mislila da vise i ne radi.
Mog starijeg je osunetio dr Zvizdic na kosevu, onako brzo se oporavio, ali nekami je sve bilo cudno morali smo doci u 5 poslije podne kad je on dezurno, onda nikakvu potvrdu nista nismo dobili da smo bili gore da ga je on radio to mi je malo cudno..
Onda ja sam cuvala dijete pa sam se isprepadala pravo, sad kad ovog budemo sunetili nebi vise nema sanse :)

(odgovor članu bebaci)
Neposredna veza do poruke: 2503
3.4.2013 13:24:28   
mirelaf
i mi isto idemo kod dr.dizdarevica na grbavicu cula sam da ga jako hvale pa smo i mi odlucili kod njega

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2504
3.4.2013 13:27:23   
bellma
Kakva je procedira kod njega kako se narucuje, jel se kod njega vade nalazi za dijete ili u dz.

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2505
3.4.2013 13:36:21   
mamich
Ja moram sa Vama podjeliti svoje iskustvo,ja sam bila odlucila osunetiti kod dr.Dizdarevica,on trazi da se urade nalazi krvi u dz i ja kada sam od svoje pedjatrice trazila uputnicu,ona mi preporuci doktora Nijaza Gazica naime ima svoju privatnu ordinaciju na cengic vili,i jucer sam osunetila malenog kod njega moram Vam reci da sam prezadovoljna user posted image user posted image user posted image tako ljubazan,i tako je odlicno odradio...i estetski ,ima njegova stranica na internetu sve detaljno o sunnetu i da kod njega je 120 km sunnetuser posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2506
3.4.2013 13:36:24   
bebaci
mi smo nalaze vadili u dz , pedijatrica zna sta je se potrebno, narucili se kod dr dizdarevica , pregledo nalaz i odmah osunetio , obicno jedan roditelj moze prisustovati al nas se pustio da oboje prisustvujemo .

veliki bubi 08.03.2010.
mali bubi 07.02.2013.

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2507
3.4.2013 13:47:19   
treće
kod dr. Gazića, zadovoljni, i još 2 prijateljice po mojoj preporuci, i one su zadovoljneuser posted image
IZVORNA PORUKA: bellma

Drage moje gdje ste vi sunetili svoju dijecu, ja sam starijeg sina na kosevu i bila bas zadovoljna.
Ovaj mj sam planirala sunetit mladeg pa neznam gdje bih isli kod kojeg dr? :)

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2508
3.4.2013 13:51:22   
bellma
Meni su preporucili i nekog dr na Ilidzi pa sad neznam, ovih dana moramo odluciti gdje cemo da sto prije i to zavrsimo, samo da sve prode dobro ako Bog da.:)

(odgovor članu bebaci)
Neposredna veza do poruke: 2509
3.4.2013 14:09:35   
mirelaf
mi smo kod dr.dizdarevica zakazali termin putem tel,rekao nam da izvadimo nalaz krvi ali je napomenuo ako dijete nije bilo na antibiotiku zadnjih 15dana da nema potrebe vaditi nalaze al mi smo svakako izvadili u sanasi da se ne peglamo po dz

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2510
3.4.2013 14:14:42   
bellma
Mirelaf sretno sutra, pa javi kako je proslo..user posted image

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2511
3.4.2013 15:38:01   
mirelaf
hvala puno javim vam sutra navece posto je termin u 15h

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2512
4.4.2013 20:33:28   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: mamich

Ja moram sa Vama podjeliti svoje iskustvo,ja sam bila odlucila osunetiti kod dr.Dizdarevica,on trazi da se urade nalazi krvi u dz i ja kada sam od svoje pedjatrice trazila uputnicu,ona mi preporuci doktora Nijaza Gazica naime ima svoju privatnu ordinaciju na cengic vili,i jucer sam osunetila malenog kod njega moram Vam reci da sam prezadovoljna user posted image user posted image user posted image tako ljubazan,i tako je odlicno odradio...i estetski ,ima njegova stranica na internetu sve detaljno o sunnetu i da kod njega je 120 km sunnetuser posted image

Procitala sam tekst na stranici, reci mi molim te je li se dijete uspava totalno ili kako?

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 2513
4.4.2013 20:42:30   
treće
pošto smo i mi tamo odradili
djecu do 1.g radi u lokalnoj, a iznad godne djecu uspava sirupom,
ako želiš drugačije ti poričaj s doktorom baš je ljubazan i objasni sve što te zanima
IZVORNA PORUKA: Full Moon

IZVORNA PORUKA: mamich

Procitala sam tekst na stranici, reci mi molim te je li se dijete uspava totalno ili kako?

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2514
4.4.2013 20:59:40   
Full Moon
OK, hvala, nekako malo raje pise o njemu, pa svako iskustvo dobro dodjeuser posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2515
5.4.2013 12:13:31   
mirelaf
drage moje osunetili smo farisa sve je ok.proslo cijelu noc je jadnicak plakao ja stalno mijenjala pelene al nista,dr.mu dao lok.anest.dao nam gel da mu stavljamo svaka 4h 3 dana poslije toga bivacin sprej,danas je malo mirniji nadam se da ce veceras spavat,e da stavljali smo mu sinoc vazelinske gaze al posto se lijepe za cunu danas mu stavljam samo pelenu namazanu jekodermovom mascu koliko su vasa djeca plakala dana?

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2516
5.4.2013 12:30:12   
škorpija
koliko je mjeseci farisu, nije ti preporučio voltaren čepić prootiv bolova ljekar,

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2517
5.4.2013 13:23:22   
mirelaf
danas mu je 9 mj.nije preporucio cepice boli ga dusa draga

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2518
5.4.2013 13:27:51   
animagical
gdje si ga sunetila? naravno da ga boli jer bivacin sprej dodatno isusuje i zateze konce? niej mi jasno sto vam je rekao bivacin sprej? mi smo sunetili u sanasi, osim masne kreme na pelenu stavljali samo kantarionovo ulje na ranu i nije ga boljelo, sutradan se prevrtao,a imao je samo 6 mj... ako nije upaljena rana, ja bih pokusala s kantarionovim uljem

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2519
5.4.2013 13:44:26   
mirelaf
sunetili ga kod dr.dizdarevica nismo jos prskali bivacinom prvo dolokain gel 3 dana pa onda bivacin narednih dana,ma uzas

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2520
5.4.2013 13:55:47   
škorpija
dolokain gel je anestetik, trebao mu je smanjiti bol, ali u pravu je animagical, uzmi kantarionovo ulje i djetetu često stavlja, to je najbolje, ako bude večeras plakao pred spavanje, da mu mu pola čepića voltarena, ali provjeri koliko tačno ide na njegovu kilažu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mirelaf)
Neposredna veza do poruke: 2521
5.4.2013 13:57:59   
mirelaf
hvala puno na savjetima pokusat cu kantar.i cepice veceras cijelu noc je plakao

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2522
5.4.2013 14:00:53   
mala_sa
Mi smo A sunetili kod Dizdarevica (imao je 5mj) i terapija je bila:
Bivacin krema - za dezinfekciju
i po peleni neka masna krema (mi koristili 100% Vazelin)
prva 3 dana za bolove piti Paracetamol (mi smo ga pili samo 2 dana, jer vec sutradan se poceo okretati i normalno piskiti)

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2523
5.4.2013 14:05:59   
elmaL

IZVORNA PORUKA: bellma

Cula sam i ja za dr Dizdarevica ali sam mislila da vise i ne radi.
Mog starijeg je osunetio dr Zvizdic na kosevu, onako brzo se oporavio, ali nekami je sve bilo cudno morali smo doci u 5 poslije podne kad je on dezurno, onda nikakvu potvrdu nista nismo dobili da smo bili gore da ga je on radio to mi je malo cudno..
Onda ja sam cuvala dijete pa sam se isprepadala pravo, sad kad ovog budemo sunetili nebi vise nema sanse :)

Zar je toliko strasno, taman sam bila odlucila da cu biti s njim, sad cu mozda prebaciti na MM user posted image

Inace, kako se dijete umiri tih nekoliko minuta koliko traje, mislim u slucaju lokalne anest? E nece da lezi sekundu, jedva ga presvucem, a ne jos touser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2524
5.4.2013 14:32:16   
animagical

IZVORNA PORUKA: škorpija

dolokain gel je anestetik, trebao mu je smanjiti bol, ali u pravu je animagical, uzmi kantarionovo ulje i djetetu često stavlja, to je najbolje, ako bude večeras plakao pred spavanje, da mu mu pola čepića voltarena, ali provjeri koliko tačno ide na njegovu kilažu

beba joj jos nema godinu dana, ne bi trebala voltaren, posebno ne na svoju ruku. ako prigusti stavi mu lupocet cepic, to je paracetamol....za voltaren pitaj prvo pedijatra

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  99 100 [101] 102 103   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *